EK Allround - 7 - 9 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 dec 2010.

  1. schaatsenforever

    schaatsenforever New Member

    Leenstra zal nog iets meer lef á la Blokhuijsen moeten krijgen om mentaal wat sterker te worden en gewoon iets meer te durven. Maar ik denk dat ze met haar techniek en snelheid fysiek gezien zeker een winnaar is, het gaat zo soepel en relatief makkelijk. Ze zal nu neem ik aan wel genoeg zelfvertrouwen hebben. Misschien is gewoon ook erg bescheiden, dat het idd niet echt in haar zit om te zeggen: ik ben favoriet of iets dergelijks. WOH vind ik een moeilijk geval. Ik heb veel respect voor hem, en gun hem echt een keer een grote prijs, maar begrijp niet helemaal waarom het er niet helemaal uitkomt. Gezien het feit dat ik verwachtte dat hij de hoogste ogen zou gaan gooien, terwijl Blokhuijsen dat nu inderdaad doet. Mentaal zit het bij hem best goed volgens mij.
  2. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Goed gemodereerd Sjoerd, dat maakt het teruglezen een stuk prettiger. Helaas heb ik vandaag alles gemist, dus ik ben blij met de verslagen van anderen in dit topic.
  3. Mazter

    Mazter New Member

    Die Bokko blijft me een vreemde. Eerst 2 matige races en dan pas als ie op voldoende achterstand van de eerste plek staat rijdt ie een puike 1500. Het lijkt wel alsof hij niet kampioen wil worden.
  4. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Smeets,Snoeks,Hersman en Ritsma prima.
    Friesinger een beetje druk maar houdt goed Smeets in toom.
    Dus op Herbert Dijkstra na zijn we het eens.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Als Fabris afzegt, mag Stefani de 10km rijden, want die is de 1e reserve door zijn 11e plek op de 5000m. Stefani komt dan in de top-12 en Fabris eindigt als 13e, omdat hij de beste van de rest is na 3 afstanden. Dus 2 man in de top-15, terwijl Stefani nu 17e lijkt te eindigen.

    Zou ten koste gaan van Eriksson, die nu 15e staat.
  6. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Nou, maar ik wees gisteren al op Bokko. De 500 had ie een erg snelle eerste 100, maar hield erg in in de laatste binnenbocht. Dat kostte m tijd, en op de 1500 komt die snelle start er wel uit. Dat ie zich zo inhield heeft ook weer te maken met het vorige Ek, toen hij viel op de 500.
    Hij staat 2.32 achter, dus de dikke mevrouw heeft nog niet gezongen.

    Morgen krijgen we dus een 10 km met vier man op 2,5 sec. Hiermee kunnen we dus de azijnurineerders van de afschaffingslobby weer een jaar of tien om de oren slaan.
  7. Mika

    Mika New Member

    Heb met veel plezier gekeken gisteren en vandaag! Mooi wat Jan en Koen laten zien. Wat zou het mooi zijn als een van beide morgen op de 10 boven zichzelf uit kan stijgen en de titel zou pakken....hoop is mooi :D

    Jammer van de 500 van Ireen. Ze kwam dichtbij op de 3 dus wie weet waar een goede 500 toe had kunnen leiden. Ben wel benieuwd naar het WK geworden. Als Ireen dan een goede 500 rijdt en op de 3 zo in de buurt kan blijven....
  8. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De eerste 4 mannen binnen 2,5 sec. voor de 10km. Ik kan me niet herinneren dat het zo close was. Met ook Olde Heuvel nog volop in de race voor de medailles. Het wordt morgen daarom zeker een schaatsmiddag om nooit te vergeten.

    Overige opmerkingen:
    - Sablikova, wat een heldin. Ze is in Europa echt een klasse apart;
    - Wust, beroerde 500m, goede 3km. Ze moet echter 4x super zijn om Sablikova te kunnen kloppen;
    - Goede prestaties van Hemmer, Erbanova en Rokita;
    - Njatun geeft geen passend vervolg aan een goed voorseizoen;
    - Skobrev hield goed het hoofd koel na een zwakke start en is mijn topfavoriet voor morgen;
    - Duitsland doet echt niet mee zo. Een land als Polen doet het in de breedte gewoon beter;
    - Rotteveel, is hij ziek of reed hij gewoon erg slecht?
  9. nino

    nino Member

    Bedankt voor het antwoord. Ik begrijp het. :)
    Maar dat zou Fabris toch niet doen....
  10. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Als Fabris zich morgen voor de 10.000m afmeldt, levert dat Italie een extra plaats op voor het WK Allround....[/quote]
    Huh? Ik heb iets gemist; kan je dat even uitleggen?[/quote]

    Als Fabris afzegt, mag Stefani de 10km rijden, want die is de 1e reserve door zijn 11e plek op de 5000m. Stefani komt dan in de top-12 en Fabris eindigt als 13e, omdat hij de beste van de rest is na 3 afstanden. Dus 2 man in de top-15, terwijl Stefani nu 17e lijkt te eindigen.

    Zou ten koste gaan van Eriksson, die nu 15e staat.[/quote]


    Dat is interressant. Het zou niet eerlijk zijn maar het zal me in deze vorm en met rugklachten niet verbazen al hij zich terug trekt.

    Verder een mooi toernooi zowel bij de heren als bij de dames wat de nederlanders betreft. Hartstikke goed zoals ze het doen. Ook al hebben we misschien deze keer geen Europese kampioen zijn de prestaties geweldig. Geen land kan toch zeggen dat ze in beide toernooien 4 bij de eerste 8 hebben staan. Alle kritiek zo hier en daar is niet terecht.
    Goed geanticipeerd Sjoerd op de reacties van bandabou.
  11. muilie

    muilie Member

    heeft iemand een idee wie de afsluitende 5000 meter bij de dames mag rijden als de stand zo blijft als het nu is?
    ik begrijp nooit helemaal hoe dat werkt.
    Bedankt!!
  12. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Als de stand zo blijft plaatsen Sablikova, Wust, Leenstra, Voorhuis, Lobysheva, Valkenburg, Njatun, Hemmer en Zlotkowska zich omdat zij in zowel het algemeen klassement als op de 3km in de top 12 staan. Verder komen daar ter aanvulling de hoogst geklasseerden van beide klassementen bij. Dit zijn Rokita (7de op 3km), Erbanova (7de klassement) en Bay (9de op de 3km).

    Gelet op mogelijke verschuivingen in het algemeen klassement zijn Zlotkowska en Bay het minst zeker, terwijl Skokova en Bokko nog een realistische kans hebben om zich te kwalificeren. Skokova en Bay veroveren bij een ongewijzigd algemeen klassement overigens wel het 13de en 14de Europese startbewijs voor hun land voor het WK Allround.

    Overigens is het zo goed als zeker dat Sablikova en Wust tegen elkaar zullen rijden op de 5km, ongeacht de prestaties van Leenstra op de 1500m.
  13. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Bij Marrit heb ik ook een beetje mijn twijfels, maar ik denk ook dat zij daar nog in kan groeien.

    Wouter, ik denk wel dat hij met de druk om kan gaan, hij heeft in ieder geval al wel 2 keer het NK allround gewonnen. Maar ik vind het lastig oordelen omdat hij nou eenmaal niet vaak wint, omdat we ene Sven Kramer hebben rondrijden ;) en ook omdat hij kwalitatief (nog) tekort komt op mannen als Bokko/Skobrev/de Jong om eventueel een world cup te kunnen winnen. Als hij nog beter wordt zou hij wel een winnaar kunnen zijn denk ik, door zijn nuchterheid.
  14. nino

    nino Member

    Niet alle kampioenen zijn per definitie blaaskaken. Maar als ik mijn geheugen goed pijnig waren de mannenkampioenen dat inderdaad toch wel vaak.
    Tegenvoorbeelden: Tonny de Jong en.... Gunda Niemann.
    Elke keer wist iedereen al lang dat zij zou winnen, maar Gunda zelf was altijd heel onzeker en zenuwachtig.
    Zij was toch echt wel een grote kampioen.
    Marrit heeft zelf toch ook wel een paar grote toernooien gewonnen. Ik heb er wel vertrouwen in.
    Misschien zoekt ze nu wel iets te overdreven de andere mindset dan de TVM-winnaars-houding, maar daar kan ze in de toekomst nog wel een nieuw evenwicht in vinden.

    Ik vond GoDennyGo een erg mooie en dynamische naam.
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat is er met GoDennyGo dan? Heeft ze haar naam veranderd, of heb ik iets anders belangrijks gemist?
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    ik heb ongeveer 3 weken geleden de nickname laten wijzigen in Passion-for-skating
    avatar en handtekening zijn hetzelfde gebleven, is bijna niemand opgevallen
  17. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Qua schaatsen is Leenstra misschien wel het grootste talent van de afgelopen 10 jaar in Nederland. Vooral haar techniek is uitstekend te noemen. Op de tv is het ook al gezegd, ze komt heel snel in haar slag na een start en dat is een groot voordeel.
  18. IKE

    IKE Active Member

    hmm nesbit rijd weer een erg goede 1000 denk dat die goede kans maakt om sablikova op het snelle ijs van calgary e verslaan op het WK

    Women's 1000m: Nesbitt 1:14.03, Schussler 1:16.18, Rempel 1:16.54, Gregg 1:16.98, Oudenaarden 1:17.54
  19. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik vind die bescheidenheid van Leenstra wel meevallen. Volgens mij is ze gewoon realistisch.
    Iedereen (op VSS bijv) zag wel aankomen dat Sablikova de grote favoriete was, met Wust op een afstandje, en daar weer een stukje achter Leenstra. Dus deed ze wat voorzichtig in haar uitlatingen als het om het hoogste treetje ging. En na twee afstanden staat ze 3e, een eindje achter Wust, die weer een eindje achter Sablikova staat, en doet ze daar ook heel realistisch over. Als ze echt bescheiden was, dan wees ze nog op Voorhuis en dat die nog gevaarlijk was etc, maar dat deed ze niet. Tot zover de woorden.

    Wat betreft de daden knalde ze er toch wel redelijk in op de 3, nam meteen al afstand van Voorhuis. Als je dan te bescheiden bent, ga je voorzichtig weg en kijk je wel of je nog wat over hebt.

    Kortom: bescheiden ?? Hoezo ?
  20. Mark79

    Mark79 New Member

    Na 2 van de 3 dagen Europees Allrounden kunnen we concluderen dat Nederland het breedste Allround-team van Europa heeft (2, 4 en 5 bij de mannen / 2, 3, 4 en 6 bij de vrouwen), maar dus blijkbaar geen winnaars heeft. Past wel een beetje in het beeld van heel dit seizoen. Talloze podiumplaatsen bij WB's maar tot dusverre alleen Bob de Jong en Stefan Groothuis (bij afwezigheid Shani Davis & Trevor Marsicano) die wisten te winnen.

    Uitgaande van de normale statistieken zal WOH morgen het brons in de einduitslag moeten pakken. De tijden die gereden worden, zijn natuurlijk slechter dan we gewend zijn, maar de onderlinge verhoudingen zijn wel zoals we gewend zijn. Ik voorspel bij de mannen dus 1.Skobrev 2.Bokko 3.WOH 4.Blokhuijsen 5.Verweij

    Leenstra moet 0,6 goedmaken op Wust om op gelijke hoogte te komen, wat theoretisch mogelijk is. Leenstra is tot dusverre de enige vrouw die (ok, dat was ook maar 1x, Hamar en Wust reed daar niet) een vrijwel gelijke eindtijd had met de onverslaanbare Christine Nesbitt. Net zoals bij de mannen zie ik geen reden waarom weer en wind de onderlinge verhoudingen zouden verstoren, wat dus betekent dat Sablikova met ruime voorsprong Europees kampioene gaat worden.

Deel Deze Pagina