NK Afstanden 2017

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 13 dec 2016.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    was de loting van de 10km hier al genoemd?

    Kramer in rit 4 tegen Jos de Vos. Daarna mogen Bergsma en Kooiman samen de tijd van Kramer aanvallen. Slotrit is voor Hoogeveen en Bob de Vries.


    op de 1000m dames vind ik Ter Mors - Leenstra wel een mooie rit.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Jouke Hoogeveen in de laatste rit tegen Bob de Vries. Dat wordt smullen. Koninginne duel Ter Mors-Leenstra.
  3. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Maar niet in die volgorde ;-)
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    Dus Sven weer vóór Jorrit op de 10, dat wordt dus weer spannend. Sven zal weer knetterhard moeten rijden om Jorrit te verslaan.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wat ging Kjeld kapot.. Kramer in goede doen.. mag morgen de lat gaan bepalen.

    Verstuurd vanaf mijn XT1572 met Tapatalk
  6. schaatsvolger

    schaatsvolger Member

    en Sven moet het alleen doen. Bergsma heeft een gelijkwaardiger tegenstander die ook een 10 km goed kan rijden
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Maar Bergsma zijn 5km was echt niet goed. Eigenlijk zie ik een grotere kans dat Bergsma door met name Kooiman van het WK wordt gehouden dan dat er een kans is dat Bergsma kampioen wordt. Volgens mij wordt hij eerder derde dan eerste.
  8. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat denk ik ook

    maar het zou wat zijn zeg, als Bergsma en Kooiman elkaar kunnen meeslepen naar een tijd die net sneller is dan die van Kramer... :O
    Nee, ik geloof er niet in.
  9. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Maar Kooiman was op de 5km ook verre van goed. Bob de Vries was iets beter, maar hij viel me ook niet honderd procent mee. Ik ben bang dat de spannende 10km waar we, na de World Cup, allemaal op hoopten, wel eens tegen kan gaan vallen. En dat de enige spanning die om de titel gaat zijn.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Kooiman is nooit goed op de 5km, die rondjes zijn voor hem gewoon te snel.

    Die spanning om de titel zie ik er dan weer echt niet van komen. Zoals die er bij de 5km ook niet was. Kramer is in vorm, Bergsma helemaal niet.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Niet met dat eerste eens. Kooiman reed behoorlijk 5-kilometers dit seizoen.

    Bij de KNSB-cup zat ie 8,4 seconde achter Kramer, 5,5 achter Bergsma en 2,1 achter Douwe
    In Harbin zat ie 4,8 seconde achter Kramer, 4,1 seconde achter Bergsma en 1,9 seconde voor Douwe.
    In Nagano 3,4 seconde achter Kramer, 2,9 achter Bergsma, 0,9 achter Douwe
    Gemiddeld: 5,5 achter Kramer, 4,2 achter Bergsma en 0,4 achter Douwe

    Nu 12,7 achter Kramer, 8,8 achter Bergsma en 8,3 achter Douwe.

    Als Kooiman Bergsma wil verslaan moet hij bijvoorbeeld tweemaal zijn vijfkilomtertijd plus 15 s rijden (zelden vertoond), en Bergsma 2x5km + 32.

    Ik denk dat Bergsma tegenover Kramer een klein kansje heeft, omdat Kramer een afstand meer in de benen heeft en omdat de loting gunstig is voor Bergsma. Op de Spelen zat ie nog verder achter Kramer op de 5km, weliswaar na een slecht uitgepakte alles-of-niets race.
    Duif vindt dit leuk.
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gisteren laat alles terug gekeken. Kramer doet een Fabris: winnen in de laatste buitenbocht en een verval van 0.4 sec. per ronde, 2006/2007) maar dan net iets beter. Dit zou dan zijn beste 1500m allertijden geweest zijn.
    Nuis laat zich mentaal teveel beïnvloeden door de zware omstandigheden en gaat er te hard in. Eens met Wennemars. Roest hersteld zich knap van de inzinking op de 5km, het kaarsje was nog niet leeg. Verweij komt sterk terug. Zou hij het allrounden nu laten vallen? Blokhuijsen is weer helemaal terug als allrounder.
    Op de dames 3km hele snelle tijden gezien de omstandigheden. Dat zou zomaar 1 sec kunnen schelen t.o.v. de eerste dag. Van der Weijden choked weer eens als ze favoriet is. De Jong heel sterk met haar beste race ooit, had ik eigenlijk niet meer verwacht na haar ziekte en zwakke 1500m. Ze is daarmee nu tweede Nederlandse voor Groenewold. Nauta weer helemaal terug. Schouten met een hoog ritme en goede tijd, die gaat voor de 5km.
    Op de 500m toch gewoon Ter Mors en mag twee ploeggenotes meenemen naar het WK. Daar kunnen Das en Van den Brandt ook beter van worden. Opvallendst vond ik de hoge topsnelheid van Schulting na de laatste buitenbocht 52.5km/h, alleen Ter Mors was sneller met 54.3km/h. Als ze haar progressie doorzet dan kan ze op de 1000m het gat met Wüst voor een groot deel al dichten.
    HaagscheBluf, strawbale en G1ant vinden dit leuk.
  13. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Heb gisteren niets kunnen zien. Wel even via m'n telefoon af en toe wat uitslagen gecheckt, maar dat was het ook wel.
    Blijkbaar heb ik het een en ander aan interessant geschaats gemist.

    Ireen Wüst rijdt weer soeverein op de 3 km. Heb haar rit vanmorgen even teruggekeken: prachtig vlak schema, alleen de laatste twee ronden waren een beetje jammer. Ach, 4:02 is natuurlijk een achterlijk goede tijd op een NK en zeker onder deze omstandigheden. Antoinette de Jong rijdt ook fantastisch zeg. Die gaan het Sábliková een stuk moeilijker maken dan vorig jaar op deze manier. En wie zie ik daar op plek 3? Yvonne Nauta?????? Nou zeg. Die komt ook als een duveltje uit een doosje. Natuurlijk reed ze wel een aardige 1500m, maar dit had ik niet verwacht. En wel 10 vrouwen onder de 4:10. Beert Boomsma heeft iets gedaan aan het ijs lijkt me zo. Een stuk sneller dan woensdag.

    1500m mannen. Wat zie ik daar nou? Sven wint? In de 1:45???? Nuis 1:46? Eens even kijken... sinds 2 november 2008 heeft Sven niet meer 1:45 gereden in Thialf. Sodeknetter. Sven, wil je op het EK alsjeblieft de 500m achteruit rijden? Dan blijft het tenminste nog spannend... ;) Roest imiteert het Kramer-schema en rijdt weer een PR, dat is knap. Daartussen een getergde Nuis die vast weer een 1:08-laag gaat rijden vandaag. Hoge luchtdruk? Nou, dat is niet echt te zien aan de tijden van donderdag.

    Dat Ter Mors de 500m wint, is geen verrassing. Haar tijd is niet supersnel, maar ja, ze is ook niet helemaal fit. Van der Brandt en Das: leuk op het podium, maar dat je met 38.7 in NL nog op het podium komt, geeft aan dat het niveau niet heel hoog is. Misschien maar goed ook dat niet op iedere afstand de NK-winnaar ook WK-winnaar zou kunnen worden. Leenstra niet slecht en niet super, Schulting rijdt wel verdorisch hard zeg.

    Ondertussen valt me ook op dat er best wel wat NL'ers rondrijden met buitenlandse roots. Bosker (SUI), Ntab (Senegal, geen idee wat daar de landcode van is), Das (IND) en Verbij (JPN). Als ze nou voor die landen gingen rijden ipv Nederland, wordt het schaatsen weer net ietsje internationaler. ;) Bovendien is er geen gezeik zoals bij Smallenbroek (de rijders hebben echt een connectie met dat land, i.t.t. Bram) en een Olympisch ticket moet dan ook wel makkelijker zijn.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Onderschat het OKT in Senegal niet. In Dakar schaatst het toch anders dan in Heerenveen. :)
    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  15. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Na de 1500 meter mannen heeft niemand het over het niet-plaatsen van Thomas Krol. Toch de nummer 3 van de wereld en de rijder van de beste tijd uit het voorseizoen. Die vorm heeft hij niet door kunnen zetten.

    En ik vind het ook zuur voor Achtereekte dat ze weer het EK allround weer net mist. Is haar al vaker gebeurd. Deze manier van kwalificeren, zonder 500 en 5000, is erg in haar nadeel. Op de 500 meter is ze duidelijk beter dan Nauta, en op de 5000 meter verwacht ik ook dat ze van Nauta gaat winnen vandaag.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik heb niet het gevoel dat een prestatiematrix met kwalificatietoernooi echt nodig is in Senegal. Hij kan toch gewoon voor Senegal gaan rijden en ondertussen gewoon in NL blijven schaatsen?

    Achtereekte kan nog wel voor het WK allround gaan op het NK allround. Er zullen vast niet drie Nederlandsen zich gaan plaatsen voor het WK via het EK, dan zou er een 1-2-3 moeten komen. Dat lijkt me heel onwaarschijnlijk, of Sábliková moet zich afmelden.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Was gisteren zelf in Thialf, en dat is er flink op vooruit gegaan! Veel lichter, en ook meer ruimte achter de tribunes. Dat achterste deel wordt nu door een doorzichtige wand gescheiden van de tribunes, zodat open deuren geen invloed meer hebben. De eettentjes taan nu ook binnen ipv buiten. En er zijn standjes waar de sponsors los kunnen gaan, met lawaaimakende dingen, sleutelhangers en (mo)dellen in schaatspakjes met hoge hakjes.
    Jammer dat er niks meer kan zonder muziek. Zelfs na valse starts werd er muziek gedraaid en ook tijdens de 500m. Dat golvende gejuich door Thialf als er schaatsers langs kwamen is daarmee ook weg. Ik denk je dat hoogstens een meter of 10 links of rechts van je nog mensen hoort; verder overstemt de muziek (of wat daar voor door moet gaan; hoewel ik de top-2000 niet als maat der dingen wil zien, heb ik volgens mij geen enkel nummer daarvan gehoord) alles. Ik kan me goed voorstellen dat de schaatsers lang in de warming-upruimte blijven. Jezelf concentreren lijkt me erg moeilijk in de hal zelf.

    Maar verder een fantastische 3000 meter. Nog niet zo lang geleden was een tijd onder de 4.10 uitzonderlijk, en nu moet je al onder de 4.05 rijden! Mooi dat Nauta zich er tussen rijdt. Zonder trainingskampen op de Canarische Eilanden of hoogtestages, maar gewoon via de Holland Cups. Wüst ging nog flink kapot in de laatste rondjes, maar redde het net.
    Ook goed kapot ging Nuis. Zoals meestal als het echt om een titel gaat, verkrampt hij. En dus wint Kramer weer (waar is KritischKijker eigenlijk?).
    Afsluiting met een 500m, maar daar was het niveau niet OK. Anice Das was ontevreden met haar race, maar plaatst zich toch.
  18. rajknier

    rajknier Member

    Das was eerst blij maar toen ze haar tijd zag niet meer. Achteraf toch tevreden.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik vroeg me trouwens gister af waarom Wüst de 500m reed. Gewoon omdat ze er toch was (dan lijkt het me onverstandig, 1500-3000-1000 is zwaar genoeg)? Of wil ze zich nog plaatsen voor een WK sprint oid?
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Das was juist heel blij, tot ze het drietje achter haar naam zag en zich realiseerde dat er nog 2 moesten, waaronder Leenstra. Waardoor de kans heel groot was dat ze het net niet zou halen.

Deel Deze Pagina