Wijchens Ven

Discussie in '2010-2011' gestart door Chris, 19 dec 2010.

 1. Chris

  Chris New Member

  Gisteren (zaterdag) en vandaag (zondag) geschaatst op het Wijchens Ven, Alvernese kant aan de zuidoever. Langs deze kant is het hele ven redelijk betrouwbaar (8-9 cm ijs). Gisteren een paar cm sneeuw; vannacht is daar ongeveer 10 cm bijgekomen. Vanochtend hebben we met een paar man een baan geveegd van 400 meter. Hopelijk komen er vanmiddag meer mensen met schuivers om de baan te verlengen. Opstappen aan de Vendam.
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Weet iemand hoe het ijs er vandaag was? Ik wil er heel graag morgen gaan schaatsen!
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Je kunt inderdaad schaatsen op het Wijchens Ven. Vanochtend anderhalf uur geschaatst op een geveegde baan, vrij mooi ijs. Vegers meenemen!
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gistermiddag, 23 dec, ben ik even bij het Wijchens Ven gaan kijken. Bij het uiterst westen is naast hard ijs, een dik pak sneeuw op het ijs gevallen, er lag zo'n 15 a 20 cm. Bij het geveegde rondje bij de Vendam was het ijs zacht aan de rand. Het rondje was nog steeds sneeuwvrij, maar het ijs zag er niet te best uit. Er was verder ook niemand anders te bekennen.
  Het lijkt me niet dat het de komende dagen veel beter wordt op het Wijchens Ven, tenzij iemand een enorme scheeuwschuiver heeft.

Deel Deze Pagina