Sven in Vancouver

Discussie in 'Lange baan' gestart door Monique, 5 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. HA01761

    HA01761 Active Member

    1500 Volt, yeah right
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wel even schrikken toen ik dit las, maar ik vind het raar dat een dergelijk voltage zomaar onbeschermd op die rails mag staan. Er kunnen toch ook toeschouwers in een gekke bui over die boarding willen klimmen. Blij in ieder geval dat het goed is afgelopen met Sven. :D
  3. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Dat was het ook, maar Kramer sprong er zo overheen. Hoewel het wel beter afgeschermd had kunnen worden, maar misschien kon de camera er dan niet meer overheen rijden?

    Gelukkig was er een oplettende cameraman/-vrouw, anders hadden we een Olympische held minder! :shock:
  4. nino

    nino Member

    Hulde!!! :D
  5. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Inderdaad, hebben ze niet nog ergens een reserve gouden plak liggen voor hem/haar :D
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik heb de beelden nog eens teruggekeken en je ziet duidelijk dat die rails verre van afgeschermd zijn.
  7. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  8. allard

    allard Active Member

  9. hvwieren

    hvwieren New Member

    Ik geloof helemaal niets van het bericht dat er spanning op de rails van de camera staat, dit zou zeer gevaarlijk zijn, zeker wanneer er paniek uitbreekt bij brand oid.
    Ik kan me niet voorstellen dat het systeem hetzelfde werkt als bijvoorbeeld de metro.
    Daar staat de spanning trouwens ook niet op de rails, maar loopt via een 'derde rail'.
    Ik mag hopen dat de voeding van dit systeem gewoon via bekabeling gaat.
    Ik probeer meer info over het systeem te vinden, maar dat gaat niet zo snel. Iemand enig idee hoe je zo'n camera noemt / wie hem gemaakt heeft?
  10. Sabine

    Sabine Well-Known Member

  11. Alleskids

    Alleskids New Member

    Fantastisch filmpje, heerlijk zo de emoties die anders diep verborgen blijven. Je ziet de vastberadenheid van hem afspatten. Al had de boarding 3 meter geweest, dan had Sven wel een manier gevonden om bij zijn ouders, vriendin en zus te komen. Geen groep bewakers of officials had hem tegen kunnen houden :)
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Allebei erg leuke filmpjes. Die Erben, XXL ... :D En in dat YouTube filmpje is het erg leuk dat je het gezicht van Sven ziet terwijl hij naar Naomi en Brecht gaat, dat staat toch wel erg schattig op emoties, mooi om te zien.
  13. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Sven komt op de markt met zijn label SvenK. Ze hebben al een dvd-box uitgebracht en er komt ook een SvenK bril van oakley, een fiets van Giant en een schaats van Viking. Hier een filmpje er over: http://tvmschaats.tv/m/magstream/tvm/site/
  14. nino

    nino Member

    Nou Sabine, je mag vast gaan sparen voor bril, fiets en schaatsen...
  15. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Haha ik schaats/fiets zelf niet dus dat wordt hem niet ;) maar ik vind het wel goed dat hij het binnen de sport houdt. En ik denk dat het een slimme marketing zet is waar hij veel aan gaat verdienen.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hij zal hier zeker veel geld mee binnenhalen, en arm was hij toch al niet, ik snap dus best waarom hij VVD stemt. :D Maar gelijk heeft hij, hij is gewoon op zijn 23e al financieel onafhankelijk voor de rest van zijn leven als hij het verstandig aanpakt, en dat zal alleen maar beter worden. Lijkt me heerlijk, om te zwemmen in het geld. Ik ga er zelf trouwens ook niets van aanschaffen, ook die dvd box niet, ik wacht wel tot hij echt gestopt is met schaatsen over 10 jaar ofzo, en dan heb ik zelf al genoeg op dvd om daar een mooie collectie van te maken.
  17. nino

    nino Member

    Is dit dan niet een mooi moment om te beginnen?
  18. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik heb het zo al druk genoeg, dus nee ;)
  19. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Een SvenK-bril, die je ook (snel) binnenste buiten kan dragen
    Een SvenK-schaats, om snel nog even van baan mee te 'svenken'
    Een SwenK-fiets, met een uniek swenk-mechanisme waarmee je de fiets opvouwt én tegelijkertijd ook voor- en achterwiel omwisselt

    Wedden dat 'svenken' binnen een jaar in de Dikke van Dale wordt opgenomen?
  20. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Kan dit niet het algemene topic over Sven worden? Dan kan ik hier de nieuwtjes kwijt over hem.

    Kramer zoekt nieuwe uitdagingen
    VANCOUVER - Vier jaar lang werkte Sven Kramer toe naar de Olympische Spelen. De 23-jarige schaatser zette elke dag alles opzij voor het belangrijkste toernooi uit zijn loopbaan. Vanaf komend seizoen slaat de Fries een 'nieuwe' weg in, zei hij zondag in Vancouver.

    „Om dit programma nog vier jaar te volgen, is te veel”, aldus de winnaar van één gouden en één bronzen medaille. „Ik ben scherp geweest op alles en iedereen, dat houd je niet vol. En ook ik moet gemotiveerd blijven. Ik zoek nieuwe prikkels en uitdagingen. Na de Spelen zal dat snel actueel worden.”

    Kramer zei alvast dat hij het komend seizoen rustiger aan gaat doen. „De prioriteit ligt voor mij bij het EK en WK allround. Ik zal wereldbekerwedstrijden vermoedelijk wat vaker overslaan.”

    De vertrouwensband met trainer Gerard Kemkers liep door de mislukte 10 kilometer, waarbij Kramer door zijn coach bij een wissel de verkeerde baan werd ingestuurd, een flinke deuk op in Canada. „Op een belangrijk moment gaat het mis. Maar ik heb ook veel met Gerard gewonnen. Ik heb niet het idee dat een onwerkbare situatie is ontstaan, tenminste daar ga ik in eerste instantie niet vanuit. Al merk ik dat misschien pas als het nieuwe seizoen van start is gegaan. Dan kan ik er een duidelijker beeld over geven.”

    Ik hoop vooral dat hij bij wijze van nieuwe uitdaging zich voor volgend jaar nog veel meer op de 1500 gaat richten, daar zou best wel eens iets moois uit kunnen komen. En ik denk dat zijn duurvermogen zo goed is dat zijn lange afstanden er niet onder lijden.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina