Wereldbeker 3, Berlijn, 5–7 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 23 nov 2014.

  1. Monique

    Monique Well-Known Member

    De grootste verrassing van vandaag vond ik toch wel Achtereekte, wat een geweldige tijd, al was het in kwartetstart. Ireen gelukkig de A groep gewonnen, en Pechstein gelukkig heerlijk slecht. ;) (Kom d'r maar in Alexander). Toch ook wel blij met Michel Mulder die het goed deed in zijn eerste internationale wedstrijd in dit seizoen. Jammer dat PK is gevallen en dat Smeekens ook haperde, we zullen nu nooit weten of Was dan ook gewonnen had. Leuke winnaar trouwens wel! En natuurlijk ook hulde voor Boer met brons.

    De TP heb ik moeten missen maar ik lees dat Polen heeft gewonnen, prima!

    En nog even off topic: hoera voor Femke!!! :)
  2. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member


    Zo dat klinkt lekker fout :D
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Mijn excuses, maar hier nog een idiote Post van mijn kant. Speciaal voor "Herbert Dijkstra", de uitslag van de 500 meter mannen, maar dan net even anders:

    1 Hein Otterspeer 1.93
    2 Artur Was 1.92
    3 Nico Ihle 1.87
    4 Denny Ihle 1.86
    * Pavel Kulizhnikov 1.8? (Ontzettend Boomlange Rus)
    6 Michel Mulder 1.84
    7 Espen Aarnes Hvammen 1.83
    * Ruslan Murashov 1.8? (Heel erg Grote Rus)
    9 Laurent Dubreuil 1.82
    10 Aleksey Yesin 1.81 (Zeer Grote Rus)
    11 Pim Schipper 1.79
    * Jun-Ho Kim 1.??
    13 Tea-Bum Mo 1.77 (Die was vorige week nog "wisselvallig", vandaag gelukkig "goed als het er echt om gaat". Maar zeker niet vrij Groot. "Te Zwaar" ja. Dat dan weer wel)
    13 Denis Koval 1.77 (Ook een vrij grote vent dus. Ik ga er op letten)
    13 Artyom Kuznetsov 1.77 (Dat is 'm!!! De beroemde "grote Rus/vrij grote vent")
    13 Jan Smeekens 1.77 (De Japanner uit Salland dacht ik. Vast vanwege zijn 'geringe' lengte en diepe zit. En volgens mij nog nooit groot of vrij groot genoemd)
    17 Ryohei Haga 1.74
    18 Gilmore Junio 1.73
    19 Keiichiro Nagashima 1.72
    19 Yuya Oikawa 1.72

    Het gaat natuurlijk nergens over. Maar kan iemand mij uitleggen hoe je in godsnaam in twee afzonderlijke seizoenen tot de onjuiste conclusie kan komen dat Artyom Kuznetsov een "Grote Rus" dan wel een "Vrij Grote Vent" is?

    Ik wil het graag weten.
    Ontdekken.
    Snappen.
    Doorgronden.
    Begrijpen.

    Speculeren mag. Wetenschappelijke studies aanhalen is geoorloofd. Theorieën over de meest bizarre visuele afwijkingen eveneens.
    Het kan ook zijn dat Sint en Piet het weten heel misschien ...
    Leg me uit hoe een man met 2 ogen het zo verkeerd kan zien ...

    Zie de stoom komt uit mijn oren.
    Makker staakt uw wild geraas ...
  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ach die Herbert, niet eens noemen dat Wotherspoon de coach van Was is. Maar ja, alles van na 2000 is Herbert een beetje ontgaan.

    Even wat slecht nieuws voor de Belgen: Jelena Peeters is haar WK-kwalificatie voor de 3000m kwijtgeraakt vandaag; Lollobrigida en Zujeva gingen haar voorbij. Op de 1500m en 5000m staat ze nog wel in het lijstje.
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Tijden van de TP geanalyseerd. Inderdaad wissels elke ronde. Lijkt me vrij veel. Maar misschien voor marathonjongens wel te doen. Vreugdenhil de zwakste. Valt me tegen. Stroetinga en De Vries gelijkwaardig, maar beiden al vanaf t begin te langzaam voor n tijd onder de de 3.45. Stroetinga beter dan zijn individuele races doen vermoeden. Mag van mij best nog eens rijden als anderen niet kunnen. Hij stijgt met stip van 12 naar 7 in de G1ant-TP-hiërarchie.
    Sidekick vindt dit leuk.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Conclusie: Anema krijgt min of meer gelijk (3 jaar na dato).
  7. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Mijn conclusie: sommige mensen hebben altijd gelijk. Zelfs als ze het niet hebben.

    Pas maar op met zulke grappen. In de glorieuze tijden dat ik nog iedere week een Top 40 Formulier bij de lokale platenzaak (daar hadden ze Cassettebandjes en LP's en zelfs Maxi Singles) kwam halen, was van 12 naar 7 stijgen goed voor een superstip !!! En volgens betrouwbare cijfers van SingleMaster haalde een dikke meerderheid van de plaatjes die ooit van 12 naar 7 stegen, uiteindelijk de top 3. Natuurlijk waren er ook die helemaal naar 1 gingen. Zie !

    http://www.top40.nl/top40/1986/week-36

    Anema had inderdaad gelijk.
    That's just the way it is.
    Some things will never change.
    That's just the way it is.
    Ah, but don't you believe them.

    O jee, het tweede couplet gaat volgens mij over de TP.
    Die Bruce toch.
    leenstrafan, JohnZero, Krizz en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Nee joh, Anema ging veel verder. Hij zei dat t team Stroetinga, Bergsma en Groeneveld 3.42 reed bij een training. En Stroetinga was de motor daarvan. Anema heeft ook gezegd dat Stroetinga met Kramer de beste was van Nederland op dit onderdeel. En dat zijn BAM-team onder de vlag van Kazachstan het Nederlandse toptrio kon verslaan in Sotsji.

    Stroetinga viel me mee, maar mijn verwachtingen waren laag, gebaseerd op zijn langebaantijden op 1500 en 5000 meter. We hebben vandaag ook gezien dat 1 redelijk goede1500 meter rijder te weinig is om genoeg snelheid in de trein te krijgen. Dat bewijst t ongelijk van Anema.
    Monique en Sabine vinden dit leuk.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Geweldig die Polen vandaag!!! Ik ben zo blij met ze. Ook al was de race niet vlekkeloos. Fijn weerzien na al die maanden.

    Oh ja. Kuzin zijn veter was gebroken. Daarom reed ie zo fantastisch.
  10. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    lol, Belgische pers kraakt Peeters af 'teleurstellend', 'martelgang', etc,
    terwijl dit toch gewoon haar niveau is, zo vaak zal ze in A-groep nog niet beter gereden hebben.

    Arm Vlaanderen... :(

    Edit: ff snel wat zitten opzoeken, idd beste resultaat ooit op 3000m in de A-groep op een WB, en ex-aequo met beste plaats op een WK single distance 3000m. Enkel op de OS deed ze plaatsje beter.
    Laatst bewerkt: 5 dec 2014
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Met alle respect maar dit is echt nonsense! Die kwestie Kazachstan speelde in november 2009, vlak voor Vancouver. Destijds werden de schaatsers weggehoond hier op het forum. Maar ze legden wel de dieper liggende kwestie bloot.

    Hij verbeterde op het NK zijn PR op de 5km.
    Maar jij en vele anderen vergeten misschien wel het belangrijkste: de marathons waar wekelijks op het scherpst van de snede wordt gereden.
    Oneens met het tweede deel: de Vries begon met een halve ronde van 13.76, daarna nam Stroetinga over met 13.74 en 13.66 (=27.4). Weten ze dat vast te houden (ze hadden gem 27.7 nodig) met een klein beetje verval aan het eind dan kunnen ze de wedstrijd 'gewoon' winnen. Tja, nu zijn m.n. de critici verbaasd dat ze er een derde plek uitslepen. Ik ben wel blij met de reacties van Douwe de Vries en Kuiper die blij zijn dat er ondanks de vele afzeggingen toch een goed resultaat is geboekt.
    Laatst bewerkt: 5 dec 2014
  12. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    @LeeMoZovski: Anema en zijn ploeg 'sing their own song' (om even in stijl te blijven), dat is wat ze zo goed maken. De conservatieve schaatswereld wordt keer op keer verrast.
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  13. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Oké. Heb me vergist in het jaartal. Dacht dat t net na Vancouver was. Excuus. Verandert niet zoveel aan mijn punt. Anema riep dat dat team beter was dan de Nederlanders die vaak gekozen werden. We kunnen nu toch wel concluderen dat dat zeker niet zo was. Ook het Vancouver team had 3.39 in de benen en reed in een drama-race nog 3.43. Maar als Anema iets roept dat uitkomt toont dat zijn gelijk aan. Als t niet uitkomt gaat t om een dieperliggend punt.

    In een TP-race zit altijd verval. Het kon misschien heel iets vlakker, maar heel veel vlakker dan deze race zie je zelden. Na twee rondes was 3.45.0 echt het maximale.

    Ik vind het ook, zoals ik gelijk al zei, een knappe derde plek. Niet extreem goed maar gewoon degelijk. Daar zeg ik toch niets raars mee.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Goed, Anema overdrijft misschien eens wat maar schaatsinhoudelijk heeft ie vaak gelijk. Een ploeg die perfect in elkaars slag rijd kan daar veel mee winnen, dat had ik graag een keer gezien.
    Zijn ploeg heeft in de marathons de lat steeds hoger gelegd. Mede daardoor wordt de concurrentie ook sterker en kan iemand als een Vreugdehil in de TP rijden. Dat was een paar jaar geleden ondenkbaar.
  15. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Je zal maar en Artur Was op 1 hebben gezet bij de 500 meter en de Polen bij de team Pursuit mannen. In dit deelnemersveld zag ik Artur niet zo snel in de top 3 komen, maar wat een race. Winnen van Michel en de rest! Er waren er bij de voorspellingen 2 die de Polen bij de mannen op 1 hadden gezet. Gokje of inzicht? Nadat bekend werd wie er voor Nederland uit zouden komen was het voor mij zeker dat Nederland geen 1e zou worden. Korea was afgelopen seizoen wisselvallig en de Polen maakten juist een enorme progressie door. Dus voor mij werd het daarom Polen op 1.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  16. Patrick John

    Patrick John Well-Known Member

    Te star en te weinig visie bij selectie WB

    Met enige spanning en meestal daarna verbazing kijk ik altijd uit naar de Nederlandse afvaardiging voor de Wereldbekerwedstrijden. Volgens mij zou de KNSB daarin minder star moeten zijn en meer visie moeten tonen. Visie en durf om kampioenen te beschermen en te helpen.

    Vooral voor deze wedstrijd in Berlijn had het anders gekund.
    De schaatsers maken na het NK-afstanden hun planning tot aan einde van het kalenderjaar, dus binnen enkele dagen na het NK ook al duidelijk dat Kramer en Olde Heuvel niet in Berlijn zouden starten (ook al werd dit pas later bekend gemaakt).

    Volgens mij was het daarom logisch om direct contact met Jan Blokhuijsen op te nemen of hij niet Berlijn zou willen starten. Zo heeft hij lekker een internationale wedstrijd om zich te testen in een lang trainingsblok. Jan had kunnen starten op de 5km en de ploegenachtervolging.
    Het lijkt er nu op dat de KNSB zich te veel vasthoudt aan de uitslag van het NK-afstanden.
    Ik vind dat de KNSB de reserveplekken zelf moet invullen, ongeacht de uitslag op het NK-afstanden. Ik kan er mee leven als je de nummer 6 als vaste reserve aanwijst, maar de nummer 7 en 8 moeten geen enkel recht hebben om bij afzeggingen de opengevallen plekken te krijgen. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze er niet voor in aanmerking komen.

    Jan Blokhuijsen (EK en goud en zilver op de OS) aanwijzen voor Berlijn voor de 5km had alleen maar voordelen opgeleverd.
    -Jan had nog een internationale wedstrijd waarop hij kan pieken in een trainingsperiode.
    -De 5km was leuker geweest, want nu lijkt Bergsma alleen te gaan heersen.
    -Jan was weer betrokken bij de TP.
    -De TP was sterker geweest (was ook leuker geweest voor Arjan en Douwe meer een echte test)
    -Jan had gewoon mogen starten in de A-groep, wat een leukere wedstrijd maakt en een duidelijk vergelijk.

    Bovenstaande vind ik zo logisch dat het mij niet zou verbazen als het zo is gelopen , maar Jan het niet vond passen. In dat geval alle hulde voor de KNSB en is mijn verhaal overbodig.

    PS
    De 2e opengevallen plek op de 5km had ik overigens aan Erik Jan Kooiman gegund, na zijn schitternde 10km in Seoul had hij het nu mogen bewijzen op de 5km in de A-groep. Een mooie beloning en een mooie test over de sterkte van Kooiman.
    frederica vindt dit leuk.
  17. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Voordat Brittany Bowe en Heather Richardson dadelijk op wellicht spectaculaire wijze het spits afbijten eerst nog even de bespiegelingen vanuit de B-Groepen.

    1000 Meter Dames:
    Janine Smit (1.17.63) en Letitia de Jong (1.17.68) rijden het verzamelde buitenland aan gruzelementen. De denkbeeldige nummer 2 of 3 van Japan Sumiyoshi krijgt een halve tel aan de broek. Aseyeva en allroundster Kukichi blijven nog binnen een tel achterstand. En daarachter gaapt een groot gat. Met daarin heel weinig om je als internationaal volger aan op te trekken. De spoeling is dun, heel dun.

    1000 Meter Heren:
    Keurige zege voor Jonathan Garcia die met 1.10.48 de toch iets meer gevreesde Joey Mantia (1.10.83) achter zich houdt. En daartussen staat potverdikkeme heel erg mooi de jonge Piotr Michalski. Die ik bij deze nogmaals de Toekomst van het Poolse schaatsen wil noemen. Let op die jongen! Hij rijdt vandaag meer dan 1 seconde van zijn PR af. Ik denk dat Piotr in de machtige schaduw van Brodka en ook Niedzwiedzki misschien zelf ook nog heel groot gaat worden. Nenzi had een raket start, maar ging kapot. De jonge Italiaan Bosa reed ook een aardige tijd. Met afschuw heb ik kennis genomen van de idiote 20e plek van mijn Koreaanse vriend Hong-Sun Ha. In Seoel nog keurig 13e in de A-groep en dan dit. Onbegrijpelijk slecht. De talentvolle jonge Oostenrijker Hager werd helaas laatste. Die had denk ik de TP nog in zijn benen.

    Tenslotte nog wat over Mitchell Whitmore. Die werd gediskwalificeerd en moet nu in Heerenveen nog voor een startplek op de 1000 meter knokken. Ik weet niet uit mijn hoofd hoe hij er op de 500 meter voor staat, maar het lijkt me kiele kiele. Dus als ome Mitchell (nummer 10 op de Adelskalender voor Sprinters) niet oppast, gaat hij nog serieus last krijgen van het skippen van de Azië trip.

    En dan nu over naar Berlijn.
    Willen Brittany Bowe en Heather Richardson dan nu de boel met een geweldige oerknal aan de gang slingeren?
  18. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Zet je de livestream van de ISU aan, is zowat het eerste wat je ziet een spandoek voor Artur met daaronder een blij gezicht van een bekend forum lid ...
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  19. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    1.14.81 !!!

    Dat bedoel ik dus.
    Hard.
  20. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Ben ik nu scheel, of is er geen NOS-livestream? (de ISU-livestream heb ik wel gevonden)

Deel Deze Pagina