KNSB Schaatsweek 26 t/m 30 december 2011

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 4 dec 2011.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zeker overgenomen van het marathonrijden. :wink: Sommige rijders hebben er wel een handje van om hun tegenstanders gewoon keihard de pas af te snijden maar van Bloemen verwacht je dit niet. In dit geval zal hij wel gedacht hebben: elke tiende kan beslissend zijn.
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik ben wel benieuwd naar de uitslag van de massstart.
  3. naomie70

    naomie70 Active Member

    Oh je weet de uitslag nog niet? Dan houd ik me stil :)
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Over de wedstrijd: Bob de Vries valt me tegen, Douwe de Vries keurig gereden. Blokhuijsen verslaat Bloemen en dat vind ik na de 1500 m van gisteren verrassend. Al zal Kramer wel een handje geholpen hebben. :wink:
    Verwey houd zich nu wel staande op de 5 km en rijd het EK. Bob de Jong wint dan wel van Kramer maar is nu reserve voor het EK. Heeft ie dus niets aan.
  5. naomie70

    naomie70 Active Member

    De duw had inderdaad niet gehoeven, maar WOH was ook niet slim bezig, Bloemen had er zeker wel wat last van.
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Als Bloemen niet had geduwd, was het sowieso een botsing geweest denk ik. Eerste keer dat ik de beelden zag dacht ik echt:"Wat asociaal", in de herhaling dacht ik toch te zien dat als deze duw niet was gegeven, er toch een botsing "van achteren" was ontstaan want Bloemen had veel vaart....
  7. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Nee ajb niet...wil het graag weten ;)
  8. Danou

    Danou Active Member

    WOH deed het niet goed, maar wat Bloemen deed ging ook te ver. Als ze allebei meteen opzij waren gegaan was er niks aan de hand geweest.
  9. naomie70

    naomie70 Active Member

    Ja WOH gooide hem er ook voor, terwijl Bloemen meer snelheid had. Beide niet goed opgelost inderdaad.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Mijn voorspelling is uit gekomen. :) Al was dat ook niet zo heel moeilijk.

    Heren: Stroetinga, Dames: Van der Wal.
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ow ja dat was wel te verwachten bij de heren...
  12. naomie70

    naomie70 Active Member

    @Lisan .. je weet het al zie ik, goedzo ;)
  13. Danou

    Danou Active Member

    Misschien heel gemeen wat ik nu ga zeggen.. Maar misschien heeft Bloemen het wel expres gedaan. Net iets te lang erachter plakken ipv opzij gaan en zo de confrontatieie opzoeken. Olde Heuvel was zijn directe tegenstander voor dat laatste EK ticket. En als hij wegvalt is de plek voor Bloemen.

    Zomaar een theorie die waarschijnlijk helemaal niet van toepassing is.. Maar toch..
  14. Joanne

    Joanne Member

    Het zou natuurlijk goed kunnen dat Bloemen tijdens het incident dacht: ik heb voorrang dus daar maak ik gebruik van. Hij kan nu gewoon zeggen dat hij gehinderd werd en niemand die daar om maalt.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Bloemen had veel meer snelheid. Hij had het momentum, dan houd je niet in. Wouter odh kon never nooit meer voorlangs. Die duw was volgens mij echt een reflex om zich te beschermen.

    Olde heuvel zou bloemen zijn excuses aan moeten bieden, omdat door zijn domme actie bloemen worldcup op de 5km misloopt. Maar wat doet tvm, massaal zeuren. Heel vervelend gedrag van slechte verliezers.

    En Bert maalderink gaat denk ik ook te veel naar tvm borrels, want die was wel heel gekleurd.
  16. jakkes

    jakkes New Member

    Koen wordt ook nog eventjes 2de bij de mass start!! Alleen tegen de bammers. Overigens heeft Koen zijn Worldcuplek op de 5 km niet gehaald door dat in(zingen) van Syb van der Ploeg. HAHAHAHAHAAHAHA
  17. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Onlogisch scenario. Olde hevel moest winnen van tjb, en die laatste lag ruim voor in de rit en reed op dat moment sneller. Olde heuvel was geen gevaar meer, enige gevaar zou een superrace van Bob de jong zijn, de rit erna. Dan ga je echt niet zoiets bedenken, met het risico op een valpartij.
  18. naomie70

    naomie70 Active Member

  19. naomie70

    naomie70 Active Member

  20. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Als ik naar het filmpje kijk op TVM schaats tv zat WOH fout, (hij gaf zelf ook aan dat hij minder snelheid had) maar Bloemen had er achterlangs gekund, daarvoor had hij m.i. niet eens omhoog gemoeten. en die duw was buiten alle proporties. Vreemd dat daar dan geen straf op staat. Voor hetzelfde geld was WOH gevallen met alle gevolgen van dien. Vind de reacties op het forum weer eens heftig, ben benieuwd of dat ook zo geweest was als het niet om een TVM'er was gegaan maar om een andere ploeg. Iedere ploegleiding had protest ingediend tegen deze diskwalificatie.
    Persoonlijk word ik wel een beetje moe van die anti-TVM stemming hier.

Deel Deze Pagina