WVS23 WK Tijdrit

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Nogevendit, 19 jul 2023.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Lastig om te voorspellen vond ik deze. Evenepoel en Ganna beide 5x als winnaar gespeeld, Van Aert 4x. Küng 2x, Tarling 1x. De invloed van de zware wegwedstrijd heeft zeker mee gespeeld. Echter had ik ook verwacht dat Ganna veel meer op het korte (baan)werk had getraind en het in deze lange tijdrit lastig zou krijgen.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  korte baanwerk voor Ganna is natuurlijk anders dan een tijdrit op de weg. Maar hoe hij die gouden medaille op de achtervolging nog won door in de laatste ronde een gigantisch gat dicht te rijden... die man was sterk. Ik durfde hem wel hoog te zetten voor vandaag.

  Ik vond vooral Evenepoel en Van Aert lastig. Evenepoel leek zondag niet op zijn sterkst (al lag dat natuurlijk ook aan het parcours) en Van Aert heeft daar juist een jasje uit gedaan waarvan het de vraag was of hij daar vandaag nog last van zou hebben...
  Nogevendit vindt dit leuk.
 3. Boertje

  Boertje Active Member

  Hulde aan degene die Tarling hebben gekozen. De junior mannen reden op het eind helemaal leeg. Ik dacht dat het Tarling ook zou overkomen. Gewaagde keus maar Tarling deed het boven verwachting!
 4. eddy

  eddy Well-Known Member

  Buitenbocht proficiat met jou topscore!!!
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Het bleek dat de zeer zware koers van zondag nog in de benen zat. Benieuwd of dat bij MvdP morgen ook zo gaat zijn; hij moet nog wel even wat langer aan de bak.
  Maar aan de andere kant gaat een tijdrit over 50 min juist over heel diep kunnen gaan, juist dát is vaak wat er nog aan ontbreekt na een lange marathon.

  Met dat in het achterhoofd had je al aardig goed gezeten. Ook Kung en Pogacar misten om die reden de laatste paar procent.

  Tarling heb ik nog uitgebreid bekeken in de uitslagen, tweede in een tijdritje in Wallonië, ik werd er niet echt warm van.
  "Zal wel de hele rit achter de motor gezeten hebben"
 6. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik had gisteren dat ik mijn hartslag maar niet omhoog kreeg en dat die tussen de 90 en 100 bleef hangen. Dan denk je dat het aan het horloge ligt. Na een uur even korte pauze en daarna in een keer hartslag 150 en weer goed zweten. Dan lijkt het wel of het lichaam eerst in een soort herstelstand stond. Overigens gisternacht nog live naar het voetbal gekeken, dat zal het wel zijn geweest. Zoiets zal mogelijk ook spelen bij de renners die die zware wedstrijd nog moesten verwerken. In het begin te lage hartslag en uiteindelijk wordt het lichaam wakker (Van Aert) of niet (Küng).

  Dat was wel op slechts 8 seconden achter Ganna in een rit over 32.7 km. Alleen omdat het zo'n onbelangrijke wedstrijd was heb er verder geen rekening mee gehouden.

Deel Deze Pagina