EK allround en sprint, Hamar, 6-8 januari 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 13 nov 2022.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Het is nog de vraag of wereldkampioen Allround Irene Schouten mee zal doen. Ze heeft zich afgemeld voor het NK Allround van volgende week. Hopelijk geen blessure.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hoe zit het met aanwijsplekken? Als Schouten wel gewoon kan starten voor het EK, kan ze dan aangewezen worden?
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De KNSB kennende zijn die er zeker, maar of je ze moet inzetten... Het EK is nog geen twee weken na het NK. Kleine kans dat je dan alsnog in vorm aan het EK kunt beginnen.

    Niettemin staat Schouten vanavond gewoon op de rode loper, dus het zal wel iets kleins zijn onder de noemer "het zekere voor het onzekere". Ze hebben ook zo lang mogelijk gewacht met in-/uitschrijven.
  4. Kristian

    Kristian Active Member

  5. Yorick_1996

    Yorick_1996 Member

    Aldus haar instagram:
    Beste schaatsfan,
    Op advies van de coaches heb ik besloten om niet deel te nemen aan het NK allround. Mijn focus ligt dit seizoen op de 3km, 5km, Mass start, ploegenachtervolging en het NK marathon. Het allrounden past daar helaas voor mij op dit moment in het seizoen niet bij! Mijn eerst volgende wedstrijd is het NK marathon op nieuwjaarsdag
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  6. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ook het EK allround slaat ze dus over.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Hebben we al een lege kalender, gaan schaatsers nog steeds wedstrijden overslaan...
    Giel1 en RodyTur10 vinden dit leuk.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Dat deed ze tot nu toe juist niet. Ze heeft alle wedstrijden gereden die ze kon (en mocht) rijden in de World Cup en op de marathon.
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Er zijn veel schaatsers van wie je iets kunt zeggen qua wedstrijden overslaan maar iemand die de zaterdagavond van een kwalificatiewedstrijd gebruikt om een andere wedstrijd in een andere discipline te rijden kun je toch niet veel kwalijk nemen.
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Goed punt. Het was denk ik meer een irritatie omdat ze erg gemist zal worden bij de allroundtoernooien.
  11. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Ik denk wel dat door haar afwezigheid de strijd om goud (ARdJ en Wiklund) en de strijd om brons (Beune, Groenewoud? , Sablikova?) spannender zal worden, anders kon je het podium al wel aftekenen!

    Eerst de NK’s maar eens..
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Jammer voor de Allround-toernooien, maar ook begrijpelijk dat ze in een toch al drukke fase elders de prioriteiten legt (zeker aangezien ze het seizoen toch een beetje met een kleine achterstand leek te beginnen). Lekker dat we haar de komende tijd weer in de marathons tegen zullen komen :)

    Wel interessant wie de plekken achter Rijpma-De Jong gaan pakken voor het EK Allround. Groenewoud en Beune lijken de safe bets.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik zou In 't Hof niet uitvlakken als ze meedoet. Haar 500m PR is nog boven de 40, maar het is vier jaar oud dus dat kan misschien wat sneller. Met een geweldige 5000 meter kan ze misschien Beune verslaan. Groenewoud denk ik wel safe op plek 2.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Haar 3000 meters lijken me daar echt te zwak voor. Ze rijdt zo goed als nooit top 8 op die afstand bij de nationale wedstrijden, zodat plaatsing voor de afsluitende 5000m al geen abc'tje is. Misschien dat ze nu in zo'n flow zit dat ze een dik Thialf PR rijdt op de 3000m (nu 4.05), maar het verschil lijkt mij zelfs dan moeilijk te overbruggen. Behoudens een totale ineenstorting op de 5000m dan.
  15. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik had in mijn hoofd dat ze wel wat sneller reed op de 3000, maar het was inderdaad maar 4:09 op het WCKT. Haar 3000m doorkomst bij haar 6:50 een paar weken later was 4:08, dus dat moet toch wel een stukje sneller kunnen.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Iedere schaatser of schaatsster heeft het recht om keuzes te maken en prioriteiten te leggen. Irene Schouten al helemaal. Doet ze nieuwjaarsdag wel mee aan het NK marathon? Zo ja: ook dat is haar goed recht. Maar het is wel een tik voor het allrounden als de potentieel beste allroundster van dit moment (??) het allrounden blijkbaar laag op haar prioriteitenlijst heeft staan. Er zullen veel mensen hier vinden dat het de schuld is van de ISU en het niet meer jaarlijks rijden van het WK Allround, maar dat is niet het hele verhaal. Het zijn toch ook de schaatser die hun prioriteiten elders leggen.
    Laatst bewerkt: 23 dec 2022
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het effect versterkt elkaar. Als het allrounden minder aanzien krijgt gaan er minder schaatsers meedoen en specialiseren, waardoor het allrounden nog minder aanzien krijgt.
    mi vindt dit leuk.
  18. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Precies. Het is een beetje kip-en-ei. Moeilijk om aan te geven waar en hoe het begon.

    Ik moet zeggen dat ik ooit voorstander was van een minder frequent WK allround, omdat het dan specialer wordt, dacht ik. Maar dit jaar mis ik hem wel echt op de kalender.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik vind de plaats van het EK Allround op de kalender ook wel ongelukkig*. Dat had ook prima een weekje later gekund nu januari op langebaangebied compleet leeg staat, maar dat zeg ik natuurlijk vanuit Nederlands perspectief. Het is al 9 dagen na afloop van het NK Allround. Binnen twee weken twee allroundtoernooien + NK Marathon op een buitenbaan is echt te gortig - ook voor Schouten. Je zou jezelf opblazen als je daarna gelijk aan de training begint voor de NK en WK Afstanden (en dat is gelet op de planning wel nodig).


    *nog daargelaten dat ik een EK Allround en sprint niet bijster interessant vind; zeker met de karige deelnemersvelden en het ontbreken van de Russen. Een WK Allround daarentegen....
    Duif vindt dit leuk.
  20. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik denk dat plaatsing voor de 5000 meter niet het grootste probleem is voor Van 't Hof. Maar ze verliest gewoon teveel op de 500 en 1500 meter. Ze komt echt pas op gang na 2000 meter. Ik schat haar in op plaats 4 á 5 in het eindklassement achter Rijpma-de Jong, Groenewoud en Beune. Voor plaats vier denk ik met Colijn.

Deel Deze Pagina