Zuidlaardermeer dikte 12 cm 2cm sneeuw

Discussie in '2010-2011' gestart door lookout, 19 dec 2010.

 1. roelblink

  roelblink New Member

  Re: zuilaardermeer

  Gisteren en vandaag niet...
 2. roelblink

  roelblink New Member

  Het gros zal morgen weer moeten werken... Ik zag ook behoorlijke scheuren en gevaarlijke stukken vandaag. Niet de schuld van iemand uiteraard, maar wel link!
 3. frank-kre

  frank-kre New Member

  Zag 1e kerstdag ook al enkele flinke scheuren in het ijs idd, maar dat was met goed uitkijken wel te doen. wat bedoel je verder met gevaarlijke stukken? Ik ben van plan morgen middag nog even te gaan kijken, ondanks de slechte ervaringen kan ik het toch niet laten.

  groet,

  frank
 4. runneeee

  runneeee New Member

  Vanmiddag is er hard gewerkt om de baan schoon te vegen. Je kunt helemaal rond 80% is redelijk goed ijs. Nog geen last van dooi.
  Groet, Rene
 5. luitzenb

  luitzenb Member

 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  ben er vanmiddag geweest verschrikkelijk ijs niet geveegd ,deze winter duurt alweer te lang ze hebben er genoeg van de mensen met een baanveger,gisteren op de paterwoldsemeer geschaatst (geprobeert) maar op een spoor van 1.50mtr en veel schaatsers lukt dit niet goed ik kom er niet weer,overigens later vanmiddag nog naar het schildmeer geweest daar een baan waar twee autos elkaar goed konden passeren heerlijk,alleen werd het ijs brokkelig door de dooi.
 7. roelblink

  roelblink New Member

  Gevaarlijke stukken bedoelde ik de scheuren mee, die totaal niet te zien waren omdat er niet geveegd is..
  Gezien het laatste bericht van DerkH is het nóg niet verbeterd... Laatst las ik hier 90% geveegd, maar dit was nog geen 50% van het rondje, want ik ben 2e kerstdag helemaal rond geweest. Wist niet hoe snel ik van het ijs af moest komen. Heb wél mn schaatsen heel kunnen houden gelukkig..
 8. françois

  françois Member

  Wisselende ervaringen kennelijk... Bij lichte dooi en na sneeuwval voor het eerst deze winter op het Zuidlaardermeer. Begin van de middag was er duidelijk geveegd maar helaas nog niet genoeg. De plaksneeuw die nog was blijven liggen maakte schaatsen aan de westkant zo goed als onmogelijk. Aan de oostkant was het ijs daarentegen vrij goed. Wel begon de door de dooi zachtgeworden toplaag van een paar mm sneeuwijs kapot te gaan.
  Zie http://www.youtube.com/watch?v=nXfLmmAfU5Y
  Er waren na één zware ronde afgelegd te hebben twee schuivers en een grote borstelmachine aan het werk maar ik heb hun vorderringen niet afgewacht en ben verkast naar het Schilmeer. Maar ook daar hetzelfde fenomeen: traag ijs omdat de toplaag uit dooiend sneeuwijs bestaat dat her en der verbrokkelt onder de schaatsen.
 9. frank-kre

  frank-kre New Member

  Net nog even snel na het werk een rondje gereden. Er is nu een mooie baan rond het meer geveegd, die af en toe iets afwijkt van de oude om slecht ijs te omzeilen. Het ijs is van redelijke kwaliteit, af en toe wat scheuren en aangevroren sneeuw. Ik verwacht dat bij genoeg schaatsers morgen het ijs snel verbeterd, mits de temperatuur onder nul blijft natuurlijk.
 10. roelblink

  roelblink New Member

  Ik ben er 2 dagen achterelkaar teleurgesteld vanaf gekomen... ik kom er eerst niet weer. ik rijd nu liever iets verder naar de Belterwiede..
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Prima te rijden

  Gisteren een paar rondjes op het ZLM geschaatst. IJs is voor een groot gedeelte goed schaatsbaar. Vandaag de toertochten.
 12. Pigion

  Pigion Member

  Vandaag (29/12) 5 rondjes geschaatst met dochter onder prachtige omstandigheden. Ijs is wat je van natuurijs kan verwachten, oostzijde wat scheuren, westzijde iets mindere kwaliteit, daar nauwelijks scheuren. Baan is voldoende breed. Breeder maken zal moeilijk gaan met de vastgevroren sneeuw. Omdat er ook een tocht was op het P.W. meer, was het niet te druk. Ik heb dat wel eens anderes meegemaakt. Morgen eens kijken op het Schildmeer.
  Pigion
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Het ijs op het Zuidlaardermeer was vanochtend boven verwachting goed. Vergelijkbaar met het Schildmeer.

Deel Deze Pagina