Nieuwe schaatspakken van KPN

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Lindekh, 1 okt 2010.

  1. rikmeerveld

    rikmeerveld New Member

    Doet zeer aan m'n ogen!!!!!!!!!!1
    Wellicht kan de schilder Jasper Oostland hier nog wat mee: schaatsend een kikkerlandje vertegenwoordigen

    Bijgevoegde bestanden:

  2. ®onnie

    ®onnie New Member

    ik weet niet wie dit bedacht heeft maar dit is echt foei lelijk en ronduit schandalig om zo onze nationale toppers intternationaal te kakken te zette. We zullen uitgelachen worden. begin zelfs de Canadeese pakken mooi te vinden. Ik snap nu wel waarom KPN alle toppers eerst voorzien heeft van een blackberry en Ipad, in de hoop dat ze dit spuuglelijke pak zullen slikken. Het is onbegrijpelijk dat de KNSB dit accepteerd, liggen die gasten te slapen ofzo?
    Ik ben voor een publieksactie!

    @KPN; Geef ons onze NATIONALE kleuren terug!!!
  3. hanshuizing

    hanshuizing New Member

    Ik vind de kleurstelling van het pak wel erg gedurfd maar het getuigt wel van behoorlijk veel lef van de ontwerper.
    Het design druist behoorlijk in tegen alle rood-wit-blauwe of oranje pakken waarin tot nu toe werd gereden. Maar krijgt een pak niet pas zijn juiste uitstraling als er goed in gereden wordt en veel mee gewonnen wordt? Misschien is het ook wel een kwestie van gewenning. Ook hangt het er gewoon van af wie er in gaat rijden. Een kampioen of een loser. Maar inderdaad, mooi is anders en kost niets meer..... vind ik op dit moment.
  4. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    oh wat verschrikkelijk lelijk zijn deze pakken... ben ik even blij dat ik voornamelijk fan ben van de buitenlanders die hebben het qua pakken dit seizoen al gewonnen!
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Re: Van Aegon naar KPN

    Jullie hebben zojuist de enige manier gevonden om mij nog harder voor Marrit Leenstra te laten juichen het komende NK afstanden.
  6. joco

    joco New Member

    Ik snap dat een sponsor ook zijn identiteit kwijt wil in het pak.
    Maar dit is wel heel erg een KPN pak i.p.v. een nederlands pak.
    Wie kennen we met huiskleur oranje of rood wit blauw ?
    Wellicht is TNT een optie als sponsor, weten we zeker dat de pakken oranje worden, zoals dat hoort.
    Was vorig jaar het niet kunnen leveren van de pakken in bepaalde kleuren niet 1 van de redenen om van pak leverancier te wisselen ?
  7. SCEVD

    SCEVD Member

    Zo dit is meer in de kleuren van hongarije, doe de pakken daarnaartoe (bevordert de schaatssport) en haal alsjeblieft de rood-wit-blauw of oranje pakken terug, verandering is goed, maar niet te veel. :wink:
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    OMG! Daarmee zet je jezelf toch voor aap als je in die pakken gaat rijden! Als het nou alleen voor Jong Oranje enzo was tijdens NKS dan had ik er niet echt zulke problemen mee, ik bedoel wat is nou een NK. Maar in worldcups :eek: :shock: Ik bedoel je wil toch op z'n minst de identiteit van het land erin kwijt kunnen. Ik zie hier niets Nederlands in. Ja behalve dan de naam en misschien KPN maar toch. Oh en de kleur oranje.

    Ik zit nu na te denken of ik een land kan bedenken die pakken hebben die net als deze, nauwelijks associaties hebben met het land waarvoor ze uitkomen....
  9. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dacht even dat Ierland ineens een nationale selectie had :D

    Ach, het is even wennen na heel veel jaren het rood-wit-blauw. Maar ga eens verder terug in de tijd, saai uni-blauw was het toen...
  10. JAB

    JAB New Member

    Er zijn wel regeltjes over het niet met je schaats over de lijn mogen komen en dit mag zo maar? Misschien dat het genoeg afleidt om af en toe een keertje de lijn te raken of een blokje aan te tikken :D
  11. fraai

    fraai New Member

    Bij de Aegon pakken had de KNSB oranje al daar gelaten omdat Aegon op geen enkele manier met Nationale Nederlanden geassocieerd wilde worden. Dit was altijd een knalharde eis van Aegon. Zo commercieel was Aegon juist weer wel. Zij blokkeerde altijd alle voorstellen met iets van oranje erin!
    Nu was er de kans om de nationale teams in dominant Oranje te laten schaatsen, zoals elk Nationaal Sport team. oranje is immers onze nationale sportkleur. Zie de wielrenners, voetballers, hockeyers etc maar eens. En het Schaatsen ziet er nu uit als een aangeschoten, gemarkeerde geitenbok. Waarbij ik de geitenbok echt te kort doe. De KNSB heeft een enorme kans laten liggen voor het teveel pleasen van een sponsor. Zelfs het voetbal waar toch veel meer geld in omgaat denkt er niet aan om de tenues te wijzigen. Ajax blijft thuis spelen in Rood en Wit hoe Aegon er ook over denkt. Aegon mag er zijn naam op plakken en dat is het. Barcelona speelt zelfs zonder reclame op de blauwrode gestreepte kleding. Geen catalaan die er anders over denkt. En de knsbbestuurders geven dit zo uit handen. Wansmakelijk en niet anders!
  12. Lammert

    Lammert Member

    Oef, dit is wel een rare kleurenkermis. Ik heb op zich niks tegen dat KPN-groen, maar die combinatie met oranje... Ze gebruiken die kleur in hun eigen uitingen ook wel, maar dan met name als signaalkleur voor prijzen e.d. Wie weet heeft de ontwikkelaar van deze pakken het ook wel zo bedoeld: dat alle aandacht naar de voeten en de rechterhand getrokken wordt.
  13. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ja, zou kunnen.. Maar toch blijf ik het een belachelijk idee vinden om dwars tegen de kleuren van Nederland in zo'n stom 'kermispak' te gaan ontwerpen. Die kleine beetjes oranje domineren totaal niet, dus zie ik er nog steeds weinig Nederlands in. Als KPN nou teamsponsor was had zo'n pak nog gekund (als teamkleding dan), maar voor internationale wedstrijden vind ik dit echt geen gezicht! :?
  14. casselt

    casselt New Member

    echt vreselijk...
    en waarom is die linkermouw blauw?
  15. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Nu snap ik waarom een aantal schaatsers recent gestopt zijn. In deze kleuren wil je toch niet schaatsen?
    Behalve misschien TVM die al wat groen gewend is dan.
  16. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Maar dat strakke groen-zwart is nog altijd zoveel mooier dan dit gedrocht. Bovendien was dat een commercieel team en dan mag je uiteraard sponsor-kleuren gebruiken.
  17. Oxylus

    Oxylus Well-Known Member

    Dit past volledig bij de back to the eighties trend van tegenwoordig. Spuuglelijke contrasterende fluorescerende kleuren zijn namelijk weer helemaal in.
    Wat ik jammer vind ik dat ik geen grappen meer mag maken over de Canadeze pakken. Nederland heeft namelijk het onmogelijke gepresteerd. Nog lelijker schaatspakken dan die van de Canadezen. Dat wordt nog lastig voortaan om schaatsen te kijken. Je moet perse een zonnebril op om oogschade te voorkomen als je die nieuwe pakken ziet.
    :mrgreen:
  18. Edwin

    Edwin Active Member

    De foto's die op Twitter waren geplaatst waren pakken die niet aan waren. Nou heb ik de pakken afgelopen zaterdag, gezien terwijl schaatsers van Jong Oranje ze aanhadden. En het viel wel mee. Het lijkt een beetje op het pak van marathonteam BAM. Het enige lelijke is het witte vlak aan de voorkant, maar dat zal bij de commerciële teams wat voller worden door sponsornamen. En dat er zoveel verschillende kleuren groen zijn gebruikt. Maar dat zijn de kleuren van KPN.
    Zie het KPN-logo:
    [​IMG]

    We mogen blij zijn dat KPN er ook nog een beetje oranje (1 onderarm + 2 onderbenen).
    De keycords die de shorttrackers hadden waren wel mooi, alleen groen, wit en oranje.

    Wat foto's van het Jong Oranje-pak (bij de laatste foto is er nog een trainingsjack er overheen aan):
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het pak valt inderdaad wel mee, als je erbij denkt dat het een pak van een commercieel (marathon)team is. Zodra je ook maar even denkt aan Oranje/Nederlands team barst je alsnog in huilen uit.
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik vind hem nog steeds spuuglelijk. Denk dat ik dit jaar maar alleen naar NK's ga, dan hoef ik hem niet te zien :p

Deel Deze Pagina