Het grote transfertopic 2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 28 feb 2010.

  1. Edwin

    Edwin Active Member

    Re: Verweij van TVM naar Hofmeier

    Nu.nl zegt over Nauta en van Hemert dit:
    Leenstra

    Naast Verweij hoopt Hofmeier, dat zich vanaf komend seizoen volledig op het allrounden richt, op korte termijn Marrit Leenstra te contracteren. Leenstra reed ook voor TVM.

    Yvonne Nauta en Roxanne van Hemert maken vermoedelijk ook de stap naar Hofmeier. Zij schaatsten afgelopen seizoen voor Jong Oranje.

    Bij TVM staan, na het wegvallen van Verweij, voorlopig vier schaatsers onder contract. Dat zijn Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en nieuwkomers Jan Blokhuijsen en Remco Olde Heuvel.
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Verweij naar Hofmeier past wel binnen hun nieuwe 'filosofie'...jong, allround en op de toekomst gericht. Maar ik had toch gedacht dat hij liever met Blokhuijsen zou trainen bijvoorbeeld. Aan de andere kant, Verweij heeft afgelopen jaar gezegd in een interview dat wil hij beter worden dan Sven, hij op den duur moet kiezen voor een andere ploeg dan waar Sven zit. Maar kreeg niet de indruk dat dat op korte termijn zou gebeuren...
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Daar is de transfer van Kuipers al:

  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Kuipers van Control naar TVM
    Uitgegeven: 25 april 2010 13:21
    Laatst gewijzigd: 25 april 2010 13:38
    HOOGEVEEN - Simon Kuipers schaatst vanaf komend seizoen voor TVM. Dat maakte de 27-jarige sprinter zondag bekend.
    1441
    © ANP

    Kuipers, die overkomt van Control, ondertekent een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe werkgever.

    ''Ik vind het tijd worden voor nieuwe uitdagingen'', aldus Kuipers. ''De afgelopen zeven jaar heb ik met veel plezier en succes met coach Jac Orie gewerkt. Nu wil ik een nieuwe weg inslaan. De ambities en plannen van TVM spreken mij aan. Ik verwacht dat ik daar verder kan groeien.''

    Vancouver

    Kuipers won in februari bij de Olympische Spelen in Vancouver brons met de achtervolgingsploeg. Verder pakte hij bij de wereldkampioenschappen sprint in 2009 ook de bronzen plak. In totaal won Kuipers tot dusverre vier wereldbekerwedstrijden op de 1000 en 1500 meter.

    Eerder versterkte TVM zich met Jan Blokhuijsen en Remco Olde Heuvel, die overkwamen van VPZ. "Met het contracteren van Simon hebben we een uitgebalanceerd team met drie allrounders en twee snelle jongens'', aldus TVM-teammanager Patrick Wouters.

    Complete ploeg

    De drie allrounders zijn Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Blokhuijsen, Remco Olde Heuvel en Kuipers de sprinters. ''Deze jongens kunnen elkaar versterken. In grote lijnen hebben we onze mannenploeg voor komend seizoen nu compleet.''

    Het contract van allrounder Koen Verweij, dat nog liep tot 2011, werd zaterdag ontbonden. Hij ondertekent een 2-jarig contract bij Hofmeier. Verder is TVM, waar Gerard Kemkers trainer is, nog in onderhandeling met Ireen Wüst over een nieuw contract.
  5. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De ene verrassing volgt op de ander. Spannend, spannend, spannend!
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Het lijkt er dus op dat Groothuis niet naar TVM zal vertrekken. Dat betekent dat ze in principe nog ruimte hebben voor drie vrouwen; Wust, v. Deutekom en nog iemand (Voorhuis of Valkenburg??)
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Toch wel verrassend dat Kuipers naar TVM gaat, al gonsde het al een paar weken. Ik vraag me dan echt wat nou precies de reden is, aangezien iedereen bij Jac Orie de sterren van de hemel schaatst en de resultaten van TVM de laatste jaren nogal tegenvallen. Voor TVM lijkt het me een goede deal: voor Kramer lekker dat hij er nog een snelle man bij krijgt, en voor ROH fijn dat hij niet meer de enige snelle man is. Benieuwd wat Groothuis gaat doen.

    Voor Koen Verweij hoop ik van harte dat het bij Hofmeijer beter zal gaan dan bij TVM, ik vind het een leuke schaatser en van mij mag ie heel ver komen.
  8. Alleskids

    Alleskids New Member

    het kan haast niet anders dan een beter salaris bij TVM en de terugschroeving/onzekerheid in budget bij Control. Waarom anders het gouden team verlaten waar de samenwerking perfect was?
  9. schaatsenforever

    schaatsenforever New Member

    ik vind het ook heel opvallend. Zeker vanwege de allroundcultuur die de laatste jaren zo sterk aanwezig was bij TVM. Dan kiest hij denk ik toch eieren voor zn geld in verband met salaris... Maargoed, hij kan wel wat hebben aan mannen als Sven Kramer en hij aan hem natuurlijk. Maar, ik vind het heel opmerkelijk. Ik had echt niet verwacht dat één van de Controlmensen naar TVM zou gaan.
  10. Alleskids

    Alleskids New Member

    de olympisch teampursuit is zeker goed bevallen voor Kuiper, die wil wel vaker in een treintje rijden met Kramer. Wennenmars was ook al leiend enthousiast over het samen rijden met Kramer, en heeft mede daarom zijn carriere verlengt.
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    En toch weet je nooit wat er precies allemaal speelt in een ploeg. Ik had ook altijd de indruk dat iedereen volmaakt gelukkig was bij Control en dat Jac Orie alleen maar goed kon doen bij zijn rijders. En dat plaatje klopt misschien ook echt wel, maar wij zien natuurlijk niet alles wat er gebeurt bij trainingen enzo. Misschien was het toch iets minder perfect dan het leek of waren er onderling wat irritaties. Het kan best zijn dat geld een rol speelt bij Kuipers, het kan ook dat ze hem beloofd hebben dat Nesbitt naar TVM mag komen als hij zelf ook gaat. Blijft allemaal speculeren, maar dat is ook wel weer leuk. :D
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Een paar jaar geleden heeft Kuipers bij de Oval finales een keer een kleine vierkamp gereden met een hele sterke 5km (dacht 6.22 of 23). Hij liet toen uit zijn mond vallen dat hij het ooit wel is als allrounder zou willen proberen. Misschien is die tijd nu gekomen. Wennemars heeft het ook zo gedaan nadat hij bij TVM kwam.
  13. Mika

    Mika New Member

    Zelf dacht ik inderdaad ook dat iedereen het bij Control naar zn zin had en dat het ze het allemaa goed met elkaar kunnen vinden. Denk ook dat wij inderdaad niet alles zien, het zal heus niet allemaal pais en vree zijn geweest.

    Kan me best voorstellen dat je, als je 7 jaar ergens hebt gewerkt, toe bent aan iets nieuws. Als er dan een nieuw bedrijf langskomt en je ook nog meer geld kan gaan verdienen.....

    Geloof toch niet dat ze hebben beloofd dat Nesbitt naar TVM mag komen. Ze zullen haar misschien, omdat ze in NL geen goede schaatster kunnen vinden, als goede trainingspartner voor Ireen zien. Echter heeft Ireen nog niet eens getekend en ging de voorkeur van TVM niet uit naar buitenlanders.
  14. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Zou goed kunnen, hij is toch al 27. Zijn kansen voor Sotchi zijn waarschijnlijk kleiner dan in Vancouver en Turijn en daar is het ook niet gelukt. Ik zou het wel leuk vinden als hij zou gaan allrounden. En wie weet wordt zijn 1500 meter er wel beter van!
  15. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Het ontbreken van echte sprinters als teamgenoten zal zijn 500m niet ten goede komen. Dat terwijl het WK Sprint de komende jaren toch een zeer belangrijk toernooi is. Volgend jaar is het WK sprint zelfs in Thialf.
  16. Mika

    Mika New Member

    Weet niet of dit al voorbij is gekomen, heb het in ieder zo snel niet voorbij zien komen:
    Bron: http://www.schaatsenzo.nl

    ''Frank Hermans en Irene Schouten bedanken voor Jong Oranje
    Datum: 23-04-2010
    KNSB heeft vandaag de ploegsamenstelling van Jong Oranje bekend gemaakt. Het talententeam zal net als vorig seizoen uit acht schaatsers bestaan. Opvallende ontbrekende namen in de ploeg voor komend jaar zijn Frank Hermans en Irene Schouten. Beide schaatsers braken vorig jaar door en werden dan ook door de KNSB uitgenodigd voor een plaats in Jong Oranje. Beide gewestelijke schaatsers bedankten echter voor de eer.

    De KNSB nam afscheid van Roxanne van Hemert, Floor van den Brandt, Yvonne Nauta, Janine Smit, Lucas van Alphen en Demian Roelofs. Letitia de Jong, Reina Anema, Pien Keulstra, Thomas Krol, Jeroen Negenman en Niels Olivier zullen de nieuwe ploeggenoten worden van Lotte van Beek en Maurice Vriend. Reina Anema is in tegenstelling tot de andere nieuwelingen afgelopen seizoen nog een jaar b-junior. Peter Kolder blijft de trainer van de nationale juniorenselectie.
    ''
    Iemand wellicht enig idee waarom Frank Hermans en Irene Schouten bedankt hebben?
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik had in eerste instantie ook niet verwacht dat Kuipers naar TVM zou gaan, maar na de geruchten.. Je zou het niet zeggen, maar aan de andere kant heeft hij de laatste jaren niet enorme stappen gezet bij control. Zijn 500 is vooruitgegaan, maar het laatste seizoen was ook niet echt top. Misschien dat hij bij TVM een stapje extra kan maken, je weet het niet.

    Ik denk dat er met het vertrek van Koen wel een plekje extra vrij is gekomen voor Ireen en een tweede vrouw, waarschijnlijk Valkenburg of Voorhuis of wat mij betreft allebei. En dat lijkt me ook een heel goed plan!
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik denk dat de medaille die Simon Kuipers voor ogen heeft, de gouden Olympische TP-medaille in Sochi is... 8)
  19. bandabou

    bandabou Member

    Verrassend allemaal. Sooo, nu wordt TVM ineens wel heel sterk op de 1500m. Nice.. en Verweij snapt het snel dat bij TVM het alleen om Sven gaat..dus maar meteen de stap maken.

    Ben benieuwd hoe Kuipers nu gaat rijden. Behalve Sven was TVM bij de mannen niet echt god, maar nieuwe ronde nieuwe kansen.
  20. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Zeker erg verrassend dat Kuipers naar TVM gaat! Er werd toen wel gespeculeerd dat TVM hem een aanbod had gedaan/dat hij met TVM in overleg was, maar ik had toen nog niet verwacht dat hij het ook echt zou doen. Spannende stap voor hem! Ik hoop in elk geval dat het hem goed gaat bevallen bij TVM! :)

Deel Deze Pagina