Wereldbeker 3, 6–8 december, Astana/Nur-Sultan

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 26 nov 2019.

  1. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Erben Wennemars houdt zich niet in vandaag :cool:
    EenBrabander en Giel1 vinden dit leuk.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Eigenlijk is de tweede lijn in Noorwegen en Japan beter dan die van NL... en dat is opmerkelijk.
  3. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    En geen shikhova op de 1500.
    Poltavets is met z'n team al afgereisd naar collalbo. Trainingskamp.
    Junioor Aldoshkin reed mee met de TP, leuk! Tijdens de WK afstanden 2012 zat ik nog samen met zijn familie en Daniil zelf op de tribune te kijken.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ze zullen wel voornamelijk met Bosker hebben getraind ipv met Roest. Het is ook lastig rijden met iemand die zoveel beter is dan de anderen.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
  5. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Hij heeft zeker gelijk, die lege tribunes is pijnlijk om te zien en dat is niet iets wat de sport verdiend. MAAR, en ja dat moet ik toch zeggen, ik vind dat de rijders er zelf ook wel debet aan zijn. Je kunt blijven klagen over de ISU, de planning/het schema, maar uiteindelijk verkopen de rijders zelf de sport ook niet. Want waarom zou ik ergens een kaartje voor kopen, op de tribune gaan zitten, als er niet eens een zekerheid is dat ik de beste rijders aan de start zie?! En dit is een jarenlang terugkomend iets, al die afzeggingen.

    Ik ben blij dat Roest zich wel verantwoordelijk voelde vandaag voor de TP en heeft gereden, maar waar waren de andere 2? Met alle respect voor de rijders die er stonden net, maar we hebben toch betere.

    Over volgende week gaan we het natuurlijk maar helemaal niet hebben. Zoveel afzeggingen al, ik ben benieuwd wie er uiteindelijk allemaal gaan rijden. Jammer.
    De Keizer, alexander79 en JohnZero vinden dit leuk.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Tja dat is waar, maar dan is het nog een best wel waardeloos resultaat. Roest was wel gewoon reserve, lijkt me toch dat hij dan wel gewoon mee traint, zo niet dan is dat ook zeker een aandachtspuntje.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Even eerlijk, als Roest, Kramer en Bosker/DDV hier hadden gereden denk je dat er dan meer mensen op de tribune hadden gezeten? Misschien een paar, maar ik zie het dan niet opeens vol zitten.

    Ik heb het eerder gezegd, ik vind het belachelijk hoe ze dit schema hebben opgezet. De eerste 3 wb's in steden waar heel weinig interesse is, leuk dat het de lokale schaatsers een beetje motiveert, maar het is echt geen promotie. Ze hadden 1 van die 3 ook in Heerenveen of Hamar kunnen houden, dan weet je dat er in ieder geval een beetje sfeer is. Dan kun je alsnog twee wb's in steden doen waar je hoopt het schaatsen te promoten, een beetje balans kan in deze geen kwaad.

    Over Nagano kun je heel gemakkelijk zijn, het is waardeloos geplant, dat kun je de schaatsers kwalijk nemen, maar de ISU had bij de eerste programmaschets van dit seizoen al kunnen weten dat Nagano niet goed bezocht ging worden, zeker als je ook nog eens de 1500m van het programma haalt (notabene in het land waar de WR houdster vandaan komt).
    Duif vindt dit leuk.
  8. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Euh dat er lege tribunes zijn, is niet van dit jaar he. Dat is een jarenlang iets al, en ja sorry, ik vind dat de schaatsers dat door de jaren heen zelf ook veroorzaakt hebben en daar debet aan zijn. Waarom moeten mensen naar al die wedstrijden komen als de schaatsers het ook niet altijd even serieus nemen?! En dan zijn vooral die world cup wedstrijden het pijnpunt.

    De ene keer is het te ver weg, de andere keer past het niet in hun voorbereiding omdat andere wedstrijden in hun beleving belangrijker zijn. Dan is een trainingskamp belangrijker, moeten ze na 2 wedstrijden alweer de zon opzoeken etc.

    Prima dat je het niet eens bent, maar dit is mijn mening en gelukkig zijn we vrij om dat allemaal te posten.
    JohnZero vindt dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Er reed vandaag geen enkele Kazak in de A-groep. Logisch toch dat niemand komt kijken dan?
    Mcat vindt dit leuk.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk dat het combinatie van beide is, ook als (bijna) alle toppers aanwezig zijn zie ik lege tribunes, een zelfde deelnemersveld in Thialf zorgt voor in ieder geval half volle tribunes. Je kunt wel zeggen dat mensen niet komen omdat ze niet weten of hun favorieten aanwezig zijn, maar ik kan mij geen enkel moment herinneren waarop tribunes in oost Europa vol zaten (misschien heb ik het mis). Zelfs tijdens de OS of het WK in 2013/2014 zat het niet vol, volgens mij is dat dan dus eerder een gebrek aan interesse dan schaatsers die het niet serieus nemen.

    In Thialf maken ze er vaak een programma van en of je nu fan bent van lichtshows en zingende zamboni's, het is wel iets wat mensen aantrekt om ook te komen, wanneer ze het op tv zien. Er is echt niemand die dit weekend heeft gekeken en op eens zin krijgt om naar Nagano to komen.
    Duif en Yuskov vinden dit leuk.
  11. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Nederlandse supporters gaan de hele wereld over, maar inderdaad als de Nederlandse schaatstoppers het zelf laten afweten, waarom nog zo ver reizen?

    Alles in Hamar of Heerenveen is ook geen optie. In Hamar en Heerenveen is te weinig accomodatie en daarbij zijn kaartjes voor Thialf erg prijzig.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zijn de wb's niet vooral voor de lokale fans en niet zozeer voor mensen om de hele wereld over te reizen? In de zin van, de ISU plant niet een wb in Minsk met als doelgroep Friezen met veel airmiles.

    Je kunt niet alles in steden met veel schaats supporters doen, maar drie wb's achter elkaar in steden met weinig interesse is wel weer het andere uiterste.
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ik denk dat we niet te gemakkelijk moeten oordelen over de ISU. Erben doet dat helaas wel. Feit is dat hij het proces om te komen tot deze kalender niet heeft meegemaakt en dat er op dit forum ook niemand is die dat proces heeft meegemaakt.

    Laatst postte iemand hier (ik weet niet meer wie) dat alle schaatsbonden die voor dit seizoen bereid waren om een wereldbeker te organiseren ook een wereldbekerwedstrijd toegewezen hebben gekregen.

    Als dat klopt hebben de volgende landen daarvoor hun hand opgestoken: Wit-Rusland, Polen, Kazachstan, Japan, Canada en Nederland.
    De volgende landen organiseren dit jaar de grote toernooien: Nederland, Verenigde Staten, Noorwegen.
    Dan blijven de volgende landen over die in principe een toernooi kunnen organiseren, maar dat niet doen: Italië, Zuid-Korea, China, Rusland en Duitsland

    Rusland mag niets organiseren ivm het dopingschandaal en met China heeft de ISU een conflict. Italië is wat lastig, omdat die geen indoorschaatsbaan hebben. Het lijkt beleid om wereldbekers alleen nog indoor te organiseren, wat op zich jammer is. Dan lijkt het dus dat Duitsland en Zuid-Korea in ieder geval een verantwoordelijkheidsvakantie nemen hier.

    Deze post bevat ook weer enkele aannames. Feit is dat we niet weten hoe het zit en het gevaar is dan altijd dat een oplossing die zo simpel lijkt niet zo simpel is.
    ZeeKoei, mi en Giel1 vinden dit leuk.
  14. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Nounou... Minsk is bijna altijd goed gevuld (dit jaar ook in het weekend ook gewoon), Kolomna is altijd fantastisch gevuld en Tsjeljabinsk is doorgaans ook verre van leeg. Moskou, Astana en Tomaszow inderdaad niet. Sotsji telt wmb niet, omdat dat in een stad/regio is zonder enige schaatshistorie waar nou eenmaal toevallig de Spelen werden gehouden.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  15. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ik weet niet of het zo waardeloos gepland is. Voor de Nederlanders wellicht, met het NK 2 (!!) weken later in december. Maar de ISU maakt geen wereldbekerschema voor de Nederlanders, maar voor iedereen. Het weglaten van de 1500m is bespottelijk, dat klopt, maar verder zie ik niet wat er mis is met een wereldbeker in Japan midden december.
    Duif en vergeer vinden dit leuk.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    En dan is dus mijn vraag waarom in vredesnaam 3 wb's in oost Europa/Azie en dan niet in Kolomna of Tsjeljabinsk? Laatste grote wedstrijd in Tsjeljabinsk was volgens mij EK in 2015, Kolomna staat ook niet op de kalender dit jaar.
  17. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Omdat Rusland geschorst is voor het organiseren van wedstrijden volgens mij.
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Minsk was niet leeg.
    Schermafbeelding 2019-12-08 om 17.15.22.png
    Schermafbeelding 2019-12-08 om 17.14.34.png
    De Goudsche Doorloper vindt dit leuk.
  19. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik doel eigenlijk meer op de reistijd tussen de twee, wanneer er maar een week tussen de twee wb's zit. Volgens mij zijn het meer dan alleen Nederlanders die voor 1 van de twee wb's hebben gekozen.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Oh serieus? Dat heb ik niet mee gekregen, dat zou al wel iets verklaren

Deel Deze Pagina