Olympisch kwalificatietoernooi 26 t/m 30 december 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 16 dec 2017.

  1. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Klopt, dat schema had ik hier ergens aan het begin van het topic al gepost. Het lijkt me dat ze op de 1500m shorttrack ook meer kansen heeft dan op de 500m. Bij shorttrack hoef je niet per sé de beste te zijn om een kans te hebben.

    Ik vind het een verstandige keus als ze de 500m laat schieten.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik kan mezelf echt wel een die-hard Kramer fan noemen, maar ik ben er allerminst van overtuigd dat hij zichzelf zou opofferen voor wie dan ook als hij de mass start zou rijden. Ik schat de kans overigens klein in dat hij hem gaat rijden, alleen als Bergsma totaal door het ijs zakt op het OKT dan wordt Sven misschien aangewezen. Maar áls dat gebeurt dan wil hij denk ik voor de winst gaan. Ik denk dat Koen dat ook wil, dus dat zal dan nog een leuk gevecht worden. Dus mochten ze met z’n tweeën voor de MS gaan dan lijkt het me verstandig dat Kuiper één van beide aanwijst als kopman en de ander als knecht, en daar moeten ze zich dan in schikken.
    G1ant vindt dit leuk.
  3. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Welke schaatsers hebben al ooit deelgenomen aan de OS?
    7 mannen: Sven Kramer (3x), Jorrit Bergsma, Jan Blokhuijsen (2x), Koen Verweij, Ronald Mulder, Michel Mulder & Jan Smeekens (2x)
    9 vrouwen: Annouk van der Weijden, Ireen Wüst (3x), Antoinette de Jong, Lotte van Beek, Marrit Leenstra, Elma de Vries, Jorien ter Mors, Carien Kleibeuker (2x), & Yvonne Nauta

    De schaatsers die nog nooit naar de OS zijn geweest, zijn grofweg in te delen in 3 categorieën. Laatste kans, over 4 jaar mogelijk nog een kans en jong talent.

    laatste kans (28+ bij OS):
    mannen: Kjeld Nuis, Hein Otterspeer, Douwe de Vries, Jesper Hospes, Erik-Jan Kooiman, Pim Schipper, Arjan Stroetinga & Bob de Vries
    vrouwen: Carlijn Achtereekte, Anice Das, Janneke Ensing, Marije Joling & Linda de Vries

    over 4 jaar mogelijk nog een kans (23-27 bij OS):
    mannen: Daidai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma & Thomas Krol
    vrouwen: Irene Schouten, Reina Anema, Floor van den Brandt, Letitia de Jong & Janine Smit

    jong talent (onder 23 bij OS):
    mannen: Marcel Bosker & Patrick Roest
    vrouwen: Jutta Leerdam, Sanneke de Neeling, Esmee Visser & Melissa Wijfje

    En om reacties voor te zijn. Natuurlijk is deze indeling zeer arbitrair. Ik weet ook wel dat de kans groter is dat een wereldtopper als Kjeld Nuis over vier nog schaatst, dan bijvoorbeeld Reina Anema. Dat neemt niet weg dat 28+'ers over vier jaar zelden beter zijn dan dat ze nu zijn. Kjeld Nuis is natuurlijk de bekendste niet deelnemer aan de OS. De druk is bij hem dan ook het hoogst. Voor gevestigde namen als Hein Otterspeer en Linda de Vries zou het nooit schaatsen van de OS een heuse smet op de carrière zijn.
    Laatst bewerkt: 24 dec 2017
    Patrick John en Duif vinden dit leuk.
  4. proeme

    proeme Well-Known Member

  5. proeme

    proeme Well-Known Member

    leuk overzichtje. Aanvulling: Irene Schouten gaat dit jaar al (tenzij er iets héél geks gebeurt)
    Patrick John en De Keizer vinden dit leuk.
  6. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

    Ik mis Douwe de Vries nog in dit rijtje
    Patrick John en De Keizer vinden dit leuk.
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Natuurlijk is dat de vraag. Maar of het koppel Verweij/Kramer goed op elkaar is ingespeeld is ook een aanname. Elkaar aardig vinden en een goed duo zijn, zijn heel verschillende dingen.

    En Verweij/Schouten in SLC werkte tactisch prima. Leverde bijna een zege op. Ik denk dat dat met Bergsma ook kan. Als er heel goede afspraken worden gemaakt en Kuiper zich een leider toont.

    Dan weegt de ervaring van Bergsma voor mij toch een stuk zwaarder dan de aanname dat Kramer en Verweij misschien meer voor elkaar over hebben en daardoor een beter team vormen.

    Kramer opstellen op de MS zou hetzelfde zijn als Verweij, zonder dat hij het OKT rijdt, de 5K laten rijden. Of Ter Mors de 3000.
    Asterisk vindt dit leuk.
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het is inderdaad lastig te zeggen of iets een laatste kans is of niet. Voor Douwe de Vries en Stroetinga geldt dat zeker. Nuis zou het over 4 jaar ook nog kunnen. Dan is hij 32 jaar en een paar maanden. Dezelfde leeftijd als waarop Groothuis Olympisch kampioen werd en Davis wereldkampioen 1000 meter. Maar dit is voor Nuis waarschijnlijk wel zijn beste mogelijkheid. Ten opzichte van 4 jaar geleden is hij echt wel beter geworden, nog beter zal hij over 4 jaar vermoedelijk niet zijn.

    Kooiman is inderdaad al enigszins op leeftijd (31 jaar). Zijn carrière is echter nog niet al te lang bezig, dus die zal nog wel de motivatie en het lichaam hebben om nog 4 jaar door te gaan. Dan zou het zomaar kunnen dat bij het stoppen van Kramer en/of Bergsma hij over 4 jaar een grotere kans heeft dan nu. Maar ook dat is allemaal onzeker. 10.000 meterspecialisten komen vaak uit het niets bovendrijven zoals Bergsma en ook Kooiman zelf, dus misschien komen er wel weer hele sterke nieuwe concurrenten voor in de plaats.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  10. Monique

    Monique Well-Known Member

    Loting via Robbert de Rijk op twitter:

    Loting OKT 5.000m mannen. 4. Roest vs De Vos 5. D de Vries vs Stroetinga 6. Schouten vs Talsma 7. Blokhuijsen vs B de Vries 8. Kooiman vs Kramer 9. Bosker vs Bergsma

    Loting OKT 1.000m vrouwen. Laatste drie ritten: 8. Ter Mors vs Van Hemert 9. Leerdam vs Van Beek 10. Wüst vs Leenstra
    Elina en SprintMaster vinden dit leuk.
  11. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Kramer voor Bergsma, dat wordt extra leuk...
  12. Monique

    Monique Well-Known Member

    Jorrit weet precies wat hij moet rijden in de laatste rit. Wordt spannend, bij Jorrit kan dat juist ook tegen hem werken als Sven een scherpe tijd neerzet.
  13. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat is toch niet relevant? Gezien zijn achtergrond van de laatste weken denk ik dat Bergsma ervoor kiest om alles te zetten op plaatsing. Daarvoor hoeft hij Kramers tijd helemaal niet aan te vallen.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Daar heb je gelijk in. Het wordt een ander verhaal als er meer scherpe tijden worden neergezet.
  15. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Anderzijds zou het zijn zelfvertrouwen wel een boost geven als hij de afstand wint, het ging de laatste weken nu niet bepaald van een leien dakje. Mentaal is Bergsma niet altijd even sterk.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bergsma leek in ieder geval weer fit tijdens de marathon van Breda. Ik vlak hem, kijkend naar onder andere seizoen 15/16, niet uit na een zwakke periode. Als Bergsma hier ook door het ijs zakt heeft Anema echt wat uit te leggen. Dan kan hij niet meer met praatjes komen. Dan kan hij niet op zijn Skobrevs zeggen dat het om een volgende keer gaat, want er is dan helemaal geen volgende keer. Ja, over vier jaar...
  17. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik heb er zin in, we moeten het al zoveel zondagmiddagen zonder schaatsen op tv doen...
    Duif en Monique vinden dit leuk.
  18. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Bergsma weet inderdaad wat hij moet rijden om 3e of eigenlijk 2e te worden. Ik ben benieuwd of met name Blokhuijsen en Kooiman een tijd neer kunnen neerzetten waar hij van schrikt. Als het goed is heeft Bergsma weinig aan zijn tegenstander, Bosker heeft denk ik nog niet het niveau om hier top 3 te rijden.

    Kramer weet ook exact wat hij moet rijden, ik gok dat die rustig naar plek 1 na zijn rit toe gaat rijden. Dan is hij zeker.
  19. Rondje27 9

    Rondje27 9 Active Member

    Gezien de verwachte luchtdruk, iets onder 1000 mb, koerst Kramer wss op een tijd van 6.10 om veilig te zijn.
  20. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Hoe's't met de luchtdruk(voorspellingen)?

Deel Deze Pagina