WC Berlijn 19-21 nov. 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 13 nov 2010.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik vind het ook niet zo erg hoor, wel leuk juist zoveel internationale concurrentie. Ik denk wel dat Kramer had gewonnen als hij had meegedaan, de winnende tijd is er niet één waar Kramer niet aan zou kunnen komen.
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Re:

    Ik zeg niet dat dat geen goede ontwikkeling is, maar meer het feit dat er buiten Sven Kramer geen Nederlandse schaatser is die zo goed is/of kan zijn. En is nog maar afwachten of Sven Kramer ooit weer op het niveau komt van twee/drie jaar geleden.
  3. cybermier

    cybermier New Member

    Re: Re:


    Kom op zeg, niet zo negatief. Geloof mij maar, dat Sven z'n mannetje gaat staan. Dit seizoen spaart die ze krachten en zorgt ie ervoor dat die de Allroud-toernooien en de WK afstanden heel goed is. Ik denk dat hij ongenaakbaar is aan het eind van dit schaatsseizoen. Echt niemand gaat Sven dit jaar verslaan, hij rijdt nl alleen voor de winst en anders rijdt hij gewoon niet (Heeft ie zelf gezegd)
  4. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik denk toch dat de Nederlandse schaatsers vooral willen pieken op de verschillende WK's en zoals Wüst zegt zijn dit goede leermomenten. Beniewd naar de 1500m van de heren morgen, denk niet dat het zo snel gaat als vorige week gezien de omstandigheden.
  5. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ik vind het erg leuk dat de 5km nu zo spannend is met vele kanshebbers op winst en podiumplaats en ook nog eens uit veel verschillende landen :D Ben wel blij dat Bøkko nu weer op het podium staat en het er zo te zien vorige week echt aan lag dat hij niet helemaal fit was.

    Verder echt heel indrukwekkend van Ida Njåtun! :D Echt leuk dat ze zo opeens 2e word met alle toppers gewoon aan de start. En naast Njåtun en Bøkko nog 3 podiumplaatsen voor de Noren in de B-groep. Een topdag! Ben heel benieuwd naar rest van seizoen maar ben nu al heel blij dat er nu zo goed gereden word nadat ze nu hele zomer getraind hebben met Pedersen (en Hanninnen) als trainer!
  6. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Zo kan ik het ook, als je Bob en Sven weg denkt is er niet veel soeps. Als je bij de Canadese vrouwen Nesbitt en Groves wegdenkt presteren ze ook niet top hoor.. Of bij de Japanners Nagashima en Lee.

    Ik heb verder nog nauwelijks iets gezien dus kan er weinig over zeggen, neem het vannacht op.
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Het is trouwens extra mooi dat de top zo breed is (op de 5k mannen in ieder geval) gezien het feit dat het een naolympisch jaar is, jaren waarin NL vaak domineert en waarin internationale toppers soms rustig aan doen..
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Op de 1500 vrouwen gingen er veel kapot in de laatste ronde dus de omstandigheden zijn zwaar. Misschien dat een van de stayers Davis en Kuipers kan bedreigen op de 1500 mannen.

    Overigens blijf ik van mening dat velen hier Wouter Olde Heuvel onderschatten; er wordt geroepen dat we in deze vorm zonder Sven geen enkele kans maken op een goede klassering op het EK of WK allround maar WOH blijft nu ook weer gewoon Skobrev en Fabris voor. Van de vier mensen die sneller waren dan WOH vandaag verliezen De Jong en Lee SH teveel op de 1500 meter en Kuck en Bøkko waren vorige week ook langzamer op de 1500 dan Wouter Olde Heuvel. Kortom, ook zonder Sven hebben we iemand die voor het podium mee kan doen als hij in deze vorm blijft (of beter wordt).
  9. trapper

    trapper Member

    Ik vind dat er wel erg voorbarige conclusies worden getrokken over het niveau van de Nederlanders op de 5 km. Volgens mij werden 'we' vorige week nog 1e en 3e. Om nou na één race zonder Nederlander op het podium dan maar meteen te gaan roepen dat het niks is zonder Kramer, vind ik wel wat overtrokken. Bovenhuis valt idd wat tegen en Bergsma rijdt ook wat langzamer op het wk, maar hij rijdt toch twee keer top tien, evenals de drie andere Nederlanders. Daarna zijn er nog wel een paar Nederlanders die op het NK in mindere doen waren die ook in staat zijn om hard te rijden op een 5km (Blokhuijsen, Bloemen).

    Ik vind dat er meer reden tot zorg is over het zeer matige niveau bij de dames in zijn geheel. Dan heb ik het niet alleen over de Nederlandse vrouwen, maar buiten een paar absolute toppers als Wolf, Nesbitt en Sablikova en af en toe een verrassing als Njatun ben ik niet bepaald onder de indruk van het niveau voor een wereldbekerwedstrijd. In vergelijking met 4,5,6 zes jaar geleden zijn de tijden nauwelijks vooruit gegaan, misschien zelfs wel achteruit, waar het niveau bij de heren op alle afstanden toch flink is gestegen, zowel qua top als in de breedte.
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, maar hoe die vrouwen toen zo goed waren kan je je wel je vragen bijstellen.
  11. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb Rokita, Zlotkowska en Czerwonka keihard aangemoedigd hoor ;)

