NK Sprint - 27 en 28 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 7 dec 2010.

  1. Jan Smeekens-lover

    Jan Smeekens-lover New Member

    Die heeft hij reeds staan. 34,99 tijdens de World Cup Finale in maart 2010. De loting van morgen is trouwens ideaal om het nogmaals te flikken
     
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    In het kader van "het is nooit leuk om alleen te rijden" stel ik voor om Kjeld Nuis en Inge van Essen morgen samen te laten rijden.

    Vandaag was best een lange dag nog terwijl er alleen korte afstanden waren, morgen wordt het nog langer, nou nou, ik kan niet wachten. :D
     
  3. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Toch niet zo moeilijk.
    De nummer 1 en 2 van NK Sprint worden aangewezen.
    Nu maar hopen dat er niemand valt.
    Kuijpers wordt aangewezen omdat hij podium kan rijden bij de WK Sprint
    Nuis wordt aangewezen als hij qua fictief puntenklassement bij de eerste 2 zit.
    Gaat waarschijnlijk niet lukken dus skate off met de nummer 3 Bos op dit moment.

    Tuitert en Mulder of die recht hebben op een skate off daar twijfel ik aan.
    Otterspeer kan mij morgen overtuigen door 2x podium te rijden.
     
  4. rja

    rja New Member

    Schaats Bobo's maken gewoon de schaatssport kapot !

    Door die belachelijk regel, dat je niet over die lijn mag komen.

    Voor hun belachelijk dikke onkostenvergoedingen, parisideerden over de ruggen van schaatsers heen !

    Misshien moeten toeschouwers wegblijven bij wedstrijden, misschien begrijpen de schaats bobo's eindelijk de boodschap, de schaatssport gaat niet over schaatsbobo's, maar over schaatsers !
     
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik zou zeggen optie 1 met als toevoeging dat Nuis zijn tijd op de 1000 m gewoon meetelt voor het klassement. Waarom geen herkansing voor Kuipers: het WK sprint is al over 3 weken, je kunt dus geen schaatsers gaan aanwijzen waarvan het niet zeker is of ze wel op tijd fit zijn. Anders moet je ook Ronald Mulder een herkansing geven (nr 4 WK vorig jaar). Bovendien, hoe erg is de blessure van Kuipers? Ik krijg het gevoel dat hij zich na een tegenvallende 500 m maar gauw heeft terug getrokken op advies van de TVM leiding.

    PS ik voorspel dat Smeets en Wennemars vanmiddag nog een flinke discussie gaan voeren hierover.
     
  6. bandabou

    bandabou Member

    :lol: What else is new? Leuk om te zien dat ik niet de enige ben die de TVM voortrekkerij opval.
     
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Als hij de 500m in 35,2 had gereden en zich hetzelfde had gevoeld dan vraag ik me idd af of hij zich ook had terug had getrokken. Maar dat blijft speculeren, we kunnen niet in zijn lichaam kijken. En dat ze bij TVM een keer voorzichtig zijn met een breekbare sporter is ook wel te waarderen.

    En van de andere kant. Hij had nog hele goede kansen op plaatsing, zeker in dit uitgedunde deelnemersveld. Die slechte tijd op de 500m kwam niet door slechte vorm, maar door misslagen. Op de 1000 meter had hij zeker 1:09-laag kunnen rijden, en dan was plaatsing niet een groot probleem geworden waarschijnlijk. De kans dat hij nu niet wordt aangewezen, of over twee weken een skateoff moet rijden tegen Otterspeer, Tuitert, Ronald Mulder en Nuis, is toch wel duidelijk aanwezig. En ik weet niet of je dan beter af bent.
     
  8. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Waarschijnlijk geldt voor haar hetzelfde als voor Ket (viewtopic.php?f=4&t=6193&start=160#p123775).
     
  9. Elina

    Elina Well-Known Member

    Gisteren in Thialf mooie sprintafstanden gezien. Ben benieuwd wat de dag van vandaag ons gaat brengen, Lotte van Beek heeft zich helaas ook afgemeld.
     
  10. bandabou

    bandabou Member

    :lol: Ah come on. Denk je echt dat ze hem niet gaan aanwijzen? Hallo..hij is TVM'er nu he.
     
  11. em1205

    em1205 New Member

    Vandaag nog een dag sprint. Bij de dames is de race ( bijna ) gelopen voor de 4 plekken bij de WK-sprint. Boer, Gerritsen, van Riessen en Wust gaan zich plaatsen onder normale omstandigheden. Bij de heren is de situatie momenteel zeer gecompliceerd mede door de afzegging van van Kuipers en de dq van Nuis en de val van Otterspeer. Voor Nuis en Otterspeer lijkt het voorbij wat betreft het WK-sprint. Kuipers zal echt wel iets mankeren, want hij neemt een groot risico door zich geblesseerd te melden ( tenzij hij bepaalde toezeggingen heeft gekregen ). Gewoon uitrijden en tweede worden was geen probleem geweest, maar nu loopt hij het risico van een skate off omdat hij moet laten zien dat zijn blessure genezen is. Voor plaatsing voor de WC-beker wedstrijden hebben we nog een tweede dag te gaan voor er duidelijkheid is.
     
  12. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Gelukkig! Boer weet nog wel van Gerritsen te winnen in een rechtstreeks duel! Een sterke 38.38 van Boer. Gerritsen tweede (38.84) en Oenema (39.01) dit keer sneller dan van Riessen (39.06). Wust verliest behoorlijk wat terrein met haar 39.51.

    Toch staat Wust noch steeds veilig vierde in het algemeen klassement. Te ver van van Riessen echter om nog op het podium te kunnen komen. Ook wordt het erg lastig voor van Riessen om Gerritsen in te halen, en voor Gerritsen om Boer in te halen. Volgens mij staat zelfs de volgorde van de top 4 inmiddels vast als er niets geks meer gebeurt.
     
  13. jakkes

    jakkes New Member


    Ik heb het idee dat tvm ook een grote vinger in de pap heeft bij de nieuwe site Schaatsen.nl. Alles draait om TVM; interviews en filmpjes. Over de koplopers wordt nauwelijks gesproken.
     
  14. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Die filmpjes worden gewoon aangeleverd door TVM, die zijn voor hun eigen site. Als de andere ploegen niks aanleveren wordt er ook niks opgezet.
     
  15. afca

    afca New Member

    Wust word hier wel even weg gereden zeg.
     
  16. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Goede tijd van Boer en van Gerritsen. Ireen Wust reed een behoorlijk magere race. Overigens zou Leenstra een goede reserve zijn op basis van haar prestaties in het voorseizoen. Timmer en de anderen zijn dit seizoen te langzaam om als terechte reserve worden aangewezen. Overigens hoop ik wel dat Timmer nog mee kan doen dit seizoen.
     
  17. 41O

    41O Member

    Wust te ver van van Riessen om nog op het podium te komen? Het scheelt maar 0.3 sec dus 0.6 sec op de 1000m ik denk juist dat het heel spannend gaat worden, en als Wust weer een goede 1000m rijd ze het nog haalt ook!
     
  18. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    Otterspeer geweldig 35.40
     
  19. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Je hebt gelijk, rekenfoutje, Wust moet om precies te zijn 0.71 sec. sneller zijn dan van Riessen om op het podium te komen (ik dacht dat het verschil 1.71 moest zijn). Gisteren was het verschil overigens 0.77 sec. op de 1000. Het gaat inderdaad erg spannend worden. Ze mogen tegen elkaar rijden geloof ik (evenals Boer en Gerritsen), dus dat maakt het extra spannend.
     
  20. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Zeer sterk inderdaad! Daarmee zou hij gisteren derde zijn geworden. Dat is mogelijk goed nieuws ook voor Nuis, Tuitert en Mulder. Want hoe beter Nuis en Otterspeer presteren, hoe groter de druk op de KNSB wordt om een skate off te organiseren. Nuis reed overigens 35.88.
     

Deel Deze Pagina