Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Huh, die uitspraak zou maandag pas komen toch?
 2. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Active Member

  Officieel wel. Maar de sporters zelf worden altijd eerder geïnformeerd. Dat was bij het CAS ook zo.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Jammer, zeer jammer...
 4. IKE

  IKE Active Member

  triest geval
  ik hoor hier dan vaak dat als iemand die een medaille wint doping heeft gebruikt de nummer 2 dan gestraft is
  dat is natuurlijk kul die is wel de dupe van het doping gebruik maar krijgt geen straf opgelegt
  grote verschil zit hem erin dat iedereen begrip heeft voor diegene
  waar een sporter onterecht wordt gestraft zullen veel mensen zeggen
  waar rook is is vuur en dat maakt imo zoiets vele malen erger dan een sporter die naast een medaille grijpt
  Laatst bewerkt: 3 feb 2018
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ze hebben/hadden meer kans bij het CAS, lijkt me.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  aan Mod:
  zo lang er concreet specifieke schaatsers (eventueel als onderdeel van een grotere groep specifieke, individueel genoemde, sporters) bij (vermeende) doping zijn betrokken, hoort dat in het topic thuis 'Doping in het schaatsen', niet in 'Algemene Dopingzaken'. Dus ook het verhaal over de 28 en nu weer de 15.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Jouw/de richtlijnen deugen van geen kanten - gooi meer dan de helft van de topics onder 'Lange baan', dat een subtopic van Wedstrijden is, er svp zsm uit.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ach, het maakt niet veel uit. Zo lang discussies niet worden verwijderd. Ik vind het prima om dopingverhalen in het café te behandelen. Mensen die er dan gewoon niets van willen lezen, hebben er dan ook geen last van. En ik ben wel heel erg voor het houden van de dopingverhalen uit de gewone topics. Bijvoorbeeld als Fatkulina straks wel mee mag doen, dat het woord doping dan gewoon niet mag worden genoemd in het topic over de 1000m. En ook geen dopingverwijzingen als Pechstein straks een medaille pakt.

  Wat dat betreft is het topic 'Russen op de Olympische Spelen' niet echt meer een toevoeging, dan kun je beter een topic hebben met de startlijsten die @EenBrabander zo mooi hier heeft neergezet. Dan zie je gelijk het aantal Russen. Mochten daar dan wijzigingen in komen door het toevoegen van Russen of door bijvoorbeeld ziekte, valpartijen oid kunnen die dan in dat topic.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  @strawbale: ik snap dat de zaken veel met elkaar te maken hebben. Daartegen over staat dat er ergens een grens getrokken moet worden.

  Wat er nu keer op keer gebeurd is dat ALLE doping nieuwtjes weer in 1 schaatstopic gedumpt wordt. Ik heb geen zin om steeds weer te moeten ingrijpen vandaar mijn toelichting. Als iedereen hier even over nadenkt dan houden we het forum overzichtelijk en gezellig.
 11. Khlebnikov

  Khlebnikov Active Member

  Ik ben het hier helemaal mee eens. En kunnen we dit ook gelijk als instructie meegeven aan de NOS? Ik word er doodziek van dat de verslaggevers van de NOS bij elke Rus die schaatst telkens maar weer over doping beginnen. Bwahhh! Driewerf bwahh!
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  En bij gebrek aan Russen nu alleen nog maar Verweij kunnen lastig vallen:
  https://nos.nl/pyeongchang2018/arti...-de-kaken-stijf-op-elkaar-over-de-russen.html
 13. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Dat is inderdaad wel zo prettig. Ik zal het intern aankaarten dat we hier meer op gaan letten en eventueel actie op ondernemen.

  Voor de rest heb ik een aantal zaken aangepast zoals je aangegeven had.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zelfs al oordeelt het CAS dat de straf onterecht is, dan nog denk ik dat het IOC ze een dikke vinger geeft en ze niet plotseling gaat uitnodigen. Het IOC luisterde eerder immers ook niet naar het CAS. Ik geef ze dus weinig kans maar je weet nooit.
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het vreemde is vooral dat van dit groepje het CAS zich niet ontvankelijk verklaard, maar morgen over een andere groep die op het eerste gezicht vergelijkbaar is wel een uitspraak gaat doen.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het zot dat het CAS hier geen juridische bevoegdheid voor heeft. Daar zijn ze toch juist voor?
  SprintMaster vindt dit leuk.
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Wellicht omdat er geen uitspraak van het IOC ligt - slechts een constatering van 'niet-uitnodiging' en een speculatie op basis waarvan? Dan kan/kon wellicht alleen Rusland bij het CAS aan de bel trekken vanwege de 'alleen op uitnodiging' IOC-procedure en het 'niet-uitnodiging = defacto schorsing' ?
 20. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Precies. Er waren twee groepen sporters voor wie de OS een no go area zijn: de groep die een life time ban kreeg (de Murashovs van deze wereld) en de groep die niet bewezen schoon is (de Yuskovs van deze wereld). De eerste groep mag niet komen, de tweede groep is niet uitgenodigd. Het eerste was aan te vechten bij het CAS - en die groep heeft voor een groot deel gelijk gekregen (de Fatkoelina's van deze wereld), al mogen ze nog steeds niet - het tweede dus blijkbaar niet. Een schorsing is aan te vechten, niet uitgenodigd worden blijkbaar niet. Vandaar dat het CAS zichzelf niet ziet als scheidsrechter die op dit punt een uitspraak kan doen.

Deel Deze Pagina