WK Allround 2010 Heerenveen

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 11 jan 2010.

  1. Lars-Lover

    Lars-Lover Active Member

    Mooie 5 km van Bloemen! Die staat er goed voor na de eerste dag! :) Ben benieuwd hoe lang hij nog 1e staat op de 5 km.. Ook erg mooi om die blijdschap te zien bij hem en Johan de Wit! :D
  2. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    zo sven is niet tevreden met het ijs dat liet die wel heel duidelijk zien ;)
  3. Anne-Jelmer

    Anne-Jelmer Member

    En dan krijg je dit soort reacties. (filmpje; 2 meiden na 1:00 min)
    http://www.knsb.nl/topsport/knsb-tv/item/19326/
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Nette tijd van Sven, je kan wel duidelijk zien dat hij niet topfit is. Normaal heb ik altijd het idee dat hij (als hij zou willen) nog veel harder zou kunnen, nu moest het wel uit zijn tenen komen. Maar vechtjas als hij is, heeft hij het goed gedaan!
  5. Cindy

    Cindy New Member

    Sven heeft het goed gedaan ondanks zijn gezondheid! Echt nette tijd. Gaat nog spannend worden morgen met Kuck, hij heeft goede tijden gereden vandaag! Een keer 3e en een keer 4e echt netjes voor zo'n jonge schaatser.
  6. Cindy

    Cindy New Member

    Hahaha wat een reactie, hoe kun je sven nou niet leuk vinden! :eek:
  7. Cyclad

    Cyclad New Member

    Ik hoop echt dat Kuck op de 1500 meter Sven klop geeft, zodat we een spannende 10 kilometer krijgen. Dan zal Sven het wel redden, maar Kuck is wel iemand die zich nooit gewonnen geeft.

    Bokko en Skobrev beschouw ik al als kansloos, tenzij Bokko zich enorm herpakt op de 1500 meter. Zijn snelheid is er even niet, op de lange afstanden zit het wel aardig goed.
    Ik vermoed toch dat Skobrev en Bokko Kramer zullen flankeren op het eindpodium.
    Ted-Jan Bloemen doet het goed, maar ik vrees dat hij op de 1500 meter te veel zal verliezen.
    Blokhuijsen doet het ook redelijk, WOH valt ronduit tegen. Akkoord, ziek geweest. Maar toch.
  8. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Het is een wedstrijd met vier afstanden. Sven staat er behoorlijk voor maar er is nog niets gewonnen.
    Eerst kijken hoe hij herstelt. Toch grote verschillen op de 5k al kun je dat Lose niet kwalijk nemen. Mooi dat hij er is.
    Zonder incidententen alle Nederlanders in het eindklassement.
    Mooi ook dat Dobbin waarschijnlijk de 10k gaat rijden. Alleen valpartijen e.d. op de 1500m kunnen dat nog verhinderen.
  9. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Let ook eens op bij Sablikova. Vanmiddag hadden ze het erop de TV nog over dat ze dat in de toekomst ook willen verbieden.
    Let op, je wordt niet bij de eerste keren gediskwaliceerd. Dan zou de helft van de spirinter op de 500m gediskwalificeerd worden.
    Ik heb niet alles gezien dus weet ik niet hoe bont de het maakten. Erben in de Worldcup was een duidelijk geval.
    Shane Dobbin werd op de enige 10k worldcup ook om deze reden gediskwalificeerd (na zijn val ging hij niet meteen terug naar zijn baan.
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    In het interview zei hij dat hij niet alles uit de kast reed. Lijkt me verstandig.
    Morgen op de 1500 geen aparte dingen doen. Op de 10 moet hij dacht ik tegen Bokko. Of dat in de laatste rit is hangt ook van Kuck af.
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat ik heb begrepen van die nieuwe regel is dat je bij de eerste keer over de lijn er al uit vliegt. Ik hoop echt van ganser harte dat dit niet doorgaat, ik denk dat bij iedere afstand minstens een kwart van de deelnemers gediskwalificeerd gaat worden. Ik snap ook niet waarom ze die regel bedenken. Zo'n geval als Wennemars is idd discutabel, maar daar hoef je toch niet alle regels op af te stemmen?!

