WK Allround 2014, Heerenveen, 22-23 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 23 feb 2014.

  1. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member


    Ik zie persoonlijk liever Van der Poel/Lehman ipv Andersson/Park... Al zijn ze natuurlijk allemaal behoorlijk jong :)
  2. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als Polen de vier startplekken niet opvult komt er een derde Rus in aanmerking. Die hebben met Roemjantsev, Sinitsyn en Serjajev nog wel wat potentiële deelnemers in hun rangen.
  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Van der Poel is zeker (site Zweedse bond)
  4. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De Zweedse bond wordt dus gedwongen Van der Poel te laten starten omdat Andersson niet aan de 6.40 heeft voldaan, maar Andersson is met zijn sterke 500 en 1500 veel geschikter om voor Zweden hoog te eindigen en ook veel geschikter voor Europa omdat hij een grotere kans heeft bij de top zestien te komen. Kijk maar eens terug naar het EK in Hamar:
    17 David Andersson SWE 36,33 (5) 6.44,92 (23) 1.49,64 (17) 113,368
    24 Nils van der Poel SWE 38,51 (28) 6.38,09 (18) 1.53,47 (24) 116,142
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    6.40 is helemaal geen onredelijke eis. Bovendien heeft Andersson zich ook 0,0 ingespannen om die limiet te halen, dus zo erg is het voor de Zweden blijkbaar ook niet.

    Ik vind het goed, dat sprinter-typejes op deze manier geweerd worden. Nu de 10 kilometer nog maar door 8 mannen verreden wordt, zit ik niet te wachten op sprinters die gaan voor een goed klassement na 3 afstanden, daarmee echte allrounders verdrijvend.
    Hoewel dit geval wel erg cru is, omdat Andersson Zweeds kampioen allround is.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  6. LeeMoZovski

    LeeMoZovski Well-Known Member

    Ja, maar "Ho Even!" Dan is het nu 'officieel' ook cru dat de Chinees kampioen allround niet mee mag doen.

    Wat mij betreft zijn Andersson en de eerder genoemde Yiming Liu gelijk. De een staat 316e op die 'kromme' adelskalender, de ander 301e.
    O ja, en Van der Poel - die van de mega belangrijke limiet - staat 334e...
    En Puszkarski staat op plek 361.
    Nog 'slechter' dus ....
    Maar ja, die kon 'lekker dicthbij' in Inzell eerst 6.41 rijden en daarna 6.34. Zoals Yang na een iets langere vliegreis op de valreepnog net een 6.39 uit de brand sleepte.

    Ach ja, beperkte deelnemersvelden, niet voor iedereen 'gelijk' te behalen limieten, geen startplekken per land, maar per continent ...
    Het WK Allround roept bij mij ieder jaar naast erg veel enthousiasme toch ook altijd weer de nodige weerzin op.
    Het zal mij benieuwen hoe de plaatsing voor het WK Allround er vanaf volgend jaar uit gaat zien. Of gaat er niks veranderen?
    leenstrafan vindt dit leuk.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Als de ISU zo graag sprinters van de allroundtoernooien weert, dan moeten ze zorgen dat het weer een echte vierkamp wordt, ook voor de middenmoot.
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  8. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Het is al triest genoeg dat we nu moeten discussiëren of we de nummer 308 of 332 toelaten op het Summa Summarum, de WK Allround. En het is ook triest dat er schaatsers problemen met de limiettijden hebben. Dat was vroeger toch nooit een probleem?

    En eigenlijk is die 6.40 ook helemaal geen probleem. Speedskatingresults gaat maar tot nummer 100, en dan zijn we op de seizoensranglijst pas op 6.37.08.

    Ik vind het prima om coulance te hebben voor echte 1500m specialisten als Morrison, Hansen, Davis, Brodka, die een gerede kans hebben om de top-8 te halen. Maar juist die schaatsers hebben ook geen enkel probleem om 6.40 te rijden.

    En Yiming Liu is weliswaar Chinees kampioen, maar dat was omdat Longjiang Sun daar viel. Bij de Aziatische kwalificatie was hij de 3e Chinees.
  9. sanghwa _o_

    sanghwa _o_ Well-Known Member

    Ten eerste waren er heel vroeger geen limieten, en ten tweede waren deze toen ze er wel kwamen niet heel scherp.
    Ik kan me nog een recent (zal een paar jaar geleden geweest zijn) stukje van Marnix Koolhaas herinneren waarin hij woedend was over het feit dat de limieten veel scherper gesteld waren en dat dat de internationalisering van het schaatsen niet ten goede zou komen. Immers, een nummer 22 van een WK allround kan (mits het gaat om een talent zoals Liu) grote stappen maken met zijn opgedane ervaring en misschien wel veel hoger eindigen de volgende keer.
    Hiernaast vind ik het nog steeds uberkrom dat de limieten op hoogland en laagland gelijk zijn. En eigenlijk zelfs dat deze in Harbin en Heerenveen hetzelfde zijn, aangezien ze totaal niet te vergelijken zijn qua snelheid....

    Enfin, dat is mijn mening. Ik begrijp dat jij ging zin heb in deze 'opvuldeelnemers', maar ik geniet er juist met volle teugen van :D
    Laatst bewerkt: 19 mrt 2014
    leenstrafan vindt dit leuk.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Doordat slechts 8 rijders de slotafstand kunnen halen, zullen meer 'sprinters' gaan strijden om de plekken 9 t.e.m. 16 voor de kwalifikatie het jaar erop. Daar zou de ISU op moeten inspelen door de puntentelling voor die plekken aan te passen, bv door de 5 km 2x te laten tellen bij het opmaken van het eindklassement. Strenge limieten is denk ik niet het goede middel om hier tegen op te treden.
    Celebithil vindt dit leuk.
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Je zou ook kwalificatie per continent af kunnen schaffen en landen startplekken kunnen laten verdienen in de wereldbeker 1500 meter en 5000/10000 meter. Of je laat weer de top zestien de 10 km rijden, al dan niet in kwartetstart. Of je laat de boel los en verzint iets anders.

    En Mjøsaman, vroeger deden er figuren mee als Antonio Gómez Fernandez, die deed zes keer mee aan het WK en is nooit in de buurt geweest van de top vierhonderd van de wereldranglijst. En die had ook niet de potentie, waar een Nils van der Poel, die een week terug nog wereldkampioen 5000 meter werd, absoluut de potentie heeft.
  12. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Op Radio 1 is een item over een nieuw soort tijdwaarneming waarbij je meteen, ook op televisie, de juiste tijd zou te zien zou krijgen en correcties voortaan voorkomen worden. Het wordt komend weekend door Jeroen Fredriks bij het WK ingevoerd. We zouden hem kunnen kennen van de binnenbaan-/buitenbaan-discussie over Bródka en Verweij.
  13. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Als men nu eens begint om de tijd in tienden en honderdsten te meten en die duizendsten af te schaffen, men wil af en toe gewoon teveel terwijl allang is aangetoond dat het huidige tijdwaarnemingssysteem die duizendsten van een seconde NIET correct kan meten. Als men dat op de OS al had gedaan hadden Verweij & Brodka allebei een gouden plak, wat is daar mis mee?
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Experiment tijdwaarneming Thialf
    © NOS
  15. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik hoorde het ook net op de radio, maar waarom testen ze bij een wereldkampioenschap? Hadden ze niet kunnen testen bij een Holland Cup ofzo. Als ze alles maar goed communiceren naar de rijders vind ik het prima. Ik hoor de commentaar meneertjes al. "Hé we hebben een gecorrigeerde tijd, blijkbaar werkt het nieuwe systeem nog niet 100%"...
  16. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

  17. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Volgens mij maakt het op een allround kampioenschap niet zoveel uit, daar gaat het over 4 gereden afstanden, dus voor het eindresultaat zal het niet om duizendsten gaan. Hooguit om de individuele afstandzeges.
  18. Elina

    Elina Well-Known Member

    fransvanbakel vindt dit leuk.
  19. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Oké maar dat was alweer 38 jaar geleden, komt dus nauwelijks voor. De rest op die lijst is allemaal in tienden/honderdsten, wat al een stuk beter te meten is. Men kan natuurlijk ook gewoon besluiten dat wanneer 2 rijders precies dezelfde tijd rijden de eerst gereden tijd de winnende tijd is, die heeft die tijd tenslotte als eerste gereden, dit kun je ook doen bij een eindklassement. Men maakt het onnodig ingewikkeld, soms is de simpelste oplossing toch het beste.;)

    Ik heb af en toe het idee dat men het zo ingewikkeld maakt zodat ze zelf wat te doen hebben, een soort van bezigheidstherapie.:D
  20. brabantsneutje

    brabantsneutje Active Member

    Kan kwalificatie niet op basis van een (geschoonde) adelskalenderen gebaseerd op het huidige seizoen? Al dan niet met gecorrigeerde hooglandtijden... altijd de beste schaatsers aan de start en schaatsers worden ook gedwongen meerdere wedstrijden/afstanden te rijden.
    SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina