Wedstrijden januari 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 30 dec 2015.

  1. Elina

    Elina Well-Known Member

  2. proeme

    proeme Well-Known Member

  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Haha, Boutiette wordt Amerikaans kampioen op de 5000m. Voor de eerste keer in zijn carrière, want toen hij top reed, waren er nog geen Amerikaanse afstandskampioenschappen. Met een beetje goede wil zou je de Amerikaanse Trials voor de OS 1994 (!) daarmee kunnen vergelijken. Die won hij toen. Zijn laatste zege op de 5000m op een Amerikaans allroundkampioenschap dateert van 2003. Zijn tijd toen, in Salt Lake City nota bene, was slechter dan die van gisteren in Milwaukee!
    strawbale, Tsuki en LeeMoZovski vinden dit leuk.
  4. Elina

    Elina Well-Known Member

    Geen idee. Misschien even bellen naar Kardinge?

    --

    Er zijn ook nog enkele tickets voor het NK allround te verdienen. De beste in het klassement na drie afstanden krijgen een ticket.
    Hoeveel tickets er zijn is mij niet helemaal duidelijk...

    Live uitslagen: http://live.knsbgroningen.nl/
    Live beelden: http://www.ipcamlive.com/kardinge500finish
  5. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik vind de ontwikkeling van Emery Lehman erg zorgwekkend. Hij maakt geen enkele progressie en hem zullen we dit seizoen waarschijnlijk niet terugzien in internationale wedstrijden.

    De prestatie van Mia Manganello is inderdaad wel vermeldenswaardig. De Verenigde Staten hebben bij de vrouwen sowieso één startplek voor het WK allround. Ik verwacht niet dat Heather Bergsma dit seizoen het WK allround zal rijden. Bij afwezigheid van Maria Lamb tijdens het Amerikaans Kampioenschap, lijkt Mia Manganello me een mogelijk interessant alternatief.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Beetje jammer Elina;).
    Ik vertrouw die baan ook niet echt. Toch rijdt Bowe "maar 38'ers" en over de gehele linie waren de tijden niet echt heel erg "verdacht" snel. Mijn enthousiasme werd toch vooral aangewakkerd door die werkelijk schitterende comeback en zege voor Manganello. Ik herhaal het nog een keer. Dat meisje stopte op haar 20e, reed zes - ik herhaal zes - jaar geen enkele wedstrijd en komt nu plots weer uit de lucht vallen. Dat vind ik echt ontzettend mooi. Verder stemmen de opmerkelijke en ook gewoon knappe zege van Boutiette, het PR van Swider Peltz (die ook best een aardige 500 en 1500 kan rijden) en het feit dat Lehman überhaupt nog schaatst me positief. Verder snap en deel ik zorgen van @De Keizer. Maar misschien is het zo dat Lehman het in deze niet olympische jaren gewoon rustig aan doet (minder schaatsen, meer studie) en de komende twee jaar weer vol aan de bak gaat.
  7. Elina

    Elina Well-Known Member

    @LeeMoZovski ok. Ik heb op Google even gezocht naar Mia Manganello.
    Ze heeft geen schaatswedstrijden gereden, maar wel op de fiets!
    Volgens mij niet op het hoogste niveau, geen UCI dames teams, maar ze won wel.
    > https://www.instagram.com/p/50j-pwsd4x/?taken-by=mnmango89

    Leuk dat ze nu weer schaatst. Mag ze meedoen met het WK allround?
    Of moet ze dan nog ergens in een ISU wedstrijd een limiet rijden.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  8. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Leuk Google resultaat @Elina!!
    Of ze mee mag doen aan het WK Allround is afhankelijk van 2 dingen:
    1: Mag ze zowel op de 1500 als 3000 namens de VS starten bij de WB in Stavanger.
    2. Lukt het haar in Stavanger om bij de eerste 24 dames te rijden. Zal niet makkelijk zijn.

    Vooralsnog vind ik het gewoon kei leuk dat ze weer schaatst en zo goed terug is gekomen.
    Beter dan ooit lijkt het.
  9. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De Verenigde Staten mogen toch sowieso één deelneemster afvaardigen naar het WK allround? Dit met dank aan de prestatie van Heather Richardson vorig jaar.
  10. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Vandaag de 1500m in Milwaukee.

    Bij de vrouwen ontbreekt naast Heather Bergsma ook Brittany Bowe, waardoor Paige Schwartzburg kan winnen in een tijd van boven de 2 minuten. Mia Manganello doet niet mee en zal dus ook wel geen interesse hebben in het WK Allround. Bij de junioren is het niveau overigens nog dramatischer. Geen enkel meisje rijdt onder de 2.10.

    Bij de mannen wel twee deelnemers van hoog niveau. Joey Mantia (1.45,11) klopt Shani Davis (1.45,99). Verder vier mannen onder de 1.50, waaronder Emery Lehman en KC Boutiette. De oude KC Boutiette presteert in Milwaukee dus ook gewoon duidelijk beter dan sommige deelnemers aan het NK Afstanden. Knap hoor van deze veteraan.
  11. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Lehman rijdt wel gewoon zijn tweede laaglandtijd ooit. In zijn laatste goede jaar (2014) reed hij 1.46.71 in Salt Lake City, Davis won daar in 1.43.20. Vandaag in Milwaukee rijdt Lehman 1.48.93, tegenover een winnende tijd van 1.45.11. Zo slecht is het dus ook weer niet.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Maar op zijn leeftijd hoop je op/verwacht je progressie. Die is er dus al jaren niet.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Lehman tweette in Oktober...

    Just heard from the doctor, I have mono. Out for the first two world cups at least.

    Mono is volgens mij Pfeiffer.

    Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
    Hakkie2 vindt dit leuk.
  14. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, dat klopt. Als ik de Amerikaanse selectieregels goed interpreteer, wordt die plek dit weekend toegekend aan de winnaar van het allroundklassement. En dat is geworden..... Kelly Guenther, die we vooral als sprintster kennen. Enig probleem is dat ze volgens diezelfde selectieregels onder de 4.20 moet hebben gereden. Misschien lukt dat nog voor het WK allround? Andere plekken moeten in Stavanger verdiend worden, en degenen die daarvoor zorgen, mogen dan ook naar het WK Allround.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Dank je. Mono is inderdaad Mononucleosis, oftewel klierkoorts, oftewel Pfeiffer. Dat werpt een ander licht op zijn tijden en dan zijn ze eerder hoopgevend.
    Laatst bewerkt: 10 jan 2016
    De Keizer vindt dit leuk.
  16. proeme

    proeme Well-Known Member

    ik weet inmiddels dat je er gratis naar binnen kunt, maar het is er niet meer van gekomen vanavond. Misschien morgen even.

    Dan maar uitslagen van internet halen.
    500m dames: VdWeijden wint in 40.40 voor VdSchaar (40.93) en Wijfje (41.02)

    3000m dames: VdWeijden wint in 4:13.34 voor Wijfje (4:13,88) en Esmee Visser (4:14,80). Achtereekte rijdt 4:16,27.

    500m heren: Wesly Dijs wint in 37.27 voor Joep Kalverdijk (37.47) en Tom Kant en Thomas Geerdinck (37.60). Bij mij niet erg bekende namen, die staan allemaal een stukje lager. Maarja, neefjes Hoolwerf zijn ook niet echt sprinters natuurlijk.

    5000m heren: Evert Hoolwerf wint in 6:34.83 voor Jos de Vos (6:34,89) en Willem Hoolwerf (6:38,28)
  17. proeme

    proeme Well-Known Member

    trainingswedstrijd Inzell

    Bittner 37,87 en 1.15,50
    Gerritsen 38,76 en 1.17,10
    VdBrandt 38,81
    Das 1.17,55
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Floor van den Brandt is langzamer dan Annette Gerritsen. Nou, het wordt hoog tijd dat die Floor eens gaat stoppen met schaatsen. In het seizoen 2014/2015 was het nog wat, maar tegenwoordig bakt ze er al helemaal niets meer van. Dat kan toch niet leuk zijn voor zo'n leuke vlotte Brabantse meid? En dat er blijkbaar nog sponsoren zijn die er fiducie in zien, ik snap het niet. Nee, Van den Brandt is duidelijk tegenwoordig nog slechts een lifestyle-sporter en ze is over haar hoogtepunt geen en moet maar eens stoppen met topsport.
  19. Duif

    Duif Well-Known Member

    Bespeur ik hier enige provocatie richting een niet nader te noemen forumlid...?
    fransvanbakel vindt dit leuk.
  20. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    In Milwaukee hebben de Amerikanen ook de langste afstand van hun nationaal afstandskampioenschap gereden. Eigenlijk is het enige goede nieuws dat de dames en heren überhaupt respectievelijk een 5km en 10km hebben gereden. Bij de dames wint Carlijn Schoutens met overmacht in een matige 7.31,22. De tijden op de 10km waren ronduit slecht, maar het was wel spannend. Ian Quinn (13.58,73) klopt nipt Chase Reichmann (13.59,54). Beiden reden een persoonlijk record. Met een tijd van ruim boven de 14 minuten komt het dit seizoen niet meer goed voor Emery Lehman.

    In Collalbo rijden de Italianen dit weekend hun nationaal sprintkampioenschap. De in Minsk actieve allrounders ontbreken vanzelfsprekend. Bij de dames won op de eerste dag Yvonne Daldossi beide afstanden (39,95 en 1.22,60) en ze heeft daarmee een voorsprong van ruim één punt uitgebouwd op Francesca Bettrone. Vier talentvolle junioren strijden om de derde podiumplek.
    Bij de heren won Mirko Giacomo Nenzi (36,29 en 1.13,14) beide afstanden met grote voorsprong. Hij heeft al ruim twee punten voorsprong op Jan Daldossi. Vlak daar achter volgen Luca Zanghellini en Alessio Trentini met een gelijk puntenaantal. En David Bosa? Die viel op de 5oom.
    Ik heb de indruk dat ook hier de Italianen voor Italiaanse begrippen een vrij breed deelnemersveld hebben met relatief goede junioren en neo-senioren. Mogelijk dat een enkeling daarvan de stap naar de internationale top weet te maken.

Deel Deze Pagina