NK Allround en Sprint, 26 - 27 januari 2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 18 jan 2019.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als je nu kijkt wel idd, maar de pech is dat ze bij de kwalificatie wedstrijden steeds pech had en nog niet de vorm had die ze nu lijkt te hebben en daar wordt de selectie op gebaseerd.
  2. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Ik lees max 55 mm voor een objectief, zonder verdere tekst - bedoeld zal zijn full-frame equivalente brandpuntsafstand, maar staat er niet. Dus met een 50 mm en een 2x teleconverter kan je met een Nikon/Fuji/Sony/Pentax APS-C toch op 150mm, met Canon APS-C op 160mm, met m43 200mm en 1" 270mm. Mijn fixed zoom 1/1.7" 28-200mm kan ook, want met cropfactor 4.6 is het een 6-42.8mm lens (dat staat er ook op). Met een 1/2.3" kom je zelfs op 300mm. Allemaal nog te weinig voor een echte close-up, maar alle beetjes (kunnen) helpen.
  3. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    "You Can Call Me Al" (van Paul Simon), is dat een verwijzing naar de initialen van de nu schaatsende André Los?

    Wel leuk al die bekende gezichten van (semi-)gestopte schaatsers in beeld, Diane Valkenburg, Linda de Vries, Jan Blokhuijsen etc.
  4. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ook op basis van het NK Afstanden had ze al gekozen moeten worden. Was daar over een klassement 1500/3000 al beter dan Van Beek en bijna net zo goed als Wijfje ondanks een waardeloze wissel op de 1500 meter. Plus het feit dat ze nog groeipotentieel heeft en al een prima ploegenachtervolging reed in het voorseizoen, maakt dat ik haar zeker zou hebben gekozen.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Er staat toch bij dat bij een allergie je wel zelf eten mee kan nemen met een doktersverklaring. Irritant dat het moet, maar dat is bij andere sport evenementen toch niet anders? Ik hou ook niet van het eten dat daar wordt aangeboden, maar van een keer een klef bolletje kaas ga je echt niet dood (allergieën even niet meegerekend). Als ik weet dat ik de hele dag in Thialf zit dan eet ik voor dat ik weg ga een stevig ontbijt/lunch en ik neem een flesje water mee dat ik kan hervullen. Ik stop ook wel eens een appel of iets anders in mijn tas, zo goed wordt er nou ook weer niet gecontroleerd. En als ik echt honger krijg dan koop ik een patatje mag ook wel een keer.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ronald Mulder rijdt niet: hij is niet fit. Jammer, want hij reed kortgeleden nog 34.87 in een trainingwedstrijd. Zijn streak van 3 WK's sprint achter elkaar wordt niet uitgebreid.

    Oké, gelukkig dat dat wel mag.

    Ik dacht dat dat niet mocht? Oh, dat geldt alleen voor grote flessen.
  7. sysya

    sysya Well-Known Member

    Hoezo is de TP gebaseerd op het klassement 1500/3km? Van Beek zit er niet bij vanwege haar 3km, maar vanwege haar snelheid. Wijfje en Van Beek gaan allebei ook voor de spelen dus hebben net zo goed groei potentieel. Van Beek afrekenen op haar 3km slaat nergens op, je rekent Beune toch ook niet af op haar 1000m, terwijl beide afstanden belangrijk zijn voor de TP.
    alexlondon vindt dit leuk.
  8. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja alleen grote flessen idd, halve liter flesjes mogen wel, gewoon tussendoor even naar de wc en bijvullen.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Louis Hollaar rijdt best lekker hoor en is nog maar 20
  10. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Elk individu is anders, Douwe de Vries had op zijn 30e nog steeds groeipotentieel. Maar ik hoef toch niet uit te leggen dat iemand van 19 over het algemeen meer groeipotentieel heeft dan iemand van 26, dat lijkt me evident. Overigens valt op basis van recente resultaten überhaupt te betwijfelen of Van Beek ten opzichte van Beune wel zo'n enorm surplus aan snelheid heeft.
    VorstM vindt dit leuk.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    tja dat is een vraagteken, maar als iemand om wat voor reden dan ook achter 3 andere potentiële tp rijdsters eindigt dan wordt je reserve gezet, dat is lullig voor haar, maar ook niet vreemd. Ze rijdt nu heel goed, maar de regels in NL zeggen nou eenmaal dat we kijken naar de resultaten bij het NK afstanden. Ze is trouwens gewoon reserve en traint dus waarschijnlijk gewoon met de ploeg mee dus ze ontwikkelt zich sowieso wel.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Huizinga lijkt op tijd in vorm te komen. Hele sterke 5.000m. Talsma is ondertussen zijn vorm compleet kwijt dit jaar.
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Kunnen we speciaal voor Douwe niet altijd in Thialf rijden?
    RodyTur10 en mi vinden dit leuk.
  14. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Wat een rit tussen DDV en Bosker zeg. Dit wordt nog een hele mooie strijd morgen tussen die twee.
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat een mooie race tussen Douwe en Marcel!
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik vraag me af of de controleurs bij de deur dit snappen...
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Zo wat een race! beide fantastisch en toch echt een lichtpuntje Bosker is nog maar net 22 en rijdt gewoon 6,13
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    heerlijk inderdaad. Dat wordt een mooie 10km
    Marcel Vos en EenBrabander vinden dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Haa, wat een prachtige rit. Wie zei dat de tijden tegenvielen?

    Bosker vliegt op nieuwe buizen. Maar Douwe de Vries heeft de rit in zijn gareel. Fluctueert minder in zijn rondetijden. Bosker geeft wat tikjes met 29.3. En dan een Krameriaanse versnelling naar de 28'ers. Bosker kan een beetje mee, naar 29.0, maar niet helemaal. Douwe de 5, Marcel het klassement. Leuk tweede dagje zo. DDV ook véél beter dan op het EK, zijn goede vorm woont gewoon in Thialf.

    (Als deze twee hier 6:12 en 6:13 rijden, hadden Kramer en Roest dan richting het BR van Semerikov gekund?)
    Camila, HaagscheBluf, chicagodude en 2 anderen vinden dit leuk.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het talent van Bosker moet echt niet onderschat worden ook al zijn er zoveel goede 5km rijders, wordt vaak een beetje vergeten als het om de toppers gaat, maar hij is een jaar jonger dan Roest en rijdt echt hele goede tijden. En hij verbeterd zijn PR dat in Salt Lake stond.
    RodyTur10 en mi vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina