En dan nu even elders...

Discussie in 'Lange baan' gestart door ZeeKoei, 12 mrt 2013.

  1. Koen

    Koen Well-Known Member

    verslaggever van eurosport vond het volgens mij wel vreemd, normaal veel meer publiek begreep ik.
    voetbal natuurlijk nooit op de middag, maar als Cambuur bv. door de week speelt zit het toch wel redelijk vol
     
  2. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Maar die mensen hebben al betaald omdat ze een seizoenskaart hebben.
     
  3. Koen

    Koen Well-Known Member

    daar heb je helemaal gelijk in
     
  4. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    de geruchten worden sterker, potentiële sponsor zou het Zuid-Koreaanse Fila zijn!

    opvallende uitspraak van Davis:
    "Waarom ik niet voor een Nederlandse ploeg ga rijden? Ik heb dat de laatste jaren eigenlijk nooit serieus overwogen. Ik ben toch één van hun voornaamste rivalen, die willen ze vast niet bij ze in de ploeg hebben."
    Vreemd omdat de Nederlanders vaak landgenoten als stevige concurrent in hun ploeg hebben, lijkt me dus niet echt een topargument. Desalniettemin hoop ik echt dat zijn ploeg er komt.

    Nog een weetje (vertelde ie ook in zijn interview na zijn goud): prijzengeld Davis so far dit seizoen, voor afgelopen weekend: de volle 800 dollar.... what... the... xxxx...

    bron: http://heldenonline.nl/rubrieken/helden-in-het-nieuws/kampioen-davis-zoekt-en-vindt-ploeg

    Wel vreemde subtitel:
    'Ik kan nog steeds domineren'
    Davis zegt zelf dat ie zijn momenten gaat moeten uitkiezen: 'Ik denk niet dat ik nog constant kan domineren zoals ik vroeger deed. Maar als ik de juiste momenten kies weet ik zeker dat ik nog steeds sterk kan zijn'
     
    Laatst bewerkt: 16 feb 2015
    Elina en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Verrassend...en @Duif wilt nog zeggen dat de voorzieningen voor Shani Davis en Sven Kramer gelijk zijn? 800 dollar prijzengeld...daar komt Sven niet eens zijn bed voor uit.

    Is natuurlijk alleen prijzengeld, maar denk niet dat Shani een miljoen aan salaris opstrijkt.
     
  6. Duif

    Duif Well-Known Member

    Kramer pakt ook geen miljoen per jaar meer en bij Davis had ik het over zijn DSB jaren en daar heeft hij echt HEEL VEEL geld verdiend. Geloof me maar.
     
  7. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Voor 2 jaartjes...contrast dat met Sven die bijna zijn hele carriere bij TVM heeft gezeten en nu nog bij Lotto waarschijnlijk tigtal zoveel verdient als Shani.
     
  8. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

  9. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Dat ze voor Goud gaan en ook nog maar meteen in 2018, was mij toch nog ontgaan. Maar ik word wel extreem opgetogen van het idioot hoge doel wat ze voor ogen hebben. Wat ik fascinerend vind, is dat het kennelijk juist dat Goud van Michel Mulder in Sotsji is geweest, dat ze wakker heeft geschud. Kennelijk waren het Goud van Parra (2002), Hedrick (2006) en Sanfratello (2006) op 1 of andere manier minder aansprekend of zo. Misschien komt dat omdat Mulder juist het Goud pakte op de 500 meter. Een korte en snelle afstand. Spektakel! Adrenaline! En dat heel explosieve ligt zo'n Causil nu net heel goed.

    Zo kan dat historische goud van Mulder op de 500 meter wellicht een heel nieuwe betekenis krijgen. Kunnen we over 10, 20 of 30 jaar bepalen dat het 500 meter Goud van Michel in Sotsji 2014 een kantelmoment in de geschiedenis van het schaatsen was? En wel omdat dat ene Goud de eerste van vele succesvolle Colombianen naar onze sport heeft gezogen?

    Ik heb in het "Wedstrijden februari 2015" topic al wat speels lopen vergelijken met de 500 meter tijden van andere inline toppers na een paar maanden serieuze schaats training. En voor wie het nog niet had meegekregen, begrepen of onthouden, zet ik hier nogmaals "de resultaten" op een rijtje. De gemiddelde progressie die 11 inliners (Boutiette, Parra, Sanfratello, Hedrick, Briand, Greig, Swings, Mantia en Rodriguez, Richardson en Bowe) uiteindelijk nog maakten t.o.v. hun 500 meter PR na 2 a 3 maanden op de schaats, komt uit op 2.15 seconden. Bij Causil zou dat dan resulteren in 37.78 - 2.15 = 35.63.

    Natuurlijk is dit zeer nat vinger werk en kunnen de experts er vast talloze kanttekeningen bij plaatsen, maar het geeft mijns inziens toch een leuke indicatie. Nog leuker vind ik het om gewoon domweg te roepen dat de Colombiaan Pedro Causil als volbloed sprinter minstens dezelfde stappen gaat maken als de Australische ras sprinter Daniel Greig. Want dan kan ik van die 37.78 lekker 3.3 aftrekken en komt Causil in 2018 uit op ... Inderdaad: 34.48 !!!

    Stel je toch voor ...

    Het klinkt onmogelijk. Maar we hebben lang gehoopt dat er ooit Colombianen in het schaatsen zouden infiltreren. En het lijkt er sterk op dat dat moment nu écht is aangebroken. Wordt Pedro Causil de Raymond van Barneveld van het Colombiaanse langebaanschaatsen? Ik ben voor!
     
