Zandstra 8566 maat 50

Discussie in 'Aangeboden/Gezocht' gestart door Pigion, 27 feb 2018.

 1. Pigion

  Pigion Member

  Ik ben op zoek naar goede toerschaatsen met warme schoenen. Dat is echt een must vanwege slechte doorbloeding van de voeten. Tot op heden schaatste ik op lage Viking. Daarop0.a2 x Oldamt-rit gereden, de NO rit kop van Overijsel en taloze kortere ritten. Ik heb 4 jaar geleden free-skates geprobeerd, gekocht bij Jan Bols, kan er echter niet mee overweg. Ik prefereer een vaste schaats en ben uitgekomen op een Zandstra 8566 a € 279,- echter nergens te krijegen in Maat 50, ja u leest dat goed!!!!!!
  Wie kan mij een aders aan de hand doen in de Noordelijke Provincies. Heeft iemand ervaring met deze combinatie? Pasvorm???? IK HEB EEN LAGE WWREEF.

  Pigion
 2. Spits

  Spits Active Member

 3. Spits

  Spits Active Member

 4. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Koude voeten en slechte doorbloeding ontstaan meestal doordat er iets wordt afgeknepen. Vooral bij dunne pezige voeten is dit vaak een probleem. Extra isolatie gaat dan sowieso niet helpen. Je kunt de aller dikste en warmste schaatsen ter wereld aantrekken, maar zodra er een bloedvat of een teen afgekneld wordt krijg je koude voeten. Belangrijk is dus dat je nergens een drukpunt ervaart en dat je tenen lichtjes de neus van de schoen raken, maar je ze nog wel gewoon kunt bewegen. Dan hoeft een schaats echt niet extra warm te zijn om warme voeten te houden. Zelfs met met -10 zou je comfortabel met blote voeten in een paar noren kunnen schaatsen. Ik zou alleen niet de goedkoopste conventionele schaatsen nemen waarbij de ijzers middels een metalen plaat aan de schoen zijn genageld.

  Helaas ben ik niet bekend met goede speciaalzaak in het noorden van het land. Ik heb in het verleden wel eens dingen online besteld bij schaatspro.nl. die zitten in Harlingen. Ze hebben mooie professionele producten, maar of ze ook goed zijn in het aanmeten van schaatsen weet ik niet.

Deel Deze Pagina