OKT

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 26 dec 2005.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ofschoon het niet de snelste tijd was vandaag, was ik zelf het meest onder de indruk van de race van Ritsma. Wat super gereden! Ik ben in mijn eentje thuis maar ik zat echt tegen die tv aan te schreeuwen en op de bank te springen. Jammer dat hij Turijn niet heeft gehaald, maar dat was ook niet te verwachten. Wel heel mooi dat hij nog alle kansen heeft om naar het EK te gaan, vooral omdat De Jong op de 1500 veel te kort komt.

    Verder natuurlijk prachtig gereden van Verheijen en van Kramer, en heel erg tof dat Wüst de 1500 meter gewonnen heeft. Die zie ik ook wel ver komen in Turijn. :D

    Nog even over Prinsen: hij heeft al anderhalf jaar last van een liesblessure, dat stond hier laatst in de krant, en binnenkort gaat hij daar eens naar laten kijken. Dat verklaart in ieder geval waarom we al een tijd geen goede races meer van hem hebben gezien.
  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Ritsma heeft mij behoorlijk verbaasd, Uytdehage ook maar dan in wat negatieve zin... Had niet verwacht dat hij zo in elkaar zou klapperen.
    Verheijen knap dat je met privé omstandigheden toch zo strak door kan rijden. Kramer had ik sterker verwacht.

    Al met al wel weer genoten, ook van de dames 1500 trouwens!!
  3. umpire

    umpire Member

    De deelnemers die naar Turijn gaan had ik wel zo voorspeld.
    Ritsma heeft me wel positief verbaasd.
    Hoe zijn zijn kansen voor het EK?
  4. Peter ter Stege

    Peter ter Stege New Member

    Podium op het EK!!!
    Als reserve mee naar Turijn en mee laten starten op de achtervolging.
    Dan kan hij in stijl afsluiten.
  5. Cyclad

    Cyclad New Member


    Kansen zijn groot.
    Er wordt een fictief klassement opgesteld op basis van de tijden op 5 kilometer en de 1500 meter.
    Op de 5 kilometer heeft Rintje alleen Sven Kramer, Carl Verheijen en Bob de Jong voor zich.
    De achterstand op Bob de Jong buigt hij op de 1500 meter wel om in een voorsprong. Romme en Uytdehaage staan het dichtst achter Ritsma, ik ga er van uit dat hij zowel Romme als Uytdehaage na de 1500 meter voorblijft. Er mogen 4 Nederlanders naar Hamar, dus Rintje is zeer kansrijk om dat in elk geval te halen.
  6. umpire

    umpire Member

    maar om het EK te halen???
    Wie weet dat?
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Yep, Romme moet 1 seconde goedmaken op de 1500, Jochem ruim anderhalf, en Ralf ca. 2,5. Moet hij normaal gesproken kunnen houden, en De Jong kan hij nog wel voorbij. Dan is hij helemaal veilig. En misschien zijn er ook nog wel mensen die de EK laten schieten met oog op de Spelen.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Kramer en Verheijen willen in ieder geval naar de EK, dus daar moet Ritsma het niet van hebben. Ik ben er trouwens ook blij om dat ze gewoon gaan, dat maakt het EK een toernooi met toppers en dat is wel eens anders in een olympisch jaar. Ik geef Rintje in ieder geval heel goede kansen voor het EK. :D
  9. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik vond vooral de races van de jonkies uit gewest NH-U zo mooi, zoals Ted-Jan Bloemen er in vloog! Tsjonge. De nieuwe lichting na Sven Kramer komt eraan!
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Wouter Olde Heuvel is ook netjes 9e geworden!
  11. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ik vond die ritten ook geweldig! echt mooi dat ze zo snel begonnen! :)
  12. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Hoewel de winnaars redelijk voorspelbaar waren (zie mijn VSS) vond ik het toch een tweetal heerlijke wedstrijden.

    Meest opvallende vond ik:
    - het grote verschil tussen Wüst en de rest
    - de jonge rijders op de 5 km
    - Rintje natuurlijk
    - en tenslotte de superieure manier waarop Carl won. Het zag er zo makkelijk uit.

    We want more!

    Jan
  13. sharky

    sharky New Member

    Net terug uit Thialf. Mooi toernooi.

    Opvallende dingen, fantastisch gereden van Wüst, verrassend van Cramer. Op de 5 vond ik toch Ritsma's prestatie het meest opvallende in positieve en Uytdehaage in negatieve zin. De Jong's 5 was erg vlak. Kramer leek niet helemaal tevreden.

    En natuurlijk last but not least, mooi gedaan Mark! Leuk om een forum lid te zien schaatsen. Ik heb wat foto's gemaakt. Als ze wat geworden zijn zal ik ze morgen hier posten :D
  14. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    De TVM-ploeg staat er al weer goed op al 3 rijders/sters (Verheijen, Kramer, Wust) op zeker al naar de spelen en nummer 4 (Groenewold) al voor 99,99%

    De concurrent draait beduidend slechter, hopenlijk doet Kuipers goede zaken... anders... Hoe lang blijft Orie nog coach???

    Krizz
  15. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Hou op zeg! We gaan in het schaatsen toch geen voetbaltoestanden krijgen waarbij het falen van rijders op de coach wordt afgewenteld? Er is maar 1 persoon verantwoordelijk voor de tijden die op de borden komt en dat is de rijder zelf. Als de tijden slecht zijn heeft de rijder het slecht gedaan. De rijder heeft mijns inziens zelf de verantwoordelijkheid om bij een programma wat volgens hem/haar verkeerd is in te grijpen. Dus niet ineens Orie bij de Oren grijpen maar de rijders zelf.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ook interessant wordt trouwens de wedstrijd in de wedstrijd morgen bij de drie kilometer voor vrouwen, voor de EK plaatsen bij de vrouwen. Wust en Groenewold plaatsen zich wel. Van Deutekom rijdt geen drie. Cramer zal zich ook wel plaatsen. Maar dan, de strijdt om de vierde plek. Tessa van Dijk óf Foske Tamar van der Wal kan zich wel eens verrassend voor deze wedstijd gaan plaatsen. Maar Kleinsman, Voorhuis en misschien ook nog Vis kunnen met een goede drie kilometer zeker ook nog in aanmerking komen. Van Goozen lijkt te ver weg te staan.
  17. Cyclad

    Cyclad New Member

    Kleinsman hoeft niet zo heel veel goed te maken op Van der Wal en Van Dijk. Zij zal het wel redden met het oog op het EK, inderdaad samen met Wüst, Groenewold en Cramer.
    Het zou mooi zijn als Tessa van Dijk voor een verrassing kan zorgen, maar de 3 kilometer is niet echt haar sterkste afstand.
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Cool!! Heb zojuist vernomen wie de testrijders voor vandaag zijn:

    Sietse Heslinga en Marco Lubbers!!!
  19. umpire

    umpire Member

    't is ook nog niet helemaal zeker, maar ik heb Wieteke Cramer liever niet mee. In turijn bakt ze er toch weer niks van vrees ik.

    En Ritsma heeft dan inderdaad nog best wat kansen.
    Weet iemand waarom Remmelt Eldering niet meedeed (van mijn club)??

Deel Deze Pagina