Gala Schaatser van het Jaar

Discussie in 'Lange baan' gestart door schaatsenforever, 19 mrt 2010.

  1. Cindy

    Cindy New Member

    Niet echt mooie jurken. Vind de jurk van Annete niet zo bijzonder had wel iets mooier verwacht, ik vind haar haar wel heel mooi zo!! Ik vind de jurk van Ireen wel mooi, vooral de kleur is erg mooi. Ook de jurk van Valkenburg is wel oke maar niet echt heel bijzonder. De jurk van Voorhuis vind ik echt lelijk! Ze lijkt er wel zwanger in en hij is wel erg laag.
  2. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    wat twitterberichtjes over het gala... niet echt positief.. ben wel benieuwd wat er dan ''voorgevallen'' is eigenlijk!

    marktuitert: Dat was de laatste keer dat ik op het schaatsgala ben geweest

    erbenwennemars: avond met hoogte en absolute diepte punten..
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Dat maakt me wel benieuwd inderdaad. Het enige wat ik kan bedenken is dat Tuitert vind dat hij die award verdiend heeft. Maar ja, dat verklaart de tweet van Erben weer niet.
  4. Mandy

    Mandy Active Member

    tsja, dit dus:

    Tuitert: Ik kom nooit meer naar Schaatsgala | 23-3-2010

    HILVERSUM (ANP) - Mark Tuitert heeft maandagavond direct na afloop van het jaarlijkse Schaatsgala laten weten dat hij nooit meer naar die prijsuitreiking komt. De olympisch kampioen op de 1500 meter is verbolgen over het feit dat zijn 'gouden' prestatie in Vancouver tijdens het Schaatsgala amper aandacht kreeg. Talloze schaatsers werden tijdens het feest naar het podium geroepen, maar de olympisch kampioen werd volledig genegeerd.


    ,,Dat was de laatste keer dat ik op het Schaatsgala ben geweest'', schreef hij op zijn twittersite.

    Zijn coach Jac Orie had alle begrip voor de uitlating van zijn pupil. ,,Voorop gesteld; Sven Kramer en Ireen Wüst zijn de terechte winnaars van de Ard Schenk Awards'', reageerde de Hagenaar. ,,Maar er worden allerlei schaatsers naar voren geroepen; rijders die stoppen, schaatsers die prijzen krijgen, ga zo maar door. Als je dan de andere olympische medaillewinnaars niet eens noemt en die andere olympisch kampioen niet even naar voren roept, dan ben je heel verkeerd bezig met dat Schaatsgala. Als je mensen wilt wegjagen, moet je het zo doen.''
  5. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Ja, de schaatsers noemen die medailles hebben gehaald en speciaal de gouden van Mark, dat had wel gekund lijkt me. Misschien alle schaatsers noemen die Nederland vertegenwoordigd hebben op de OS. Nou ja, hij heeft gelijk, maar het wordt zo opgeklopt, gelijk dan nooit meer willen gaan, tja. Ik weet niet, Control en zijn rijders vind ik gewoon niet symphatiek. Weinig samenwerkend, moeilijk om goed mee om te gaan. T.a.v. de TP geen echte poging om de koppen dezelfde kant uit te krijgen (is Orie aan te rekenen, niet zo zeer de schaatsers), ze zijn splijtend, i.p.v. communicerend. Als het niet gaat zoals je wilt, zoek dan de communicatie. En nu dit weer. Niet meer gaan. Moeilijk hoor. Je doet het nooit goed voor Controlmensen lijkt het wel, maar zelf gaan ze niet rond de tafel zitten, zonder het in de pers te brengen, als iets hen niet zint.
  6. guus

    guus New Member

    Ach, sport mag dan de belangrijkste bijzaak zijn, binnen de sport is zo'n gala natuurlijk de minst belangrijke bijzaak. Om het over de jurken maar helemaal niet te hebben.
  7. Mandy

    Mandy Active Member

    Hij begint een beetje te klinken als een gefrustreerde sporter zo. Jammer hoor. Waar kun je je druk om maken..
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Iemand die goud wint op de Olympische Spelen verdient een huldiging tijdens zo'n gala. Wat is daar vreemd aan? Ik snap dat Mark Tuitert het niet leuk vind genegeerd te worden!
  9. Mandy

    Mandy Active Member

    Natuurlijk had dat gemoeten, want dat had hij zeker verdient.
    Maar om nou te roepen dat je nooit meer naar dat gala gaat is wat overdreven.
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Natuurlijk zou Tuitert een huldiging verdienen. Echter, het staat een beetje vreemd om daar zo verbolgen over te doen. Vergelijk het met (het in een ander topic besproken) huilen van Federer na zijn verloren Australian Open. Natuurlijk is het terecht dat Federer daar zwaar teleurgesteld was. Echter, het staat een beetje vreemd om daar te gaan huilen.

    Kortom, het is terecht maar gewoon niet echt tactisch. Mensen gaan al snel denken dat je overal in het middelpunt van de belangstelling wilt staan. Hij had beter gewoon alleen Orie zijn onvrede kunnen laten uiten.
  11. Joanne

    Joanne Member

    Vind ik ook, je kunt ook overdrijven. Beetje kinderachtig te twitteren dat hij nooit meer gaat..
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als het Schaatsgala Mark Tuitert zo duidelijk niet serieus neemt door een olympisch kampioen niet te huldigen, waarom zou Mark Tuitert dat Schaatsgala nog serieus nemen?
  13. Mandy

    Mandy Active Member

    Ik denk dat hij misschien ook een beetje verbolgen is over het feit dat hij geen schaatser van het jaar is geworden omdát hij goud heeft gewonnen op de 1.500 meter.
  14. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Orie zegt duidelijk dat ze vinden dat Kramer de terechte winnaar is, en dat is ook zo. Ten eerste is het een stemming door het hele jaar heen van deels publiek en deels deskundigen, en dus moet je je neerleggen bij de uitslag en ten tweede is die hoe dan ook terecht: Kramer is ook Olympisch kampioen en daarnaast nog EK en WK winnaar, dus terecht dat Kramer wint. Daar tornen ze ook niet aan. Nou ja, de kritiek is terecht van Tuitert dat er wel aandacht voor de andere medaillewinnaars had moeten zijn en speciaal voor hem vanwege goud, maar om nou nooit meer naar het Gala te gaan...... Ach, toe maar.
  15. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Ik heb gister even kort verslagje van mijn ouders gehad die er heen waren, toch nog beetje idee gehad er bij te zijn ;) vind de jurk van Ireen echt leuk! Mooi kleurtje! Verder ook veel jurken die ik niet zo geweldig vind maar goed hoef er niet in te lopen ;)

    Over Mark, kan me voorstellen dat het beetje raar is dat hij als Olympisch kampioen niet genoemd is daar hadden ze wel wat mee kunnen doen..

    doekle terpstra die heeft nog even en publique zijn verontschuldigingen aan Carl aangeboden vanwege het Bob incident, al had hij dat persoonlijk al die zelfde dag na de huldiging gedaan...
  16. maril

    maril Member

  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vind Tuiterts reactie volkomen terecht. Hij heeft relatief gezien de beste prestatie geleverd op de OS. Blijkbaar is het nog niet tot de KNSB doorgedrongen dat het schaatsen meer is dan TVM. :twisted:

    @Zonnebloem: jouw redenatie is dus precies de reden dat er nooit iets zal veranderen.
  18. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Pardon???? Het is een verkiezing door het jaar heen van publiek en deskundigen, het heeft niets en dan ook niets met TVM of met een andere ploeg te maken te maken. Na ieder schaatsweekend kunnen mensen stemmen. Nou en Sven is daar uitgekomen als de beste schaatser van dit seizoen, en wat mij betreft terecht: hij is Olympisch kampioen, wereldkampioen en europees kampioen en heeft heel veel weekenden van de wereldbekers (de Worldcup)afstanden gewonnen. Tuitert kan daar niet aan tippen. Het is dus gewoon terecht dat hij die trofee krijgt. Ik stem ook altijd en ieder weekend geef je je stem aan degene die dat weekend het best gepresteerd heeft. Persoonlijk kijk ik nooit naar "in welke ploeg rijdt iemand en dan stem ik daar wel of niet op". Je kijkt naar wat je de beste prestatie van een man en een vrouw vond in dat weekend. Tuitert en Orie hebben overigens duidelijk gezegd dat ze de winnars Sven en Irene terecht de winnaars vonden. Dus e rhoef tvan hen wat dat betreft niets te veranderen. Natuurlijk heeft Tuitert een prachtige prestatie geleverd en wat mij betreft hadden ze het moeten noemen op het Gala. Spijtig dat ze dat niet gedaan hebben. De KNSB zal er wel van leren neem ik aan en Orie en Tuitert kunnen zulke dingen ook gewoon aan de KNSB laten weten op een normale manier, toch? ik heb het interview gehoord met Mark en hij had het er zelfs over dat Gretha Smit die speld van de KNSB niet kreeg, nou sorry hoor, zij is nooit kampioene geweest mondiaal of op de OS en als je die speld aan iedereen gaat geven, is dat een uitholling van de waarde ervan. Is in het verleden ook niet gebeurd met mensen die het tot brons of zilver hebben geschopt. Tuitert is wel een mekkeraar dus.
  19. cybermier

    cybermier New Member

    Ben het helemaal eens, dat Mark Tuitert minimaal naar voren had mogen komen. Hij was immerd de enige gouden medaille winnaar die niet genoemd is. Sven en Ireen stonden er nl wel.
    Dat Sven de nummer 1 is, lijkt me wel duidelijk voor iedereen. Ook al zie Sven vantevoren, dat hij geen idee had wie er ging winnen :)

    Misschien had Mark Tuitert wel een prijs mogen winnen voor "Beste prestatie van het seizoen"oid. Want de 15oo m Heren is toch wel het koningsnummer op de OC.
  20. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Ik vind ook dat ze wel wat aandacht aan Tuitert hadden mogen schenken. Zijn goud op de OS was toch wel erg bijzonder en kwam voor zowel hem als de schaatsvolgers als een verrassing. Hij heeft een hele knappe prestatie geleverd, dus ik kan me voorstellen dat hij teleurgesteld is als hij dan geen enkele blijk van waardering of wat dan ook krijgt.

Deel Deze Pagina