De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Hee daar hebben we vriend Leenstrafan weer, ik heb je gemist deze week

    Maarre je weet nog niet dat Veldhuis al jaren geleden is gestopt ?

    En zekers allround is geen olym discipline , net zo min als de ek korte baan maar het gaat hier over het WEL uitzenden van een WERELDBEKER en het NIET uitzenden van een EK dat is schandalig , zeker met Rio voor de deur

    Helaas bestaat de zomerspelen niet voor nos , maar leeft de nos alleen van winter spelen naar winter spelen dus zien we niets vd sporters die naar Rio gaan maar gelukkig zien we ALLES van onze schaatsers die over 3 jaar naar de spelen gaan
  2. Duif

    Duif Well-Known Member

    Korte baan zwemmen is net zoiets als zaalvoetbal. Het stelt helemaal niets voor en dus terecht dat de NOS het niet uitzend. Een 10km tussen Koskela en Kato op een onoverdekte buitenbaan zou nog interessanter zijn.
    Nickel vindt dit leuk.
  3. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    en allround is niets zoals zaalvoetbal ??
    hahahhaha

    kom op zeg : er is niets saaiers dan allrounden , het is mij nog nooit gelukt om een toernooi uit te kijken zo saai is het

    overigens heb ik het helemaal niet over allround maar over waarom wordt een miezerige wereldbeker wel 3 avonden uitgezonden maar een ek zwemmen niet ?

    het gaat dus niet eens tussen de vergelijking van een ek allround schaatsen en een ek zwemmen korte baan, wat qua titelwaarde gelijk is (beide heeft geen waarde in de internationale sportwereld) maar het gaat om de vergelijking tussen het wel uit zenden van een WERELDBEKER tussen het niet uitzenden van een EK
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Een Wereldbeker is zoals de naam al zegt een wedstrijd met de hele WERELD, een EK is slechts van EUROPA. Daarnaast gaat het bij een wereldbeker om Olympische disciplines, en bij het kortebaanzwemmen om niet-olympische disciplines. Daar staat tegenover dat het zwemtoernooi een kampioenschap is en de uitslag is 2–1 voor de Wereldbeker olympisch tegen het EK niet-olympisch.
  5. Nogeenbrabo

    Nogeenbrabo Active Member

    Maar beste kritische kijker dan, als het zo saai is, waarom dan op een schaatsforum posten?
    SprintMaster en EenBrabander vinden dit leuk.
  6. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    je noemt de HELE WERELD en schaatsen in 1 zin ?
    hahahahahahahahahaahahaha
    nu weet ik zeker dat ik mijn goede vriend leenstrafan niet meer serieus kan nemen
    maar ik mag je wel hoor, ik vind jou een grappig mannetje
  7. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    beste branabder allround is saai , maar over schaatsen op zich heb ik al 3 jaar lang genoeg te vertellen :D:D
    Nogeenbrabo vindt dit leuk.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Volgens mij staat er nergens dat de NOS het schaatsen volledig live uit gaat zenden. Vrijdag een samenvatting van een uur, zaterdag van anderhalf uur. En dat zijn uitzendingen van studio sport, het zou best kunnen dat er ook aandacht is voor andere sport als daar aanleiding voor is. Dat doen ze wel vaker.

    Dat ze niet ook nog op woensdag en donderdag die periode tussen 17-18 uur op NPO1 in kunnen nemen vind ik alleen maar logisch. Ik moet nu vrijdag al aan mijn dochter uit gaan leggen dat er geen Kindertijd en Sesamstraat is.
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Je hebt ongeveer drie posts die je elk honderden malen herhaalt. Het is maar de vraag of je dat "genoeg te vertellen" kan noemen.
    Duif, Nogeenbrabo, Eelco en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    We weten inmiddels allemaal dat je allrounden saai vind. Stop dan met allround kijken en misschien schaatsen als geheel en begin met schaken kijken. Misschien is dat minder saai.

    Er zijn velen die allround wel mooi vinden. Persoonlijk vind ik het erg mooi dat de echte 10 km rijders in staat zijn om nog op het podium te rijden en dat het altijd nog om enkele honderdsten van punten gaat wie er op het podium staat. Als je dat niet kan waarderen en de tijd ervoor opbrengen zegt dat meer over jouw persoonlijke voorkeur dan over de sport zelf.

    Dat we nu in een tijdperk leven waarin het allrounden minder centraal staat dan vroeger is jammer en zorgt er dan ook voor dat Kramer ertoe in staat is om te domineren. Dat maakt de allroundkampioenschappen niet saai, het levert alleen een andere realiteit waarin we moeten accepteren dat niet alle schaatsers prioriteit geven aan allround (Davis onder andere). Ik vind het jammer dat we niet vaker de strijd hebben gezien tussen Kramer en Davis op allroundkampioenschappen.

    Persoonlijk vind ik dat je bijdragen over schaatsen qua techniek, materiaal en inzicht behalve bashen nog wel wat te wensen over laten. Je mening wordt in weinig ondersteund door feiten. Of dat werkelijk zo is hangt niet van jouw mening af, maar de mening van andere schaatsforummers.

    Ook je inzicht qua de hele wereld zijn redelijk schrikbarend slecht. Behalve het Afrikaanse continent (alhoewel Muncef Ouardi ook familiebanden daar heeft) doen alle continenten mee.
    Duif, Nogeenbrabo en EenBrabander vinden dit leuk.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik moet zeggen over @kritischkijker24 dat hij wel iedere keer hetzelfde op een andere manier formuleert. Probleem is dat z'n argumenten (indien aanwezig) steeds dezelfde afgezaagde zijn of niet kloppen. Nu weten we nog niet wáárom hij dat allrounden zo dodelijk saai vindt. En constructief advies geven zit er ook niet in. Ik kan 'schaf dat schaatsen maar af omdat er toch alleen maar 2 Friezen dat doen' geen constructief advies noemen... Het schaatsen is internationaler dan ooit. Estland? Colombia? België? Kazachstan? Tsjechië? Doen allemaal mee. Nu moeten de sponsors daar nog achter komen, en als je alles wil afschaffen komen ze niet.

    Op de 10 km heeft zelfs een NIEUW-ZEELANDER in een rechtstreeks duel GEWONNEN van een NEDERLANDER.
    Eelco en Duif vinden dit leuk.
  12. Duif

    Duif Well-Known Member

    Wat is in hemelsnaam een branabder ?
    EenBrabander vindt dit leuk.
  13. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member




    Het gaat in mijn punt dus helemaal niet over allrounden , het gaat er om waarom we wel elke dag een 2 uur durende samenvatting van een wereldbeker schaatsen krijgen waar alle toppers zich voor hebben afgemeld en we niets van het ek korte baan zwemmen te zien krijgen ? Terwijl Rio over 9 maanden is en Zuid Korea nog 3 jaar duurt

    dit is het nos topic , alle punten waarom allround dodelijk saai is, die bewaar ik wel voor het allround topic dus daar zie ik jullie binnenkort wel :D
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Best kans dat de uitzendrechten van schaatsen goedkoper zijn dan die van zwemmen. En ik denk dat in NL de kijkcijfers voor schaatsen ook gewoon hoger zijn.
  15. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Tja, met die 24 medailles in Sotsji is schaatsen nou eenmaal ons meest succesvolle Olympische onderdeel. Daarnaast is schaatsen één van de vier hoofdsporten waar de NOS het meeste aandacht aan besteedt, naast voetbal, tennis en wielrennen. Zwemmen staat niet in dat rijtje. Het is dus voor de NOS 'logisch' dat een wereldbeker schaatsen prioriteit krijgt.

    Ja, ik denk dat ze niet alleen schaatsen doen in die uitzendingsblokken. Zaterdag doen ze waarschijnlijk ook pas aan het einde van de uitzending samenvattingen van schaatsen en zondag is er altijd een lange uitzending waar ze ook pas tegen het einde van de middag schaatsen doen.
  16. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    @kritischkijker24
    Schaatsen is na voetbal toch wel de nr 2 als het gaat om nationale sporten van Nederland, het is dan ook niet zo gek dat de NOS zich meer focust op sporten die meer kijkers trekt, het gaat immers nog altijd wel om de kijkcijfers, dus heeft het voor de NOS weinig zin om allerlei andere sporten uit te zenden die een veel kleine kijkdichtheid hebben.
    Dat wil niet zeggen dat ik je punt niet begrijp en in zekere mate ook wel kan billijken maar helaas heeft de NOS geen onbeperkte zendtijd om aan elke sport (voldoende) aandacht te besteden.

    Verder is er natuurlijk het internet, je kunt daar ook sporten volgen die je interesse heeft, je hoeft dus niet echt iets te missen.
    Laatst bewerkt: 5 dec 2015
  17. Giel1

    Giel1 Well-Known Member

    Ik vind het erg matig hoe de NOS de World cups altijd in samenvatting uitzendt. De NRK zendt zelfs nog meer live schaatsen uit. Morgen zenden ze bijvoorbeeld van 14:50 tot 17:40 schaatsen uit op NRK2, terwijl ze nog 3 a 4 wintersporten hebben waar ze op presteren. Op NRK1 zenden ze vanaf 08:50 tot 18:30 alleen maar sport uit en dan zenden ze 's avond op NRK2 ook nog alpineskiën uit van 19:00 tot 21:40.

    Ik begrijp dat Noorwegen een kleiner land is qua inwoners en zodoende meer ruimte heeft voor sport op tv, maar de NOS kan op zaterdag middag toch makkelijk de World Cup volledig live uitzenden, er hoeven op dat tijdstip toch geen programma's te wijken. Op zondagmiddag kunnen ze bovendien toch ook makkelijk op NPO2 sport uitzenden. Ik snap dat de World Cups op vrijdagavond wat moeilijker zijn in te plannen voor de netmanager. Met dit uitzendschema van de NOS snap ik dat het World Cup circuit geen sponsor kan vinden.
  18. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    off-topic Dan kan je dochter alvast wennen aan het sesamstraatloze tijdperk
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    hoezo hoeven er op zaterdagmiddag geen programma's te wijken? De tv staat dan niet op zwart toch?
  20. Quarantenove

    Quarantenove Active Member

    Is prima zo , ik vernam onlangs al ergens dat Correndon de schaatssponsoring gaat afbouwen ten faveure van de sport waarin Mathieu van der Poel voor veel meer publiciteit zorgt en vooral gaat zorgen.
    kritischkijker24 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina