Shorttrack op de Olympische Winterspelen 2014

Discussie in 'Shorttrack' gestart door leenstrafan, 22 jan 2014.

?

Hoeveel medailles gaan de Nederlandse shorttrackers winnen in Sotsji?

  1. Vier of meer!

    0 stem(men)
    0,0%
  2. Drie

    9,4%
  3. Twee

    34,4%
  4. Eén

    43,8%
  5. Nul...

    12,5%
  1. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Jaaaa, Suk-Hee Shim! Geweldig! Vanuit mijn huiskamer klonk een enorme kreet! Wat een mega super top manoeuvre van Shim!
    Geef dat meisje een standbeeld!

    Inderdaad erg jammer dat er een DQ van China op volgt. Terwijl ze veel beter waren dan Canada en Italië. Nare nasmaak...
    Wel weer leuk om een dolblije Sang-Hwa Lee op de tribune te zien.
    En Kyu-Hyuk. Met een klein vlaggetje. De eerste dagen van zijn nieuwe leven ...

    Vol bewondering voor zijn jonge landgenotes.
    Suk-Hee Shim voorop!
    leenstrafan vindt dit leuk.
  2. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Nou dan moeten die langebaners maar meer shorttracktraining doen.
    Wat betreft geen goud winnen heb je waarschijnlijk gelijk maar dat zal waarschijnlijk voor iedereen gelden.
  3. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Alles wat tussen "" staat zijn de woorden van Otter.
  4. Sidekick

    Sidekick Well-Known Member

    Het speelt natuurlijk ook mee dat veel shorttrack-races niet op vol vermogen gaan. Ja, de eindsprint wel, maar het kan heel tactisch verlopen in het eerste deel. Zeker op een 1500m.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Heb je natuurlijk gelijk in. Eén ding is dacht ik wel zeker en laat Davis ook zien. Bochtenrijden kunnen ze als de beste. Dus valt daar nog wel wat te verdienen.
  6. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Vanwege die bochten wil ik An wel eens op de lange baan zien... Maar dat zal hem denk ik niet worden.
  7. Tsuki

    Tsuki Active Member

    Misschien kan An nog in de TP worden geschoven om die arme Skobrev al die moeite te besparen?
  8. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Jaaa, leuk! Kan Zuid-Korea bij de dames Suk-Hee Shim inzetten. O, wat zou ik dat graag eens zien ...
  9. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    Dat shorttrack gaat morgen echt zinderend spannend worden. Ik hoop dat iedereeen blijft staan en ze het zo uit kunnen gaan vechten. Morgenavond familie etentje maar ik vrees dat ik iedereen ga dwingen het shorttrack te kijken. Lekker puh.


    www.passion-for-skating.com
  10. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Het programma voor morgen:
    • 17:30 - 17:33 500m, Mannen, Kwartfinale 1 (Knegt)
    • 17:33 - 17:36 500m, Mannen, Kwartfinale 2
    • 17:36 - 17:39 500m, Mannen, Kwartfinale 3 (van der Wart)
    • 17:39 - 17:42 500m, Mannen, Kwartfinale 4
    • 17:44 - 17:48 1000m, Vrouwen, Kwartfinale 1
    • 17:48 - 17:52 1000m, Vrouwen, Kwartfinale 2
    • 17:52 - 17:56 1000m, Vrouwen, Kwartfinale 3
    • 17:56 - 18:00 1000m, Vrouwen, Kwartfinale 4 (ter Mors)
    • 18:13 - 18:16 500m, Mannen, Halve finale 1 (Knegt, van der Wart)
    • 18:16 - 18:19 500m, Mannen, Halve finale 2 (Knegt, van der Wart)
    • 18:21 - 18:26 1000m, Vrouwen, Halve finale 1 (ter Mors)
    • 18:26 - 18:31 1000m, Vrouwen, Halve finale 2 (ter Mors)
    • 18:43 - 18:47 500m, Mannen, Finale B (Knegt, van der Wart)
    • 18:47 - 18:52 500m, Mannen, Finale A (Knegt, van der Wart)
    • 18:53 - 18:58 1000m, Vrouwen, Finale B (ter Mors)
    • 18:58 - 19:04 1000m, Vrouwen, Finale A (ter Mors)
    • 19:18 - 19:30 5000m Aflossing, Mannen, Finale B
    • 19:30 - 19:43 5000m Aflossing, Mannen, Finale A (Nederland)
    Overigens heeft Jorien helaas slecht geloot met twee van de vier favorieten in haar kwartfinale (Park en Christie)
    Jeronimo1 vindt dit leuk.
  11. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Christie kan ze dacht ik wel hebben.
  12. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Christie was zeer indrukwekkend in haar heat.
    Jeronimo1 vindt dit leuk.
  13. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Toen ik laatst een filmpje op internet zag van die Sjinkie Knegt waar hij na de race (was nog voor de OS) twee middelvingers en een trap beweging naar de winnaar van een wedstrijd gaf en uit woede tegen een deur trapte heb ik totaal geen respect meer voor hem, wat een slechte verliezer is dat.
    Ik kan begrijpen dat je baalt maar toon wel de nodige respect voor je tegenstanders.
    De echte shorttrack fans zullen die uitspatting ongetwijfeld al wel kennen.
  14. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Ik denk dat iedereen die deze OS een heel klein beetje het shorttrack heeft gevolgd de beelden wel kent, want die zijn heel vaak langs gekomen.
  15. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Helaas morgen alweer de laatste shorttrackdag. Zal wel even afkicken worden om niet meer elke dag erover te kunnen lezen maar gelukkig is er nog een WK Junioren in Erzurum, Turkije (!) en een WK in Montreal waar Hamelin ongetwijfeld revanche zal willen nemen op zijn thuisbaan.

    Maar eerst morgen nog de spectaculaire finale dag. Benieuwd of de medailles van Knegt en Ter Mors de rest vleugels heeft gegeven!

    500 meter heren (1+2 gaan door)

    Rit 1: Wederom een pittige rit waarbij ik verwacht dat Liang (CHN) en Knegt doorgaan. Elistratov (RUS) zal voor eigen publiek alles of niets gaan dus daar moet Knegt niet te veel de confrontatie mee opzoeken want dan zou Knoch (HUN) kunnen profiteren.

    Rit 2: De snelste shorttracker ooit in de persoon van J.R.Celski (USA) de enige die ooit een 39-er heeft gereden maar tegelijkertijd alles uit de kast moet halen om deze ronde door te komen. Hij maakt zeker geen sterke indruk en zal zijn handen vol hebben aan Park (KOR) en de bronzen medaille winnaar op de 1500 meter Han (CHN). Sakashita (JPN) maakt geen kans tenzij er rare dingen gebeuren.

    Rit 3: Wederom een sterke rit Grigorev (RUS) heeft al zilver terwijl de 500 meter zijn beste afstand is! Natuurlijk ook weer een levensgevaarlijke Wu (CHN), van der Wart op zijn favoriete afstand en de minste canadees Cournoyer. Twee hele fysieke rijders (van der Wart en Grigorev) dus een penalty kun je bijna voorspellen in deze rit.

    Rit 4: Bijna al mijn geld op mijn held An (ZKO/RUS) en dat kleine beetje dat ik dan nog over heb zet ik in op Olivier Jean omdat de canadeze wel wat goed te maken hebben. Tot nu toe slechts 1 medaille bij de mannen en dan is een absoluut dieptepunt voor het canadeze mannenteam. Dat zou dan automatisch betekenen dat Lee (KOR) een heel teleurstellend toernooi heeft gereden. De ervaren sprinter Eley (GBR) ziek ik 1,5 rondje op kop rijden maar vervolgens wegzakken.

    Charles Hamelin is natuurlijk al gesneuveld en daar zullen deze ronde weer wat grote namen bij aansluiten. Van alle kwartfinalisten zijn er eigenlijk maar drie rijders die ik geen finale kansen toedicht: Knoch, Sakashima en Eley. Alle anderen doen echt mee voor de medailles met de russen An en Grigorev als topfavorieten.

    1000 meter dames (1+2 gaan door)

    Rit 1: Geen hele sterke rit, moet geen probleem zijn voor Maltais (CAN), voor de tweede plek gok ik op Sakai (JPN) die na een jarenlange dip in de voorronde liet zien waarom ze in het jaar 2011/2012 meerdere keren World Cups won. Windisch (AUT) en Valcepina (ITA) kunnen eventueel nog voor een verrassing zorgen. Voor Lockett (AUS)is het al een bonus dat ze een ronde door is.

    Rit 2: Op papier de minst spannende rit, Li (CHN) en Kim (KOR) zouden absoluut geen moeite moeten hebben met de nummer 5 van de 1500 meter Scott (USA) en de poolse trots Maliszewska.

    Rit 3: Fontana kan morgen haar 6e medaille willen (na brons in 2006, 2010, twee keer brons en eenmaal zilver in 2014). Daarmee zou ze het record van meeste dames-medaille delen met de chineze toppers Yang Yang A (gestopt) en Meng Wang (geblesseerd). Omdat te halen moet de italiaanse natuurlijk wel eerst de kwart-finale overlegen en dat zal een flinke klus worden met Suk-hee Shim (KOR) en Fan (CHN) die nog wat heeft goed te maken als falende topfavoriet op de 500 meter.

    Rit 4: Evenals rit drie is dit ook een bizar zware rit. De favoriete Seung-Hi Park (KOR) de getergde Christie (GBR) en natuurlijk de gouden Jorien die vlak daarvoor samen met Wust en van Beek de ploegenachtervolging heeft gereden. Oja, de andere rijdsters moeten we ook niet vergeten, de ervaren Drolet (CAN) heeft al twee zilveren medailles (2002 en 2014) en daarna de wat lompe francaise Pierron die nog wel eens een wanhoopspoging wil doen. Kortom in totaal drie medaillewinnaars (2x goud, 2x zilver, 3x brons) aan de start en dat samen met een gefrustreerde meervoudig World Cup winnares uit Schotland.

    Slechts een favoriet is er al uit St Gelais die samen met haar vriend Hamelin op de tribune kan kijken.

    Rit 1 en 2 kun je gerust even koffie zetten, plaspauze doen of wat dan ook. Maar zorg dat je voor de laatste twee ritten klaar zit....

    5000m relay mannen
    Bij langebaan is de ploegenachtervolging pas sinds kort een volwaardig onderdeel. Bij Shorttrack is dit het koningsnummer en deze medaille evenveel waard in vergelijking met een individuele medaille. Het is al vaker gezegd, vier sterke landen en het gelukkige Kazakstan. Voor Nederland is dit de eerste keer in de geschiedenis dat ze zich uberhaupt hebben weten te plaatsen! Mooi om dan ook meteen tot de kanshebbers te horen. Twee hele sterke landen zijn er al uit (Canada, Korea) andere landen hebben zich niet eens weten te plaatsen voor Sochi (Frankrijk, Engeland, Duitsland en Japan)

    5 landen, 20 schaatsers waarvan de vier toplanden vooral uit de buurt van Kazakstan willen blijven. Rusland heeft An als slotrijder dus Nederland (maar ook USA en China) zullen de russen los willen rijden voor de finish. Dat betekend risico's nemen op slecht ijs. De slotrijders zullen An, Knegt, Celski en een snelle Chinees zijn dus maak je borst maar nat. Mijn voorspelling:

    1. Rusland (met een fantastische passeeractie van An)
    2. China
    3. Nederland
    4. Kazakstan
    5. USA (val)

    Veel plezier!
  16. Jeronimo1

    Jeronimo1 Well-Known Member

    Veel mensen denken door iemand op tv te zien ook echt de persoonlijkheid van iemand te kennen. Kramer is een slechte verliezer, Sjinkie natuurlijk ook, de snowboarders nemen hun sport niet serieus etc. etc. etc.

    Kijk even in de spiegel of je zelf nooit fouten maakt, ergens kwaad om wordt of misschien laconiek overkomt. Het enige verschil is dat er bij jou en mij geen camera's op staan gericht. Het is nogal wat om totaal geen respect te hebben voor iemand die je niet kent en alleen nu een paar keer op een filmpje ziet. Daarmee zeg ik niet dat je hem sympathiek moet vinden, maar totaal geen respect is ook zowat.

    Ik reageer nu op dit bericht @JohnZero maar zie veel van zulke stellingen voorbij komen. Deze reply is dan ook niet persoonlijk naar jou maar naar iedereen die een ongenuanceerde mening geeft (waar ik mezelf ook overigens ook wel eens schuldig aan maak).
    dedeut, brabantsneutje en proeme vinden dit leuk.
  17. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Toch even een kleine reply.
    Als je je iets meer in de menselijke psyche zou verdiepen zou je weten dat hoe de mens reageert in situaties juist heel veel zegt over iemands persoonlijkheid.
    Er zit in mijn ogen een heel groot verschil tussen een verliezer zoals Kramer of Verweij die met een chagrijnig gezicht op een podium staan of iemand die obscene gebaren naar een tegenstander maakt, dit is uitermate respectloos waarmee wel duidelijk is dat Knegt niet veel respect schijnt te hebben voor andere sporters.
    Daarom heb ik geen respect meer voor hem al zal hem dat een worst wezen als hij dit zou weten.:D
    Hier zal ik verder bij laten.;)
    Laatst bewerkt: 21 feb 2014
  18. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Nu maar hopen dat Kamikaze-Christie straks op de 1000 meter Jorien ter Mors ernstig blesseert. :rolleyes:
    Danielle vindt dit leuk.
  19. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik ga er maar vanuit dat dit een grappig bedoelde comment is, anders is het vrij triest...
  20. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Die :rolleyes: zegt toch allles?

    Goed, nog drie kwartier. En dan gaan 'we' hier hopelijk met z'n allen heel hard juichen voor Sjinkie, Freek, Jorien en Sjinkie, Niels, Freek en Daan.

    Ik heb er zin in!:)
    leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina