WK afstanden 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2020.

 1. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Je hoeft niet spectaculair te zijn in december... tenzij de omstandigheden daarom vragen. Als 6:10 goed genoeg is om te plaatsen, doen we dat. Laat die 6:05 maar voor wanneer het echt doet. Op de 10 km zou het niks hebben uitgemaakt, 12:35 was al sterk.. denk niet dat zelfs een uitgeruste Roest 12:32 zou hebben kunnen rijden.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ragne Wiklund is de eerste Noorse schaatsster die wereldkampioene werd sinds Laila Schou Nilsen in 1938 !!!
 3. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik ben dan ook niet verbaasd, maar die bioklok bijstellen heeft dus ook repercursies
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 5. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Bizarre statistiek. Hoewel het mannenschaatsen in Noorwegen natuurlijk ook wat is afgegleden, hebben ze toch altijd topschaatsers voortgebracht, tot het heden aan toe. Hoe kan het dan dat zo'n groot schaatsland zo goed als geen goede vrouwelijke rijdsters heeft? Het doet mij altijd een beetje denken aan wielrennen en veldrijden in België. Hoewel het bij de mannen sport nummer 1 is zijn goede Belgische (Vlaamse) wielrensters op 1 hand te tellen.
  G1ant, Duif en leenstrafan vinden dit leuk.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Eigenlijk wel interessant. Zo'n land als Noorwegen. Ze hebben daar een vrouwelijke premier (al de tweede in haar ambt) en scoren goed in de diverse indices qua emancipatie. Een groot schaatsland ook met vele medaillewinnaars bij de mannen, maar bij de vrouwen nog weinig echt grote winnaressen voortgebracht.

  Bij het langlaufen en biatlon (en een beetje alpineskiën) is dat blijkbaar minder een probleem, daar gaan met enige regelmaat damesmedailles terug naar Gardermoen.
 7. Ivan Swarts

  Ivan Swarts Member

  Hoop dat ze ook een beetje mee kan gaan doen op de allround kampioenschappen. Wat in Noorwegen toch het hoogst staat aangeschreven. En als wk op de 1500 4e op de 3000m en 6e op de 5000m moet dat toch mogelijk zijn?
  Asterisk vindt dit leuk.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou, we zouden aan een Noor moeten vragen of dat ook nog steeds zo is, of alleen bij de oude grijze mannetjes. Ik denk toch dat de trend naar meer nadruk op de afstanden en op de Olympische Spelen ook in Noorwegen wel onder de jeugd is doorgedrongen.

  Bij de EK allround een maand geleden werd ze nog netjes zesde met een solide toernooi zonder bijzondere uitschieters. Maar zeker in dit seizoen met een EK allround/sprint en een WK afstanden in één maand op dezelfde locatie doet me toch vermoeden dat 98% van de (buitenlandse schaatsers) heeft geprobeerd te pieken in dit weekend.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Oh, nog een compleet andere gedachte. Met al die "op maat gemaakte muziek" in Thialf (ABBA bij Nils van der Poel, Helene Fischer bij de Duitsers, A-Ha bij de Noren) zou het niet leuk zijn om voortaan elke keer bij de rit van Angelina Golikova "Ik voel me sexy als ik dans" van Nielson te spelen. Kijken of ze het doorheeft.
  Basje en Camila vinden dit leuk.
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik zit nu de 1500m van het wk afstanden 2007 terug te kijken, toen waren er blijkbaar een heel aantal schaatsers ziek. Ria Visser opperde vervolgens om de reserves voortaan in quarantaine te zetten, zodat ze niet ziek zouden worden en ik dacht toch heel even alsof ik het verkeerde wk zat te kijken ;)
  ZeeKoei en proeme vinden dit leuk.
 11. Nisse

  Nisse New Member

  That looks like a long time without female norwegian speed skaters on the top level. But in Lake Placid in 1980 Björg Jensen won olympic gold on the 3000 meter.
  She only ever won a bronze medal in the world championships though.
  ZeeKoei, chicagodude en Marcel Vos vinden dit leuk.
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Van der Poel reed nu pas zijn vierde wedstrijd 5km op zijn nieuwe nivo, logisch dat hij zich nog verbetert. Omstandigheden waren nu duidelijk zwaarder dus een mindere tijd lag voor de hand bij Roest.
  Camila vindt dit leuk.
 13. PietjeBell

  PietjeBell Active Member

  Prima, maar laten we wel afscheid nemen van dat irritante oerwoud drum hartslag deuntje...
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Oke, maar 5 seconden? Ik snap dat de omstandigheden minder waren en dat er bij van der poel meer rek in zat dat bij Roest, maar heeft van der poel zich dan met 5 seconden verbeterd in twee weken? Als je zegt dat Roest 5 seconden verloren heeft ten opzichte van twee weken door de omstandigheden kun je dus rekenen dat van der Poel die dezelfde tijd rijd als twee weken daarvoor 5 seconden heeft gewonnen.

  Als je kijkt naar de rondetijden van Roest tijdens zijn race bij het EK en zijn race donderdag (nagenoeg dezelfde tijd) zie je eigenlijk vooral dat hij donderdag in de laatste twee ronden een seconde verval heeft, terwijl hij tijdens het EK vlak bleef rijden. Datzelfde geldt voor zijn races tijdens de beide wb's, hij rijdt het zonder groot verval naar huis, maar nu kon hij dat niet. Van der Poel doet dit wel dus zijn het dan de omstandigheden of reed Roest gewoon niet goed?
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het is een combinatie. Als Roest goed was geweest had hij kunnen winnen, maar een 6:05 had er niet weer ingezeten. Als de luchtdruk lager was hadden hij en vd Poel allebei sneller kunnen rijden.
  G1ant vindt dit leuk.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat vroegen wij ons ook al af. Het waren duidelijk niet zijn rondetijden of de rondtijden die hij moest rijden. Iemand enig idee?
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja dat ik geloof ik ook wel, 6.05 was niet realistisch, maar ik denk dat de 5 seconden die Roest verliest meer met zichzelf dan met de omstandigheden te maken hebben.
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De 10000 meter heeft nu 6 verschillende namen in de top 6 snelste tijden ooit gereden. Er is geen enkele afstand die dat evenaart.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik vermoed een psychologische truc om vdpoel harder te laten rijden door hem te laten denken dat hij te langzaam gaat
  alexander79 en SprintMaster vinden dit leuk.
 20. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Wat als we de tijden uit Nagano er bij betrekken? (ploegachtervolging 2x goud voor Japan?)
  Ik denk dat Heerenveen een tikje sneller is dan Nagano. Daarmee zou Japan ook wel eens brons op de 1000 meter mannen kunnen hebben ipv Dubreuil.

  NED 5-7-3
  JPN 4-0-3
  SWE 2-0-0
  RUS 1-3-3
  CAN 1-1-3
  USA 1-1-1
  NOR 0-1-0
  CZE 0-1-0
  BEL 0-0-1
  strawbale en ZeeKoei vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina