Olympische Spelen 5 km. mannen

Discussie in 'Lange baan' gestart door Sabine, 2 feb 2010.

  1. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Kemkers: Loting is maar een loting

    RICHMOND - "De loting is maar een loting", was de nuchtere reactie van coach Gerard Kemkers op de 'trekking' voor de olympische vijf kilometer. Voor Sven Kramer viel die loting behoorlijk ongunstig uit. De 23-jarige Fries komt als eerste van alle favorieten op het ijs. "Het is echter geen vanzelfsprekendheid dat de winnaar in een van de laatste ritten zit."

    De drie Nederlandse gouden schaatsmedailles in Turijn, van Bob de Jong, Ireen Wüst en Marianne Timmer, zaten eveneens vroeg in het schema.

    Kramer: Ik ging van slechtste scenario uit

    RICHMOND - "Ik had me vooraf al ingesteld op het slechtste scenario, waarin alle concurrenten na mij zouden komen. Dat is uitgekomen", was de eerste reactie van Sven Kramer op zijn ongunstige loting voor de olympische vijf kilometer, die zaterdag in de Richmond Olympic Oval wordt verreden.

    "Maar of ik nou in het begin of aan het einde rijd, ik moet sowieso twaalf rondjes alles uit de kast halen. Dit moet de beste race van mijn leven worden", tilde de 23-jarige Fries ook weer niet al te zwaar aan de loting.

    Kramer start in de elfde rit tegen Shani Davis. Daarna moeten zijn concurrenten, Bob de Jong Ivan Skobrev, Enrico Fabris, Håvard Bøkko en Chad Hedrick nog allemaal het ijs betreden.

    Deze moest er ook even tussen :p

    Willem-Alexander hoopt op 'Svencouver'
    VANCOUVER - Het zou mooi zijn als de Winterspelen in Vancouver uitdraaien op 'Svencouver'. Die hoop sprak prins Willem-Alexander vrijdag enkele uren voor de opening van de Winterspelen uit. Het Nederlandse IOC-lid: „Hij verdient het. Het is een topsporter, niet alleen op deze Spelen. Hij heeft al zoveel titels gewonnen.”

    Volgens Willem-Alexander moeten de Nederlandse sporters vooral genieten van het evenement in Vancouver. „Ik verwacht alles”, keek hij grappend vooruit op de wedstrijden van de komende weken. „Maar ik hoop in elk geval dat ze plezier hebben. De Nederlandse sporters, vooral zij die hier voor het eerst zijn, moeten vooral genieten van de olympische ervaring. Ik hoop ook dat ze van andere sporten leren. Als ze klaar zijn, moeten ze zeker bij andere sporten gaan kijken.”

    Prins Willem-Alexander zal zich veel bij het schaatsen laten zien, maar ook andere sporters volgen. Op de vraag of hij zich ook bij snowboardster en medaillekandidate Nicolien Sauerbreij gaat melden, antwoordde hij: „Iedere keer dat ik bij Nicolien Sauerbreij ging kijken, ging het niet zo goed. Er is geen rechtstreekse relatie met haar prestaties natuurlijk, maar ik probeer echt zoveel mogelijk sporters te volgen.” Sauerbreij kwam in 2002 in Salt Lake City niet door de kwalificatie en vier jaar later verspeelde ze in Turijn een mogelijk hoge klassering door een prima uitgangspositie in de eerste ronde van de knock-outfase weg te geven.
  2. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik denk dat je met Kramer tegen Hedrick een leukere rit gehad zou hebben. Hedrick is onberekenbaar en Davis is juist een stabiele rijder.
  3. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ja maar dit is voordeliger voor Sven. Hedrick zorgt voor misschien te veel afleiding tijdens een race. Shani rijdt vlak, dus dan rijdt hij meteen weg en ziet hij hem nooit meer terug als het goed is.
  4. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Als je niet eerst op het schaatsforum, teletekst e.d. kijkt en iedereen vraagt om vooral niet de uitslag te vertellen, moet het lukken.
  5. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Ik ben errug blij met deze loting. Als hij nu goud wint, valt er nix op af te dingen

    Maaaaarr...... was het niet zo dat Kramer alles wilde rijden en winnen om er zeker van te zijn in de laatste rit te loten? Hoe zit dat dan?
    Ik vind het wel mooi dat er toch nog iets is, waar hij geen invloed op heeft. Niet dat het veel zal uitmaken, maar voor ons als kijkers en als ambassadeur van de sport is het fantastisch.
    Ze zullen toch wel alle ritten laten zien hoop ik? Ben benieuwd of Schneider weer normaal schaatst of niet...
    Ik verwacht dat Blokhuijsen wel lijdt na de dweil! Owh spannend! nog een paar uurtjes

    overigens kun je beter op de site van vancouver2010 kijken.
    http://www.vancouver2010.com/olympic-sp ... 101NX.html

    tip voor Timm-E: zo onuitstaanbaar doen dat je collega's je naar huis sturen !
  6. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Of toch maar ziekmelden:)
  7. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Ik hoop dat hij leidt ;)

    Volgens mij is Schneider weer overgegaan op de normale techniek!
  8. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    De Noren zijn (natuurlijk) erg blij met de loting. Coach Jarle Pedersen zegt dat hun ''de loting gewonnen hebben''. Hij ziet Hedrick ook als de perfecte tegenstander voor Bøkko. Ook Bøkko zelf is zeer tevreden, het had niet beter gekund volgens hem! :)

    Ik vind dit ook wel erg leuk! Maakt het extra spannend zo!
  9. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Laat zij maar de loting winnen en de Nederlanders de wedstrijd ;)
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

  11. rja

    rja New Member

    Sven zal de tijd moeten zetten.

    Als hij maar niet te snel of te langzaam weggaat.

    Onder de snelste tijd op een laagland baan, 6.05 ?

    Gerard heeft een belangrijke rol, met bepalen welke tijd mogelijk is.
  12. Danou

    Danou Active Member

    Ik ben er niet zo heel zeker meer van dat Kramer 'even' goud gaat winnen. Morgen wordt vast een dag om om wat voor reden dat ook, heel lang te onthouden.
  13. sportman

    sportman New Member

    Ja hoor Sven heeft weer de slechts mogelijke loting ooit :evil: .
    Na de race van Sven wordt het met vol spanning voor de buis hangen.
    Sven zal nu wel alles moeten geven, en dan zie ik de concurrentie niet aan zijn tijd komen.
  14. trapper

    trapper Member

    Hij zegt (half serieus) dat ze Sven binnen nu en 4 jaar makkelijk kunnen hebben als ze zo doorgaan. En dus niet zoals jij suggereert (misschien niet bewust) dat hij denkt dat het verslaan van Kramer nog wel 4 jaar gaat duren...
  15. Alleskids

    Alleskids New Member

    Het maakt het goud (wie er dan ook gaat winne) zeker zo mooi, iedereen moet alles uit de kast halen. Ik hoop op een ontploffende Kramer, die alle emoties en spanningen gooit in een weergaloze rit en daran ain spanning toe zien hoe de rest zich stukbijt. Want er is maar 1 iemand die echt aanspraak maakt op goud....
  16. bandabou

    bandabou Member

    Mooi. Nu zullen we eindelijk Sven een keertje voluit zien gaan.
  17. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ik zeg toch binnen nu en vier jaar... Hij zegt het inderdaad half serieus, vandaar de smiley. Maar ik geef toe het was een beetje misleidend. Het was een lokkertje om het filmpje te gaan kijken :D
  18. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    huh?? volgens mij heeft het Sven nooit erg tegen gezeten met lotingen.
    Ik vind het een geweldige loting. Ten eerste omdat Bokko (persoonlijke favoriet) in de laatste rit zit tegen Hedrick maar ook omdat we nu een Kramer op de toppen van z'n kunnen gaan zien. Mocht hij gaan winnen dan heeft hij definitief laten zien dat hij met afstand de allerbeste is. Mochten
    daar uberhaupt al twijfels over bestaan.
  19. Upquark

    Upquark Member

    Vraag of iemand je het adres van de wedstrijdvideo wil mailen, dan loop je ook geen kans om per ongeluk een pagina te openen waar de winnaar met koeienletters staat vermeld...

    Nog beter: koop nog snel even een HDD-recorder. :p
  20. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Ik slaag er best vaak in volledig uitgesteld te kijken met behulp van de videorecorder.
    Ooit eens een WK junioren (voetbal, dus way off topic) wedstrijd, die uitliep op verlenging, penalty's, en daarin ook nog iets van 14 strafschoppen elk. Het was op 't laatst net zo spannend of de tape lang genoeg was dan of Nederland zou winnen.

    On topic: In het verleden bleek nog wel eens het schoon ijs-voordeel zwaarder te wegen dan de kennis van de te kloppen tijd.
    En met tijden van een blokhuijsen, Roijler weet je een beetje wat er mogelijk is.

    Speciale aandacht ook voor rit 4: Hierin komt Stefani Beckert solo in actie, als enige dame in dit mannenveld

Deel Deze Pagina