Selecties Worldcup 2014-2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 26 okt 2014.

  1. IKE

    IKE Active Member

    als ik het nieuws goed gevolgd heb zijn dit de nederlandse schaats(t)ers die niet naar azie gaan of waar iig vanwege hun team werd getwijfeld of ze zouden gaan
    R Mulder
    M Mulder
    Blokhuizen
    Verwij
    Vriend
    Sjoerd de Vries
    Bovenhuis
    Rotteveel
    Van Beek
    Leenstra
    Joling
    Antoinette De Jong
    Ter Mors
    kamminga
    Kleibeuker
    Achtereekte

    Bergsma
    Bob De Jong
    Bob De Vries
    Kooijman
    Hoogeveen



    verder geen

    Heather Richardson
    Bowe
    mantia
    whitmore van de amerikanen

    weet niet of het allemaal klopt
    wie weet er meer?
    Laatst bewerkt: 2 nov 2014
  2. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Hoi Ike,

    Je lijstje klopt aardig denk ik. Corendon gaat dinsdag beslissen of ze gaan. Maar nog genoeg nederlanders over op hoog niveau. De Amerikanen die je opnoemt hadden eerder al aangegeven niet te gaan. Davis weet ik overigens niet. Het wordt dus met de Russen en een enkele Noor een Aziatische aangelegenheid denk ik met veel Koreanen en Chinezen. De Canadezen gaan wel in elk geval. Maar of TJB dan weer mag starten in Obihiro is onzeker ivm zijn papieren. Enfin, in de loop van de week zal er wel meer duidelijkheid komen.
  3. IKE

    IKE Active Member

    davis gaat wel
  4. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Speciaal voor jou en alle ander liefhebbers van het Russische schaatsen een filmpje van het WK afstanden in 2013 te Sochi.
    In de 1e rit doet Yuskov een BoemBoem en Rumyantsvev doet een OS'je en komt net als toen met de handen naar de machtige dijen grijpend over de finish............Zalig!
    OT, schaatst Kramer hier nou (in de laatste rit) echt heel anders dan wat we dit weekend hebben gezien?
  5. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    De voornaamste reden dat Noorwegen maar 4 schaatsers stuurt is dat de bond nog geen hoofdsponsor heeft. Een trip van een paar weken naar Azië is dan best duur. Voor de World Cups in Europa zullen meer schaatsers geselecteerd worden. Ook Hege Bøkko zal er dan zeer waarschijnlijk bij zijn. Ze heeft helaas wat mindere jaren gehad maar afgelopen weekend tijdens de WC kwalificatiewedstrijden heeft ze haar snelste 500m op een laaglandbaan gereden en de snelste 1000m sinds 2011. Dus ze lijkt weer op de weg terug te zijn! Verder heeft ze een paar jaar geleden echt wel wat mooie dingen laten zien! Ze is nog steeds erg jong (23) dus heeft nog tijd genoeg om zich verder te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor Ida Njåtun, ook zij is nog maar 23 en heeft afgelopen 2 seizoen toch wel meerdere top 10 en ook wat top 6 plasseringen gehaald op worldcups.

    Vind het jammer dat er door een paar zo negatief wordt gedaan. Ik ben het er mee eens dat er de laatste jaren weinig overwinningen zijn behaald maar ze hebben nog steeds meerdere (jonge) schaatsers die best leuk meedoen. En er komt ook nog veel talent aan...

    Wat betreft natuurijs, het zou op veel plaatsen mogelijk kunnen zijn ja maar het meeste natuurijs is bedekt met sneeuw waarover gelanglaufd wordt. Toch nog steeds een grotere sport dan schaatsen in Noorwegen.
    Tsuki en vergeer vinden dit leuk.
  6. Mey

    Mey Well-Known Member

    Wat is er met Hege Bokko eigenlijk aan de hand geweest dat ze de afgelopen jaren behoorlijk minder is gaan schaatsen? Overtraind, geblesseerd, geen zin, iets anders?
  7. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ze is in 2012/2013 seizoen lang ziek geweest. Vorig jaar ging het gewoon niet, daar is voor zover ik weet niet echt een oorzaak voor gevonden. Denk zelf dat ze toch ook wel overtraind is geraakt bij Mueller en daar (lang) last van heeft gehad maar dat is alleen een vermoeden... Ben in ieder geval blij dat het nu weer beter lijkt te gaan! Ze heeft ook wel aan stoppen gedacht..
  8. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    We hebben nu zo'n beetje alle worldcup selectiewedstrijden gehad. En ik moet zeggen dat ik daar behoorlijk van ben geschrokken qua niveau in het buitenland. Als je de tijden vergelijkt met de Nederlanders zouden er maar weinig geselecteerd zijn. Een enkeling komt maar aan de subtoptijden van de Nederlanders. En als er wel aan de Nederlandse tijden wordt gekomen zijn het tijden uit Calgary of SLC. Maar dat is niet te vergelijken. Oké, je kan natuurlijk niet echt een goede vergelijking maken als het verschillende wedstrijden zijn, maar Efurt, Berlijn, Moskou, Hamar, Astana, Obihiro verschillen toch niet zoveel met Heerenveen.
    De aanwas zal er best komen maar op dit moment zie ik er nog maar een paar opvallen zoals de Rus Pavel Kulizhnikov en een Chinese sprintster Qishi Li hoewel ik daar ook al weer even niets meer van heb gehoord na het goede voorseizoen. Uit Noorwegen, Duitsland, Z. Korea, Canada, Amerika, Japan geen nieuwe namen die echt top zijn. Ja, mogelijk dat de Noor Lorentzsen doorbreekt dit jaar op de 1000 en 1500 meter.
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    dat had ik me nog niet gerealiseerd. In NL ben je dan "de nieuwe generatie". In Noorwegen moeten zij het al dragen en rekenen we ze er al op af dat ze nog nauwelijks prijzen hebben gepakt... Dat is niet helemaal fair.

    ken jij als Noorwegen-kenner plaatsen waar wel geveegd wordt (lees: waarvan het de moeite is om er naartoe te reizen als natuurijs in NL uitblijft)?
    offtopic, maar ik vraag toch maar even...
  10. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Precies ja. Omdat er daar niet heel veel goede schaatsers zijn (dat is helaas wel waar) worden de meeste schaatsers met talent al vroeg naar internationale wedstrijden gestuurd. Toen Hege debuteerde op de OS in Vancouver was ze nog maar 18..

    Ik zou zo eerlijk gezegd niet weten waar je in Noorwegen een beetje leuk op natuurijs kunt schaatsen. Wat dat betreft kun je beter naar Zweden gaan. Vorig jaar hebben ze wel geprobeerd om in de gemeente Hol (waar o.a. de Bøkko's) vandaan komen om een natuurijsbaan aan te leggen maar door o.a. ongunstige weersomstandigheden is dat toen niet gelukt. Ik zal eens informeren of ze dit jaar weer een poging gaan doen.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat ook nog wel een rol speelt of kan spelen is dat de concurrentie in andere landen minder is en dat een NK of een Trial minder een piekmoment is. In Nederland is het toch zo dat als je niet scherp aan de start staat van het NK je zo 6e of 8e wordt en buiten de boot valt, in andere landen is die druk kleiner. Dat betekent verder niet automatisch dat de Nederlanders daardoor niet meer op de WK/OS kunnen pieken hebben we gezien.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    daar was ik vorig jaar, maar ik ben beperkt tot schoolvakanties. Dan heb ik niets aan een eendaagse tocht. In Zweden ken ik dan alleen Falun, maar daar zijn dit jaar de WK Langlaufen precies in mijn vakantie, dus dat werkt niet (kan wel schaatsen, maar accomodatie vinden is onmogelijk. En om nou in een tentje op het ijs te overnachten... nee). Vandaar dat ik al voorzichtig wat andere opties bekijk.
  13. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ja, daar zit wel wat in. Maar de Russen en de Koreanen hebben toch wel een aardig arsenaal aan schaatsers/sters waardoor je toch wel moet pieken denk ik zo. Daar zijn niet echte uitschieters (minus Graf, Skokova en Fatkulina) en had je zomaar buiten de boot kunnen vallen.
  14. Krizz

    Krizz Well-Known Member Medewerker

    [quote="Tuttifrutti, post: 205795, member: ]

    Ik zou zo eerlijk gezegd niet weten waar je in Noorwegen een beetje leuk op natuurijs kunt schaatsen. Wat dat betreft kun je beter naar Zweden gaan. Vorig jaar hebben ze wel geprobeerd om in de gemeente Hol (waar o.a. de Bøkko's) vandaan komen om een natuurijsbaan aan te leggen maar door o.a. ongunstige weersomstandigheden is dat toen niet gelukt. Ik zal eens informeren of ze dit jaar weer een poging gaan doen.[/quote]
    Volgens mij is er op de atletiek gravelbaan in Hol gewoon ieder jaar een natuurijsbaan (de Bokko's komen trouwens uit Hovet het buurdorp)
  15. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Van de Amerikanen gaat inderdaad niemand. Shani Davis is alleen vraagteken nog.

    Zwitserse bond heeft weinig geld en ook daar is deelname in Azië twijfelachtig. Maar onze Zwiterse veteraan wil nog steeds schaatsen.

    Voor Kazakhstan gaat er een gerucht rond dat Azië mogelijk alleen Kuzin en Aydova gaan en voor Europa iedereen. Nog geen definitieve duidelijkheid.
  16. IKE

    IKE Active Member

  17. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    En waarom gaan de Amerikanen niet?

    Ik heb het even nagezocht, maar sinds seizoen 2002/2003 hebben de Amerikanen nog nooit de 1e WB wedstrijd overgeslagen, ook niet in 'onbelangrijke' na Olympische seizoenen. Of het nou in Heerenveen, Hamar of Berlijn was, dat maakte schijnbaar niets uit. Ze waren er altijd bij. Dus waarom nu plots niet? Komt een beetje vreemd op mij over en staat me zelfs helemaal niet aan. "Europa geen probleem, maar naar Azië gaan we niet want ..." Want?

    Ik vind het maar niks.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De Amerikanen zitten op zwart zaad...
  19. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik hoop dat je gelijk heb. Maar eerder had ik al eens gelezen dat de Amerikanen niet gingen. Vandaar dat ik een vraagteken plaats bij Davis. Het zou wel jammer zijn. Yuskov is ook nog niet echt top. Dan wordt de 1500 meter wel heel erg bepaald door de Nederlanders ben ik bang.
  20. IKE

    IKE Active Member

    davis staat iig los van de amerikaanse ploeg en volg zijn site elk jaar en hij rijd altijd alles wat op zijn kalender staat

Deel Deze Pagina