Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

    @leenstrafan Ja, een beachvolleybalduo is ook een team.
  2. Monique

    Monique Well-Known Member

    Die boot lijkt mij zeker een team, volgens mij is er in het verleden ook al eens een roeiduo genomineerd. Lijkt me dus dat de gouden roeidames sportploeg van het jaar gaan worden.
  3. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ik denk dat Max liever nog een GP wint dit jaar dan zo een onzinnige en nietszeggende titel als 'SvhJ.'

    Je hebt het zelf al gezegd, ik ook trouwens, de SvhJ (ik ben zelfs al te lui om dat nog verder voluit te schrijven:D) titel krijg je voornamelijk vanwege de gunfactor, oké je moet wel iets gepresteerd hebben om genomineerd te worden maar het winnen van die 'titel' is pure willekeur.

    Forbes.com acht het overigens niet uitgesloten dat Max weleens de bestbetaalde sporter van de wereld (dus niet alleen van Nederland) kan worden.
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Er zijn bepaalde sporten waar heel veel geld in omgaat. Voetbal, basketbal, formule 1. De twee boksers die vorig jaar het gevecht van de eeuw vochten (Mayweather en Pacquiao) hielden daar allebei ook een astronomisch bedrag aan over. Maar is zo iemand dan naast de best betaalde sporter ook de beste sporter? Er zijn Nederlandse voetballers die bij een topclub op de bank zitten die daarmee tien keer zoveel geld verdienen dan Nederlanders die ergens de olympische finale hebben gehaald, dus dat is wat mij betreft geen goede indicator.
    Monique vindt dit leuk.
  5. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Idd wat kan Max die titel sportman schelen en of hij wel of niet genomineerd wordt of erkenning krijgt van noc nsf , hij is geen eens een noc nsf sporter dus daar zal hij niet van wakker liggen

    Laat Max dit seizoen nog maar flink wat podium plekken pakken en hopelijk kan hij binnen nu en 3 jaar voor de Wereldtitel gaan , ik wil dat hij ook dit leeftijdsrecord van Vettel af pakt :cool:

    Dat hij de bestbetaalde sporter ter wereld kan worden daar geloof ik niets van . Dat is Hamilton ook niet of Schumi . Maar dat hij 1 vd bestbetaalde sporters van Nl kan worden , waarom niet ?

    Max is een ster in wording

    Maar dan moet hij wel wereldtitels gaan verzamelen ;) Anders gaat dat niet lukken
  6. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Natuurlijk is iemand die het meeste geld verdiend in zijn sport niet automatisch de beste sporter of diegene die daar het meeste voor doet of voor over heeft
    Als er enorme bedragen in omgaan zoals in F1 of voetbal of basketbal en tennis dan zegt dan enkel iets over de grote van de sport
    In deze sporten kan je een wereldster worden, maar het zegt niet dat je dan ook automatisch de beste sporter aller tijden bent
    Laatst bewerkt: 20 aug 2016
  7. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Forbes kwam daarmee, die hebben een betere kijk op dit soort zaken dan wij

    Schumacher was overigens wel degelijk een tijdje de bestbetaalde sportman ter wereld, natuurlijk wel bij Ferrari, maar alles is vergankelijk en er zal altijd wel weer iemand komen die meer verdient.
    Hamilton is niet van het kaliber Schumacher, dus dat Hamilton nooit de bestbetaalde sportman van de wereld zal worden lijkt mij overduidelijk.

    Iemands marktwaarde heeft overigens voor een groot deel ook met prestaties te maken, anders worden er geen grote sommen geld in iemand gestoken, talent alleen is niet voldoende. je kunt nog zoveel talent hebben maar als de wil om te (blijven) presteren er niet is wordt het alsnog niets.

    Koen Verweij is daar wel een voorbeeld van, veel talent maar toch niet de wil om alles op te offeren omwille van zijn sport, hij moet om bij de top te blijven horen veel meer investeren in zijn sport.
  8. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Ik vind het mooi dat Forbes onze Max als een echte ster ziet maar ik geloof dat ze iets te positief zijn
    Al gun ik het hem natuurlijk om de bestbetaalde sportman ter wereld te worden
    Ik vind Max super en gun hem alles , maar om echt een grote naam in de sportwereld te worden moet hij wereldtitels gaan winnen en dat is in F1 niet zo makkelijk
    Je kan de aller beste coureur zijn maar toch met lege handen blijven staan ..
    Op het juiste moment moet je in de juiste wagen zitten en dan maak je een goede kans

    Over koen gesproken , ik zag op insta dat hij een mooie en veel te dure sportwagen onder zijn kont heeft
    Ik begrijp niets vd marketing waarde van Koen?
    Waarom zou hij zo'n dure sponsorwagen krijgen?
    Wat brengt Koen een sponsor nu eigenlijk qua marketingwaarde?

    Hij is geen Sven en het is geen Max
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik heb de lijst in de openingspost van het forum geüpdatet, maar dit zijn nu denk ik de belangrijkste kanshebbers:
    • Sportman: winnaar wordt normaliter Dorian van Rijsselberghe of eventueel Ferry Weertman. De derde genomineerde kan uit een flink rijtje komen.
    • Sportvrouw: winnaar wordt normaliter Sanne Wevers. De vier andere gouden vrouwen (Bouwmeester, Van der Breggen, Ligtlee, Van Rouwendaal) verdienen een nominatie.
    • Sportploeg: winnaar zou normaliter Head/Paulis het roeiduo worden. Brouwer/Meeuwsen en Holland Acht een nominatie vanwege brons? Volleybalster en handbalsters waren erg knap, maar wonnen geen medaille. Voor de hockeydames was het zilver een teleurstelling.
    • Sportcoach: een moeilijker in te schatten categorie maar de favorieten lijken me Josy Verdonkschot (roeien) en Marcel Wouda (openwaterzwemmen). Verdienen allebei minstens een nominatie. Andere kanshebbers: vader Wevers.
    • Paralympisch sporter: dat wordt de Paralympics afwachten
    • Sporttalent: heb ik eigenlijk niet zo'n idee van. Op de Spelen waren de meeste Nederlandse toppers het stadium van talent wel gepasseerd. Goede jonge spelers waren Celeste Plak (volleybalster, 20), Eythora Thorsdottir (turnster, 18), Jorrit Croon (hockeyer, 18) en Marrit Steenbergen (zwemster, 16). Daarnaast altijd kijken naar mensen die het goed doen op een WK junioren in een sport waar Nederland traditioneel niet zoveel toppers heeft.
    • Sportmoment: goud voor Sanne Wevers? De val van Annemiek van Vleuten? De val van Steven Kruijswijk? De val van Bauke Mollema? De val van Epke Zonderland? De stunt van Laurine van Riessen tegen de steile wand? De 100-meter-finale van Dafne Schippers? De overwinning van Max Verstappen in de GP van Spanje? Wat is jullie het meest bijgebleven?
    Laatst bewerkt: 22 aug 2016
  10. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @leenstrafan: je vergeet de val van Epke, met een daarop volgende landelijk te horen kreet van teleurstelling. Zo bezien kunnen ze een mooi filmpje met valpartijen maken dit jaar voor het sportmoment... Al vind ik de val van Bauke daar niet bij horen, zonder val was die ook niet hoog geeindigd. Maar ik hoop dat het sportmoment een positief moment is. En dan zouden de gouden medailles allemaal een kans maken.

    Sporttalent zou ik het Thorsdottir wel gunnen, dat vond ik echt een openbaring. Ik volg het turnen wel wat en kende haar wel, maar dat ze zo hoog kon eindigen op de meerkamp had ik niet verwacht. En ze was eigenlijk ook de belangrijkste pion bij het teamresultaat. Alleen is de vraag: is iemand die al een WK finale individueel heeft geturnd in 2015 nog wel een talent?

    Steenbergen is al talent van het jaar geworden in 2015, ik vind dat niet een titel die je meerdere keren kunt behalen. En de jonge Verstappen is wel een talent, maar hem nomineren als talent van het jaar vind ik hem dan weer net wat te groot voor.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, die hoort daar ook bij. Misschien dat ik die even vergat omdat ik die niet live gezien had.

    Dat maakt deze prijs een beetje ambigu. Per sport is er meestal wel een duidelijke afbakening (schaatsers zijn junior t/m het seizoen waarin ze 19 worden, wielrenners zijn belofte t/m het jaar waarin ze 23 worden), een sport als turnen waar een 13-jarige al wereldkampioen kan worden en een sport als wielrennen, waar je als 28-jarige nog kan doorbreken zijn dan lastig te vergelijken.

    Verstappen won de talent van het jaar-prijs ook al, in 2014, toen hij als knul van 17 een contract in de Formule 1 tekende.
  12. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    • Het overeind blijven en steile wand rijden van Laurine van Riessen!
    Elina vindt dit leuk.
  13. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Klopt Max was sport talent in 2014 , Martin Garrix reikte toen de award aan hem uit
    Nu is hij uiteraard allang geen sporttalent meer maar 1 van onze grootste sportmannen

    Mijn sport man van het jaar is Dorian , mijn sport vrouw van het jaar Sanne maar mijn sport moment van het jaar is de unieke GP zege van Max !

    Sportploeg dat moeten de 2 roeidames wel worden , kan niet missen
  14. proeme

    proeme Well-Known Member

    bij de sportploeg: volleybaldames hebben inderdaad geen medaille gepakt. Puur op de feiten zou het dus niet zo terecht zijn als die sportploeg van het jaar worden. Maar 'we' hebben er wel 2 weken lang van genoten en meegeleefd. En aangezien het geen verkiezing op feiten is, maar ook op gevoel, zijn ze volgens mij echt wel kanshebber...
    Eelco vindt dit leuk.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat is bij het handbal exact hetzelfde en die hebben buiten de OS meer gepresteerd, ik zie 0 reden om het volleybalteam boven het handbalteam te zetten eigenlijk...
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    handbalteam heeft maar 1 echt goede wedstrijd gespeeld: tegen Brazilië. In de groepsfase was het toch steeds niet helemaal fijn, maar gelukkig wel goed genoeg. In de kwartfinale kwam de ommekeer, maar in de halve finale lukte het niet meer.

    volleybalsters hebben elke wedstrijd top gespeeld en konden gewoon goed mee met de wereldtop. Nét niet genoeg voor een medaille, maar toch.

    misschien is het mijn beleving hoor, maar deze indruk kreeg ik vanuit de media ook. En die hebben toch echt wel invloed bij de verkiezing, of we dat nou leuk vinden of niet. Ik schreef ook niet zo zeer dat ik vind dat de volleybaldames moeten winnen ofzo, maar dat ik niet verbaasd zou zijn als dat gebeurt.


    overigens: wat hebben de handbalsters meer gepresteerd dan? Het WK waar ze tweede werden was al in 2015...
  17. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ja, maar volgens mij gaat de verkiezing over december t/m november, de handbaldames hebben vorig jaar hun nominatie gemist omdat het wk te laat was.
  18. Rick64

    Rick64 Member

    Max voor mij.
    Talent was hij al, maar als eerste Nederlander een GP winnen (op je 18'de) is redelijk bijzonder..
    Hij heeft en had nooit een betaald zitje, overigens!
    We kunnen die 'Award' ook geven aan een Blonde Turner, natuurlijk, doet het altijd goed bij de fruitjes..
    Als Max niet in aanmerking komt dan maar Dumoulin.

    Sportploeg.. Razzie Award naar de vrouwen hockey ploeg (met dank aan de Coach..).
    Handbalsters komen in aanmerking, daarentegen.

    Sportvrouw.. Van Dijk uitgereikt door van der Breggen.

    Presentatie Show(!) door Ricky Gervais.

    Waar hebben we het over?
    kritischkijker24 vindt dit leuk.
  19. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    En laat dat ' redelijk ' maar weg

    Iedereen die F1 volgt weet dat dit een unieke gebeurtenis is/was voor zowel de F1 als voor Nl
    Als jongste ooit, in zijn 1e race ooit in een nieuw team en als 1e Nederlander ooit

    Max heeft die middag meerdere records gebroken

    Men die geen verstand van F1 heeft zal denken dat het iets is als een wereldbeker winnen dus niets voorstelt ..
    maar ja hoe leg je dat die mensen uit he ;)
    Rick64 vindt dit leuk.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Men die geen verstand heeft van sport schaalt alle wereldbekers gelijk in en heeft niet door dat een Diamond League wedstrijd of bijvoorbeeld een WB afdalingskiën bijzondere wedstrijden zijn en dat iemand een GP F1 daar heel goed mee kan vergelijken. En dan best kan stellen dat zoiets onder een OS titel kan worden ingeschat, al is het maar omdat je de ene type wedstrijd meerdere keren per jaar kunt winnen en de OS maar 1x per 4 jaar.

Deel Deze Pagina