Pavel Koelizjnikov betrapt op het gebruik van meldonium

Discussie in 'Lange baan' gestart door MasterAJA29, 8 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Daniel

    Daniel Active Member

    Schaatsen is een sport als ieder nadere sport. In de sport wordt al sinds mensenheugenis doping gebruikt, dus bij het schaatsen ook.
    Is dat vals spelen? Neu, als je het slim aanpakt merkt niemand het, de beste sporters hebben ook altijd de beste artsen.
    Vrijdagmiddag in Heerenveen eerst de nieuwe wereldkampioen sprint huldigen, daar sta ik wel op en voor de rest bekijken ze het maar die topsporters met hun dikke vette ego's en maffiapraktijken.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Je zit er wel op te jagen, he?! Riekt naar: niet tegen kunnen dat Kjeld Nuis & co geklopt zijn. Pavel K levenslang schorsen voor een middel die waarschijnlijk niet eens echt prestatie bevorderend is? Please.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En het astma-goedje van Sven? Kom, kom...
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  4. Mikay

    Mikay Active Member

    Toevallig heb ik een farmaceutische achtergrond, dus ja ik check wat er in mijn medicatie zit, zelfs al ben ik geen topsporter.
    Dat de sporters dat niet doen kan ik me misschien ergens iets bij voorstellen, echter hebben zij een team achter zich en een team arts. Dat die dat dan niet op en top controleren vind ik echt ondenkbaar.

    Vooral in het geval als je al een keer eerder betrapt bent. Dan let je toch extra op.
  5. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Weet je wat het is Pavel K. riekt naar doping dat wist ik al vanaf het moment dat hij ineens plotseling na zijn dopingschorsing gelijk veruit de beste was. Ik hou gewoon niet van valsspelers ook al is dit middel pas sinds 1 januari verboden. Ik heb het altijd geroepen, maar me ook moeten inhouden omdat niets bewezen was:p. Voor het leven schorsen is misschien een beetje populistisch aangezien het pas sinds 1 januari op de lijst staan. Hij heeft het natuurlijk willens en weten genomen en daar sneller gaan schaatsen, tevens is hij een recidivist. Dat Nuis & co geklopt worden vind ik prima, maar wel op een legale manier. Nu stop ik er maar mee aangezien ik steeds in herhaling val, mijn mening lijkt me duidelijk.
  6. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Precies dit. Hebben jullie die documentaire van de ARD gekeken over het Russische dopingschandaal? Die sporters hebben geen idee wat ze krijgen toegediend. Ik denk dat het dus meer aan de medische staf ligt die óf niet goed heeft opgelet óf gewoon niet deugt (type Zoutewelle).
    EenBrabander vindt dit leuk.
  7. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Tja, dat sportartsen vaak zeer amateuristisch werken is toch wel bekend? Deze zaak is daar ook weer een bewijs van, ze hebben echt niet door gehad dat dit middel nu verboden is. Slordig, maar wat mij betreft hoef je daarom niet te doen alsof die sporters massaal bewust doping nemen.
  8. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    En jij gelooft werkelijk dat de Nederlandse sporters (nota bene het land wereldwijd met bijna de minste controles) niet vanalles nemen? Tja, naïef ben je dan zeker. Of gehersenspoeld door de anti-Rusland media.
  9. Elina

    Elina Well-Known Member

    EenBrabander en Koen vinden dit leuk.
  10. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Precies, laten we niet schijnheilig doen en alleen naar buitenlanders wijzen. Als het kan, zal Sven alles doen/gebruiken wat legaal is, om betere prestaties te kunnen leveren. En dat deden de Russen ook. Die hadden iets gevonden om 'vals te spelen', maar wel op een legale manier. Hoe gek dat misschien ook klinkt. Maar ze gebruikten niet iets, wat niet mag. En ik heb ook dingen over Sven Kramer gelezen, iets met een dozijn pillen slikken per dag? Lijkt me ook niet bepaald normaal en gezond...

    Alleen in tegenstelling tot Sven of andere sporters, zijn de Russen nu niet bepaald slim en worden daarom terecht gepakt. Nu mag het middel niet meer gebruikt worden, doe je het wel, heb je een probleem.
    strawbale vindt dit leuk.
  11. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    REACTIE Nuis:

    Boosheid overheerst bij Kjeld Nuis, nu Russische media melden dat zijn rivaal Pavel Kulizhnikov betrapt is op het gebruik van het verboden middel meldonium.

