WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

 1. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Prachtige analyse. Mede hiervoor zit ik op dit forum.
  Duif en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 2. andre77

  andre77 Active Member

  Ik vind dat hij leuk commentaar geeft, maar bij een sport waarin het om tijden gaat is discalculatie wel een erg grote handicap. Hij draait wel erg vaak de laatste 2 cijfers om (35 zeggen terwijl het 53 is).
 3. andre77

  andre77 Active Member

  Mooi herentoernooi inderdaad. Voor verschillende posities kan het nog alle kanten op gaan. Met name plek 3 ligt nog helemaal open. Het kan zelfs zo zijn dat iemand die in principe nog kanshebber zou zijn, hiervoor uitgeschakeld wordt omdat hij niet aan de 10 km mag meedoen.
  Het vrouwentoernooi is veel minder spannend, misschien dat De Jong het met een goede 1500 m nog spannend kan maken voor plek 2.
 4. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Het verschil in seconden in PR op de 1500m tussen NVDP en Roest is groter dan het gat op de 5K…
 5. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Misschien dat Roest daarom ook (nog) niet bij Jumbo heeft bijgetekend en dat hij ook in gesprek is met Reggeborgh.
  Al zal daar wel e.e.a moeten aangepast worden aangezien Reggeborgh een sprintersploeg is, er zullen dan naast Roest nog wel een paar allrounders/stayers bij moeten komen.
  Verandering van spijs doet eten zullen we maar zeggen.
 6. Tuft

  Tuft Active Member

  Het lijkt erop dat de WK Afstanden 2021 in Heerenveen echt een omslagpunt zijn geweest. Sinds de wereldbekerwedstrijden in de Thialfbubbel dat jaar rijdt Roest eigenlijk niet meer zo soepel. Ik denk dat hij fysiek wel nog steeds even sterk is maar Van der Poel is gewoon in zijn hoofd gekropen en een blijvend stemmetje in zijn achterhoofd geworden, althans zo lijkt het. Misschien zou het inderdaad helpen om zich (bij Van Velde?) weer meer op de 1500 meter te richten als basis voor zijn 5 kilometer.

  En hij kan vandaag gewoon winnen, hopelijk beseft hij zelf ook dat hij er nog steeds heel goed voor staat. En dan heb je 4 wereldtitels allround, een mooie prestatie.
  alexander79 en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Mwa, Reggeborgh heeft die MS ploeg al aangekondigd, volgens mij zou Roest daar prima mee kunnen trainen ook al rijdt hij geen MS. Misschien helpt dat juist bij het verhogen van zijn explosiviteit en het terugkrijgen van de snelheid die hij dit seizoen niet heeft op de 1500m. Wie weet kan van Velde die belachelijke bochten ook eens fiksen.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Roest is inderdaad veels te somber ingesteld op dit moment. Er is niks verloren feitelijk, want de 1.500 m komt nog en het is niet zo dat hij constant 20 sec verliest op de 10 km. Maar ik denk dat al de gemiste kansen op individueel goud de voorbije jaren en dan nu de opkomst van Nils zijn in het koppie gekropen. En is niet alleen hij die zo rond loopt, Antoinette kijkt ook bijna nooit echt gelukkig meer.. zit niet goed daar bij Orie.
  mi en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Helemaal mee eens. Ik vind het per definitie belangrijker om ritten live uit te zenden dan over schaatsen te lullen. Het is een sportwedstrijd, geen talkshow. De mensen die bij de NOS werken, plaatsen zich zelf boven de sport. Of laat ze desnoods een interview in een klein inzetje uitzenden tijdens een rit.
  Khlebnikov, MAB en EenBrabander vinden dit leuk.
 10. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

 11. svenlaftman

  svenlaftman New Member

  Some perspective: the last swedish WK allround medal was 1983 (Gustafson silver - with the best total score! The 3 distance victories rule was abolished some years later...), the last WK allround gold was 1973 (Claeson). Judging from the appearance of the norwegian audience this weekend, they surely have vivid memories from those times!:)
  Duif vindt dit leuk.
 12. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Verschil vdPoel-Roest over 10km:

  EK Allround 2021: 21s
  WK Afstanden 2021: 37s
  WB Stavanger: 37s
  OS Peking: 15s

  Ik snap Patricks houding tov die 20 seconde wel...
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat is het dus. Ik vind het helemaal prima dat ze in deze tijd wat ritten missen vanwege een journaal over Oekraïne, maar ga dan niet zitten praten in plaats van ritten te laten zien als de uitzending van Studio Sport al bezig is.
  SprintMaster en Eagle vinden dit leuk.
 14. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Het is nu natuurlijk wel interessant om te zien hoe fris vd Poel nog is na de 1500m, een allroundkampioenschap is wel iets anders dan alleen een 5 of 10km rijden, dus het kan best zo zijn dat hij op de afsluitende 10km lang niet zo oppermachtig meer is en het verschil tussen Roest en vd Poel veel minder is dan 20 sec.
  chicagodude vindt dit leuk.
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hij reed wel 12:42 op schaatsen met een slechte ronding bij het EK allround vorig jaar.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Het niet kunnen winnen op de individuele afstanden is in zijn hoofd gaan zitten. Zo erg dat hij nu zelfs in zijn allround kwaliteiten is gaan twijfelen. Roest is nog steeds de beste allrounder totdat het tegendeel is bewezen. Blijkt weer hoe mentaal topsport toch is.
  Marcel Vos en Tuft vinden dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ja, maar da's niet met een 1.500 m in de benen voor Nils.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Op de startlijsten 1500 meter geen Lollobrigida en Bloemen meer.
 19. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Geen Ulekleiv en ook Giovaninni is verdwenen. Zonde voor Ulekleiv want die stond er wel goed voor in het klassement.
 20. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Waarom zou Roest minder last hebben van een 1500 dan vdPoel. En bij het EK Allround had vdPoel wel degelijk een 1500 in de benen.

Deel Deze Pagina