Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik vind ook dat ze bij straffen rekening moeten houden met competitieloze maanden. Een schorsing in de periode april t/m oktober raakt een schaatser helemaal niet, terwijl er sporten zijn waar het seizoen veel langer duurt.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 2. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Wat leuk, de Russische regering blijft achter de sporters staan.

  https://www.nu.nl/sport-overig/5024...t-achter-doping-gestrafte-sporters-staan.html

  Maar ook:
  Wat mij betreft is dit de kern van de hele zaak. Dit gaan ze dus ook nooit toegeven, hoe overweldigend het bewijs ook is. Ik krijg steeds meer het idee dat men ergens een Westers complot achter ziet en dat dan blijkbaar alles maar geoorloofd is: een koude oorlog tegen het anti-doping beleid van WADA . Eerst via meldonium, nu via het gesjoemel met dopingstalen uit Sochi.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Andersom is natuurlijk ook waar. WADA pakt het vrij onschuldige Meldonium aan (en het meer westerse Tramadol bijvoorbeeld niet) en pakt nu de Russen aan en eerder de Spanjaarden met hun bloeddopingnetwerk niet (terwijl daar het bewijs toch ook overweldigend was tot het ministerie van Justitie alles ging vernietigen).

  Natuurlijk moet dit worden uitgezocht en moeten daders bestraft worden. Maar ik kan me het gevoel van de Russen wel wat begrijpen.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 4. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  En zo begint iedereen ineens overal samenzweringen in te zien, enkel door inconsequente behandelingen van dopingzondaars door de jaren heen. Ik vermoed zelf dat het IOC deze sporters nu alsnog ernstig straft om een statement te maken. Overcompensatie, als een soort van goedmakertje voor de vrij inactieve houding die de organisatie voorheen had jegens dopingzaken. Zo van 'kijk, we doen wél iets tegen doping'. Dat het nu net tegen Rusland is, dat komt waarschijnlijk doordat een staatsgestuurd dopingprogramma een gemakkelijk doelwit is. Zo gemakkelijk dat je blijkbaar niet eens een positieve dopingtest nodig hebt om te worden veroordeeld.

  De Russen vechten de zaak nu aan via het CAS en ik hoop dat dit bureau de conclusie trekt dat enkel een vermoeden van dopinggebruik niet genoeg mag zijn om een atleet te veroordelen. Dat is namelijk te belachelijk voor woorden.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik zie niet zo zeer een samenzwering, ik zeg alleen dat ik me het gevoel van de Russen goed kan voorstellen. Juist omdat eerder Spanje niet is aangepakt. Het kan zijn dat als het andersom was geweest in de tijd, Rusland vrij was gebleven en Spanje nu was aangepakt. Alleen is dat niet te controleren.

  En met die laatste zin ben ik het volledig eens. En het CAS kennende zal dat ook de uitspraak zijn, die zijn heel moeilijk bij straffen met indirect bewijs. Kijk maar naar het bloedpaspoort, dat heeft tot nu toe volgens mij nog maar 1 schorsing opgeleverd waarbij geen positieve test was.
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Over Spanje gesproken: kijk maar eens in het vonnis wie 1 van de 3 rechters was bij het IOC....
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Poels kopman van Sky in de Tour. Duel met Dumoulin om de eindzege. Wie is de beste ronderenner van Limburg.
  proeme, Monique, ZeeKoei en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Sky heeft inderdaad wel wat aderlatingen gedaan (Landa, Nieve), maar Thomas en Henao staan echt nog wel boven Poels.

  Maar bovenal hoop ik eigenlijk dat dit met een sisser af loopt. De schorsing voor Petacchi vond ik onterecht, dus hier hoop ik ook niet op een schorsing.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Dat krijg met die attesten, renners zullen er altijd voordeel uit proberen te halen. Maar twee keer de toegestane waarde lijkt me een duidelijke zaak.
  Monique vindt dit leuk.
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, de waarde is inderdaad wel hoog. Al puft mijn zoontje soms ook meer dan op de gebruiksaanwijzing staat, ik ben wel benieuwd naar de verhouding tussen grens gebruiksaanwijzing en grens WADA. Als de grens van het WADA bijvoorbeeld al 10x de gebruikelijke hoeveelheid is als je de normale dosering aan houdt, dan is het wel een heel ander verhaal. Als de grens van het WADA gelijk aan de normale dosering is, vind ik het niet vreemd als je daar over heen gaat.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ram bij nu.nl:

  https://www.nu.nl/wielrennen/5047157/volstrekt-logisch-froome-niet-voorlopig-geschorst-wordt-.html


  Als je kunt aantonen dat het wel een therapeutisch geïnhaleerde dosis is, hoort er dus geen schorsing bij. Petacchi deed inderdaad 1 pufje teveel, Froome nu misschien wel meer dan 1. Maar ben je dan strafbaar?

  Dat hij astma heeft geloof ik zeker, de wetenschappers zijn daar ook duidelijk over: sportersbronchitis bestaat en komt mede door zware inspanningen op hoogte. Het is eerder vreemd dat er renners zonder astma zijn. Een attest is dus logisch. Anders kunnen ze wielrennen en vele andere sporten beter afschaffen (het is ook bij koude lucht, langlaufers hebben het dus ook veel).
 13. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Het is natuurlijk de omgekeerde wereld dat zeer gezonde mensen zoals sporters maar troep kunnen slikken (met gunstige bijwerkingen!) omdat die attesten zo makkelijk te krijgen zijn. De farmaceutische industrie zal er blij mee zijn.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, maar van topsporten krijg je astma. Dat is inmiddels wel bewezen. Dus het gaat niet om gezonde mensen, maar om mensen met sportersbronchitis die daar een medicijn voor krijgen.

  Dat verbieden kan echt niet, dan kan topsport gewoon niet meer. Het is wetenschappelijk gezien logischer om astma te hebben als wielrenner, langlaufer of schaatser, dan om het niet te hebben.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Waarom? Omdat men maar door gaat terwijl men gewoon een keer moet stoppen? In mijn ogen slaat het nergens op. Hoorde je iemand 30 jaar geleden hierover?
 16. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Over het middel:

  Robic‏ @RobicCoaching 5 uur5 uur geleden

  Salbutamol heeft duidelijk prestatieverbeterend effect op submaximale inspanning. Studie met getrainde wielrenners (VO2max 55ml/kg/min) houden het 23% langer vol met Salbutamol dan placebo. https://pdfs.semanticscholar.org/5e47/24883a45a0d1ef1ef2bf46a99b759e2507d2.pdf …


  Nibali gaat in de aanval:
  La Flamme Rouge‏ @laflammerouge16 2 uur2 uur geleden
  Nibali goes down hard on Tuttobici. "On those days in Spain it rained. It was really hard to believe he had asthma. I have the same problems but when it rains pollens don't bother me. I don't even need ventolin. Who will give me the emotions of Madrid podium now?"

  Thijs Zonneveld is er ook heel duidelijk over:
  Thijs Zonneveld‏ @thijszonneveld 6 uur6 uur geleden
  Die arme Froome en Wiggins. Wat een pech iedere keer. Allergische en astma-aanvallen precies als ze aan de leiding staan van een grote wielerkoers.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Zonneveld is sowieso een prutser. Als je zoekt naar sportersbronchitis en inspanningsastma kun je gewoon vinden dat het helemaal niet zo gek is dat veel wielrenners en schaatsers astma hebben. Dat is namelijk gewoon een gevolg van het sporten.

  Waarom dat tegenwoordig meer is dan vroeger weet ik niet. Misschien door een ander type inspanning. Sowieso zie je tegenwoordig veel meer astma e.d. dan vroeger, wellicht komt het dus ook door alle troep die de mens tegenwoordig binnen krijgt.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Waarom maak je deze opmerking? Heb je de discussie op zijn Twitter gevolgd?
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Omdat hij al jaren vooral onzin uit kraamt. Verder had hij het vandaag wat ik las ergens over "regen, dus geen astma". Geen pollenastma, inderdaad. Wel inspanningsastma. Als je zoiets roept (deed Nibali ook) kun je beter je mond houden.
 20. SprintMaster

  SprintMaster Team Marianne's Wave Medewerker

  Leuk dat jij dat even gaat bepalen. Ik mis bij jou de nuance en je manier van posten staat me steeds meer tegen.
  Monique vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina