Gerard Kemkers

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 23 feb 2010.

?

Wat moet Kemkers doen?

  1. Dit kan nu eenmaal gebeuren, bij zijn ontslag is niemand gebaat. Hij moet blijven.

    41 stem(men)
    38,0%
  2. Kramer geeft aan dat hij het hem niet al te kwalijk neemt (wat een bewonderenswaardige reactie). Dus

    36 stem(men)
    33,3%
  3. Het liep al niet lekker bij TVM. Hij moet zijn ontslag indienen maar dan vooral vanwege zijn andere

    18 stem(men)
    16,7%
  4. Ook al is het iets dat kan gebeuren, hij is verantwoordelijk dus moet hij zijn ontslag indienen.

    9 stem(men)
    8,3%
  5. Wat Kemkers gedaan heeft is schandalig, hij moet zijn ontslag indienen.

    4 stem(men)
    3,7%
  1. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Mooie afsluiting ;) (al heb ik echt niet de illusie dat er niemand meer gaat reageren :lol: )
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Weet je wat het is: ik ben echt heel blij voor Sven dat hij er klaar mee is (of lijkt te zijn), maar ik ben er zelf nog helemaal niet zo klaar mee. Ik ben niet meer zo ondersteboven als gisteren, maar voel me nog tamelijk katerig. En dus heb ik nog wel behoefte om te reageren. :wink: Ik ben gewoon nu al zenuwachtig voor vrijdag en helemaal voor zaterdag!
  3. Knarf

    Knarf New Member

    Er is weer even rust in de tent. Dat lijkt me op dit moment het belangrijkst, want er moet nog "even" wat binnengehaald worden. Na de OS wordt er wel weer verder geevalueerd.
  4. Lindekh

    Lindekh Member

    Blijkt juist ;) maar wat Monique wel terecht zegt inderdaad is dat het bij veel mensen toch heftig binnen is gekomen en dat er ook mensen zijn die er wat langer over doen om het te verwerken.

    Voor het verwerkingsproces dan maar:

    http://nos.nl/os2010/video/139594-inter ... later.html

    http://nos.nl/os2010/video/139566-inter ... later.html
  5. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Niet al te mooie vrouw anders raken er schaatsers afgeleid.
  6. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik heb nergens beelden kunnen zien waarop Sven komende uit de voorgaande bocht te ver naar buiten ging, ofwel gelijk wisselde vanuit de bocht.
    De meeste schaatsers wisselen pas halverwege het rechte stuk, een enkele zag ik bij het OKT/AKT direct als ze de bocht uitkomen of pas als ze de volgende bocht weer ingaan wisselen. Voor zover ik voor mij zelf kan herinneren is Sven niet iemand die direct wisselt als hij de bocht uitkomt, maar heeft hij dat nu wel gedaan (teveel snelheid en de bocht niet kunnen houden?). Als dat niet gewoon is voor Sven kan Kemkers hierdoor gedacht hebben dat hij nog moest wisselen. Daarbij als je in een bocht staat aan de lange kant, is het lastig om te zien waar iemand precies in de andere bocht zit.

    Het is nu eenmaal gebeurd en niet terug te draaien. Kramer en Kemkers zullen hier zelf uit moeten komen, daar hebben ze ons niet voor/bij nodig.
  7. janzwabu

    janzwabu New Member

    maar dan toch nog even dit , geknipt uit het Sportjournaal van vanavond:

    [​IMG]

    Dit maakt de "dubbelcheck"-verklaring van Kemkers toch wat ongeloofwaardig. Ook is te zien, dat hij al enige tijd voordat hij naar de binnenbaan wees, alleen maar fanatiek Sven aanmoedigde. Hij kan Skobrev dus nooit (goed) hebben gezien in de binnenbaan, zoals hij zei, want die is op bovenstaand beeld nog niet eens de bocht uit....Ook zit Sven niet meteen echt aan de "buitenkant" trouwens...Kemkers heeft het dus blijkbaar anders "gezien" dan het was...

    http://nos.nl/os2010/video/139567-mart- ... issel.html (na ca. 2:30)
  8. Speed

    Speed New Member

    Sven Kramer is de aller grootste, een grootheid, de allerbeste: hij heeft géén 10km goud nodig omdat te bevestigen.
    Een echte kampioen, zoals hij kort na de race Bert Maalderink te woord staat. Werkelijk fenomenaal
    Hij gaat ook z'n excuus nog aanbieden en een presentje geven aan een vrijwilliger die hij een zetje gaf omdat diegene Kramer aan het protocol wilde houden.

    Kemkers is een absolute topper, ondanks z'n fout. Z'n dwangmatigheid om alles in perfectie te krijgen voor z'n rijders is z'n sterkste punt. Daarmee voor hem ook een valkuil, hij wilde een perfecte race coachen voor deze fout een basis vormde.
    Ook heeft hij Kramer, als eindverantwoordelijke, zodanig opgevoed en gevormd dat hij zo'n kanjer is geworden.

    Dat wilde ik gezegd hebben.
  9. Tinuz

    Tinuz New Member

    Kemkers kan meer zien dan wat er op dit plaatje staat. Hij kan de hele andere bocht zien. Wellicht rijdt Skobrev net buiten ons gezichtsveld, maar niet buiten dat van Kemkers.
  10. bandabou

    bandabou Member

    Mooi. Netjes van Kramer...echt petje af! Je wint samen, soms verlies je samen. Niks aan te doen...zo is sport ook!
  11. raspi32

    raspi32 New Member

    Ik blijf het petje afnemen voor beide slachtoffers van deze fout.
    Fouten zijn zo gemaakt al ben je nog zo ervaren. Probleem is dat sommige fouten weinig voorstellen en andere ronduit catastrofaal zijn.
    Mensen die roepen dat Kemkers zijn ontslag maar moet nemen of ontslagen moet worden, moeten maar eens terugkijken naar hun eigen verleden.
    Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Niemand gaat ongeschonden en zonder kleine en GROTE fouten door het leven.
  12. pol

    pol New Member

    Het valt me telkens op dat er sprake lijkt te zijn van het duo Gerard & Sven, als een soort vriendenkoppel, terwijl Kemkers toch bij het team TVM hoort? Geen wonder dat de rest overtraind thuis op de bank hangt, die telt toch niet mee.
    De verhouding tussen Kemkers en Kramer komt ongelijk op mij over, Kramer lijkt bang te zijn Kemkers kwijt te raken, Kemkers vaart daar wel bij. Als Kramer een zelfstandige schaatser zou zijn, die zelf weet hoe hij het beste kan presteren (Ritsma, Davis, Koss, Heiden, Veldkamp), dan zou hij de coach die zo verschrikkelijk blundert niet meer als coach willen hebben. Kramer lijkt Kemkers wel heel erg nodig te hebben. Ik vraag me af of Kemkers iets leert uit het afgelopen seizoen, de slechte prestaties, deze ongekende flater. Hij is nog steeds nogal zeker van zijn zaak. De lolbroekerij en vrolijke gezichten die ik gisteren op de tv zag vond ik ook nogal geforceerd.
  13. JeedeBee

    JeedeBee Member

    Het zal in de sport de eerste keer niet zijn dat men tijdens een toernooi de rijen gesloten houdt, maar dat na het toernooi blijkt dat men toch niet met elkaar verder wil. Ik wacht dus maar even af met het concluderen dat Kemkers blijkbaar door mag gaan.

    Denk bijvoorbeeld aan Advocaat bij het EK voetbal in Portugal. Tijdens het toernooi hield de KNVB de rijen gesloten, maar na het toernooi werd er snel afscheid genomen.
  14. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Dat denk ik ook. Ik denk dat je dit zelfs niet moet besluiten binnen een paar dagen. Je moet nu eerst de OS afmaken, er komen nog belangrijke races aan en misschien het hele seizoen eerst afmaken: WK allround komt ook nog. En dan pas besluiten nemen. Zoiets doe je niet in een impuls over 1 nacht ijs gaand. Het moet bezinken en dan kijken hoe het voelt, hoe het valt als iedereen er wat afstand van heeft genomen. Ik dacht voor de OS: ik zou het wel goed vinden als Kramer overstapt op een andere coach. Nieuwe impulsen voor hem. Nu is het beladen als hij over zou gaan stappen, maar ik sluit zeker niet uit dat het gebeurt. Het lijkt mij heel, heel moeilijk om verder te gaan uiteindelijk en het lijkt me dus los van deze 10 k zelfs beter om te veranderen. Maar goed, laten we maar afwachten, het is Sven zijn schaatscarriere en hij zal prima zijn keuzes kunnen maken en hij heeft goede mensen om zich heen denk ik, vertrouwelingen die hem raad ook kunnen geven. En het kan ook nog zo zijn dat Gerard besluit te stoppen met Sven. Het ziet er niet naar uit, maar ook hij zal eerst afstand moeten nemen van deze gebeurtenissen en van het hele seizoen, ook met zijn andere rijders en misschien besluit hij wel: het is mooi geweest, tijd voor iets anders, iets nieuws. Vandaag is in het nieuws dat Romme graag in Nederland zou willen werken. Misschien wordt Romme wel de nieuwe coach van Sven!!
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    We moeten het maar gewoon aan Sven zelf overlaten, die gaat echt niet bij Kemkers blijven als hij ook maar een beetje twijfelt aan die samenwerking. Ik schreef een paar dagen geleden dat ik het zelf wel leuk zou vinden als hij naar een andere trainer gaat, om nieuwe impulsen te krijgen en niet in het oude ritme te blijven hangen. Maar als Sven nou zelf het liefst bij Kemkers wil blijven, dan geloof ik best dat hij denkt dat dat dan ook het beste voor hem is. En wie ben ik dan om het anders te willen.

    Toch hou ik alle transfers na het seizoen gespannen in de gaten, want er zal toch wel íets gaan veranderen bij TVM?! Romme lijkt me overigens opzich een prima trainer voor Sven, maar ik heb geen idee of die twee goed met elkaar kunnen. En dat lijkt me wel een eerste voorwaarde, dat je elkaar goed kan hebben, ook privé, want je zal heel wat keren met elkaar moeten ontbijten etc.
  16. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    De combinatie is altijd goed geweest, maar ik kan me toch wel voorstellen dat ze na de OS goed uit elkaar gaan om een frisse start elders te maken. Aan de andere kant liggen de goede coaches nou ook weer niet voor het oprapen. Kramer weet wat hij nu heeft en iedere andere coach (op Muller na misschien) is toch een beetje een stap in het duister.
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Romme zit een beetje naar een positie bij TVM te solliciteren volgens mij :D Zou mooi zijn, hij was mijn favoriete schaatser. Kemkers zou dan inderdaad een meer technische rol kunnen krijgen.

  18. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Kemkers als bondscoach?

    Romme's sollicitatie komt wel op een lekker moment. :lol:
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Zou Kemkers bondscoach willen zijn? Het is toch een flinke stap terug, ik geloof nooit dat Wopke er een fulltime job aan heeft. Hij staat natuurlijk wel bij wedstrijden op de kruising dus tijdens het seizoen is hij druk, maar in de zomer kan hij gewoon op vakantie. Misschien is dat eigenlijk wel goed voor Kemkers schiet me nu te binnen, die man heeft al een paar keer op de rand van overspannen gezeten, en als hij bondscoach wordt dan blijft hij in het schaatsen en kan hij het iets rustiger aandoen. Ik zie Romme als trainer van TVM ook steeds meer zitten, het wordt tijd voor een frisse wind daar. En misschien eens iets minder aan krachttraining doen, of althans voor sommige mensen zoals Leenstra.
  20. marc_

    marc_ Active Member


    Er zijn er wel meer die zitten te vissen volgens mij. Veldkamp, Van Velde. Mueller vist ook een beetje naar Kramer al geloof is daar niet echt in. Wat gaat Ritsma doen?

Deel Deze Pagina