Zevendorpentocht - Grou - vrijdag 10-2

Discussie in '2011-2012' gestart door Kluun11, 7 feb 2012.

 1. Kluun11

  Kluun11 New Member

  Beste mede schaatsfans,

  Graag wil ik vrijdag aanstaande een toertocht gaan rijden en kan kiezen tussen Natuurtocht Dwarsgracht en de Zevendorpentocht rondom Grou. Mijn keuze is op de laatste gevallen aangezien ik vorig jaar nog de blokzijlermeertocht heb gereden en dat is in hetzelfde gebied als dwarsgracht. En verder zijn er tegen die tijd al aardig wat tochten in die hoek gereden en dat zal het ijs niet ten goede zijn gekomen.

  Echter kan ik ook op[ schaatsen. nl weinig vinden over de zevendorpentocht rondom grou. Het enige dat er staat is dat een insigne verplicht is (neem aan dat je gewoon inschrijfgeld moet betalen)

  Zijn er hier nog mensen die mij meer over deze tocht kunnen vertellen zoals best opstapplek en hoe het ijs er ter plekke is.

  Alvast bedankt voor jullie info.

  Grt Kluun
 2. MireilleAlbeda

  MireilleAlbeda New Member

  Deze staat ook op mijn lijstje voor a.s. vrijdag: ik heb deze voor het laatst in 1997 gereden. Erg leuke tocht, heel veel schilderachtige weilanden en dorpjes bestaande uit 5 boerderijen, een kerk en koek en zopie. Er zaten toen een paar kluuntjes in maar die waren goed gerealiseerd met rubber matten en zo. Ik moet waarschijnlijk solo want mijn man kan niet schaatsen en mijn vader heeft zijn schaatsen verkocht met zijn laatste verhuizing. Dus zou het wel gezellig vinden om aan te haken als er meer mensen zijn die gaan. Was afgelopen zondag op het traject Sneek-Raerd, ca 10 km, en dat ijs was overwegend mooi glad zwart ijs, dus hoop op dit traject ook.

  Btw: insigne is een kaartje van de ijsvereniging, daarvan wordt de baan geveegd en een deel van de opbrengst gaat naar de Elfstedenvereniging.
 3. protector

  protector New Member

  Als je al een insigne hebt van een vorige tocht kun je die dan ook gebruiken?

  Ik zou opstappen in Grou als je vanuit het zuiden komt en als je vanuit Groningen komt kun je zo te zien ook makkelijk opstappen in Warten.
 4. MireilleAlbeda

  MireilleAlbeda New Member

  Pfff, geen idee of je een insigne meerdere tochten kunt gebruiken maar is het proberen waard.

  Mijn vader heeft gister toch weer schaatsen gekocht dus hij gaat toch nog met me mee. Blijkbaar jeukte de schaatskoorts te erg :)
 5. Pigion

  Pigion Member

  Als je zo arm bent of krenterig dat je niet die 2 euro wil betalen, dan moet je thuis blijven. De mensen van de ijscentrales doen heel veel werk en dat mag door de gebruikers van het ijs wel worden gewaardeerd. Echt jullie opmerkingen zijn te belachelijk voor woorden. Ik zou me rot schamen.
  Pigion
 6. MireilleAlbeda

  MireilleAlbeda New Member

  Deze tocht vandaag gereden en mijn complimenten voor de organisatie/ijscentrales! Erg goed breed geveegd, goed bewijzerd en voor 95% van de route echt prachtijs! Ondanks de wind op het stuk naar Warten, het frommelijs op het stuk naar Reduzum en het feit dat het niet 40 maar bijna 48 (!) km was (kniesoor die daarop let) genoten van de tocht! Rijd deze graag de volgende keer weer als het zover is! Oh, en 0 keer klunen, dat was echt geweldig!
 7. gerry

  gerry New Member

  Ook de tocht gereden, minpuntje vond ik de late inschrijving, waardoor je bij hotel Oostergoo ongeveer 3 kwartier in de rij stond om je te kunnen inschrijven. Misschien een idee om een volgende keer om 10.30 of 11 uur te beginnen?

  Verder niks dan lof voor de organisatie en de baanvegers, dat het stuk van Wargea naar Warten door de stevige wind op kop wat lastiger was, is iets wat ook de organisatie niet in de hand heeft.
 8. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Een positieve fout : 48 km i.p.v. 40 km is opmerkelijk want bijna bij alle schaatstoertochten is het andersom en dat vind ik kwalijker.
  Gisteren bijvoorbeeld op de Veluwemeertoertocht werd de langste afstand als 65km aangekondigd maar het waren er slechts 58,5 km.

Deel Deze Pagina