woudsend - Stavoren (Slotermeer, Luts)

Discussie in '2011-2012' gestart door vanepskeuten, 9 feb 2012.

 1. vanepskeuten

  vanepskeuten New Member

  Is de route Woudsend- Stavoren te schaatsen? Ik begrijp dat er knelpunten zijn voor 16.000 man, maar is de Luts nog redelijk rijdbaar? En wat is de kwaliteit van de alternatieve route via Fluessen? Of is het meer lopen/klunen dan schaatsen?
 2. Lowskater

  Lowskater New Member

  Heb woensdag de officiele route IJlst, Woudsend, Sloten, Balk Stavoren geschaatst. Daarna omhoog naar Bolsward en retour naar IJlst. IJs is voldoende goed en veilig om te doen. Slotermeer enkele slechte stukken. Door Balk geen probleem. In de Luts 1 klunplek vanwege ijstransplantatie. Op de Morra wat sneeuwplekken. Vanwege oostelijke wind kost het weinig moeite deze hobbels te nemen. Traject omhoog naar Bolsward is goed, behalve de tegenwind dan. Heb er een filmpje van gemaakt met de hoogte :D en diepte punten :shock: .
  http://youtu.be/9QprD_p4jrE
 3. marcovonk

  marcovonk New Member

  Zaterdag was de route nog steeds goed te doen, wel meer slechte plekken, vooral in de Luts en bij Hindelopen. Mooi rondje van 80 km, 90 als je even Sneek aantikt. De IJswegencentrale heeft heel goed werk verricht, de route is makkelijk te vinden.
 4. freekb

  freekb New Member

  Luts zaten wel veel scheuren, op sommige plaatsen kwam er ook wat water doorheen. Slotermeer goed te doen, vooral het stuk tussen Sloten en Balk, heerlijk stukje! Was een dagje op bezoek in Friesland, jullie boffen maar in vergelijking met ons arme Zuid Hollanders...

Deel Deze Pagina