Wedstrijden zomer 2014

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 1 jul 2014.

  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Je weet toch wel dat ze op de schaatsbaan in een pak rond rijdt?
    Tenminste, dat vermoed ik.

    En inderdaad meer dan jammer dat ze niet (meer) voor Roemenië uitkomt. Maar gezien haar levensloop en lange tocht naar de top van de achterhoede van de middenmoot klinkt het wel logisch.

    Wel typisch trouwens dat deze jongedame een persoonlijke site heeft waar nogal wat huidige Olympische Kampioenen een puntje aan kunnen zuigen. Maar ja, die hebben dan weer dat Goud in hun collectie en dat is iets wat Alexandra voorlopig nog even mist. Al valt me wel op dat haar dromen (op 3 Olympische Winterspelen meedoen, WK Sprint winnen, een plak op de 500 meter bij De Spelen en na haar carrière bij de TV aan de slag gaan zodat ze met name iedere 2 jaar "de 3x raden wat" mag verslaan) nogal zwaar Olympisch getint zijn.

    Ze is nog jong en begint in de buurt te komen, dus wie weet. Gisteren heeft ze in ieder geval Jing Yu geklopt. En dat staat toch leuk op je CV'tje.

    Dan nog even over Min-Seok Kim. Als ik Mart Smeets was - sorry ik moet even hoesten - zou ik bij deze voorzitter en penningmeester van de Min-Seok Kim fanclub willen worden. Want deze jongen doet unieke dingen. Zijn 1.47.46 van gisteren is geloof ik de snelste tijd die ooit door een B1-junior is gereden. Als B2 waren enkel de in schaatskringen "legendarische" Shingo Doi (1.47.33 in 2001 !!!) en Shota "daar is ie weer" Nakamura (1.46.87 in 2011) sneller. Ook Sverre Lunde Pedersen kwam als B2 ooit tot 1.47.53 in Calgary. Dat was in december 2009 tijdens een World Cup. En al snel zou Sverre een topper worden.

    Maar als 15-jarige zo vroeg in het seizoen deze tijd rijden... ja, dat is heel bijzonder. Nu maar hopen, hopen, hopen dat deze jongen misschien net zo goed mag worden als Pedersen. Maar al dat hopen zegt het al. Ik vrees ervoor.

    Ik vind het ook wel interessant dat ik hier nu plots wat meer interesse en enthousiasme voor de massastart lijk te proeven. Ik kan me herinneren dat ehhh ... nou .... 85% van de mensen op dit forum de afgelopen jaren zijn of haar neus ophaalde voor dit onderdeel. Als er een WB wedstrijd werd gereden, las ik er weinig over, buiten een "analyse" van mezelf of SprintMaster. En een paar andere mensen die ik nu even niet bij naam kan noemen. Maar kijk nu eens. Zelfs Massa Starts met enkel Nederlandse deelnemers leiden al tot enthousiasme.

    Misschien moet iemand eens een poll opstarten ...
     
    Laatst bewerkt: 27 sep 2014
  2. Svenfan1

    Svenfan1 Active Member

    Van alle Aziaten die al zo jong zo goed waren, is eigenlijk alleen Sang-Hwa Lee absolute wereldtop geworden. En natuurlijk een hoop shorttrackers.
     
  3. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Sssst ...
    Zeg dat nou niet.
    Joji Kato ook trouwens. Kyu-Hyuk Lee niet te vergeten.
    En misschien nog een paar - en dat zegt het al - sprinters.
    Maar ik snap je punt.
    Nu gewoon weer hopen.
    Het allrounden kan wel een Aziatische (sub)topper gebruiken.
     
  4. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Dan likkebaard ik me nog even vlug door het Fall Classic programma van vandaag.

    Een Junio-Gregg duel op de 500 meter.
    Hong Zhang gaat haar eerste 1000 meter van dit seizoen klokken.
    Een rit later zal Qishi Li haar lichtjes gaan kopiëren.
    Ook Olympisch Shorttrack kampioene Seung-Hi Park doet "gewoon" weer mee op 500 en 1000 meter.
    Net als de kuikentjes Min-Jee en Min-Seon Kim.
    Kuzin treft Gregg op de 1000. En dan is er nog een Mo-Morrison duel.

    Op de 5 kilometer gaat de Chinees Yiming Liu hopelijk en waarschijnlijk de 5 kilometer limiet voor het WK Allround rijden waaraan hij vorig jaar niet kon voldoen. Alles is zo betrekkelijk.
    Dan heeft Min-Seok Kim vast ook weer een nieuw PR op de 5000 neergezet.
    En in rit 1 rijdt ene Ted-Jan Bloeman namens Canada.
    Bloeman, met een a. Zo staat het er echt. TJ Flowers staat toch een stukje vetter.
     
    ZeeKoei en Eagle vinden dit leuk.
  5. Elina

    Elina Well-Known Member

    Leuk weer al die uitslagen en mooie verhalen van @LeeMoZovski
    De volledige uitslag van de mass start testwedstrijd kunnen we misschien binnenkort hier vinden.

    Nog maar 5 weken tot het NK :) Een na olympisch jaar, maar vooral de start van een nieuwe olympische cyclus.
    Nieuwe ploegen, nieuwe namen, nieuwe kampioenen!
     
  6. proeme

    proeme Well-Known Member

    fijn
    ik vind het al vanaf het begin een mooi onderdeel
    alleen moet met het wel duidelijker in beeld brengen op tv. Ik vind het dan wel prettig om te kunnen zien hoeveel ronden er nog te gaan zijn tot tussensprint en eindsprint. En de tussenstand (punten van de tussensprints) zijn ook wel leuk om te weten...
     
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Jammer dat je de grootste massastart lobbyist op dit forum vergeet, @LeeMoZovski. :)
    Plotselinge interesse hangt toch wel samen met het feit dat Kramer het onderdeel nu heeft goedgekeurd. Raar, maar blijkbaar werkt het bij veel mensen zo. Ach, ben wel blij dat het onderdeel echt serieus genomen wordt. Kuiper doet dat prima. Zo had Wopke het ook moeten doen in de beginjaren van de TP.
     
  8. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Het feit dat er dit keer ook een wereldtitel op het spel staat en niet langer alleen de wereldbeker.
     
  9. proeme

    proeme Well-Known Member

    ze lezen mee denk ik, want ineens staan daar inderdaad uitslagen :)
     
  10. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Huh 60 punten? Het blijkt nu dus dat de puntentelling voor de massastart helemaal op de schop is gegaan, zoals ook te zien in hoofdstuk 4.3 van ISU-communicatie 1889. Mannen én vrouwen rijden nu 16 rondjes, (ipv. 20 en 15 respectievelijk). De tussensprints zijn na 4, 8 en 12 rondes en de puntenverdeling is 5 – 3 – 1 punten (was 5-3-2-1). In de eindsprint krijgen de schaatsers 60 – 40 – 20 punten (was 31, 15, 10, 5, 3 en 1 punt).

    De grootste verandering is dus dat er geen medailles meer te verdienen zijn met in de tussensprints gesprokkelde punten. De top drie aan de streep is de top drie van de einduitslag en een vierde plaats is meteen ook helemaal niets omdat je dan alle mensen met sprokkelpunten voor je ziet eindigen.

    Toch wel een significante verandering lijkt het, en voor het overzicht en de eenvoud helemaal niet slecht. Hoewel ik denk dat Herbert Dijkstra er alsnog toe in staat zie om het onbegrijpelijk uit te leggen.

    (P.S. Marrit reed ook mee, 22e werd ze, het lijkt me helemaal geen onderdeel voor haar.)
     
  11. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Mijn welgemeende excuses. Jouw naam lag eerlijk gezegd wel op mijn lippen, maar ik wist niet meer zeker of je nu een zware TP analist was of een Massa Start lobbyist of - en dat was het dus - allebei.

    Die nieuwe puntentelling vind ik wat vreemd. Waar dienen die tussensprints nu nog voor?
    Die brachten nog wat leven in de brouwerij. Nu dreigt wellicht een verschrikkelijk saaie slakkenrace richting de slotronde.
    Maar we gaan het zien. Dit onderdeel moet zich duidelijk nog ontwikkelen.
    En Massa Starts met een Kramer, Yuskov, Pedersen, Swings, Lee, Contin en Beckert zijn in potentie natuurlijk om van te smullen. Vooral als mocht blijken dat er meerdere mensen gaan winnen.

    Dan nog kort wat Fall Classic nieuws.

