Winsum-onderdendam-bedum-baflo

Discussie in '2011-2012' gestart door leendertschwab, 6 feb 2012.

 1. leendertschwab

  leendertschwab New Member

  Afgelopen zondag bij Winsum geschaatst. Je kunt naar onderdendam, van daaruit richting Bedum kom je bij een vogelwak, sporen wijzen erop dat je er omheen kunt klunen en dan door kunt naar Bedum en dus, afgaande op andere posts, door naar Beijum. Vanuit Onderdendam rinchting Baflo was het geen mooi ijs, veel opgevroren water. Maar als alles goed dicht zit kun je een ronde maken via Mensingeweer terug naar Winsum.

  Vanaf Winsum de andere kant op stuit je (weer) op een vogelwak in het winsumerdiep. Geen idee hoe het na het vogelwak eruit ziet.

  Ik zag vanaf de Eemshaven weg sporen op het maar vanaf Stedum weet iemand of het stuk na de eemshavenweg (lastige/gevaarlijke kluun oversteek) richting Middelstum ook goed is?
  Zou mooi zijn met de trein naar Stedum dan schaatsen via middelstum-onderdendam-winsum-onderdendam-bedum-beijum terug naar de stad!!

  grt,
  Leendert
 2. hjh314

  hjh314 New Member

  Bij de Eemshavenweg hoef je niet te klunen, je kunt er aan de zuidkant onderdoor. Aan de noordkant lag zondag nog een eendenwak onder de brug.

  Vanuit Stedum richting Middelstum is het ijs betrouwbaar maar erg slecht. Misschien is het vandaag beter maar zondag lag op het hele stuk een mengsel van sneeuw en water op het ijs, op een klein stuk na wat door bewoners sneeuwvrij gemaakt was. Het stuk tussen het Damsterdiep en de Eemshavenweg is wel goed.
 3. ijsenweder7

  ijsenweder7 New Member

  Is er een update over het voornoemde traject? Wil morgen graag een rondje rijden vanuit Winsum. Hoef niet perse in Winsum te eindigen, Baflo , Warfum,of enig ander punt is ook prima Graag advies. :idea: Heb vandaag vanuit Bedum geopereerd. Zie Boterdiep/ Zuidwolde.
 4. Janwolm

  Janwolm New Member

  Vanaf Onderdendam tot aan het gemaal (richting Middelstum) slecht ijs.
  Daarna wel weer goed. Vanaf Fraamklap tot aan de eemshavenweg is het ijs slecht.
  Wel allemaal geveegd maar je kunt er nergens lekker schaatsen.
  Mocht je er toch voor gaan dan wacht na de Eemshavenweg weer prachtig ijs. Vooral het Damsterdiep is een plaatje.

  Het rondje vanaf Winsum langs Mensigeweer en dan terug via oa het stukje Reitdiep vond ik gister ook geen aanrader. Misschien als het nu geveegd is wel. Anders zou ik het overslaan.

Deel Deze Pagina