EK afstanden 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 24 nov 2021.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zouden het dan toch die gefrituurde tulpenbollen zijn die ze elke winter eet?
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    Bosker
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Jij noemt ook geen andere namen. De 3e man op de 5 km hoort in jouw ogen dus minder thuis op de OS dan de nummer 3 van de 500 m en.. ? Bosker heeft zich nergens voor geplaatst individueel, vind je het voor hem wel prima dat hij meegaat?
  4. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Terugverlangen naar iemand die 2 uit 3x niet eens door de halve finale komt...

    Verder reed Bosker niet voor België.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar wie rijdt de TP dan?
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  6. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Dat is natuurlijk ook uiteindelijk het probleem. Hij is Nederlands enige serieuze kandidaat zónder dat dit ten koste gaat van andere plekken. In andere landen hebben ze gewoon niet voor iedere afstand goede schaatsers en kunnen ze de keuze van de schaatser voor de MS een hoofdrol laten spelen ipv een bijrol.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik zie Ntab ook niet gebeuren, maar Schepie of Nuis kan natuurlijk wel. En hij had wel een punt in dat hij gewoon zegt dat de BC al veel eerder had moeten experimenteren, omdat je nu alweer met een noodoplossing zit
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  8. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Er staat dan ook 'bijna' in mijn post, beter lezen.
    En hoe noem je dan iemand die alle gaten dichtrijd en dus de natte droom van Swings is. Ik noem dat voor Belgiė rijden.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De bondscoach heeft er zelf voor gekozen om zich volledig afhankelijk van JV te maken op de team pursuit. We zagen dit van de zomer al aankomen. Wat moet je met een Chris Huizinga in de selectie die zich individueel nog nooit plaatste voor een groot toernooi. Snellink komt er wel aan maar komt gewoon nog tekort.

    M.b.t. de mass start heeft hij in de World Cup ook niets gedaan na het falen van Bart Hoolwerf in de eerste wedstrijd. Hij heeft puur defensief gereageerd omdat hij bang was voor de kwalificaties en daarom uit armoede maar Hoolwerf nog twee keer opstelde. Terwijl hij zeker Blokhuijsen had kunnen inzetten.
    Duif, mi en sysya vinden dit leuk.
  10. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Bosker reed helemaal niet alle gaten dicht, dus ik weet niet waar je op doelt.
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Hoorde ik nou de bondscoach zeggen dat hij liever Bosker en Snellink een aanwijsplek had willen geven voor de TP en Kramer een aanwijsplek voor de mass start?
    Met Nuis voor Otterspeer op de 1000 meter had het nog gekund ook...
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    In het kader van de inflatie van EK-titels.

    NED 11-8-2
    POL 2-0-1
    BEL 1-0-0
    NOR 0-3-3
    RUS 0-1-5
    BLR en SUI 0-1-0
    ITA 0-0-3

    En dat was het dan.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  13. Davey

    Davey Active Member

    Scheperkamp heeft al 3 jaar geen 5km gereden en nog nooit onder de 7 minuten. Zijn laatste 3 km was niet je van het.
    Nuis heeft al 13 jaar geen 5 gereden en 6 jaar geen 3.

    Dit soort fantasietjes zijn natuurlijk leuke proefballonetjes maar praktisch gewoon niet haalbaar. De vraag is of dit soort schaatsers echt zitten te wachten op trainingen speciaal voor de MS. en ik denk dat we daar allemaal wel het antwoord op weten.
    chicagodude, Duif, G1ant en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Scheperkamp in de Telegraaf over de MS:
    „Ik heb als junior mass starts gereden, maar dat is dan weer een heel ander niveau dan bij de senioren. Zestien rondjes volle bak wordt snel onderschat. Als specialist op de 500 en de 1000 meter kan je dat eigenlijk gewoon niet aan. Alleen in een hele bijzondere wedstrijd zou ik voor de prijzen kunnen sprinten. Het is goed dat ik het niet hoef te doen in Peking. Er zou veel druk op me komen te liggen, terwijl ik van binnen ook wel voel dat het te ver voor me is.”
  15. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    BLR en SUI 0-1-0, dus 21-21
    strawbale vindt dit leuk.
  16. Palko

    Palko Active Member

    Ik ben het helemaal met je eens.
    Overigens denk ik dat de situatie nu een tikkeltje anders is, omdat Nuis zich niet heeft geplaatst voor de 1000m. Voor de 1500m zal hij wat meer op inhoud gaan trainen. Dan zou hij wellicht ook een mooie reserveplek op de massastart en de ploegenachtervolging kunnen vervullen. Ik denk dat Nuis dit in potentie in zicht heeft.
    Toch zou ik hem adviseren dat niet te doen, omdat hij vanuit zijn snelheid die goede 1500m rijdt. Hij zal dat zo moeten blijven doen en niet teveel duurtraining moeten gaan doen. Dan acht ik de kans zeer groot dat hij een medaille kan pakken op de Olympische 1500m en maakt hij zeker ook kans op goud. Voor de andere onderdelen is en blijft het natuurlijk een blinde gok, omdat hij dat nog nooit heeft gedaan.
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Tja, je zult het ook nooit weten als je het niet vraagt. Zelfde verhaal als met Bergsma en de TP. Kunt er wel vanuit gaan dat hij niet wil, maar dan ben je gewoon niet geschikt als bondscoach. Het is juist de taak van de BC om dit soort dingen wel aan te kaarten. Wat is het ergste dat er kan gebeuren als de BC naar Krol en Nuis toe gaat en vraagt of ze interesse hebben in de MS? Dat ze nee zeggen?
    Palko vindt dit leuk.
  18. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja de kansen van Scheperkamp worden hier echt overschat. Er is geen enkele pure sprinter die echt meedoet om de medailles in de massastart bij de mannen. Bij de vrouwen, waar het niveau erg laag ligt, konden Richardson en Herzog het, maar die waren en individueel veel beter en die reden ook regelmatig 1500s met redelijk (of heel heel voor Richardson) succes.

    Daarnaast is Scheperkamp nu net een beetje doorgebroken op de 500, als hij richting top 5 van de wereld wilt moet hij echt puur op snelheid en starts enzo trainen. Als hij nu meer op conditie moet gaan trainen voor de MS kan ie het voor de 500 wel schudden om wereldtop te worden en plaatst hij zich straks ook niet meer voor de Spelen. En dan zit je alsnog weer met een aanwijsplek.
    Davey vindt dit leuk.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Maar die proefballonnetjes zijn juist waarvoor ze een bondscoach aanstellen! Waarom heb je anders een BC nodig? Het is juist zijn taak om alle mogelijkheden te bekijken en uiteindelijk de beste selectie te maken. Niet om bij voorbaat voor schaatsers te gaan beslissen of ze ergens trek in hebben of niet.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het verhaal dat de bondscoach nog een sprinter als reserve achter de hand heeft op de mass start kan dus de prullenbak in. Er is dus geen reserve op de mass start want Roest ontkende hij.
    strawbale vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina