Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik heb er nog eens over na zitten denken, maar ik vind het toch wel verrassend dat APPM Freddy geen contractverlenging heeft gegeven op basis van zijn mindere prestaties van afgelopen seizoen, maar nu uitgerekend Jacques De Koning opnieuw weer een contract aanbiedt. :eek: Het presteren van De Koning bij Hofmeier was het afgelopen seizoen nou ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Maar ja, aan de andere kant deed hij het in 2008 samen met Lars heel goed. Die twee leken elkaar echt te versterken in hun prestaties. Misschien dat hij daarom weer terug is gekomen.. :?:
  2. Loes

    Loes Member

    Inderdaad opvallend Lars-Lover, maar volgens mij was de Koning een aantal jaren één van de oprichters van de ploeg, en krijgt daardoor misschien een stuk extra waardering. Daarnaast heeft hij in het verleden bewezen tot de wereldtop te behoren, in tegenstelling tot Freddy Wennemars.
    Ik las vorige week trouwens ook nog in de krant dat Moniek Kleinsman van Zuid-Holland terug gaat naar het gewest Overijssel.
  3. Mandy

    Mandy Active Member

    Nusport:

    Orie geeft signaal af aan twijfelaars
    Uitgegeven: 3 mei 2010 13:58
    Laatst gewijzigd: 3 mei 2010 14:12

    AMSTERDAM - Jac Orie heeft een duidelijk signaal gegeven aan de schaatsers die nog twijfelen over een contractverlenging bij de ploeg van Control. Het gaat om Annette Gerritsen en Marianne Timmer.

    © ANPVolgens de coach van de formatie zijn vandaag de nieuwe – ietwat afgeroomde - contracten naar de schaatsers gestuurd die vorig seizoen onder contract stonden, onder meer naar Olympisch kampioen Mark Tuitert en Stefan Groothuis.

    De ploeg van Control heeft komend seizoen een kleiner budget dan vorig seizoen: 1,8 miljoen. Simon Kuipers verhuisde onlangs van Control naar de TVM.


    Verantwoordelijkheid

    Orie verwacht de meeste contracten morgen getekend en wel retour te krijgen. “Er is een harde limiet en dat is morgen,” zegt Orie. “Er lopen er nog twee te draaien en daar moet een einde aan komen."

    "Ik kan geen verantwoordelijkheid nemen voor schaatsers die een maand later instappen, niet voor hun prestaties en ik kan het ook niet maken richting de anderen die straks wel hebben getekend. Als ze mee willen moeten ze morgen tekenen. En niet na een maand aankomen en dan toch terugwillen. Dacht het effe niet. Ik respecteer het allemaal, maar wij moeten verder.”


    Conceptcontract

    Volgens Ron Mulder, de zakenwaarnemer van Gerritsen, is er vanavond een gesprek met de stichting waaronder de ploeg valt. “Ik zou dit geen draaien noemen,” zegt Mulder.

    “Ik vraag al twee weken om een afspraak om over het conceptcontract te spreken en pas nu is het gelukt. Morgen tekenen anders niet? Dat zie ik vanavond dan wel.”

    © NUsport/Nando Boers
  4. nino

    nino Member

    De praktische kant van deze schermutselingen fascineren mij enorm.
    Orie twittert al een paar dagen vanuit Parijs. Als hij daar met vrouw & kinderen zit, zal dat best een hectisch gebeuren zijn. Zit hij tussendoor ook nog contractonderhandelingen te voeren, of in ieder geval via de pers schaatsers te manen toch maar snel te tekenen?
    Je ne comprends pas.
  5. jaap

    jaap Active Member

    Doen ze 't wel of doen ze het niet! Weinig keus lijkt mij. Het Nederlandse topschaatsen mist een paar miljoen het komende seizoen, of zijn hier gewoon teveel toppers??
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker


    Jarno Meijer was volgens mij de founding father van APPM...Althans, hij stond aan de wieg ervan en had APPM eerst als individuele sponsor...Hij werd aantal jaren geleden op lullige wijze op straat gezet. Ook voor hem was er geen extra stukje waardering.

    Nu was De Koning wel beter dan Meijer destijds, maar toch geloof ik niet dat het ermee te maken heeft dat hij oprichter van de ploeg is.
  7. speedskater24

    speedskater24 New Member

    Handige manier om niet te hoeven onderhandelen van Control.
    Gewoon wachten tot avond voor de deadline zodat niks meer te regelen is.
    Maar wel verwachten dat de rijders je het hele seizoen steunen voor het matige salaris en rare behandeling die ze nu krijgen?
  8. Cindy

    Cindy New Member

    Leenstra en Rotteveel naar Hofmeier

    RIJSWIJK (ANP) - Marrit Leenstra en Renz Rotteveel schaatsen de komende twee seizoenen bij Hofmeier. Beide talenten ondertekenden maandag hun overeenkomst bij de ploeg van coach Jan van Veen.

    Leenstra is voormalig wereldkampioene bij de junioren en schaatste afgelopen seizoen voor TVM. Bij die ploeg wist ze echter geen progressie te boeken waarop ze besloot tot een overstap naar Hofmeier.

    Rotteveel maakte afgelopen seizoen zijn debuut op het Europees kampioenschap allround met een achtste plaats. De 21-jarige Leidenaar komt over van het Gewest Zuid-Holland.

    Eerder werd al bekend dat Rhian Ket en Koen Verweij volgend seizoen voor Hofmeier rijden. Coach Van Veen verwacht later deze week zijn ploeg te completeren.
  9. jdantuma

    jdantuma New Member

    Vind het wel een hele rare benadering idd. Het rommelt nu echt bij Control en dat zal de sfeer geen goed doen.
    Ik zeg Timmer, Gerritsen en Wüst bij TVM :)
  10. moon

    moon New Member

    Wat leuk voor Marrit en vooral voor Renz. Maarre, Renz is geen Leidenaar hoor :roll: . Foutje in het persbericht.
  11. Tijs

    Tijs Member

    He, had ik dus toch gelijk. :D Ik vraag me af wat er verder nog gaat gebeuren, vooral voor Wust, aangezien er nogsteeds geen nieuws is dat die heeft bijgetekend.
  12. Mika

    Mika New Member

    Zou het echt een rare gang van zaken vinden. Volgens het artikel zijn de contracten vandaag opgestuurd en moet er uiterlijk morgen getekend worden. Dan zou je denken dat er al overleg over is geweest. Heb nog nooit meegemaakt dat iemand wordt verzocht een contract dat hij/zij nog niet heeft gezien en waar nog niet over is gesproken binnen één dag te tekenen en anders hoeft het niet meer.

    Eigenlijk best raar dat Marianne er nog over denkt om naar een andere ploeg te gaan. Ze heeft nog maar één jaar te gaan en binnen NL is Control is voor haar als sprintster toch de ploeg waar ze het beste af is (zowel financieel als qua trainer, ploeggenoten en faciliteiten). Je zou dan bijna denken dat er nog iets anders speelt waardoor ze niet wil blijven. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ze misschien haar laatste jaar samen met Anni wil gaan trainen, echter wil die juist weer gaan allrounden.

    Zelfde eigenlijk voor Annette, ook voor haar is Control de ploeg waar ze als sprintster het beste af is. TVM en Hofmeier zijn gewoon teveel op allrounden gericht.
    Echter zou ik voor haar, als ze zich ook echt op de 1500m wil gaan richten, nog wel een leuke plaats bij TVM zien als Ireen blijft. Denk echt dat Ireen en Annette elkaar beter kunnen maken op elkaars gebieden.

    Echter volgens Studio Sport over de transfercarroussel heeft Voorhuis een aanbieding gehad van TVM. Als dit klopt zal dit aanbod neem ik aan alleen van kracht worden als Ireen blijft en zal het ook Ireen zijn die heeft aangegeven haar als trainingspartner te willen. Aan alleen Voorhuis zal TVM niet veel hebben en dat zullen ze niet willen.
  13. Monique

    Monique Well-Known Member

    Als ik als TVM zou mogen kiezen tussen Voorhuis en tussen Gerritsen en Timmer dan wist ik het wel, dan kon Voorhuis naar een plaatsje fluiten. Maar misschien willen Annette en Marianne helemaal niet naar TVM en zijn die al blij als ze nog een redelijk goede vrouw naast Ireen weten te krijgen, als die al blijft. De gang van zaken bij Control is op z'n minst merkwaardig te noemen, een contract moet je zeker een aantal dagen kunnen bekijken voordat je moet tekenen, kom op zeg. Vraag me wel af waarom Annette en Marianne twijfelen. Gaan ze misschien samen met Ireen en Anni een aparte ploeg oprichten en zijn ze stiekum nog wat sponsorgeld bij elkaar aan het scharrelen?

    Ron Mulder is maar druk met de schaatsdames waar de contracten maar niet van willen opschieten. :wink:

    Overigens super dat Marrit Leenstra weer onder de pannen is, ik ben heel erg benieuwd of ze dat flyerige weer terugkrijgt bij een andere ploeg.
  14. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Goh, er gebeurt weer heel wat in transferland, waar is Orie mee bezig!? Dit klinkt alsof er scheuren in het plaatje van de perfecte ploeg zitten.

    Mooi dat het contract van Leenstra nu eindelijk rond is met Hofmeijer, het was te verwachten. Ik denk dat Van Veen haar wel weer aan de praat moet krijgen. Onder hem heeft ze enorm goede prestaties geleverd, hij moet dat toch wel weer in haar boven kunnen halen?

    En ook mooi dat Hofmeijer Rotteveel erbij heeft, ik ben benieuwd hoeveel tegenwicht Hofmeijer tegen de TVM allrounders kunnen bieden. Krijgen we weer gedoe met de TP enzo ;).

    Zouden er nog meer vrouwen bij Hofmeijer komen? Ik hoop nog steeds op Nauta en Van Hemert. Ook zij deden het goed onder Van Veen het jaar voor afgelopen seizoen.

    Het is een jong clubje dan, alleen Ket is oud maar die is eigenlijk ook nog best jong met z'n 26 jaar.
  15. Mika

    Mika New Member

    Whehe, ja je gaat bijna wel zoiets denken. Ze wachten allemaal lang met tekenen, terwijl ze weten dat er voor hen geen beter aanbod zal komen. Control zal, gedwongen door de omstandigheden, gewoon niet meer kunnen bieden en TVM weet dat Ireen geen beter alternatief heeft.

    Echter lijkt een ploeg met Marianne en Anni mij niet de ideale optie voor Ireen en Annette - Marianne en Anni stoppen allebei volgend jaar, en dan?
    Dan moet er al een stabiele sponsor opstaan die zich voor meerdere jaren wil verbinden. Ireen heeft met TVM een betrouwbare sponsor en er is een coach en een ploeg die haar successen heeft gebracht. Er moet wel wat tegenover staan alvorens ze dat wil opgeven. Ook al moet ze nu, als ze tekent, omlaag in salaris, ze zal nog steeds heel veel verdienen.
    Momenteel zie ik zo'n sponsor niet opstaan in NL.

    Dan moet het al een buitenlandse sponsor zijn die een internationale topploeg wil gaan opzetten waar de drie NL'se meiden dan deel van uitmaken. Echter heb ik er niet genoeg zicht op of er in het buitenland zich een dergelijke sponsor zal aandienen. Mijn vermoeden is dat die er niet is.

    En dan valt weer niet te verklaren dat ze nog niet hebben getekend.
    Zoals Ireen: TVM gaat 10 mei op trainingskamp, ze zal toch voor zichzelf al wel besloten hebben of ze mee gaat of niet? Tenzij ze nog ergens op wacht...maar waarop dan?
    Trouwens ook gek dat ook nog niets naar buiten is gekomen over de assistent trainer van TVM, nog maar een weekje voordat ze op trainingskamp gaan. Die zou toch ook al bekend moeten zijn, lijkt me?
  16. anonieme

    anonieme Member

    Een betrouwbare trainer hebben ze dan in ieder geval al. Ook die zal waarschijnlijk zijn gouden Olympische verleden ook nog achter de hand hebben om hier en daar een deur te openen om wat centen te vinden.
    En is het dan een internationale ploeg? Anni is de meeste tijd in Nederland alleen rijdt ze met een Duitse licentie.

    Misschien een raar toeval dat Annette, Ireen en Marianne samen aan de ladies ride van Leontien van Moorsel meereden?
  17. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Als ik een zak met geld had, dan wist ik het wel. Met Friesinger, Gerritsen, Timmer en Wüst heb je een heel clubje powervrouwen die echt exposure hebben. Zij stralen in mijn ogen zoveel meer uit dan bijvoorbeeld Voorhuis, Van Deutekom, Van Riessen, en zo kan ik nog wel een rijtje noemen. En deze vier zijn over het algemeen wel goed voor een of meerder medailles per wedstrijdweekend.

    Als je het puur voor de reclame doet, dan moet je die vier vrouwen hebben.
  18. Mika

    Mika New Member

    Ik moet zeggen dat het mij ook was opgevallen. Denk echter dat het puur toeval was. Indien het geen toeval was, Jorien was er ook bij....
  19. Mika

    Mika New Member

    Toch vind ik het opvallend dat Marianne, Annette en Ireen alle drie erg twijfelen over bijtekenen.
    Je zou toch bijna inderdaad gaan denken dat ze nog iets achter de hand hebben.....maar wat dan?
    Op zich zou het een mooie ploeg kunnen worden voor een sponsor, maar welke sponsor dan en hadden daar dan ook niet al geruchten over moeten zijn?
    Kan me eigenlijk niet goed voorstellen dat deze drie dames aan het onderhandelen zijn met een nieuwe sponsor in het schaatsen en dat daarover nog niets bekend is geworden....

    Ben zeer benieuwd. Volgende week rond deze tijd moet er meer bekend zijn, aangezien Control en TVM dan op trainingskamp gaan.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Timmer en Gerritsen zitten in een goed draaiend team, hebben een goede coach, alleen financieel is het wat minder door het wegvallen van de sub sponsor. Als Tuitert, NB Olympisch kampioen, al wil blijven ondanks een salarisverlaging, dan moeten beide dames niet zeuren. Ze kunnen het toch niet beter krijgen. dat Orie hen nu in de media onder druk zet vind ik trouwens niet zo slim.
    Dan Wüst, zij zit in een matig draaiend team, heeft een coach wiens methoden uitgewerkt/verouderd lijken en moet financieel ook nog inleveren. Leg je haar langs de maatstaf van de 3 P's (plezier, poen, prestige) dan staan bij TVM de eerste twee P's onder grote druk. Om alleen voor het prestige bij TVM te blijven lijkt me een te wankele basis. Het lijkt me dan ook niet meer dan logisch dat ze tot het allerlaatste moment gaat wachten of TVM haar wel echt wil houden.

Deel Deze Pagina