    Laatst bewerkt: 17 feb 2015
  10. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Colombia neemt zowat de hele sportwereld over. Eerst het wielrennen, nu het schaatsen, straks moeten veldrijden en korfbal eraan geloven...
     
    leenstrafan vindt dit leuk.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Vergeet James Rodriguez niet met zijn mooiste doelpunt van het jaar!
     
    Passion-for-Skating, ZeeKoei en Svenfan1 vinden dit leuk.
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Waar was Hong Zhang tijdens de WK Afstanden? Ze was in ieder geval aanwezig op het Chinese Sportgala, waar ze als enige wintersporter een prijs kreeg: die voor doorbraak van het jaar. Jurk hier:
    http://skating.sport.org.cn/sk/domestic/2015-02-03/464628.html

    Verder op de Chinese site geen woord over het WK Afstanden. Alleen een reportage van een wintersportspektakel, met schaatsen op natuurijs, op het Kanas meer. Dat ligt in het Altaj-gebergte tegen de grens met Mongolie, Rusland en Kazakhstan aan. Dit alles om te laten zien dat China een echt wintersportland is, met het oog op de toewijzing van de OS 2022.
    Foto's hier
    http://skating.sport.org.cn/sk/domestic/2015-02-08/464961.html
     
    ZeeKoei, Elina, LeeMoZovski en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  13. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Ze hebben toch al eeuwen goud in handen,namelijk drugs, dat is immers een gouden handel.:eek:
     
  14. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Hong Zhang ontbrak volgens de commentatoren omdat zij vanwege de Chinese Spelen in 2016 samen met Yu een soort Sabbatical zou moeten nemen ...
    God weet wie haar anders plots komt kloppen op de 1000 meter. Nou ja, Qishi Li misschien ...
    En mooi hoor, Hong Zhang in een jurk. En dan te bedenken dat ik haar in een schaatspak al best wel leuk vind, inclusief haarlok. En die geweldige stamprondjes niet te vergeten.
    Jammer dat we haar wellicht pas in 2018 weer echt zullen zien (2016 hoofddoel Chinese Spelen, 2017 hoofddoel Aziatische Spelen ?)
     
  15. Elina

    Elina Well-Known Member

    Annette Gerritsen rijdt dit seizoen geen wedstrijden meer. Ze heeft een ontsteking in haar voet en een slijmbeurs ontsteking in haar knie.

    Ik ben bang dat Annette haar laatste medaille op de schaats gewonnen heeft. Spijtig dat het na Vancouver niet echt meer ging.

    2009/2010 was een top jaar. NK goud 500m, 1000m, 1500m en sprint. OS zilver slechts 0.02 vh goud.
    In 2011 zilver op het WK sprint, maar daarna slechts 1 bronzen medaille op het NK afstanden 500m.

    http://annettegerritsen.nl/column/nieuw-plan
     
  16. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Ja ik ben misschien heel hard, maar Annette lijkt steeds met ''excuses'' te komen waarom het niet lukt. Eerst de ziekte van Pfeiffer, natuurlijk heel vervelend, nu is het een ontsteking in haar voet en een slijmbeurs ontsteking in haar knie? Er is elke keer wel iets. Heel vervelend allemaal, maar ik geloof er niks van dat dat de reden steeds is waarom ze niet meer met de top mee kan.

    Ik denk dat ze maar gewoon moet accepteren dat ze niet meer goed genoeg is. Er zijn er heel veel die haar voorbij zijn gegaan. Zeker spijtig, maar je zult een keer de feiten onder ogen moeten komen. Ze heeft nog een heel leven voor zich, ga genieten van andere dingen!
     
    Laatst bewerkt: 21 feb 2015
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik denk dat het lichaam van Gerritsen gewoon op is en dan gaat het niet meer lukken helaas.
     
  18. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    Annette moet haar conclusies eens gaan trekken, haar seizoen is nog niet eens begonnen en het is alweer afgelopen
    Ze is geen 20 meer dus herstellen en beter worden dan ze ooit was dat zal niet meer gebeuren

    Er is maar 1 conclusie mogelijk en dat geld ook voor die Oldeheuvel die al 10 jaar net níet is

    Die mensen kosten de sponsor meer geld dan dat ze iets opleveren
     
  19. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Het zou ook waar kunnen zijn, iedereen weet dat topsport nu niet bepaald echt gezond is voor je lichaam, continu de grenzen van je lichaam opzoeken en die te verleggen, misschien is zij veel meer gevoelig voor allerlei soorten blessures.
    Ook dat is natuurlijk iets wat ze dan zou moeten accepteren en ik vrees ook dat het voor haar steeds moeilijker wordt om zich niet alleen lichamelijk maar ook mentaal nog te kunnen ontwikkelen/opladen. Toch blijf ik het wel jammer vinden, ik had altijd wel ergens de hoop dat zij een keer wereldkampioen sprint zou kunnen worden of in ieder geval de 500 meter af en toe te winnen, die kans is nu echt nier meer aan de orde.
    Wanneer zij stopt is natuurlijk aan haar, al zal het ook uitmaken of en wanneer er geen team/sponsorgeld meer beschikbaar is voor haar.
     
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member


    Wordt je nou nooit eens moe van dat eeuwige Oldeheuvelbashen?

    Laten zijzelf lekker bepalen wanneer zij stoppen en het is toch jouw geld niet die de sponsoren aan hen betalen? Zelfs als zij zelf dan niet top meer zijn kunnen zij nog wel een waarde zijn binnen een team, als trainingspartners kunnen zij nog steeds goed werk verrichten.
     

Deel Deze Pagina