    Dutton rijdt een aardige 35.20, waar Gunio (35.61) en Gregg (35.64) nog niet scherp lijken. En zo blijft de 34.92 van Kulizhnikov vooralsnog de snelste seizoentijd.
    Op de 500 meter scherpt Qishi Li haar PR weer een beetje aan (38.84) en duikt Jing Yu nu ook net de 38 in. De 15-jarige Min-Seon Kim klokt een razendsnelle 39.24. Talent Alert !
    En dan !!! Olympisch Kampioen Hong Zhang moet op haar 1000 meter haar eigen light versie Qishi Li voor zich dulden. 1.15.50 om 1.15.77. Toch wel een interessante uitslag. Li had een zeer strakke slotronde.
    Denis Kuzin wint de 1000 meter in 1.09.32. Keurige rondjes. Achter Richard "breekt hij nog ooit door?" MacLennan (1.09.54) klopt de "onbekende" Jin-Soo Kim met een dik PR (1.09.64) zijn kopman Tae-Bum Mo (1.09.82). Aardig PR ook voor de bijna 19-jarige "500 meter specialist" Jun-Ho Kim. Die reed vorig jaar nog 1.11.63 en nu al 1.10.44.

    De uitslag van de 5000 meter met o.a. de Canadees TJ Flowers en het nieuwste Koreaanse junioren fenomeen Min-Seok Kim staat op dit moment nog niet online. Dat wordt dus vast lekker wakker worden morgenochtend.
     
    sanghwa _o_ vindt dit leuk.
  12. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ja, die massastart zal nog verrassende tactische implicaties met zich meebrengen. Het winnen van zo'n tussensprint levert heel veel op. Daardoor eindig je normaal gesproken in de top 6 van de uitslag en verdien je zoveel Wereldbekerpunten dat je een ticket voor de WK afstanden al wel kan boeken. Daar staan immers de top-20 van het Wereldbekerklassement aan de start. Daar komt bij dat op de Wereldbeker er maar 28 kunnen starten, er geen B-groep is, en dat elk land minimaal 1 schaatser mag sturen, met een bijzonder ruime limiet. Het zou dus zo maar kunnen dat er op elke Wereldbeker maar 1 Nederlander aan de start staat.
    Voor schaatsers uit de kleine landen is zo'n tussensprint dus misschien de toegangspoort tot het WK Afstanden, terwijl de schaatsers uit de grote landen misschien toch ook maar zo'n tussensprintje meepakken om zeker te zijn van een flinke hoeveelheid WK-punten.
    Heer Dijkstra zal dit ongetwijfeld allemaal niet opvallen, zoals hij meestal ook de finesses van een allroundtoernooi mist.
     
    jaap vindt dit leuk.
  13. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Grappig om te zien dat Verweij, Groeneveld en Kramer in die uitslag nog steeds aangeduid worden als "TVM". Zoals op schaatsen.nl ook nog steeds prominent de oude teams staan. Was er niet een overeenkomst tussen KNSB en commerciële teams om de publiciteit professioneel aan te pakken?
     
    SprintMaster en jaap vinden dit leuk.
  14. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Wow, Yiming Liu haalt een slordige 15 seconden van zijn PR af! Met 6:29 wint hij en hoeft hij zich om limieten geen zorgen meer te maken :)

    Toch is er nog baas boven baas, de 17 jarige nummer drie Seong-Kwang Park verbeterd zich van 6:54 naar 6:32!
    De 15 jarige Min Seok Kim doet het deze keer iets rustiger aan: van 6:45 naar 6:39.

    TJ Flowers kwam niet verder dan 6:35 en de bijhorende 6e plaats.
     
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  15. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Inderdaad!
    Yiming Liu !!!
    Ik zag het net ook.

    1 vijf kilometertje in Calgary en klaar is Kees. Wat eens te meer aantoont dat deze jongen - zonder limiet - ook vorig jaar heus al wel goed genoeg was voor WK deelname en dat het rijden van limieten soms behoorlijk krom kan uitpakken voor talentvolle schaatsers uit landen waar geen supersnelle baantjes liggen. Dat noem ik nog gewoon ouderwets oneerlijk. En werd vorig jaar nog "geklaagd" dat deze sukkelaar slechts 317e of zoiets stond op de Adelskalender, dankzij 1 simpele test over 1500 en 5000 meter in Calgary staat ie plots 100 plaatsen hoger. In de buurt van een Andrea Giovannini, Patrick Roest en - kijk eens - Fan Yang. Dat is de Chinees die vorig jaar wel het WK mocht rijden en netjes 18e werd.

    Seung-Kwan Park is trouwens weer eens zo'n "vreemde" Koreaan die plots heel vlug komt. Eerste wedstrijden op 7/8 januari 2013. Meteen al 7.11 toen. Dat ruikt dus zeer sterk naar afkomstig van een ander baantje. En hij klopt nu meteen de zilveren TP mannen Cheol-Min Kim en Hyun-Jun Joo. Met een keurig schema trouwens. Allemaal rondjes tussen 30.14 en 31.40. En zijn vierde ronde was zijn langzaamste. Sorry, maar voor zo'n jonge Koreaan die nog nooit op hoogte heeft geschaatst, vind ik dat bijzonder knap.

    Ik heb net wel even met verbazing kennis genomen van de rondetijden van TJ Flowers. Hij startte als een dolle dog met 28.58, reed met stevig oplopende rondjes naar de 3000 meter. En toen was het ... ja wat eigenlijk? Toen was het 31.02 - 36.68 - 36.91 - 33.81 - 31.61 en 30.16.

    ... !!!

    Zeg nou zelf, daar kan zelfs Jan Szymanski alleen maar vol bewondering naar kijken.

    Val?
    Of er klopt iets niet met de rondetijden, of er klopt iets niet met Ted-Jan zelf. Beide mogelijkheden lijken me ongeveer even realistisch.
    Oh nee wacht....
    Twitter!
    I had my first race of the season today at the Fall Classics. Did a 3km inside a 5km since there was no 3km today. Pretty strange, having to do another 5 laps when you're allready done!
    Het was dus de tweede mogelijkheid.

    Tot slot stelde Min-Seok Kim me nog een tikkeltje teleur. Ik had na zijn 3.50 op de 3000 meter vorige week net iets meer verwacht dan zijn 6.39.34. Maar het is voor een 15-jarig knulletje natuurlijk dik in orde. En als ik naar zijn rondetijden kijk, denk ik dat het jonge baasje wederom met iets teveel jeugdige overmoed van start is gegaan. Benieuwd wat hij vanavond op de 500 meter nog kan neerzetten.

    En dan reed er ergens anders nog iemand best wel hard...
     
    leenstrafan vindt dit leuk.
  16. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Naam?
    Brittany Bowe!
    Tijd?
    1.14.93!
     
  17. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Verder in Salt Lake city ook nog:

    Mitchell Whitmore 36.25 en 1.12.37.
    Joey Mantia 3.50.52.
    Tjonge, hij schaatst nog .... en van Olympische Spelen is nog lang geen sprake. Wel leuk.
    En dan tot slot, met respect !!

    KC Boutiette 37.16 en 1.13.25.
    Niet slecht voor een 44-jarige.

    Terug naar Spanje nu.
     
  18. McSmit

    McSmit Active Member

    Gisteren ben ik bij de testwedstrijd in Thialf geweest. Dit was onder andere een goed excuus om op de racefiets te stappen vanuit Groningen.

    500m
    35,57 Michel Mulder
    35,84 Pim Schipper
    35,84 Ronald Mulder
    36,04 Kai Verbij
    36,09 Jesper Hospes
    36,51 Thomas Krol
    36,94 Lennart Velema
    37,63 Wesly Dijs
    37,75 Shane Williamson
    37,99 Patrick Roest
    39,15 Tom Kant
    -
    40,78 Saori Toi
    40,84 Melissa Wijfje
    40,92 Nana Takagi
    40,99 Linda de Vries
    41,23 Annouk van der Weijden
    42,26 Irene Schouten
    42,46 Femke Markus
    42,69 Loes Adegeest

    1000m
    1.13,09 Wesly Dijs
    1.17,11 Tom Kant
    -
    1.22,46 Loes Adegeest
    1.23,69 Willemijn Cnossen

    1500m
    1.52,39 Patrick Roest
    -
    2.01,75 Melissa Wijfje
    2.09,23 Femke Markus

    3000m
    4.14,7 Linda de Vries (sterke, vlakke race rond 33 met laatste ronden 34,3 en 35,2)
    4.17,9 Nana Takagi (er werd na afloop 4.17,94 omgeroepen)
    4.18,8 Irene Schouten (ik noteerde 4.18,80)
    4.26,1 Annouk van der Weijden (ronden liepen al snel op naar via 34 hoog naar 36'ers)
    4.26,95 Sanneke de Neeling
    4.28,19 Saori Toi (reed alleen)

    5000m
    6.37,87 Bob de Jong
    6.42,38 Jos de Vos
    6.44,42 Lucas van Alphen
    6.50,59 Shane Williamson
    7.08,55 PR Jan Hamers
     
    LeeMoZovski vindt dit leuk.
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    rare nieuwe puntentelling. Die tussensprints zijn nu compleet nutteloos geworden. Jammer.
     
  20. McSmit

    McSmit Active Member

    Niet helemaal. Op deze manier kunnen ze straks bepalen wie de Olympische diploma's krijgen (plaats 4 t/m 6).
     

Deel Deze Pagina