Worldcups/Wedstrijdschema 2018/2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door VorstM, 2 mrt 2018.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Geen wereldbeker maar wel een WK in Inzell?

  Ik had me laten verleiden door een leuke prijs voor een vliegticket voor Berlijn. Even los van de reis perikelen die ik anders zou hebben naar Tomaszow, nog een extra complicatie..
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Volgens de Duitse bond heeft Berlijn de Wereldbeker teruggegeven, omdat ze de productiekosten van de internationale televisieuitzending niet wilden overnemen.
 3. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Overnemen van wie? Van de bond? Is het zo duur om een liveregistratie te maken ja?

  Wel leuk dat we voor het eerst in jaren een internationale seniorenwedstrijd in Polen krijgen!
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Normaal doet de omroep dat, in NL draait de NOS gewoon voor de kosten op. En ja, dat kost wel een paar ton (wk turnen in NL was 3 ton, EK atletiek 4 miljoen, die weet ik toevallig uit mijn hoofd). Dat zijn een hoop kaartjes om te verkopen.

  De NOS heeft een evenementenbudget van tussen de 9 en de 12 miljoen, dacht ik. In Duitsland zal er ook een budget zijn en blijkbaar heeft de ZDF/ARD er geen zin in om dat budget aan te spreken voor een WB schaatsen.
 5. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Het gaat natuurlijk om de kijkcijfers. In Duitsland kijken er weinig mensen naar schaatsen waardoor de omroep alleen een uitzending wil verzorgen als iemand anders de kosten voor zijn rekening neemt. Net als dat de NOS zijn evenementenbudget ook niet zal willen inzetten voor schermen of grieks-romeins worstelen.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens Kenji Takai zijn World Cup 1 én 2 in Japan. De ene in Obihiro, de andere in Nagano of Tomakomai. Ik stem voor die laatste, want dat is een buitenbaan! (En die wordt het waarschijnlijk ook)
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Gaaf!! Het meest 'vernieuwende' stukje WorldCup-planning in jaren. Twee wereldbekers in hetzelfde land dat níet Nederland heet. En eentje op een buitenbaan. Is dit die klassieke hooglandbaan waar ook het 500m buitenrecord afgelopen jaar is verbeterd?
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Schaatsen in Duitsland vergelijken met schermen/grieks-romeins worstelen in Nederland. Je doet het erom he. #fakenews. Feitenvrij discussie voeren.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Helaas niet. Tomakomai is een laaglandbaan en ligt op Hokkaido, hetzelfde eiland waar Obihiro op ligt. De naam doet echter anders vermoeden: "Tomakomai Highland Sport Center".
  Hoezo Highland????? De baan ligt 25m boven zeeniveau. In vergelijking daarmee is zelfs Hamar een hooglandbaan!

  De baan waar jij aan zit te denken is Karuizawa. Die ligt in de prefectuur (zeg maar provincie) Nagano. Daar was in 1986 het WK sprint en in 1963 het WK allround. In Tomakomai zijn nog nooit wedstrijden gehouden waar niet-Aziaten aan deelnamen.

  Als goedmakertje: hier zijn beelden van het WK sprint 1986 in Karuizawa, met verslag van De Mart. Ik moet trouwens zeggen dat die cijfertjes van de tijdwaarneming wel héél erg klein zijn, echt niet te lezen zonder vergrootglas. ;)


  Tomakomai is nog niet helemaal zeker trouwens. We moeten nog een slag om de arm houden, want de ISU heeft het nog niet bevestigd.
 10. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Een wereldbekerwedstrijd op een buitenbaan in Japan. Klinkt goed. :D
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Zo nieuw is 2 wereldbekerwedstrijden in 1 land niet, hoor. Heerenveen heeft er jarenlang 2 gehad. In de begintijd van de wereldbeker kwam het heel vaak voor. Dat de allrounders in Butte reden en de sprinters in Lake Placid. Of de mannen in Collalbo en de vrouwen in Baselga. Zelfs Obihiro heeft al eens 2 wereldbekers in een week gehad (eind 1994). Maar dat was toen overmacht, omdat Seoul op het laatste moment afzei. Nu wordt het al ver van tevoren gepland, en is het uit armoe, niet uit vrije keus.
  Tomakomai lijkt me uit kostenoverwegingen logischer dan Nagano. Tomakomai ligt immers ook op Hokkaido. 3 uurtjes met de trein.

  Ben benieuwd hoeveel Nederlanders dit Azië-tripje laten schieten.
 12. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Wauw, een wereldbeker op een buitenbaan. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2008, in het pittoreske Baselga di Piné. Toch alweer 10 jaar geleden.

  Er stonden dat seizoen overigens 9! World Cups op de kalender. De eerste twee in Amerika, de rest allemaal in Europa. Niet meer dan twee continenten per seizoen. Zo blijft het reizen beperkt en het afzeggen ook.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Toen werkte het weer niet mee en moest de 5 kilometer heren halverwege afgelast worden. Dat vond de ISU zo erg, dat ze tien jaar lang geen WB op een buitenbaan hebben georganiseerd...

  Er is nog altijd geen bevestiging van de ISU. Ik wilde nu kijken, maar de ISU-site ligt eruit. Misschien zijn ze 'm aan het bijwerken.

  Nu je het zegt: 2008 had echt een goede seizoensplanning qua reizen. November in SLC, december, januari en februari in Europa en maart in Azië (WK afstanden Nagano). Het enige probleem dat ik er in zie is het feit dat hij zo eurocentrisch is, maar met een WB-finale in Azië en misschien nog een wedstrijd daar had dat opgelost kunnen worden.
 14. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  een seniorenwedstrijd was al een keer in Warschau gepland... maar toen moest het ineens naar het vernieuwde Thialf ☹
 15. Joris180

  Joris180 Active Member

  Die hadden ze toch zelf teruggegeven?
 16. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Er zijn meerdere lezingen van dit verhaal. De Poolse bond wilde wel.

  Er waren een aantal zaken die niet opgelost konden worden (kleedkamers waren niet goed, de camera's konden niet op juiste plekken staan) waardoor de ISU besloot dat als dat niet kon worden opgelost, het wel terug moest worden gegegeven.
 17. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Johan‏ @Jdewitalkmaar
  Today official; 2nd World Cup this season will be on the outdoor rink in Tomakomai!!
  First World Cup will be in Obihiro. Tomakomai is two hours driving from Obihiro and 20 minutes driving to the airport in Sapporo.
  De Goudsche Doorloper en proeme vinden dit leuk.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Wow, een Wereldbekerwedstrijd op een buitenbaan, dat hebben we al zo'n tien jaar niet meer gezien.

  Maar waarom dubbel Japan? Korea doet niets meer na de Spelen? China niet in aanloop naar de Spelen?
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  China gaf de wedstrijd juist terug. Tomakomai is financieel haalbaar voor veel schaatsers omdat het niet ver van Obihiro af ligt. Waarom Korea niet wil, weet ik niet.
 20. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Een nadeel van Tomakomai is dat op deze laaglandbaan normaal gesproken geen tijden worden geschaatst, waarmee startplekken voor het WK Afstanden kunnen worden veroverd.

  Zijn er afstanden die alleen in Japan worden geschaatst? Als dit niet het geval is, kan dit voor sommige schaatsers/bonden weer een argument zijn om Japan over te slaan. En te gokken op goede tijden in Europa.

Deel Deze Pagina