Moet Wopke weg?

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 27 feb 2010.

?

Wopke weg als bondscoach?

  1. Wopke heeft het verknald en moet weg als bondscoach.

    48 stem(men)
    82,8%
  2. Wopke mag aanblijven als bondscoach.

    10 stem(men)
    17,2%
  1. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Maar Carl Verheijen verkondigde zaterdag wel weer kritiek op zijn non-selectie en dat het met hem zoveel beter was gegaan. Misschien hadden hij en Erben vandaag mee moeten doen. Slechter dan dit kon ook niet.
  2. nino

    nino Member

    Bij de KNSB houden ze Flopke de Vegt dus gezellig in dienst. Er zou nog wel wat geevalueerd moeten worden. Mag ik een paar suggesties doen?
    - een cursus sociale vaardigheden, zodat er af en toe ook en schaatser wèl in zijn TP-team wil schaatsen,
    - een cursus fatsoen, zodat ie leert niet als de eerste beste randgroepjongere tegen een ijsmeester met materiaal pech te keer te gaan en geen schaatsers in de pers te schofferen en geen schaatsers voor de te rechter dagen,
    - een cursus Engels, zodat ie in de internationale schaatswereld ook wat genuanceerder kan communiceren.
    De man is 53, dus ik vrees dat die cursussen verder niet zoveel meer uit zullen halen.

    Wat een bezemhoofd is het ook...
  3. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik kan me eigenlijk niet goed voorstellen dat ze nu al zeggen dat ze Wopke in dienst houden, wat heeft die man nu goed gedaan de afgelopen vier jaar? Als de KNSB dat werkelijk besluit, dan zijn ze geen knip voor de neus waard. Ik ga er zelf nog maar even vanuit dat hij weg gaat.
  4. bandabou

    bandabou Member

    Yep...goeie gast zeker, maar niet geschikt.
  5. mi

    mi Well-Known Member

    T zou toch echt onvoorstelbaar zijn zeg...

    Ik trek een kleine parallel naar het voetbal:

    stel:

    Bert van Marwijk stelt bij het komende WK, in de door het team zwaar bevochten finale, de complete selectie van Volendam op, omdat de rest geen zin meer heeft.

    Of, bij de beslissende penaltysessie stuurt ie de alom geprezen Arjen Robben (en laten we even net doen alsof zijn penalties een zekerheidje zijn) naar het verkeerde doel waardoor hij glansrijk de Nederlandse keeper passeerd en daarmee Duitsland aan de wereldtitel helpt?

    Het is misschien wat lachwekkend, maar van dit niveau waren de blunders van de 2 coaches die dit seizoen kleur gaven.

    In het eerste geval zouden we niet alleen het voltallige elftal (want waar zijn in vredesnaam de schaatsers? het is verdorie een WERELDBEKERFINALE!!!) maar ook de coach uitspuwen en uithoonen tot hij niet meer weet hoe hij het heeft...hij heeft immers kennelijk de motivatie en scherpte van zijn team niet voor elkaar gekregen.

    Ook in het tweede geval (uiteraard een parallel naar een andere, niet nader te noemen schaatscoach) zouden we rijkelijk met witte zakdoekjes wuiven (en dan houd ik het nog netjes denk ik).

    Uiteraard pleit ik er niet voor het het schaatspubliek afglijdt tot het soms toch weinig verheven niveau van sociale omgang die we soms in het voetbal zien, maar me dunkt sportief gezien toch dat het schier onmogelijk is dat deze 2 coaches volgend jaar (en de komende 4 jaar) op dezelfde voet verder kunnen!

    En zo niet dan zou ik als sponsor (ESSENT bijvoorbeeld) toch schromelijk gaan stijgeren...dit gemiskleun wil je toch niet van financien voorzien?
  6. Lotus

    Lotus New Member

    Re: Moet Wopke weg? spreekt voor zich !

    ^
    "Achtervolgingsploeg laatste in Thialf " [​IMG]

    14 maart 2010 16:24 | HEERENVEEN - De Nederlandse achtervolgingsploeg is zondag bij de wereldbekerfinale in Heerenveen als vierde en laatste geëindigd. De equipe van bondscoach Wopke de Vegt noteerde een tijd van 3.48,35 en was daarmee bijna zes seconden langzamer dan Noorwegen: 3.42,77.
    [​IMG]
    © ANP

    De Scandinaviërs bleven Canada (3.44,30) en de Verenigde Staten (3.45,7) voor en grepen zodoende de eindzege in het wereldbekerklassement.

    Nederland, dat zondag een gelegenheidsformatie bestaande uit Rhian Ket, Remco Olde Heuvel en Jan Blokhuijsen op het ijs stuurde, eindigde in die rangschikking als tweede.

    Bij de vrouwen ging de overwinning naar Canada dat olympisch kampioen Duitsland voorbleef: 3.02,05 om 3.03,43. De Nederlandse ploeg had zich niet voor de wereldbekerfinale weten te kwalificeren.
    © ANP
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Echt ongelovelijk dat na zo'n sof De Vegt niet met pek en veren het land wordt uitgezet. :twisted: Het zal wel weer een conflict tussen TVM en Control zijn geweest wat hij niet tot een goed einde heeft gebracht. Het is wel opvallend dat er bij de laatste World Cups nooit een team gereden heeft met een TVM-er en een Controller.
  8. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Wat me wel vaak opvalt dat de kleinere ploegen zoals VPZ en APPM wel altijd de verantwoordelijkheid dragen. Eigenlijk hoor ik hun nooit klagen over overbelasting of moeheid. Misschien moet Wopke de twee ploegen dan maar uitsluiten voor de ploegenachtervolging als ze zo blijven bekvechten.
  9. bandabou

    bandabou Member

    Conflct is alleen maar jammer..omdat het echt om 2 totaal verschillende ploegen gaat: een allround ploeg en een sprint/middelafstand ploeg.

    Het ideale zo zijn een combo van de 2..ma ja wie doet nu water in de wijn?
  10. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nou bij voetbal gebeurt dat denk ik niet.
    Als het goed is bepaald Bert van Marwijk wie meedoet en op welke plaats hij speelt (mogelijk in overleg met de speler, al moet die blij zijn dat hij uberhaupt geselecteerd is). Clubcoaches bemoeien zich totaal niet met zijn beleid,
    De speler kan zelf zijn mate van fitheid wel aangeven.
    Maar ik betwijfel of Wopke dezelfde bevoegdheid bezit.
  11. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Het was echt een Flopke vandaag... Waar waren Wouter Oldeheuvel, Mark Tuitert, Simon Kuipers vandaag voor de TP? Die maken naast Jan Blokhuijsen (opvallend: die heeft alle TP's gereden zowat) toch uit van de zgn. trainingsselectie?
  12. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Jan Blokhuiijsen mag van mij volgend jaar een vast plek hebben.
    Wat betreft die anderen. Graag of helemaal niet. Dus als er een beroep op hun wordt gedaan en ze willen niet. Prima, maar dan geen uitnodiging meer voor de TP. Liever laatste met een gemotiveerde ploeg dan een podiumplek met personen die denken op een "gemakkelijke" manier een medaille te halen.
  13. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Het is nog maar heel kort lang geleden dat ik in het TP-topic schreef dat er heus niks gaat veranderen.
    Natuurlijk vindt iedereen de TP superbelangrijk. Maar hun eigen, individuele afstand vinden ze nog net even superbelangrijker.
    Dus zegt iedereen maar weer af voor de TP, waar ze wel twee keer individueel uitkomen.

    Zolang deze grondhouding niet verandert, gaan we de komende jaren weer afzeggen voor de TP, niet specifiek trainen voor 3'40 inspanning leveren, en niet ingespeeld zijn op het rijden in formatie, en niet gewend en ervaren zijn over allerlei kleine dingetjes die mis kunnen lopen.

    Over vier jaar haasten we ons dan weer te zeggen dat we er wel degelijk bijhoren, dat we het belachelijk vinden als we gepasseerd worden, dat er iets mis was met de communicatie tijdens de rit, of ervoor, en natuurlijk erna, dat Jantje en Pietje niet in elkaars slag passen, en een lading excuses die ik nog even niet kan bedenken.

    OKT December 2013: een 3000m op het programma, ruim apart plekjes in de Olympische 10 man voor de TP.
    Dan kunnen ze nog 2 maand specifiek voorbereiden.
  14. Perfectmove

    Perfectmove New Member

    Inderdaad, de tp is maar bijzaak, het heet dan wel een teampursuit maar dat is het niet, individuele belangen en die van je sponsor wegen zwaarder dan de macht van een bondscoach, ik begrijp niet waarom men Wopke het minder presteren van een ad hoc samengestelde tp ploeg verwijt, het zijn nog steeds de schaatsers die het moeten doen en die konden vandaag geen potten breken, het zij zo.
    Zolang de tp geen volwaardig aanzien krijgt binnen de wedstrijdsport en er sprake blijft van belangenverstrengeling zal het een bijrol vervullen, zeker als je niet kan beschikken over je snelste schaatsers op dit onderdeel.
    Zoals zo vaak staan de beste stuurlui weer aan de wal.
    Als Wopke het bijltje er bij neergooit is dat niet omdat een paar azijnpissers op dit forum daar ook maar enige invloed op hebben kunnen uitoefenen maar omdat de situatie voor hem zelf onwerkbaar is en hij het te doen heeft met de homogeniteit binnen de commerciele teams, en dat is nou juist waar het dit jaar aan heeft ontbroken met al die uitvallers.
    Iedere andere bondscoach zou tegen dezelfde muren zijn opgelopen, misschien iets handiger in de pers zijn geweest en in de onderlinge communicatie, maar dat zou niets aan de situatie hebben veranderd.
    Wopke heeft ook te maken met een ISU wedstrijdplanning in een post olympisch jaar, mensen hebben te grote verwachtingen, eerst maar eens realistisch bijstellen.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    [quote="Perfectmoveik begrijp niet waarom men Wopke het minder presteren van een ad hoc samengestelde tp ploeg verwijt, .[/quote]

    Ik wel! Hij is de aanvoerder van het hele zootje en is kennelijk niet eens in staat om 3 man bijeen te krijgen die voldoende gemotiveerd zijn om dit te doen...dat is niet iets van gisteren of van de OS, dat is al veel langer het geval (want dat Wennemars en Verheijen gingen stoppen weten we allang, en ieder weekend dat zij er niet waren stond er een gelegenheidsformatie met absoluut geen richting in de zin van: dit gaat het team voor de toekomst worden).

    Uiteraard (zie mijn eerdere post) ben ik het volmondig met je eens dat het schandalig is dat de schaatsers het zo laten afweten (Jan Blokhuizen excl, idd volgend jaar vaste plek wat mij betreft!!!). Maar is het niet aan een coach om daar dan ook consequenties aan te verbinden? Nu moddert men gewoon verder met het huidige 'succes-recept'.

    Ik vind dus wel degelijk dat een coach verantwoording heeft af te leggen tav het team dat er staat...

    Hij kan ook besluiten om niemand aan de start te brengen he?
  16. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Gisteren reden Tuitert en Kuipers niet, die hebben totaal geen belangen verder meer, want hun seizoen is voorbij. Dus er zijn grote ego-problemen. Vermoedelijk bij Wopke, bij Orie, maar ook bij schaatsers als Tuitert en Kuipers zelf. Iets is er dus verziekt en dat kan Wopke zich aanrekenen. En dat krijgt hij echt niet meer goed denk ik en WOH mocht gisteren niet rijden vanwege WK, tja tja......

    Het ontbreekt aan visie, aan beleid, aan neuzen dezelfde kant op en dat kan Wopke zich aanrekenen in de basis dan.....
  17. Payday

    Payday Well-Known Member

    Ik verwacht eerlijk gezegd de komende jaren niet zo heel veel problemen bij de TP mannen. Het zal toch wel weer een TVM-treintje worden. Zeker als Blokhuijsen naar TVM gaat en Verweij blijft. Dan heb je Kramer, WOH, Blokhuijsen en Verweij. Die kunnen de komende vier jaar lekker samen trainen. Het is dan alleen een kwestie van de regels om naar de OS te mogen aanpassen en daar gaat Wopke niet over.

    Ik voorzie veel meer problemen bij de vrouwen. Daar is de TP meer een middellange afstand en daar raken TVM en Control elkaar nadrukkelijker. Dus inderdaad graag een coach die mannen als Orie en Kemkers aankan. Ik stem voor Hiddink.
  18. nino

    nino Member

    :lol:
  19. bandabou

    bandabou Member

    Altijd de Control-mannen de boze piet..waar waren de mannen van TVM? Het was toch bedoeld als een TVM-feestje/treintje..dus waarom zitten mensen nu te klagen dat de Controllers niet reden?
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Precies, het machtsdenken bij TVM heeft ons de kop gekost. Kijk maar naar de uitlatingen van Verheyen. Men dacht er mee weg te komen, niet dus. Vergelijk het maar met het CDA in de politiek, die partij gedraagt zich ook weer als onmisbaar. Waar dat toe geleid heeft is inmiddels bekend.

Deel Deze Pagina