    Uiteraard ben ik helemaal vergeten te letten op hoe vaak Sven de lijn overschreed, geen idee dus!
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Op de twitter van Martin Hersman lees ik dat de voorzitter van de KNSB begon met: "Beste Bob, Renate en Erben". :oops: Fijne verspreking als Carl afscheid neemt, wat een afgang zeg. Doet me denken aan het afscheid van Ronald Waterreus, die door de speaker als Ronald Koeman werd aangekondigd.
  13. Danou

    Danou Active Member

  14. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Zo weer terug uit Thialf. Zondag weer (morgen een NOS-dagje :D )...

    Het was machtig mooi en vol. De sfeer zat er goed in. Er waren echt heel veel Noren en daardoor werden Bokko en consorten ook goed aangemoedigd. Ook het afscheid van Carl, Erben en Renate was mooi al kwam het wat amateuristisch over.

    Inhoudelijk:
    - Kramer doet gewoon wat hij moet doen. Hij staat er gewoon altijd weer en dat is enorm knap. Zijn verwijt aan Bokko en Skobrev dat zij gewoon niet goed zijn in winnen lijkt me de spijker op zijn kop. Er is altijd wat met die jongens, Kramer staat er of hij nu ziek is geweest of niet.
    - De verrassing van het toernooi is Kuck, en om mezelf even op de borst te kloppen even een quote van een bericht van vanochtend van mij 8) :

    - Ik ben erg blij met het optreden van Bloemen. Die zou inderdaad wel eens op het podium kunnen gaan eindigen. Olde Heuvel is gewoon te zwak nog na zijn buikgriep en voor Blokhuijsen is het seizoen te lang.

    Dan nog wat andere puntjes:
    - Tijdens een dweil ging opeens het noodalarm af en werd iedereen gesommeerd het stadion te verlaten. Niemand deed dit en het klonk ook maar twee keer een paar seconde, erg vreemd vond ik dit.
    - Ik weet niet of het met opzet was maar Kramer hinderde Bokko erg bij zijn start. Toen Bokko naar de start moest voor zijn 5k ging Kramer met Kemkers ineens op de binnenbaan rijden om in te gaan rijden. Hij zwaaide veel naar het publiek dat eigenlijk stil moest zijn voor de start. Maar als het publiek Kramer ziet is ze natuurlijk niet stil. Dus daardoor duurde de startprocedure misschien wel een halve minuut tot een minuut langer. Psychologische oorlogsvoering?
  15. trapper

    trapper Member

    Is die mogelijk nieuwe regel niet bijna onuitvoerbaar op de 500m? De invoering ervan zou namelijk een vrij groot nadeel betekenen voor degene met de laatste binnenbocht.
  16. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    haha oh god ik sta ook in t filmpje
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De lotingen voor morgen zijn inmiddels ook bekend en hier te vinden: http://www.knsb.nl/wk/allround/uitslage ... jflijsten/

    Mooie ritten om naar uit te kijken zijn Sablikova - Beckert op de 3k en Kuck - Kramer op de 1500m (zou Kuck de leiding in het klassement kunnen pakken door 0.74 op Kramer te winnen?)
  18. guus

    guus New Member

    Misschien hielp hij hem juist wel, en zichzelf. Ze hadden immers klachten dat de baan te nat was en wilden zo lang mogelijk rekken om die meer tijd te geven om op te drogen. Die valse start van Bokko was wat dat betreft ook nogal doorzichtig.
  19. bandabou

    bandabou Member

    :lol: Soo..kleine diss naar Bokko en Skobrev, Denk niet Bokko perce bang is om te winnen, alleen beetje gebrek aan GELOOF dat hij KAN winnen. Iets heel anders.

    Hij rijdt constant podium, dus dat heeft ie al...nu dat laatste stapje, die blijft het lastigste. Goed gedaan van Sven..gewoon wat ie moet doen. En nu op naar de 1500!
  20. bandabou

    bandabou Member

    Nree, inderdaad...het ijs was gewoon slecht. En Bokko's valse start was ook illustratief.

Deel Deze Pagina