KNSB Cup 28-30 oktober

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 9 okt 2016.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    los daarvan: helpt het? Heeft Nuis nog steeds geen punten. Als hij de B-groep wint kan hij ook naar de A-groep en heeft hij nog wel een beetje punten.
    Alleen als hij de B-groep niet wint is 'niet starten' beter. Hoe groot is die kans?
  3. miquel1983

    miquel1983 Active Member

    Ik deel je mening in ieder geval totaal niet. Als je denkt dat hij er met de pet naar gegooid heeft, dan heb je geen idee hoe het is om overtraind te zijn. Enige medicijn daarvoor is rust. Niets moeilijkers dan wel willen met je kop, maar je lichaam dat om rust schreeuwt. Mensen die dat zelf nooit hebben ervaren, kunnen dat vaak niet begrijpen, wat ik op zich wel snap, alleen is het ook een kunst om open te staan voor het feit dat niet iedereen hetzelfde is en dingen anders kunnen zijn dan jij zelf denkt, dus niet te snel oordelen is mijn advies.

    Verder heeft Verweij wat mij betreft genoeg topprestaties geleverd in het verleden om niet zomaar afgeschreven te worden. En hij is nog jong genoeg. Die komt echt wel weer aan de top.
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @miquel1983: het gaat niet om dat overtraind zijn, het gaat er om dat Verweij er al jaren er niet staat als het moet en tegelijk wel mee doet aan dingen als Sterren Springen. Hij is ondertussen meer BNer dan schaatser. Ik had al niks met hem, maar nu ben ik gewoon echt blij dat hij zich niet weet te plaatsen ten koste van een serieuze schaatser.
    De Keizer vindt dit leuk.
  5. Monique

    Monique Well-Known Member

    Allereerst vind ik het al geweldig dat je weet dat dit een strategie kan zijn. Ik ben helemaal niet thuis in al die regels namelijk. Maar wat me dan verbaast: als hij in de tweede wedstrijd direct in de A groep mag starten, waarom geldt dat dan niet voor de eerste wedstrijd? Sommige regels lijken nogal krom.

    Wat Koen Verweij betreft, ik heb totaal geen hekel aan hem, vind hem zelfs echt leuk. Voor mij is het heel simpel: als hij goed rijdt ben ik blij en heeft hij de draad weer goed op weten te pakken. Rijdt hij niet goed dan is er nog werk aan de winkel. Zodra hij weer echt serieus met zijn sport bezig gaat en het talent zit er nog zou ik niet weten waarom ik (of iemand anders) het hem zou misgunnen. Als hij BNer spelen belangrijker vindt dan topsporter zijn gaat hij toch niet ver komen.
  6. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Hij zal heus wel overtraind zijn.. maar er valt ook niet te ontkennen dat Koen niet helemaal voor zijn sport leeft/ heeft geleefd... je kunt niet schaatsen een beetje erbij doen, want het veld is te goed.
  7. IKE

    IKE Active Member


    iedereen mag zijn mening hebben maar ik begrijp niet goed waarom mensen zich een soort van kwaad maken op een verwij zoals miquel al schreef zie ik het ook
    en je mag imo best iets minder met een schaatser hebben om dit soort redenen maar blij zijn dat hij zich niet plaatst of zoals anderen zelfs een hekel aan hem krijgen vind ik
    behoorlijk extreem

    meedoen aan sterren springen vind ik daar ook absoluut geen reden voor aangezien hij effe geen geld meer verdiend met schaatsen zal hij toch ook brood op de plank moeten brengen

    ik ben geen fan ofzo van verwij maar snap die woede/ergernis niet zo netzomin als ik KK zijn ergernis niet snap naar kramer die kwa allrounden al heel lang aan de top staat
    al dit soort dingen zijn zo negatief kijken een aantal mensen soms naar sport om zich te ergeren en eens lekker te kunnen zeiken?

    dat kun je in het gewone leven toch al genoeg sport lijkt mij bij uitstek iets waar je je louter op een positieve manier op richt

    TJAKKAAAAAAA:)
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Nog even wat kwalificatiedingetjes.

    Bij de mannen hebben Kramer, Roest en Douwe de Vries zich geplaatst voor zowel de 1500m als de 5000m. Dat betekent dat zij de 3 startplekken voor de EK kunnen veiligstellen.
    Dat zelfde geldt voor de allround-dames Wüst, De Jong en Wijfje.

    Voor de EK-sprint weten we vanmiddag meer.

    Dit gezegd hebbende, lijkt me dat Geert Kuiper de samenstelling van de achtervolgingsploegen ook meteen klaar heeft. Waarbij het zeer interessant is dat beide trio's uit 1 ploeg komen, wat het niveau alleen maar kan verhogen.
    En ook de teamsprintteams kunnen uit 1 ploeg komen: Plantina voor de heren (R.Mulder, Verbij, Krol) en Afterpay (vd Werff, Das, Ter Mors). Hoewel ik Leenstra daar nog tussen zou plaatsen.

    Ik zag dat we nog een massastart krijgen, waarvan de winnaar zich bij de selectie voegt. Waarbij Bergsma en Stroetinga zich voor de B-race hebben opgegeven ???

    EDIT: Ik zie dat er voor de TeamSprint zelfs regels zijn opgesteld:
    De te selecteren volgorde is:
     De eerste rijder op grond van de snelst gereden ronde op de 500m, indien een geselecteerde rijder niet start zal de eerstvolgende rijder uit de top 3 op grond van de snelste ronde 500m worden geselecteerd;
     De tweede (2e ) rijder op grond van de snelste laatste ronde op de 1.000m, indien een geselecteerde rijder niet start zal de eerstvolgende rijder uit de top 3 op grond van de snelste laatste ronde 1000m worden geselecteerd;
     De overige rijder(s) en reserve(s) worden door de Bondscoach geselecteerd.

    Regeltje 1 betekent dat Verbij is geplaatst. Bij de dames weet ik het niet, omdat schaatsen.nl de verkeerde PDF heeft ge-upload, maar ik vermoed Ter Mors.
    Laatst bewerkt: 30 okt 2016
    leenstrafan vindt dit leuk.
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Janneke Ensing en Esther Kiel hebben zich afgemeld voor de 5km. Daardoor mag Elma de Vries nu de 5km rijden. Bart Mol gaat vanmiddag zijn eerste 10km rijden.

    Bron: https://twitter.com/SiepLuinenburg

    EDIT: geen Blokhuijsen op de 10km, Jos de Vos mag nu starten.
    Laatst bewerkt: 30 okt 2016
    Passion-for-Skating vindt dit leuk.
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @IKE: ik zeg ook dat ik blij ben dat hij zich niet plaatst TEN KOSTE VAN een andere schaatser. Ik vind het prima dat Verweij hier mee doet, maar als er maar 5 man door mogen zie ik veel liever andere schaatsers.

    @Mjøsaman: de top 20 van het WK van vorig jaar heeft sowieso een startplek op het EK, die plekken hoeft NL dus niet meer te verdienen.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ter Mors slaat de eerste twee World Cups over. Dus toch Leenstra?
  12. dsdevries

    dsdevries Active Member

    Ik ben ook geen Koen Verweij fan, maar ik heb ook het idee dat het probleem niet geheel bij hem zelf ligt. Uiteraard is Koen een persoon die moeite heeft zijn aandacht gefocust te houden, maar wat er twee jaar geleden is gebeurd heeft een flinke nasleep gehad. Als trainer/coach hoor je het beste uit je schaatsers te kunnen halen. In plaats daarvan heeft Jan van Veen twee goede schaatsers gewoon fysiek en mentaal de vernieling in geholpen. Overtraind raken doe je niet in een paar weken. Overtraind raken is een proces van maanden. Koen Verweij was al een wrak toen dat zooitje bij Corendon uit elkaar viel. Als twee maanden later blijkt dat hij zwaar overtraind is en ruim een jaar nodig heeft om daar enigszins van te herstellen dan is daar in mijn ogen maar 1 schuldige voor aan te wijzen.
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Lijkt erop dat Anema eerst wil zien dat anderen de mass start gaan rijden in de World Cup. Jorritsma wordt nu wel in de favorietenrol gedrukt.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De Europese tijdenlijsten van de langste afstanden:

    Dames_5000m_KNSB Cup.jpg

    Heren_10000m_KNSB Cup.jpg
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De Europese tijdenlijsten van de 1000m:

    Dames_1000m_KNSB Cup.jpg

    Heren_1000m_KNSB Cup.jpg
  16. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Voor de direct toegekende plekken geldt een maximum van 2. De derde plek moet wel degelijk worden verdiend via de komende Wereldbekers. Dat ging vorig jaar mis voor het WK allround bij de mannen, zoals bekend.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Omdat Nederland voor de eerste wereldbeker maar een beperkt aantal plaatsen in de A-groep heeft. Als ze Nuis in de A-groep laten starten, moet een andere Nederlander in de B-groep. En dat is gezien de uitslag van deze selectiewedstrijd ook niet fair. Maar, we weten nog niet wie er allemaal af gaan zeggen... Ik kan me niet voorstellen dat Kramer alle 4 de wereldbekers gaat rijden.
    Monique vindt dit leuk.
  18. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De gemiddelde voorspelling uit het VSS:

    5000 vrouwen
    ***** Carien Kleibeuker (30,2%)
    **** Niemand
    *** Carlijn Achtereekte (24,4%)
    ** Irene Schouten (13,3%), Annouk van der Weijden (10,8%), Antoinette de Jong (10,8%)
    * Niemand

    10.000 mannen
    ***** Sven Kramer (30,8%)
    **** Jorrit Bergsma (28,9%)
    *** Erik Jan Kooiman (18,7%)
    ** Niemand
    * Bob de Vries (8,9%)

    1000 vrouwen
    ***** Jorien ter Mors (33,0%)
    **** Niemand
    *** Marrit Leenstra (22,5%), Ireen Wüst (21,3%)
    ** Sanneke de Neeling (13,3%)
    * Anice Das (5,4%)

    1000 mannen
    ***** Kjeld Nuis (31,7%)
    **** Kai Verbij (26,7%)
    *** Hein Otterspeer (15,9%)
    ** Thomas Krol (14,9%)
    * Gerben Jorritsma (6,3%)
    Elina vindt dit leuk.
  19. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik vermoed dat Kramer eind november gewoon weer op trainingskamp gaat en daardoor in ieder geval de wereldbeker van Astana mist. In Heerenveen zal hij er wel weer bij zijn, denk ik.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De derde wereldbeker is altijd een afzegverhaal. Bergsma gaf na de 5km al aan dat ie niet naar Astana gaat.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Deel Deze Pagina