Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Och ja, Ben Jongejan..Die hebben we ook nog. Daar had ik niet eens zo gauw aan gedacht, maar geen onlogische keuze. Hij had een paar jaar geleden nogal eens wat succes samen met Ted Jan Bloemen. Leuk dat die twee nu samen in een ploeg zitten!
  2. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    grote russische ploeg zeg! alle junioren hebben toch een mooi plekje gekregen. Ben zeer benieuwd of zij de kans krijgen om een world cup ervaring op te doen.
    Wie worden de trainers in Rusland?? Geen nieuws nog over Skobrev+ Italiaanse trainer (hoe heet ie ookalweer) in Russische dienst?

    Ik snap gewoon echt niet dat Nijenhuis nog nergens is ingelijfd. Vind het opvallend dat veel teams toch weer zoveel op het Allrounden inzetten.
    Ook opvallend, dat de meeste contracten maar voor 1 jaar zijn. Spreekt weinig vertrouwen uit, maar toch maar weer afwachten wat de toekomst brengt.
  3. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Ik snap juist heel goed dat Nijenhuis nog nergens is ingelijfd, hij heeft bar weinig laten zien dit seizoen. Ja deelname aan het WK sprint, maar wel na een reeks afzeggingen. Ik verbaas me er meer over dat grotere namen als Oenema, Valkenburg, Bruintjes, De Jong en Bos nog nergens onder de pannen zijn. Die zijn commercieel toch een stukje interessanter dan Nijenhuis, die toch wel een stukje beter moet worden om in aanmerking te komen voor een startbewijs voor internationale wedstrijden.
  4. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Kosta Poltavets komt er als coach bij. Ik denk niet dat Marchetto naar Rusland komt..misschien dat hij blijft samen werken met Skobrev..maar dat weet ik niet. En Likhachova wou niet meer bij het nationale team trainen (komt door de TP op de OS) het zelfde geld voor Abramova.
  5. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik vermoed dat Vysokova gezien haar leeftijd is gestopt. Heb je enig idee wat Abramova, Likhachova, Shabanova en Fatkulina gaan doen? Ik vind Fatkulina misschien wel het grootste jonge talent van Rusland.
    Bij de mannen mis ik alleen Belousov en Yunin, maar die heb ik afgelopen seizoen ook niet in de World Cups gezien.
  6. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Belousov rijdt inmiddels voor Kazakhstan (hij wel....) en Junin heeft volgens mij in 2008 een zwaar verkeersongeluk gehad.
  7. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Klopt en heeft een tijdje in coma gelegen..en volgens mij is dat nu nog niet helemaal hersteld.
    Abramova heeft gevraagt of ze alleen ergens mag trainen. Likhachova wil niet meer bij het nationale hoofdteam ivm het drama rond de TP..dus die traint in haar eigen regio Sverdlovsk. Fatkulina traint waarschijnlijk in Chelyabinsk..en volgens mij is Vysokova ook nog niet gestopt. van Shabanova heb ik echt geen idee..zal waarschijnlijk wel in Kolomna trainen.
  8. bandabou

    bandabou Member

    Man, man....the world is so full of surprises! Och ja..de dames van control twijfelden zo lang, ja dan kan je het wel zien aankomen.
    Jammer, maar money still talks in the world he.

    Sooo, Control wordt gewoon uitmekaar gespat zo. Na zo'n succcesvolle seizoen, staat Orie toch wer bijna met lege handen. En TVM koopt gewoon mensen.
  9. Cindy

    Cindy New Member

    Dit twitterde Erben net, ik kon alleen nergens iets vinden of het ook echt zo is Nesbitt en Friesinger erbij gaan of dat Erben dat net zo als ons ook wel een mooi idee vind :p
    Erben Wennemars: Ruimte in de ploeg Orie( Nijenhuis, Mulder) en ruimte voor nieuwe sponsor voor mooie ploeg Gerritsen, Timmer, Boer , Nesbith en Friesinger
    39 minutes ago via TweetDeck
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik heb het idee dat het gewoon speculeren is (hij zegt 'ruimte voor'). Bovendien, zijn ideeen over wie Control kunnen gaan versterken lijken me ook niet erg plausibel. Mulder zit goed bij APPM heb ik het idee en daarnaast heeft Control vooral vrouwen nodig omdat van Riessen alleen zit.

    Verder, de gemoederen bij Tuitert lijken inmiddels bedaard:

    Misschien heeft hij toch te snel (in the heat of the moment) gereageerd. Dat is natuurlijk het nadeel van zo'n snel medium als twitter.
  11. Evelien

    Evelien Member

    Van telegraaf.nl

    Van Leeuwen traint Timmer, Gerritsen en Boer RIJSWIJK -
    Floor van Leeuwen traint de komende periode op interim-basis Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer. De drie schaatssters vertrokken vorige week bij Control en willen een eigen ploeg beginnen. Een sponsor is nog niet gevonden.

    Van Leeuwen was tot vorig seizoen assistent-trainer van Jac Orie bij Control. In maart nam hij afscheid.
  12. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

    Net gelezen of teletekst: Contin gaat naar Hofmeier
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Gerritsen op twitter:

    "Het eerste trainingskamp als de 3-vrouwformatie is een feit. We mogen bij Van der Valk Wolvega komen 'logeren'! Uberbedankt!"

    "Vanuit daar kunnen we verder onze opties gaan bekijken en plannen ontwikkelen. Leuke uitdaging!"
  14. jaap

    jaap Active Member

    Komt Leen Pfrommer zeker ook nog bij Team Timmer.............haha.
  15. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Van Leeuwen ging toch juist weg bij Control om met pensioen te gaan... Ik denk dat hij toch geen nee kon zeggen tegen de lieflijke dames.

    Opvallend dat Contin niet in Italie blijft. Ben zeer benieuwd wat Skobrev dan doet..of misschien halen de Italianen een nieuwe buitenlander erbij
  16. jdantuma

    jdantuma New Member


    Mja, hij heeft op twitter alleen gezegd mssn is het verstandig om er nu even niet op te reageren. En dat deed ie ook.
    Hij heeft alleen voor de NOS of de telegraaf wat was het? Gereageerd .... daar was ie idd erg boos.


    Op 1 of andere manier vind ik de ontwikkelingen van de laatste week wel mooi en denk ik dat alles wel goed komt!
    Sponsor voor de dames (met mssn Nesbitt en Friesinger) ... maar wat gebeurd volgend jaar als Timmer en Friesinger stoppen.
    In de begeleiding? En dan newe schaatser vast leggen? Of gaat Timmer toch nog een newe Olympische cyclus doen? Newe motivatie?

    En bij Orie krijgen newe dames een kans. Bruintjes en Oenema zijn geknipt voor die plekken. Goed voor die dames! Hopelijk gebeurd het.

    Op deze manier krijg je toch weer meer schaatsers die een team vinden. Goede ontwikkeling lijkt me zo.
  17. Edwin

    Edwin Active Member

    Veel nieuwe rijders bij KNSB Friesland
    Datum: 10-05-2010

    De gewestelijke selectie van KNSB Friesland bestaat dit seizoen uit veel nieuwe rijders uit oorspronkelijk andere gewesten. De goede faciliteiten die Friesland kan bieden, trekken vele schaatsers aan die terugstromen van commerciële ploegen en Jong Oranje. Zou staan oud VPZ-schaatsters Sanne van der Star en Sophie Nijman op de lijst van KNSB Friesland. Lucas van Alphen woont sinds hij vorig jaar in Jong Oranje werd opgenomen in Heerenveen en zal volgend seizoen ook uitkomen in het Friese wedstrijdpak. Hetzelfde geldt voor Floor van de Brandt.

    Thijsje Oenema keert terug bij het gewest waar ze enkele jaren geleden haar doorbraak beleefde en een contract bij VPZ wist te verdienen. Ook Janine Smit keert terug na haar jaren bij Jong Oranje. Sieb Hoekstra stopt als trainer bij KNSB Friesland en wordt vervangen door Grietus Hilbrands. Henk Hospes en Jack de Rijke, zullen samen met Hilbrands de Friese schaatsers gaan begeleiden.

    Complete ploegsamenstelling Friese selectie:
    Janine Smit, Brecht Kramer, Leslie Koen, Ingeborg Kroon, Linda de Vries, Mayon Kuipers, Thuisje Oenema, Imke Vormeer, Floor v.d. Brandt, Sophie Nijman, Sanne van der Start, Anice Das, Jorien Kranenborg, Rixt Meijer, Frederika Buwalda, Lucas van Alphen, Ingo Roelofsen, Jesper Hospes, Rienk Nauta, Bram Smallenbroek, Sietse Heslinga. Trainers: Henk Hospes, Grietus Hilbrands, Jack de Rijke


    Dus alleen Bruintjes nog over om naar Control te gaan?
  18. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

    Volgens mij is het al een tijdje rond dat Oenema voor het Gewest Friesland zou uitkomen. Met de ontwikkelen van Control zou het volgens mij nog best kunnen dat Oenema door de ploeg van Orie wordt ingelijfd. Ik sluit dus nog niet uit dat Oenema niet naar Control gaat.
  19. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    op zijn eigen website kondigt Sverre Haugli aan te stoppen met schaatsen. Reden is de financiele moeilijkheden. Vind dit erg jammer, 27 jaar en maakte aardig wat progressie op de 5km de afgelopen 2 seizoenen. Misschien maakt hij ooit nog een come-back
  20. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ik schrok echt vanmorgen toen ik krantenkop zag verschijnen ''Sverre Haugli legger opp'' en dacht van dat betekent toch niet wat ik denk dat het betekent.. maar helaas wel :( Vind het heel jammer!! Had het van hem ook echt niet verwacht omdat hij afgelopen 2 seizoen idd wel veel progressie gemaakt heeft en heel goed eind van het seizoen had met o.a. podiumplaats bij WC finale.

    Naast financiële moeilijkheden (de Noorse bond heeft niet genoeg sponsors meer en kan schaatsers niet veel bieden) is reden dat hij heeft besloten te stoppen ook dat hij een baan aangeboden heeft gekregen als manager van een zwembad in regio waar hij woont.

    Het is raar om nu zijn laatste race (10km WK Allround) gezien te hebben zonder te weten dat dat zijn laatste race was :(

Deel Deze Pagina