World Cup Kwalificatie Toernooi, Heerenveen, 28, 29 en 30 oktober 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 20 okt 2022.

?

Drie afstanden waar je het meest benieuwd naar bent

Peiling gesloten op 27 okt 2022.
  1. 500 meter heren

    9 stem(men)
    34,6%
  2. 1000 meter heren

    5 stem(men)
    19,2%
  3. 1500 meter heren

    16 stem(men)
    61,5%
  4. 5000 meter heren

    6 stem(men)
    23,1%
  5. 500 meter dames

    4 stem(men)
    15,4%
  6. 1000 meter dames

    3 stem(men)
    11,5%
  7. 1500 meter dames

    15 stem(men)
    57,7%
  8. 3000 meter dames

    6 stem(men)
    23,1%
  9. 10000 meter heren/5000 meter dames

    3 stem(men)
    11,5%
  10. Massastart heren/dames

    6 stem(men)
    23,1%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. Duif

    Duif Well-Known Member

    Eigenlijk vond ik Kayo Vos wat tegenvallen dit weekend. Niet qua tijden of klasseringen, maar wel qua techniek. Hij rijdt anders dan vorig seizoen. Meer op kracht lijkt het en minder op techniek, terwijl juist dat zijn kracht was vorig jaar.
    Ook oogt hij wat breder en gespierder.
  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Derde keer zelfs. Ook op de 500 meter.

    Eén van de zwakste weekenden voor Krol sinds jaren.

    Doorbraak van Hollaar, op natuurlijk anderhalf jaar geleden een uitschieter in een zwakbezette bubbel-World Cup na. Benieuwd of hij dit doortrekt.
    Lorca en RodyTur10 vinden dit leuk.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    7, 7, 7. Misschien kan hij beter als veldrijder aan de slag.
    RodyTur10 en Duif vinden dit leuk.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Gaan we er even vanuit dat de top vijf op elke afstand gaat.
    • Scheperkamp, Otterspeer, Botman en N'tab plaatsen zich inderdaad voor de 500 meter. Voor Verbij komt Westenbroek in de plaats.
    • Otterspeer en Krol plaatsen zich inderdaad voor de 1000 meter. Twee blessures. Hollaar en Wennemars Jr. komen erbij. Scheperkamp mist plaatsing op 0,02 seconde achter Dijs.
    • Roest, Krol en Dijs plaatsen zich inderdaad voor de 1500 meter. Snel niet snel genoeg, daar bedoelde ik Hollaar. Voor Nuis komt de verrassende Van Workum.
    • Alle vijf goed voorspeld!
    • Stoltenborg en Snellink rijden de (zieke?) Talsma en de onhandig zijn race indelende Bosker eruit.
  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    net de 1000m's teruggekeken, maar zijn de massastarts ook nog ergens te zien?
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Gaan we er even vanuit dat de top vijf op elke afstand gaat.
    • Alle vijf goed!
    • Leerdam en de zussen De Jong goed voorspeld. Fledderus en Grevelt verrassen Kok en Groenewoud.
    • Rijpma-de Jong en Groenewoud worden logischerwijze 1 en 2. De dames van AH-Zaanlander (Dul, Wijfje en Schouten) verliezen van Leerdam, Beune en Anema.
    • Rijpma-de Jong, Schouten, Beune en Conijn inderdaad top vijf. Groenewoud doet het hier wel ten koste van ploeggenote Wijfje.
    • In 't Hof, Schouten, Beune en Conijn inderdaad top vijf. Anema had ik op de verkeerde afstand en Arianna Pruisscher zit er ineens tussen.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Zelden zo'n collectieve wanprestatie gezien. Jumbo rijdt met 6 aanvallers en één echte sprinter. Reggeborgh heeft 5 man in dienst die geweldig kunnen sprinten. Dan koppel je dus sprinters aan die aanvallers en zorg je dat er geen kopgroepje wegkomt zonder dat er een sprinter in het groen-zwart bij zit. Die kan vervolgens blijven plakken in die kopgroepjes. Zo'n ingewikkelde stratiegie is dat niet. En dan krijgen ze het voor elkaar om Evert Hoolwerf al vroeg op te roken om een kopgroep bij te halen en Bosker geïsoleerd te krijgen in een groepje met Bergsma en Huizinga (vervolgens maakt hij er zelf ook een potje van). Nou net de enige echte knecht van Reggeborgh. Nadat Bergsma is weggereden vanuit de kopgroep duurt het vervolgens eeuwen voordat Bosker een keuze heeft gemaakt of hij zich laat terugzakken om op kop van het peloton te knechten of gaat proberen Bergsma terug te rijden met Huizinga in zijn rug. Uiteraard koos hij eerst voor die laatste optie... Jeetje mina. Vervolgens lossen de sprinters in het peloton zelf ook niets op. Niemand, behalve uiteindelijk Ramler, die denkt; ik los het wel op voor mijn ploegmakkers... Nee, wat een no-show.

    Verder overigens wel de nodige haat-en nijd gezien in het peloton. Enkele lieden zaten daar wel echt op het randje met het afblokken.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Joepie! Na bijna 13 jaar weer een Wennemars in de worldcups.

    Wel balen voor Krol dat hij tobt met zijn onderrug..hopelijk komt die dat nog te boven.
    G1ant, Nickel en mi vinden dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Je kan de NOS stream tegenwoordig terugspoelen
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Oh is dat zo? Wanneer in de uitzending is dat genoemd?
    Wat vervelend dat Nuis én Verbij én Krol last hebben van een blessure.
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Inmiddels traditiegetrouw was ik vandaag ook in Thialf. Vind dit altijd een leuke wedstrijd omdat alle beschietingen vanuit de zomer op hun plek beginnen te vallen en er altijd verrassingen zijn.

    10 km: mooie wedstrijd van de heren in de laatste rit! Jorrit en Patrick zitten allebei overduidelijk goed in hun vel. En dat zie je terug op het ijs! Ze lachen, maken er een wedstrijd van en lachen daarna weer verder. De rest was relatief veel kaf en weinig koren helaas. Met Marcel Bosker als negatieve exponent: die is de aansluiting echt kwijt (helaas).

    Op de 5 km mis ik toch echt een goede Esmee Visser om het echt leuk te maken! Schouten is hors categorie en die is niet eens op haar aller allerbest.

    1000m van de dames: Hallo! Ik ben Jutta en ik heb er zin an! Goeiendag wat een race!!
    Bij Femke zag je dat ze niet lekker schaatste: niet de bochten zoals normaal, afzet leek niet lekker te lopen en als die chagerijnig is, is ze dat ook echt (en dat mag ik wel!).

    Bij de 1000m van de heren was Wennemars natuurlijk samen met Hollaar de ster van de show! Ondanks de winst van Hein. Oei oei oei Thomas. Ik was nog even bezorgd dat hij 5e (of zelfs 6e) zou worden.

    MS dames was volledig onder controle voor de lichtgroene brigade. Inderdaad bijzonder duimpje omlaag. De vergelijking met wielrennen en de MS werd al gemaakt, ook hier geldt: je moet elkaar wat gunnen (en/of ‘de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen’).

    MS heren vond ik lastiger te doorgronden. Jorrit natuurlijk top. Huizinga liet zich terugzakken omdat Bosker niet overnam en zodra hij opgerookt was reed Huizinga weer en kwam dichtbij. Op grond van deze wedstrijd zou je hen toch de beste papieren geven lijkt mij, maar dan negeer je alle inspanningen van de grote gele brigade in het peloton.

    Vermakelijk weekend wel, al moet ik zeggen dat ik niet echt omver geblazen ben dit keer. Maar dat kan ook omdat ik de grote namen die gestopt zijn nog echt wel mis in dit veld.
    chicagodude en Duif vinden dit leuk.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Hoe wil je dan zien of ze er boven uit steken? Ze rijden met zijn tweeën vanaf drie-vier rondjes voor het einde het peloton aan gort. De beste ''non-Zaanlander-sprinters'' worden gewoon uit het wiel gereden. Dat heeft niets met het ploegenovermacht te maken; iemand als Groot heeft ook geen energie hoeven te steken in het terugrijden van Conijn, of eerder die aanval van Dul/Wijfje. Dat is dus gewoon de schade die Schouten en Groenewoud getweeën aanrichten. Net als dat ze bij de wereldbekerfinale doodeenvoudig Blondin en Lollobrigida lieten lossen. Ze zijn een (wereld)klasse apart.

    Het zou m.i. pas spelbederf zijn als ze als ploeg met zijn zessen kop over kop gaan rijden en met Schouten, Groenewoud, Dul en Wijfje in 1, 2, 3, 4 over de streep komen. Hadden ze ook kunnen doen. Nu kiezen ze ervoor om er een harde attractieve wedstrijd van te maken met die koppelaanvalletjes. Ik heb er eigenlijk wel van genoten. Het enige nadeel is dat zo'n aanval van Conijn bij voorbaat kansloos is, maar eigenlijk weet je ook al bij voorbaat dat Schouten en Groenewoud dat als duo eenvoudig dicht kunnen rijden.
    G1ant vindt dit leuk.
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik ben benieuwd of Groenewoud in de schaduw van Schouten blijft zitten bij Zaanlander, of gaat verkassen om kopvrouw te kunnen zijn richting Olympische Spelen zodra haar contract afloopt over twee jaar.
  14. mi

    mi Well-Known Member

    Ik denk dat zij heel goed heeft nagedacht over haar contractduur.
  15. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dan moeten JV en Reggeborgh dus nóg meer uitbreiden. Groenewoud gaat echt niet een beetje in haar eentje skeeleren en marathons rijden. Ook een belangrijke afweging geweest bij het verlengen van haar contract.
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik heb de race niet kunnen zien. Maar zou het kunnen dat Reggeborgh totaal niet geïnteresseerd was in Bergsma, Huizinga en de dagwinst? Misschien waren ze puur bezig met de WC-plek in de veronderstelling dat het Bergsma plus een sprinter wordt. Dus wilden ze misschien laten zien dat ze (met Bart Hoolwerf) de snelste sprinter in huis hebben.

    Dat verklaart het domme rijden van Bosker niet, als ik jouw vehaal lees, maar sommige andere keuzes misschien wel.

    (Al mag ik hopen dat Ritsma niet zo kortzichtig is bij zijn selectie).
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    maar waar kan ik die dan terugvinden?
  18. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het voordeel is dat dit jaar elke wereldbeker een mass-start heeft, dus er is ruimte om wat verschillende combinaties te proberen.
  19. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De dames mass start had met 7:12 een snellere 15 ronden tijd dan de snelste bij mij bekend finale in een World Cup/OS/WK afstanden. Snelste daar was 7:14.79 op het WK afstanden 2017. De 6:58 bij de heren komt niet in de top 20.

    EDIT: zelfs in de 7:10! Hier de bijbehorende rondetijden:

    Dames_WCKT_Mass_start_rondes_Groenewoud.jpg

    Personal practice sessions at Thialf Heerenveen (sporthive.com)
    Laatst bewerkt: 30 okt 2022
    Lorca en RodyTur10 vinden dit leuk.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

Deel Deze Pagina