Welke onderdelen op de Winterspelen van 2018?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 4 dec 2011.

?

Welke onderdelen wil jij zien op de Olympische Winterspelen van 2018?

  1. 1000m, 10.000m, Team Pursuit

    23 stem(men)
    52,3%
  2. 1000m, 10.000m, Team Sprint

    9 stem(men)
    20,5%
  3. 1000m, 10.000m, Mass Start

    1 stem(men)
    2,3%
  4. 1000m, Team Pursuit, Team Sprint

    3 stem(men)
    6,8%
  5. 1000m, Team Pursuit, Mass Start

    1 stem(men)
    2,3%
  6. 1000m, Team Sprint, Mass Start

    1 stem(men)
    2,3%
  7. 10.000m, Team Pursuit, Team Sprint

    0 stem(men)
    0,0%
  8. 10.000m, Team Pursuit, Mass Start

    3 stem(men)
    6,8%
  9. 10.000m, Team Sprint, Mass Start

    2 stem(men)
    4,5%
  10. Team Pursuit, Team Sprint, Mass Start

    1 stem(men)
    2,3%
  1. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het seizoen 2011/2012 is het seizoen van de innovatie. De mass start is nu een officieel onderdeel van de wereldbeker en de team sprint een officieus onderdeel. Daarnaast wordt de team pursuit nieuw en anders aangepakt en staat de 10 kilometer zoals vanouds onder druk. Maar welke onderdelen vinden wij nou het leukst, het interessantst en het beste voor de toekomst van het schaatsen. Daarom een poll.

    Welke onderdelen wil jij zien op de Olympische Winterspelen van 2018?

    Daarbij even een paar aannames, om de spelregels helder te krijgen.
    • We nemen de Spelen van 2018, omdat 2014 te dichtbij is om daar nog veel aan te veranderen.
    • We nemen aan dat het IOC vindt dat 12 onderdelen maximaal is, anders kunnen we alles wel toevoegen.
    • Voor het gemak gaat deze poll om de mannen-afstanden, maar de vrouwen rijden hetzelfde programma.
    • De 500 meter, 1500 meter en 5000 meter staan nooit ter discussie, dus ook niet in deze poll.
    • De 1000 meter wordt op de Asian Games en Youth Olympics niet meer gereden en staat dus ter discussie.
    • De 10.000 meter wordt door veel buitenlanders saai gevonden, dus staat blijkbaar ook ter discussie.
    • De Team Pursuit was het eerste vernieuwende onderdeel, maar zou kunnen sneuvelen voor de TS of MS.
  2. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Mooie poll.
    Ik heb keuze 2 gestemd.
    De 1000 meter laten vallen? Zijn ze gek, weten ze wel hoeveel mensen zonder snelle start maar wel met een retesnelle slotronde ze dan hadden kunnen schrappen? Davis!!!
    10 km. zelden zo'n mooie rit gezien als tussen Kramer-Bergsma. Wat een rijder die Bergsma.
    TS....geen woorden voor, wat een mooi onderdeel!!!
    TP, door het gezeik erover heb ik er al geen plezier meer in.
  3. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vind de onderdelen die nu worden gereden op OS te mooi om te vervangen door een nieuw onderdeel. De verdeling is ook precies goed: 2 sprint afstanden, 2 lange afstanden, 1 middenafstand en 1 afstand voor de allrounders (TP).
    Ga je kijken wat er kan gebeuren dan vrees ik heel erg voor de 10 km. M.n. de Amerikanen zijn er nauwelijks in geinteresseerd, die zien liever een mass start of team sprint. Maar ze zullen de 1000 m en team pursuit willen behouden. De Aziaten zullen het liefst een sprintonderdeel erbij zien komen, de teamsprint en zullen de 10 km of team pursuit laten vallen. De Noren en Russen zullen de team pursuit niet laten vallen. De 10 km zullen ze nu nog niet laten vallen, maar wat als na 2014 Bokko en Skobrev ermee zouden stoppen?
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik mis de optie 1000, 10.000, TP en TS, dan had ik daarvoor gekozen. Ik snap dat dat niet de bedoeling van deze poll is omdat het juist het idee is om erachter te komen welk onderdeel zou komen te vervallen, maar omdat ik de TP net nog een beetje leuker vind dan de TS, heb ik toch voor optie 1 gekozen (na eerder op de middag per ongeluk voor 10.000, TP en TS gekozen te hebben, ik heb mijn optie dus aangepast).
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, dan zul je ófwel de 500, 1500 of 5000 moeten laten vallen, ófwel het IOC ervan moeten overtuigen dat 14 onderdelen best kan voor een internationale sport als schaatsen. Dat zou nog iets mooier zijn, maar zit er misschien niet in.
  6. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Precies dezelfde mening.
    De bobo's willen de 10k graag offeren omdat het publiek dan zogenaamd te lang moeten wachten. Over lang wachten gesproken, wat was dat vanmiddag dan. De pauzes waren tussen 1000 en TP en tussen TS en TP wel heel lang.
    Maar als de 10k valt dan blijft er voor de stayers nauwelijks iets over de 5k en zeker de huidige TP zijn te kort. Dat de 10k een andere afstand is kun je wel zien aan de resultaten van Sven Kramer.
    En laten we hopen dat Lee weer gauw gaat meedoen.
    Waar was Shane Dobbin overigens.
  7. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    10 km vervangen voor de 3km en dan een nieuw onderdeel invoeren de kleine vierkamp invoeren voor de 12 beste schaatsers ter wereld.

    Het liefst zou ik de teampersuit vervangen door de 3km zodat de 10km kan blijven bestaan.
    Denk niet dat dat internationaal haalbaar is.
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    @klopgeest90: Het eventueel opnieuw Olympisch maken van een allroundtoernooi (kleine of grote vierkamp) en de 3000 meter voor mannen heb ik niet in de poll meegenomen. Daar is gewoon te weinig discussie over en zou dwars ingaan tegen de huidige trend van meer spektakel. Pure traditionalisten kunnen gewoon gaan voor de 1000, de 10.000 en het bizarre fantasie-onderdeel waar ze het minst kwaad van worden.
  9. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Ik wil tussen tijden kunnen opschrijven met een schriftje en ik ben tegen de teampersuit daarom onthoud ik me van stemmen. En dat de 3km de 10km vervangen gaat worden binnen 20 jaar bij de alround tournooien daar zou ik zo 1000 euro voor in kunnen zetten. (De teamsprint heb ik nog niet gezien dus daar wil nog wel een keer naar kijken)
  10. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik heb voor de optie1000m, 10000m en TP gekozen, maar wat mij betreft mag daar de TS bij!
  11. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Leanstrafan net de teamsprint gekeken en dat is veel beter onderdeel dat de teampersuit net gestemd.
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ppfff wat een keuze! niet te doen! Ik heb gekozen voor de 1.000m omdat dat een van mijn favoriete afstanden is. Het gaat razend snel, schaatsers gaan kapot of trekken door, pure sprinters kunnen winnen maar ook de slow-starters kunnen goud pakken en vind het echt een geweldige afstand.
    Daarnaast snap ik heel goed de internationale discussie en het hele gedoe om het schaatsen aantrekkelijker te maken in met name andere landen. Daarom heb ik gekozen om de 10k te laten vallen. Niet omdat ik het geen leuke afstand vindt, maar puur omdat je soms met je tijd mee moet gaan en er buiten NL gewoon bar weinig animo op niveau voor is. Dat neemt niet weg dat ik vind dat de 10k er op het allrounden bij moet blijven, en ook gewoon op de wk afstanden, maar goed, als je me dwingt te kiezen, dan vervalt hij op de OS.
  13. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik zie het verband niet. Er is ook geen discussie over,voor zover ik weet, om typisch Noorse onderdelen als oeverloos langlaufen, biathlohnen of de Noordse combinatie uit te oefenen te laten zien.
    Men over saaai gesproken, een beetje strompelen op een skie en af en toe een dartboard omverknallen bij de Biathlon, en als opperste opwinding bij het langlaufen dondert er één in de bosjes, zoals bij de laatste OS.....wat tich keer werd herhaald 'hey, er gebeurt wat bij het langlaufen'......gaap.
    Nee, dat is geen argument tegen 13 minuten schaatsen een aantal keren achter elkaar.
    En wat ik ook niet snap is waarom sommigen de 10 tegen de 3 willen ruilen. Hoe kan je die afstanden überhaupt vergelijken?
  14. Lindekh

    Lindekh Member

    Moeilijk om te kiezen inderdaad.

    Toch gekozen voor 1000, 10.000 en TP. De 10 kilometer lijkt soms lang, maar als je dan zo'n rit als gister ziet kan je niks dan beamen dat het echt een mooie afstand is. Spanning en sensatie :) De 1000 wil ik eigenlijk ook niet missen.

    Daarnaast dan dus toch maar gekozen voor ploegenachtervolging. Vind het een erg mooi onderdeel. Ik verkies het onder andere ook boven de teamsprint omdat ik het mooi vind om te zien hoe teams werken. De samenwerking moet er echt zijn, anders werkt het niet. Soms denk ik overigens wel dat het beter zou zijn om (ook op de OS) gewoon op tijd te racen en niet met een knock-out-systeem. Hoewel zo'n systeem het wel extra spannend maakt heb ik het gevoel dat die manier van winnen niet echt bij het schaatsen past.

    Teamsprint vandaag vond ik leuk maar misschien heb ik het nog niet vaak genoeg gezien om het echt te waarderen. Het is iets individueler dan ploegenachtervolging en vond het niet zo spectaculair als sommigen. Hoewel de snelheid leuk was denk ik dat twee teams in de baan het misschien wel toffer kunnen maken.
  15. abcdefg

    abcdefg New Member

    De 10km en 1000m moeten sowieso blijven. De TP vind ik waardeloos, dus dan maar kiezen tussen de MS en TS. Ik heb gister de TS niet kunnen zien, daarom kan ik er geen oordeel over geven. Maar wat ik zo hoorde klonk het wel leuk. Voor nu kies ik nog even voor de MS. Wellicht kan het zien van de TS mijn gedachten nog veranderen
  16. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De 1000 (in mijn ogen misschien wel de mooiste afstand) en de 10k moeten zeker blijven. Vernieuwing is goed, maar niet ten koste van de traditie. Ik ben wel erg voor deze nieuwe onderdelen, dus van mij mogen zowel de TP, de TS als de MS erbij. Maar als ik moet kiezen dan lijkt het me verstandiger om het gewoon bij de TP te houden. Het is een mooi onderdeel en bovendien zou je de vernieuwing de nek omdraaien als je nu de TP gaat schrappen voor de TS of de MS. Als er één extra onderdeel bij zou mogen, dan zou ik voor de TS gaan ipv de MS, aangezien de TS beter in de langebaan traditie past.
  17. DirkM

    DirkM New Member

    Mag ik eens lekker revolutionair doen:

    - Allround (h:500-1500-5000-10000/d:500-1500-3000-5000)
    - Sprint (500-1000-500-1000)
    - Marathon lange baan
    - 200 km natuurijs
    - team omnium (achtervolging, sprint, aflossing, massastart, afvalling ....)

    Blijven evenveel medailles, maar lijkt mij veel interessanter dan alleen maar afstanden. En is een mix van traditie en nieuwe zaken.
  18. doddeltje

    doddeltje Member

    leuk idee voor een NK. Op de sprint na wint Nederland met 100% zekerheid alle andere nummers
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik denk dat ik me hier bij aansluit

    heb wel twijfels bij de 1000, aangezien we de 500 en de 1500 ook al hebben. Zeker niet hetzelfde, maar ligt wel bij elkaar in de buurt. En ALS er dan geschrapt moet worden, dan liever de 1000 dan de 1500. Maar nog liever helemaal niet schrappen, daar is de 1000 te mooi voor.

    TS en MS gewoon toevoegen. Wordt een zootje met de selectieprocedure, maar dat moet dan maar.
    Op zich is zo'n prestatiematrix zoals de vorige keer wel goed: dat geeft duidelijkheid VOOR het kwalificatietoernooi. En zo moet het. Moet je alleen wel ALLE onderdelen erin zetten, anders helpt het nog niet. Maar juist de team-onderdelen passen niet in zo'n individuele matrix...
  20. doddeltje

    doddeltje Member

    mag ik even fijntjes opmerken dat een 'prestatiematrix' totaal irrelevant is in de discussie omtrent onderdelen voor OS?

Deel Deze Pagina