    Oh en over die Pool die die rit zo goed opbouwde op de 5 km, Szymanski: Ik vond eigenlijk het wat slordig want hij had op het eind vrij veel over en ik denk dat ie als ie iets minder snel de 32 in ging, hij hem beter had kunnen rijden. Je zag ook dat ie zijn techniek liet versloffen halverwege. Maar niettemin was het een aardige race hoor.
  12. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Wat jammer dat sommige zo negatief zijn over de heren. Al jaren is er geen spanning op de lange afstanden. Nu zijn we voor de eerste keer eens geen 1,2 of 3 en is het niet goed. Vorige week waren we nog 1 en 3. Laten we blij zijn voor het schaatsen dat er concurentie is. En overigens komt daar nog bij dat het allemaal zo dicht bij elkaar ligt. Volgende week is het weer anders. Waar was Bokko vorige week. Verder hebben we op de korte afstanden geweldige toppers als Tuitert, Groothuis, Kuipers, Smeekens. Maar die kunnen ook zo maar eens een keer wat minder presteren. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. En vergeet niet dat we niet eens kunnen beschikken over Kramer, Gerritsen en Mulder. Allemaal potentiele podium rijders. Je kunt ook niet iedere week top zijn. Kijk nu maar weer naar Skobrev en Nagashima.
  13. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Re:

    Zit je nog steeds in de trein?

    Helaas niets gezien, maar de tijden op de 5 km laten zien dat er geen constante rijders zijn. Wouter is dichter bij Bob gekomen. Had van Bob meer verwacht, omdat hij goed in zijn vel leek te zitten.
    Mooie tijden van Jan Smeekens, Margot, Laurien en Ireen . Wij gaan weer meetellen op de 500 meter.
  14. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Je hint wordt niet opgepikt, Leenstrafan. Schoonrijden is een oud-Hollandse sport, eigenlijk een beetje folklore.
  15. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ook vandaag is er weer een hoge luchtdruk in Berlijn;

    [​IMG]
  16. Elina

    Elina Well-Known Member

    Marrit Leenstra reed in de eerste rit in de B groep op de 3000m. Ze reed alleen naar 4.11,52
    Ruim 3 seconden sneller dan op het NK en ook sneller dan Voorhuis vorige week in Heerenveen.
    Dit seizoen:
    4.20 > 4.16 > 4.14 > 4.11
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik doelde een beetje op het D-woord, wat natuurlijk onder de gordel is omdat het beschuldigen van sporters zonder bewijzen erg erg laag is en ik mij daar normaliter niet mee wil inlaten.

    Maar goed, de B-500 meters zijn alweer begonnen en afgelopen met de volgende podia:
    1 Miho TAKAGI JPN 39.45
    2 Anice DAS NED 39.56
    3 Rebekah BRADFORD USA 39.71

    1 Espen Aarnes HVAMMEN NOR 35.73
    2 William DUTTON CAN 35.78
    3 Yaolin ZHANG CHN 36.04
    Als ik de regels goed begrijp mag Anice Das nu in China sowieso in de A-groep starten om dat naast de twee winnaressen (Takagi en Jin) ook een derde persoon mee mag op basis van twee races en dat wordt dan Das met haar derde en tweede plek.

    Marrit Leenstra heeft ook al gereden zojuist in de B-groep en heeft een verrassend goede tijd neergezet met 4.11,52! :) Best vreemd in vergelijking met haar matige 1500 gisteren waar ze boven de 2 minuten uitkwam. Vermoedelijk heeft ze iets gehad aan Mari Hemmer of Katarzyna Wozniak die in hetzelfde kwartet reden. Haar rondetijden zijn: 19.7→31.0→32.0→32.6→32.6→33.3→34.2→35.9 dus een goed opgebouwde race met een redelijk vlak middenstuk en een slotronde onder de 36 seconden. Overigens zal ze er niet zoveel aan hebben zelfs als ze zou winnen omdat ze dan promoveert voor de 5000 in Hamar die ze niet zal rijden. :?

    Zo, mijn dag is weer goed begonnen!
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat de tijden van de dames op de 1000/1500 m niet vooruitgaan heeft denk ik meer te maken dat er toen een aantal rijdsters in zeer goede vorm waren (Klassen 2006, Wüst 2007). Zij kwamen daarna in een vormcrisis terecht. In combinatie met ideale omstandigheden leverde dat tijden op waar niemand nog aan is gekomen. Je ziet aan Wolf (500m) en Sablikova (3/5 km) dat zij hun tijden wel verbeteren.
  19. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Zij die na afloop van vorig seizoen dachten dat Seung-Hoon Lee en Kuck eendagsvliegen zouden zijn die zich dit seizoen op respectievelijk shorttrack en studie zouden richten, hebben er (gelukkig) naast gezeten!

    Ook ik verheug me nu al op het WK allround in Calgary. Stel je voor dat de volgende 12 zich in willekeurige volgorde plaatsen voor de 10km: Kramer, Blokhuijsen, Olde Heuvel, Bokko, Skobrev, Fabris, Contin, Seung-Hoon Lee, Morrison, Marsicano, Davis, Kuck. Wat een namen! Dat zou echt ongekend zijn.

    Bij de vrouwen hoeft een 12tal bestaande uit Wust, Leenstra, Njatun, Beckert, Lobysheva, Sablikova, Hozumi, Rookard, Klassen, Schussler, Groves en Nesbitt ook geen onaantrekkelijke wedstrijd op te leveren.
  20. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

Deel Deze Pagina