Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Het ergste vind ik dat er nu niet meteen duidelijkheid komt terwijl de waarde gewoon 2x te hoog is boven een al heel ruime limiet. Zal voer zijn voor juristen om ergens een maas te vinden. Als organisatie van de Giro zou ik dat miljoen gewoon lekker in de zak houden.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het lijkt erg op klasse justitie.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nee, het is de gebruikelijke methode bij een niet volledig verboden stof als Salbutamol. Daar wordt nooit gelijk geschorst, maar pas na b staal en mogelijkheid tot verweer van de sporter. Er zijn dit jaar 17 gevallen van te hoog salbutamol geweest, de andere 16 hebben de pers nooit gehaald.

  Edit:
  Kijk hier maar
  Laatst bewerkt: 15 dec 2017
 4. Eelco

  Eelco Active Member

  Nickel, Duif, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Laatst bewerkt door een moderator: 10 jan 2018
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 10. Monique

  Monique Well-Known Member

 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Hoe lang zal het duren voordat Alexander hier op reageert ;)
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Geen idee, ik zal het niet zien want ik negeer hem. :D
 13. Peter85

  Peter85 Member

 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het niveau van de wedstrijd staat er niet bij. Dat wereldwijd overal (ook in Nederland) bijna alle goede amateurs bomvol doping zitten is wel vrij algemeen bekend. Ga maar eens in een kleedkamer van een hoofdklasse voetbalteam kijken. Ditzelfde gebeurde trouwens ook in Nederland bij een wedstrijd met allemaal van die krachtpatsers (weet even niet meer welke 'sport', niet gewichtheffen oid). Dat het probleem in NL groot is, kun je het best aan de huisartsen vragen, er wordt in Nederland bij de amateurs niet op doping gecontroleerd.

  Dat hier de nummer 9 van de steeple bij zit klinkt wel zorgwekkend, maar ik ken Natalja Aristarchova niet. Ze heeft volgens mij in elk geval niet recent in een grote wedstrijd mee gedaan en ze heeft ook geen profiel op de IAAF site. Ze heeft ook geen wikipedia site, dat heeft toch praktisch elke goede atleet wel.
  Deze wedstrijd staat ook niet op de IAAF site, in Nederland zouden er dus geen controleurs langs komen.


  Dat het bij het Russische kampioenschap ook gebeurde vind ik veel erger en toont wel aan dat er iets mis is.
  Laatst bewerkt: 18 jan 2018
 15. Eelco

  Eelco Active Member

 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @Eelco: dat zegt hij niet. Froome zegt dat hij een periode nierfalen heeft gehad en dat toen zijn nieren zich herstelden er teveel restanten uit kwamen. Niet onmogelijk, wel onmogelijk te bewijzen.

  Zie hier: https://www.hln.be/sport/wielrennen...as-verklaren-door-acuut-nierprobleem~afcf50f5


  Wat wel interessant is: ze controleren hoeveel er uit je lichaam komt, op de dopinglijst staat een bepaalde inname. Bij exact dezelfde inname zullen 100 mensen 100 verschillende hoeveelheden hebben die uit je lichaam komen, met echt substantiële afwijkingen. Eigenlijk controleren ze dus iets totaal willekeurigs.
  Wat mij betreft gaat solbutamol onmiddelijk van de lijst. De inname is niet te controlren en het is gewoon niet prestatiebevorderend bij iemand met een normale zuurstofopname. Meer dan 100% kan namelijk niet. Dat één al lang weerlegd onderzoek uit de jaren 90 dat wat anders beweerd nu nog voor zulke problemen zorgt is eigenlijk wel heel absurd.
 17. Eelco

  Eelco Active Member

  @Hakkie2 ken je de betekenis van ;)?
 18. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Zoals al eerder gesteld: de grenswaarde is al heel ruim gesteld en daar zat hij 2x boven. Dan vind ik niet dat je de resultaten kunt bagatelliseren onder de noemer 'iets willekeurigs'. Misschien zou je eens iets minder sympathie moeten hebben voor doping zondaars. Froome wist donders goed waar hij mee bezig was en wordt begeleid door de beste artsen. Wat mij betreft geen enkel medelijden dat hij nu in een keer door de mand valt.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik bepaal zelf met wie ik sympathie heb. Ik heb helemaal niets met Froome. Maar nog minder met stomme regeltjes over niet prestatiebevorderende middelen die er voor zorgen dat iemand die een toegestaan medicijn neemt geschorst gaat worden.

  Froome doet dit echt niet als doping, bij Sky volgen ze de wetenschap wel (itt tot het WADA) en weten ze dat solbutamol niet prestatiebevorderend is. Was hij op epo of een ander wel werkend middel gepakt, was het een heel ander verhaal. Dit is gewoon onzin.


  Zelfs al puft hij 50x de hoeveelheid... het enige wat er dan gebeurd is dat hij op de intensive care komt met hartproblemen, meer dan 100% zuurstof zal hij nog steeds niet opnemen en hij zal er dus ook niet harder van fietsen.
 20. Eelco

  Eelco Active Member

  En wat als hij niet puft?

  http://www.ergogenics.org/salbutamol-werkt-als-doping.html

Deel Deze Pagina