Wedstrijden januari 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 30 dec 2015.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Stiekem is het opduiken van die Spaanse kinderen zo'n beetje het allerleukste wat dit seizoen is gebeurd. Dat er zomaar 3 piepjonge Spaanse schaatsers zijn, is eigenlijk al een soort van wonder. Dat ze ook nog talent lijken te hebben, maakt het hele verhaal nog een stuk leuker. Rafael Heredia rijdt maar 0.08 boven zijn PR en Nil Lop haalt er zelfs 0.35 af. En dan te bedenken dat de meeste jongens tussen de 1 en 2 seconden boven hun PR's rijden. Als je dat een beetje doortrekt, moeten beide jongens op een goede overdekte baan eigenlijk al 41'ers kunnen schaatsen. Ik kan het nauwelijks geloven. Stel je voor; Nil Lop rijdt in Inzell of Berlijn dit seizoen nog 41.88 of zo. Dan staat ie daarmee 4e op de seizoenranglijst voor YA pupillen. Dat is toch onvoorstelbaar?

    Ainoa (of Ainhoa) Carreno komt niet bij haar PR in de buurt. Maar ook bij de meisjes rijden de meeste 1 of 2 seconden trager dan op een overdekte baan. Eens zien wat ze op de 1000 meter gaat rijden. Die eerste in 1.29.91 was onwaarschijnlijk goed, de tweede in 1.34.93 was een stuk trager. Eens kijken wat voor een derde tijd daar vrijdag bij komt.

    Ik hoop dat dit drietal het keileuk vind om nu te schaatsen. En wie weet waar dat dan ooit nog toe gaat leiden ...
    fransvanbakel, Svenfan1 en EenBrabander vinden dit leuk.
  2. FuGeE_Volkova

    FuGeE_Volkova Well-Known Member

    Vandaag was de eerste officiele wedstrijd start van Ekaterina Lobysheva na de geboorte van haar dochter. ze is in september weer een beetje gaan schaatsen voor de lol.
    500m 39,65
    1000m 1.18,99
    Duif, fransvanbakel, Nogeenbrabo en 3 anderen vinden dit leuk.
  3. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Dit weekend (za/zo) wordt het Noors Sprintkampioenschap (website) verreden in Hol (dat is een plaatsnaam).
    Op die baan van Hol maakten o.a. Adne Sondral, de Bokko's en de Rukke's hun eerste slagen.

    Bekende namen op de deelnemerslijst:
    Dames: Ellen Bjertnes, Hege Bokko, Martine Ripsrud.
    Heren: Simen Kroken, Simen Spieler Nilsen, Espen Aarnes Hvammen, Havard Lorentzen, Havard Bokko, Christoffer Fageli Rukke, August Teodor Haugen, Aleksander Waagenes, Frederik van der Horst.
    De junioren rijden op dezelfde dagen ook hun kampioenschap.

    Het gaat vast een heel mooi plaatje worden.
    Komende nacht valt er nog wat sneeuw, overdag schijnt het zonnetje.
    Er is weinig wind en de dagtemperatuur ligt tussen de -15 en -10.
    Schaatsen zoals schaatsen bedoeld is.

    [​IMG]

    Hier op het forum klinkt wel eens de roep om zo af en toe een wedstrijd op een buitenbaan te houden.
    Nou, in Noorwegen doen ze dat allang.
    Men zou standaard belangrijke wedstrijden in Hamar kunnen houden maar dat doen ze niet.
    Voor nationale wedstrijden wordt juist meestal één van de vele andere banen gebruikt, die het land rijk is.
    Laatst bewerkt: 17 jan 2016
    Tuttifrutti, LeeMoZovski, De Keizer en 5 anderen vinden dit leuk.
  4. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Prachtige baan met een heel mooi sneeuwrandje jn het midden :)
  5. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Noem mij maar ouderwets maar er mogen inderdaad best wel wat meer belangrijke(re) wedstrijden op buitenbanen verreden worden, ik word al die binnenbanen soms echt zat, het heeft echt geen karakter. Ik hoop dan ook dat het idee van decoolstesbaan.... of iets in die trend een vervolg krijgt. Mijn voorkeur zou uitgaan naar Baselga.
  6. Duif

    Duif Well-Known Member

    Hol, jaaa ! Legendarische plaats in de schaatswereld. Peter Mueller heeft er een jaar of 10 geleden nog eens een rel veroorzaakt door te roepen "dat het geen wonder is dat er zoveel goede schaatsers uit Hol komen want het enige wat je er kunt doen is schaatsen en n..ken"
    EenBrabander vindt dit leuk.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Is er dan wél of géén hol te doen daar?
    Duif vindt dit leuk.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Je kan in ieder geval naar een hol in Hol schaatsen, dan in het hol iets in een hol doen, en daarna weer het hol uitschaatsen en weggaan uit Hol.
    Men volgt nog?
    JohnZero vindt dit leuk.
  9. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ja hoor helemaal. Weggaan uit Hol en dan op zoek naar de ijsbaan in Gol. Is ook een 400 meter natuurijsbaan. Zou Peter Mueller daar ook zijn sporen nagelaten hebben ?
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Ondertussen in Innsbruck.. hebben de Nederlandse jongens voor een 1,2,3 gezorgd op de 1000m en de meisjes goud en brons gewonnen. Goede zaak met het oog op de toekomst lijkt me. Je kan die buitenlanders maar beter zo vroeg mogelijk leren dat er tegen Nederlandse schaats(t)ers niets te beginnen valt.
  11. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Volgens mij gaat het er voornamelijk om dat je lol hebt.
    Passion-for-Skating vindt dit leuk.
  12. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    De weersverwachting bij het Noorse Sprintkampioenschap.
    Daar kunnen wij alleen maar van dromen.

    [​IMG]
    Tuttifrutti en EenBrabander vinden dit leuk.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Nou, ik droom niet bepaald van -15 hoor. Meer een nachtmerrie...
    kritischkijker24 en Elina vinden dit leuk.
  14. Elina

    Elina Well-Known Member

    @Hakkie2 Komende maandag bijna de hele dag gevoelstemperatuur -12...
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    @Elina: ja, dramatisch voor mij en ik zal dan ook binnen blijven, denk ik.
  16. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Precies niemand die zit te wachten op een horrorweer , behalve die 11steden lovers a la meneertje Erben dan
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Tweede dag van Innsbruck.
    Op de 1000 meter zijn de Spanjaarden Heredia en Llop Izquierdo weer lekker bezig. Vierde en zesde. Nederlandse zeges, maar de Spanjaarden zijn hoopgevend. En het verschil met het podium is voor Heredia nog niet eens zo groot. Llop Izquierdo doet het geweldig door een groot deel van het deelnemersveld achter zich te laten terwijl hij toch een paar jaar jonger is.
    1000 meter vrouwen is een Spaanse teleurstelling. Het lijkt wel alsof Carreno iedere 1000 meter een paar seconden langzamer gaat rijden. Nu rijdt ze 1:38. Zou die 1:29 dan toch niet kloppen?
    In elk geval nog wat Duitse dames die redelijk partij geven aan Nederland.

    Dan nog de Mixed Teamsprint. Mannen én vrouwen door elkaar. Carreno zit bij de Oostenrijker Rimml en de Nederlander Tijn Smit die al eerder de 1000 m won. Blijkbaar is dat een goede combinatie, want het team wint! Een zege voor Ainoa Carreno! Na die mislukte 1000 meter... mooi :)
    Op plek twee staat Barba. Op plek 3 staat nog een Nederlander. Dat betekent dat er evenveel NL'ers op het podium van de teamsprint staan als Spanjaarden! Er staan ook drie Amerikanen op, 1 op plek 2 en 2 op plek 3. Voor de familie Crovella is dat goed nieuws, want Sarah Crovella staat op 2 en Mathew Crovella op 3.
    Goed om te zien dat het Amerikaanse juniorschaatsen nog niet helemaal dood is. (verreweg de meeste Amerikanen komen uit een andere discipline. Goed om te zien dat er ook Amerikanen zijn die ook al jong schaatsen. Ik noemde eerder Austin Kleba al, maar die is te oud om in Innsbruck te mogen deelnemen)

    Dan vliegen we even naar Japan. Naar Karuizawa om precies te zijn. Een baan die iets lager ligt dan Calgary, maar hoger dan Inzell. Waarom kennen we 'm dan niet? Omdat er geen dak op zit. Bij de Shinsu Championships wordt er op die baan gereden en doen er wat Japanse juniortoppers mee, waaronder Shimizu. Huh, Shimizu? Jawel, Akari Hori-Shimizu wint alle afstanden, maar echt snel gaat het niet.
    Dan de mannen. Twee bekendere namen voor de insiders: Riki Hayashi en Riku Tsuchiya. Hayashi rijdt een hele nette 37.6 en rijdt daarmee het hele veld op 1.5 seconden. Is Hayashi dan een sprinter in dit allroundersveld? Neen. Hij wint ook de 3000 en 1500 meter, die laatste met bijna 5 seconden verschil in 1:52. Ja, dat is sneller dan sommige deelnemers van het EK, en een baanrecord op Karuizawa. En zei ik Tsuchiya? Nou, hij wint de vijf kilometer in een alleraardigste 6:44, voor Hayashi die 6:47 rijdt en Harada die 6:48 op de klokken zet. Dat valt allemaal nog wel mee. Overigens is het niet zo verrassend dat het een baanrecord is. Het oude record stond nog op naam van Jonny Nilsson... 1963, WK allround. Tenminste, dat is wat Speedskatingnews.info mij vertelt :)
    Passion-for-Skating en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    als je ooit overweegt in de winter Canada te bezoeken moeten we dus de dokter bellen?

    na dagen -30 was het een dag -15. Ik ging de stad in. Muts ging af, want het was warm :p
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Ja, dan mag je de dokter bellen. Ik heb namelijk fibromyalgie en kan dus helemaal niet tegen koud (en ook niet tegen nat), dan heb ik heel veel pijn. Ik denk dat ik bij -15 al niet meer kan lopen van de pijn, aan -30 moet ik maar even niet denken.
  20. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Prachtig aandoende baan daar in Hol!
    Ik ben het volmondig met je eens. Vele moderne binnenbanen doen kil en sfeerloos aan. Ik snap best de wens om het allemaal "zo eerlijk mogelijk" te doen, maar de intrnationale kampioenschappen op buitenbanen zijn praktisch altijd gedenkwaardig en met veel sfeer (bijv. Budapest, baselga, inzell, collalbo). Ongetwijfeld speelt ook mee dt er simpelweg minder plaats is voor publiek, het dus sneller vol lijkt/is, en er vanzelf ook meer sfeer komt. Ik was dan ook niet direct fan van het overdekken van Inzell.

    Kijk ook naar de atmosfeer in het olympisch stadion toendertijd, zelfs in Thialf hebben we dat niet zo vaak meer :(

    Anyway, ik ben ook zeer onder de indruk van die tijden van de Japanse junioren, vooral die 1.52! :eek:
    HOpelijk zien we die namen over een paar jaar weer terug bij de senioren...:)

Deel Deze Pagina