Moet Wopke weg?

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 27 feb 2010.

?

Wopke weg als bondscoach?

  1. Wopke heeft het verknald en moet weg als bondscoach.

    48 stem(men)
    82,8%
  2. Wopke mag aanblijven als bondscoach.

    10 stem(men)
    17,2%
  1. nino

    nino Member

    Schuldig. Ik heb inderdaad een enorme aversie tegen de Vegt sinds hij het nodig vond Marianne Timmer voor de rechter te dagen.
    Het zal best zijn dat het niet makkelijk is te schipperen tussen TVM en Control; maar het is toch niet nodig als bondscoach olie op het vuur te gooien? Als Tuitert en Kuipers klagen dat zij uit de krant moeten vernemen dat ze mogen starten voor de TP, dan is het toch raar om via de pers terug te tetteren dat het een stelletje aandachtsvragers zijn? Dan ben je toch niet een enthousiasmerend, teambouwend en resutaatgericht bezig?
    Maar goed, ook als je vindt de situatie met TVM en Control onwerkbaar is, en dat de Vegt daar niets aan kan doen, dan is zijn positie toch ook idioot. Dan hoeft op die plek toch geen dure topcoach te staan? Dan stuur je een werkstudent met pen en papier van Orie naar Kemkers en weer terug. Zodra er drie namen op staan kan hij dat papiertje met schaatsers voor de TP inleveren bij het wedstrijdsecretariaat.
    En wat betreft de zuurgraad van mijn azijnpis hier: Ik heb in dit topic een oproep gedaan iets positiefs over de Vegt te melden. Daar is één reactie op gekomen. Toen ik de schrijver van die reactie daarvoor bedankte draaide die persoon zelf de zaak ook weer negatief.
    Als de enige verdediging van de Vegt is dat hij zo zielig is en er ook niets aan kan doen, maar dat alles de schuld is van Control en TVM, dan is dat wel heel treurig.
    Als je het hier te zuur vindt, voeg dan zelf wat zoet toe; meld wat positiefs over de Vegt. Je zal hier heus niet opgevreten worden.
  2. bandabou

    bandabou Member

    Yep..en daarin heeft Wopke gefaald. Als Bondscoach mag je NOOIT vooringenomen zijn voor een bepaalde ploeg. Je moet gewoon de beste ploeg samenstellen en dit bereik je alleen door alle partijen samen te laten trainen.
  3. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Als azijn- plasser ook schuldig. Van azijnpisser schrik ik wat, houd niet van dat soort woorden. Ik pis niet, maar ik plas, vandaar.

    En terecht schuldig: ik heb gefundeerde kritiek geleverd. Met geen mogelijkheid is vol te houden dat deze bondscoach het goed gedaan heeft. Zie alle eerdere argumenten daarvoor. Ik ga niet herhalen. Als je azijn-plasser bent als je onderbouwde, gefundeerde kritiek levert, dan ben ik dus azijn-plasser. 83% op dit forum vindt trouwens dat Wopke weg moet, dus ik bevind me in goed gezelschap.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De situatie is misschien onmogelijk, maar zijn de mensen onmogelijk? Ofwel: heeft De Vegt iets gedaan om uit de impasse te komen? Door aan te blijven is De Vegt sowieso verantwoordelijk, hoe onmogelijk hem het werken ook gemaakt wordt.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Ik heb niks tegen Wopke en van mij mag hij blijven. Van fouten leer je zegt men, dus deze fouten zal hij (hopelijk) niet meer maken.
    Alleen weet ik niet of zijn relatie met bepaalde schaatsers beschadigd is. Niet alleen bij de heren maar ook het geval Elma de Vries verdient geen schoonheidsprijs.
    Mocht er een vervanger moeten komen dan stem ik voor Bart Veldkamp. Erben heeft toch teveel een TVM verleden. Elke beslissing van hem zal op een weegschaal gelegd worden. Of misschien Sijtje van der Lende.
  6. Regenboog

    Regenboog Member

    Van mij moet Wopke heel erg vreselijk weg. Hij heeft laten zien dat hij totaal niet boven de partijen kan staan. En waarom moet er zo'n duur tiep bij de bond zijn die alleen maar met de TP bezig is? Of heeft hij nog meer taken? Ik vind die optie van die werkstudent die met een briefje tussen de ploegen heen en weer navigeert wel een optie. En als ze toch zo nodig geld teveel hebben om aan een bondscoach uit te geven, moeten ze Bartje maar nemen.
  7. Perfectmove

    Perfectmove New Member

    Ik heb ooit een woordenwisseling gehad met de Vegt om iets onbeduidens maar kan daarom nog wel enige objectiviteit en nuance betrachten waar het de inhoudelijke praktische invulling van de mans functie betreft, daarom stel ik dat iedere andere bondscoach tegen dezelfde problemen was aangelopen en dat heeft alles te maken met het niet kunnen rekenen op die mensen waar je in eerste instantie op had ingezet en zoals iedereen weet was dat de ploeg die rondom Sven was opgebouwd.

    Ik heb helaas niets zoets te melden maar heb ook niet zoveel met meelopers die zichzelf of anderen constant herhalen, voor de rest vind ik dit een prima forum, staat genoeg leuke en zinnige informatie van forumleden op, o.a. op technisch schaatsgebied, op het gebied van training, daar waar het de dopingvraagstukken betreft en het wedstrijdrijden.
    Ik heb niet zoveel op met het klagen over mensen waarvan je al van te voren weet dat ze niet de moeite zullen nemen zich te verdedigen of te verantwoorden via dit forum, het blijft dan eenrichtingsverkeer, dan heb ik wel wat beters te doen dan daar overbodige energie in te steken.
    Mensen die dat blijkbaar wel leuk vinden en daar onderling een discussie over op willen zetten moeten dat vooral doen.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    Jaaaaa, dat was ik. :D Ik kon als enige positieve punt van Wopke opnoemen dat hij het destijds met Rintje en Sanex goed had opgepakt, Rintje werd tenslotte Europees en Wereldkampioen. Maar daar kon ik direct aan toevoegen dat dat de tijd was dat Rintje als enige rijder in de Sanex ploeg zat, en er dus geen sprake van een team was. De TP is nu juist bij uitstek een team (of zou dat moeten zijn) en daar faalt Wopke aan alle kanten. Ik pis dus lekker azijn mee over Wopke.
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Maar nu wordt het een beetje persoonlijke discussie lijkt het wel?

    Zo bedoel ik mijn commentaar absoluut niet, ik denk alleen dat hij niet de goede man op de goede plek is?
    En misschien het het wel een heel moeilijke plek, maar ook dan moet je denk ik de eer aan jezelf houden als je merkt dat het niet lukt?

    Maar dat is slechts mijn mening....en gelukkig mag iedereen het daar hier mee eens of mee oneens zijn!
  10. cybermier

    cybermier New Member

    Misschien is een frisse wind binnen de schaatsbond wel goed. Dus Wopke bedanken voor z'n werk. Een nieuwe aanstellen die werkt aan een olympische ploeg voor OS 2014 in Rusland.
    Ook Sven gaat een andere aanpak gebruiken. Dit kan de knsb ook gaan doen.
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Precies, Wopke is misschien niet eens schuldig maar in ieder geval verantwoordelijk voor het TP-drama van dit seizoen. Daarom moet hij weg. Of hij nu een aardige man is of niet, dat doet er namelijk niet toe. En als je iemand verantwoordelijk houdt voor de acties waar hij verantwoordelijk voor is dan ben je naar mijn mening geen azijnpisser.
  12. nino

    nino Member

    Is dat dan geen inschattingsfout geweest? Inzetten op de ploeg rond Sven, terwijl je weet dat er een zware selectiestrijd gaat plaatsvinden op de OKT´s.
    De Vegt had ook de contacten met andere schaatsers warm kunnen houden. Of, om het dan minder op de persoon te spelen: De KNSB had ook de TP in kunnen bouwen in de selectie procedure, dan was er nog niets aan de hand geweest.
    De TVM ploeg is bij het plannen van de TP dus overschat en alle andere ploegen onderschat. Ook niet echt wijs.
  13. Perfectmove

    Perfectmove New Member

    Inderdaad, dat is een inschattingsfout geweest, maar niet alleen van de Vegt.
    Het zal er ooit van komen dat de TP wordt meegenomen in de selectieprocedure, men heeft nu leergeld betaald, in 2014 zal er een echt team staan en zal dit onderdeel inmiddels een volwassener status hebben gekregen, let maar op.
  14. Mazter

    Mazter New Member

    Een greep uit de namen die dit jaar gestart zijn in de TP:
    de Vries B, Verheijen, Wennemars,
    Blokhuijsen, Olde Heuvel Remco, Verweij
    Verheijen, Kramer, Blokhuijsen
    Verder heeft Tuitert zel een keer afgezegd, dus de Vegt heeft gedurende het seizoen voldoende gedaan om ook niet-TVM'ers te betrekken.
  15. nino

    nino Member

    Ik heb in de aanloop naar dit seizoen niet anders gehoord dan dat de TP enorm serieus werd genomen. Nederland is ook echt het enige land dat er zo´n zooitje van heeft gemaakt.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Heeft een TVM-er meegedaan wanneer het ze even niet uit kwam? Nee. Probleem is dat wanneer de TVM-ers wel mee doen er nooit een Controller wordt geselecteert. Wiens schuld is dat?
  17. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik vraag me af wat de KNSB gedaan zou hebben wanneer er wel iets geklopt had aan de gang van zaken rond de ploegenachtervolging in Vancouver. Zomaar een paar suggesties:
    - Een metershoog standbeeld van Wopke plaatsen naast het monument op de Dam in Amsterdam?
    - Thialf omdopen tot Wopke de Vegt IJstadion?
    - Een contract voor het leven met bonussen waar bankiers alleen maar van durven dromen?
    - Wopke naar voren schuiven voor de verkiezingen als lijsttrekker van de Lijst De Vegt als redder van de natie?

    Contractverlenging vcor Wopke, de KNSB kan dit toch niet serieus menen????????????????????????

    De enige reden voor het aanblijven van Wopke die ik kan bedenken, is dat de toch al niet sterke bestuurders bij de KNSB (type Arie Koops) liever een slapjanus zonder gezag zoals Wopke hebben dan een sterke persoonlijkheid met visie. Die zouden anders dan Wopke, namelijk een gevaar voor hun eigen machtspositie kunnen betekenen. Een dergelijke schaamteloze vorm van opportunisme is de enige reden die ik voor het aanblijven van Wopke kan bedenken, of ben ik te achterdochtig?

    Of kan iemand mij een paar unieke kwaliteiten van Wopke noemen op basis waarvan hij zou moeten aanblijven? Of ligt het aan mij dat me er geen een te binnen is geschoten?
  18. Payday

    Payday Well-Known Member

    Ik denk dat je hier de spijker op z'n kop slaat. Wopke afserveren betekent erkennen dat je als bestuurder hebt gefaald en daarvoor is een vorm van zelfkritiek nodig. En dat lijkt er niet te zijn. Hoe omzichtig moet je falen om daarvoor de rekening gepresenteerd te krijgen?
  19. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Het lijkt het CDA daar wel. Zelfkritiek kennen ze daar niet en enige spierballen hebben ze daar ook al niet. Wat een stelletje slapjanussen.
  20. marc_

    marc_ Active Member

    Dat Kramer, Verheijen, Olde Heuvel en Wennemars samen met Blokhuijsen de eerste keuzes waren is volkomen logisch, terecht, verdedigbaar of hoe je het ook maar noemen wilt.

Deel Deze Pagina