    "Als dit allemaal waar is, dan heeft hij me zoveel afgepakt de afgelopen periode. Ik vind het een verschrikkelijke dag. Niet alleen voor mij, maar ook voor het schaatsen.''

    Nuis werd dit jaar tweede achter de Rus op het WK sprint en op de 1500 meter op de WK afstanden. Op datzelfde toernooi werd hij derde op de kilometer achter Kulizhnikov en Denis Yuskov.

    "Mocht Kulizhnikov inderdaad betrapt zijn op dat middel, dan zou ik me wereldkampioen sprint mogen noemen. Maar dan besef ik meteen dat hij me zoveel heeft afgenomen. Dat moment om juichend op het podium te staan in Zuid-Korea, dat krijg ik nooit meer terug.''

    "Natuurlijk, aan de andere kant ben ik ook blij dat de dopingcontroles hun werk doen. Liever nu dit bericht, dan over acht jaar. Maar momenteel ben ik vooral kwaad op hem.''

    Op datzelfde WK sprint werd Kai Verbij van beslist.nl derde achter de Rus. “Je hoopt dat iedereen eerlijk speelt. Als dat niet zo is, is dat enorm jammer'', reageerde hij gelaten op de beschuldigingen aan het adres van Kulizhnikov.
  12. Koen

    Koen Well-Known Member

    toch wel vaag dat velen hier maar proberen hem niet af te vallen of sommigen met vingertje maar weer naar Sven wijzen. de Schaatsers Bokko en Nuis reageren gewoon keihard.
  13. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Ik geloof niet dat wij Nederlanders heilig zijn. Vandaag die 100m sprinter Martina betrapt. Jaren geleden Boogerd en co. Bij Dafne Schippers hoe erg ook heb ik ook bange twijfels. Kramer idem. Als je ergens uitzonderlijk in bent dan ben je sowieso verdacht voor de buitenwereld. Ik hoop alleen dat het hier minder is, hier is het zeker minder dan in Rusland aangezien het daar van bovenuit wordt bestuurd.
  14. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Wat? Ik beschuldig Sven niet. Zeg alleen dat Nederlanders echt niet heilig zijn en ook echt wel verdachte dingen doen. En iedereen is het erover eens dat het terecht is dat de Rus nu is gepakt. Dus hoezo voor hem opnemen? Hij is dom geweest.
    strawbale vindt dit leuk.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Al die Nederlanders, ineens...voelt Nuis zich kampioen? Aub zegt..
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Er is doping en er is doping... als dit jaaarreeennnn legaal was en nu door een technical iets ineens niet legaal is.

    Bovendien: Pavel K was vorig seizoen ook gewoon kampioen geworden met hetzelfde goedje, dus...
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Jouw mening riekt naar sensatie, maar da's another discussion.
  18. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Kjeld staat niet bekend als de mentaal sterkste rijder. Zonder de Rus, moet ik nog zien of Kjeld de titel had gepakt, zoveel extra druk wat opeens op zijn schouders was gekomen. Als het goed is krijgt hij nu titels 'cadeau', wees er gewoon blij mee Kjeld :p
  19. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Het argument "Wir haben es nicht gewusst" gaat voor de Russen in ieder geval niet op.
    Deze zag ik vanochtend vroeg al langskomen, via @icenetwork:

    [​IMG]

    En volgens fok.nl zou Poltavets het volgende gezegd hebben:

    Poltavets: "Schaatsers wisten dat meldonium verboden was"
    De Russische schaatscoach Kosta Poltavets zegt dat hij al zijn schaatsers heeft geïnformeerd over het middel meldonium. Dat hartmedicijn staat sinds 1 januari op de lijst met verboden middelen, maar de ene na de andere wereldtopper in diverse sporten test inmiddels positief op het spul.


    Zo ook een van de pupillen van Poltavets, tweevoudig wereldkampioen sprint Pavel Kulizhnikov, zo bleek dinsdag. "Zodra bekend werd dat wereldantidopingautoriteit WADA meldonium toevoegde aan de lijst met verboden middelen hebben we persoonlijk al onze sporters op de hoogte gebracht", zegt Poltavets tegenover R-Sport. "Ze wisten allemaal dat het niet toegestaan was en waren allemaal op de hoogte, dus ik ben geschokt door deze situatie".
    kernploegfusie en strawbale vinden dit leuk.
  20. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Mariano, geen Martina toch?
    kernploegfusie vindt dit leuk.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina