Gerard Kemkers

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 23 feb 2010.

?

Wat moet Kemkers doen?

  1. Dit kan nu eenmaal gebeuren, bij zijn ontslag is niemand gebaat. Hij moet blijven.

    41 stem(men)
    38,0%
  2. Kramer geeft aan dat hij het hem niet al te kwalijk neemt (wat een bewonderenswaardige reactie). Dus

    36 stem(men)
    33,3%
  3. Het liep al niet lekker bij TVM. Hij moet zijn ontslag indienen maar dan vooral vanwege zijn andere

    18 stem(men)
    16,7%
  4. Ook al is het iets dat kan gebeuren, hij is verantwoordelijk dus moet hij zijn ontslag indienen.

    9 stem(men)
    8,3%
  5. Wat Kemkers gedaan heeft is schandalig, hij moet zijn ontslag indienen.

    4 stem(men)
    3,7%
  1. Koen

    Koen Well-Known Member

    hoor net op radio dat het zeker geen persconferentie is, maar dat Gerard gewoon met pers wil praten
    ik verwacht niet dat hij opstapt en hoeft van mij ook niet.
  2. Ave

    Ave Member

    Het is in ieder geval voor Sven én Gerard enorm pijnlijk! Gerard zal dit zichzelf wrs. niet vergeven, tenzij Kramer het hem vergeeft...
  3. Jippie

    Jippie Well-Known Member

    Na de reactie van beiden (Kramer en Kemkers) gezien te hebben groeit mijn respect t.o.v. beiden. Kemkers is niet te groots om zijn fout toe te geven, Kramer (ondanks teleurstelling) zegt dat mensen fouten kunnen maken.

    Laten we a.u.b. trots zijn op mensen die hun gemaakte fouten durven toe te geven én op mensen die accepteren dat fouten maken menselijk is.
  4. Perfectmove

    Perfectmove New Member

    Volgens mij is het net andersom en kan jij er niet tegen dat ik mijn mening geef omdat ik het een waardeloze poll vind die op de man gericht is en het niet aan ons is om te bepalen wat Kemkers "moet" doen, volgens mij heb jij niet door dat er tusen een trainer en zijn pupil ook nog eens een vriendschapsband kan ontstaan die nu door een vreselijk voorval even onder druk is komen te staan en benader je het met zo'n poll vrij simplistisch en klinisch, horizontaal nederland op z'n smalst zonder enige diepgang.
    Ook bij het topic over Bokko en Mueller had men al heel snel zijn mening klaar en vond men dat deze 2 maar snel met elkaar moesten breken en dat Bokko beter af was zonder hem, waar het Bokko momenteel uiteindelijk heeft gebracht en dat de werkbare situatie voor hem niet prettig is uitgepakt hebben we allemaal zelf kunnen constateren, uiteindelijk heeft hij ook voor zijn trainer gekozen.
    Jij denkt dat 30 stemmers (misschien worden het er wel 100, wie zal het zeggen) representatief zijn voor de gebruikers van dit forum?
    Dan verlies je echt de realiteit uit het oog.
    Ik haal nogevendit's bijdrage helemaal niet uit zijn context, hij schrijft "ïk stem niet" en niet "ik stem nog even niet" en mocht hij dat wel doen wie ben ik om hem tegen te houden, staat iedereen volgens mij vrij.
    Daarbij schrijf ik dat "ik" het een misselijke poll vind en dat is mijn goed recht en dat jij het daar niet mee eens bent is ook jouw recht maar ik heb wel het idee dat jij mensen graag in hokjes plaatst.
  5. Lindekh

    Lindekh Member

    Op nu.nl staat http://www.nusport.nl/vancouver-nederlanders/2191989/kemkers-geeft-persconferentie-blunder.html

    Mooi dat TVM duidelijk is, onduidelijk of er nou een persconferentie is of niet :p Volgens mij toch wel hoor, het verschijnt nu in diverse media.
  6. joke

    joke New Member

    Kemkers mag van mij blijven. Of hij dat zelf wil en of de leiding van TVM dat wil...geen idee.
    Wat gisteravond is gebeurd moet niet DE reden zijn van een evt. vertrek.
    Ook vind ik dat niet (alleen) Sven Kramer bepaalt of een coach bijft of vertrekt.

    Als er geen (dure of goedkope) fouten gemaakt mogen worden, kan iedereen z'n werk nu neer leggen en kunnen we onszelf heilig verklaren.
    In het interview met Kemkers hoor ik oa 'Sven is iemand die graag heel veel informatie krijgt'.
    Hoe die dan gegeven wordt en of je als coach daaraan moet toegeven, is misschien een vraag.
    Als je in goede tijden op een coach vertrouwt , moet je een fout incalculeren. Anders moet je het als sporter
    maar alleen doen.
  7. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Natuurlijk mag iedereen roepen wat ie wil. Daar is het ook sport voor, emoties mogen. Een forum is er om je mening te geven. Of om die van anderen te polsen. En polls op een doelgroepforum als dit, daar hecht ik veel meer waarde aan dan wanneer Maurice de Hond nu 100 mensen gaat bellen.

    Maar de vraag of de Kemkers-Kramer relatie nu voorgoed verstoord is, is een beleidsmatige, en dan gaan we toch niet over een halve nacht ijs ? Dat doen de voetbalbobo's wel, die ontslaan de trainer altijd na een nederlaag.
    Zo'n incident geeft daarentegen wel goed aan hoe de verhouding is. Als die al broos was (overtraindheid enkele rijdsters) dan is dit natuurlijk de druppel. Als die band goed was (ze werken immers al jaren samen) dan beeindig je dat niet door zoiets.

    Eigenlijk komt een foute wissel nog dermate vaak voor (Bols, Hedrick, Ritsma (wanneer was dat maar weer?), Niemann ) dat de coaches op de 10 km hier extra op zouden moeten blijven letten.
  8. Miekster

    Miekster New Member

    Gerard moet zeker blijven! Ieder mens maakt wel eens een fout. Dit was een fout op het slechtste moment. Het kan gebeuren. Kemkers is er zelf ook helemaal kapot van en Kramer is boos maar dat is begrijpelijk. Kemkers is een zeer goede coach en heeft al heel wat meegemaakt. Jammer van de fout, maar fouten maken is menselijk! Kemkers heeft al zoveel dingen meegemaakt en zoveel dingen gewonnen daar kan je hem niet op deze fout terugpakken! Ik vind het belachelijk dat mensen zeggen dat hij weg moet om deze fout! Denk zelf ook eens na; Je maakt toch zelf ook weleens een fout en dan baal je toch ook als een gek! Hij doet het nu ook en dat is begrijpelijk! hij is gewoon de beste!
  9. muilie

    muilie Member

    Natuurlijk een grote fout van Kemkers.
    Al vind ik het net zo'n grote fout van Kramer zelf.
    Als je geconcentreerd bent weet je naar welke baan je moet, hij reed notabene al helemaal rechts.

    Jammer dat dit gebeurd is.
    Vertrouwen zal wel weg zijn, ben benieuwd wat er gaat gebeuren.
  10. HA01761

    HA01761 Active Member

    Hij had al automatisch gewisseld, daar hoeft een schaatser helemaal niet bij na te denken.
    Kemkers bracht hem aan het twijfelen.

    En juist als je een handeling automatisch (juist) uitvoert kun je gaan twijfelen of je het wel goed gedaan hebt.
    Nooit meegemaakt? "Heb ik mijn portemonnee wel bij me???" Ja natuurlijk heb je je portemonnee bij je, die pak je gewoon automatisch mee als je van huis gaat! Maar juist doordat je het onbewust gedaan hebt weet je, wanneer iemand je ernaar vraagt, niet meteen zeker of je het wel gedaan hebt.
  11. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Als je denkt dat ik Kemkers heb willen beledigen of voor het blok zetten met mijn poll dan spijt me dat, want dat is zeer zeker niet mijn bedoeling (bekijk mijn laatste 30 berichten maar eens, allemaal meelevend en genuanceerd over Kemkers). Mijn doel was juist het tegenovergestelde...Ik wilde het hebben over wat Kemkers in de toekomst moet gaan doen, hoe hij hiermee om moet gaan. Zoals ik zeg in de eerste post van dit topic "Let op: Dit is geen topic om op Kemkers te schelden. Dit is een topic om het op een nette manier over Kemkers en zijn toekomst te hebben!" Dat 'wat moet Kemkers doen' dient dan ook opgevat te worden als 'wat is het verstandigst voor Kemkers om te doen'. Uit de stemmen op de poll blijkt overigens gelukkig ook dat de meeste mensen meeleven met Kemkers aangezien slechts 4 van de 65 mensen kiezen voor de optie dat het schandalig is wat Kemkers heeft gedaan. Daar ben ik oprecht blij om en dat rechtvaardigt voor mij ook het doel van deze poll.

    Mijn felle reactie op jouw eerste post kwam voornamelijk voort uit het feit dat ik het gevoel had dat jij mij impliciet als 'misselijk' bestempelde door deze poll als misselijk te bestempelen (ik heb hem immers opgestart). Als dit inderdaad je bedoeling was dan vind ik dat nog steeds ongegrond. Was dit niet je bedoeling en ging het echt alleen om de poll zelf, dan mag je natuurlijk die mening hebben maar dan heb je waarschijnlijk mijn bedoelingen verkeerd geinterpreteerd. Dat is dan waarschijnlijk grotendeels mijn schuld, dan is de poll namelijk waarschijnlijk te ongenuanceerd geformuleerd.
  12. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik ben juist heel blij dat Sven gewoon doorreed. Nu weten we tenminste allemaal dat hij toch flink beter was dan Lee.
    Gezien het verloop van de race vermoedde hij zef ook wel dat er iets wellicht niet helemaal goed was. Dat hoor je aan het publiek, hij houd zijn rondjes lekker vast, maar eindigt met een 32.0 rustig uitrijdend. Een goede Sven zou er een 29er uitgeperst hebben en echt blij over de finish gaan. Ook weet hij meteen wat er aan de hand is-die ene wissel dus.

    Wanneer je de race stopt krijg je altijd weer van die terpentinezeikers: "nou, ik had het nog moeten zien hoor ..."
    Dat weten we gelukkig.


    Ook over dat diep zitten van Kramer wil ik nog wel wat kwijt. Allerlei voorbijkomende leken en kenners (zelfs Gemser gehoord) melden dat Sven niet diep genoeg zit. Nee, dan ben je vier jaar lang aan het trainen, er zitten 2 coaches en tal van begeleiders bij, videoanalyse, windtunnels zelfs, en dan zul je niet doorhebben dat je hoger zit dan een ander ?
    Het moet derhalve een kwestie van niet kunnen zijn, en niet van niet willen of niet weten.
    Dat kunnen kan van alles zijn, van enkel tot knieen, van rug tot doorbloeding in liesstreek.
  13. jaap

    jaap Active Member

    We hebben het toch over Kemkers hier?

    Als hij verder gaat met coachen, dan moet hij bij de eerste bocht gaan staan.
    Net als de meeste andere coache's.
    Benieuwd wat hij te vertellen heeft om 16.30 heden. (PT 08.30)
  14. Zonnebloem

    Zonnebloem Member

    Is die persconferentie ergens live te volgen? Hebben jullie dat ergens gelezen? Zo te zien niet bij de NOS op nederland 1.
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik ben ook zeer benieuwd... waarom een persconferentie? Er wordt aangegeven dat dit niet de reden zou zijn voor een vertrek van Kemkers bij TVM. Maar een persconferentie heeft wel een bepaalde boodschap. Gaat ie vertellen dat het zijn fout is? Dat is oud nieuws, heeft die al gezegd. Dus vraag me echt af wat hij precies wil vertellen. Een persconferentie om z'n excuses bijv aan te bieden, lijkt me wat overdreven.
  16. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Ik kan ook maar 1 ding bedenken en dat is toch echt zijn positie.
  17. Koen

    Koen Well-Known Member

    ik denk dat hij zich voor dit seizoen terug trekt en dan volgend jaar gewoon weer verder gaat.
    maar wat mij betreft staat hij gewoon NK en WK allround en world cup langs het ijs bij Sven en de anderen.
    het was een erge fout, maar pfff iedereen maakt fouten.
  18. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    In het nieuwsbericht staat:
    De TVM-leiding liet woensdagochtend op BNR Nieuwsradio weten dat de blunder wat hen betreft geen gevolgen heeft voor het aanblijven van de coach

    Dwz dat het niet zo is dat ook Kemkers hier hetzelfde over denkt?
  19. Tinuz

    Tinuz New Member

    Misschien biedt hij wel openlijk zijn excuses aan aan het Nederlandse volk ... ;-)

    Waarvan ik overigens vind dat hij dat helemaal niet hoeft te doen
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker


    Dat zou je haast denken maar wat je al zegt, dat hoeft ie niet te doen en wat ik al eerder zei... erg overdreven ;)

Deel Deze Pagina